مصاحبه سایت مدیر با پریا (معصومه) رمضانی رتبه 19 کنکور کارشناسی ارشد سال 1396 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه و معدل موثر خود را بیان کنید؟
باسلام و تشکر از سایت خوب مدیر. من پریا (معصومه) رمضانی رتبه 19 کنکور ارشد مدیریت مالی سال 96 هستم.
درصدهام:
ریاضی 68.33%
اقتصاد 71.93%
مدیریت مالی 76.92%
ریسک 33.33%
حسابداری 57.78%
زبان و تئوری و مدیریت اسلامی سفید
معدل موثر 16.25
رتبه 19
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
بنده لیسانس مهندسی کامپیوتر- نرم افزار از دانشگاه دولتی زنجان بودم با معدل 15.20 . در حین مطالعه برای کنکور شاغل و دانشجو نبودم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از ابتدای دی ماه . سه ماه اول روزی 6 تا 7 ساعت و پنج روز در هفته درس می خوندم. ماه آخر روزی 9 ساعت
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
تهران مهندسی مالی . تهران بانکداری. روزانه و شبانه سپس روزانه بهشتی
منابع پیشنهادی شما (کتب، جزوات کلاسی و ...) در هر یک از دروس کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
اقتصاد خرد و کلان: دکتر نظری . کتاب کامل و باجزئیاتی هست. متن کتاب رو خوب بخوانید.
ریسک کتاب درسی و 2000 تست گرجی آرا . تمام فصول رو با دقت بخونید. کنکور96 یک سوم سوالات از مهندسی مالی بود. و نشون داد که هیچ فصلی کم اهمیت نیست.
مدیریت مالی کتاب دکتر تهرانی. تستهای 92 به بعد رو به ماههای آخر موکول نکنید و از همان ابتدا تست ها رو با دقت بررسی کنید.
حسابداری جامع نوروش و 2000 تست ( البته یکسری تستهاش خارج از سرفصل کنکور هست ولی جامع ترین و بهترین کتاب تست هست. )
آمار کتاب درسی و تست طورانی. آمار تستهای مشخصی دارد نکته مهم این است که در انجام محاسبات باید با تمرین دقت و سرعت را افزایش دهید.
ریاضی کتاب دکتر رضاپور چاپ ماهان. تستهای سراسری رو بزنید و اگه مسلط شدید به تستهای سراسری، تالیفی هاش رو بزنید. ریاضی در چندسال گذشته سخت تر شده و کنکور 96 ریاضی آمار خیلی وقت گیری داشت ( و باعث شد درصدها به شدت در این درس افت کند.)
دروس دیگه رو من نزدم، نخواندم و نظری ندارم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
در اینجا تجربیات خودم و همچنین مطالبی رو که در طی کنکور و ارتباط با دوستان زیاد کنکوری ام مشاهده کردم، ذکر می کنم.
من خودم یک تغییر رشته ای بودم اون هم از یک رشته دور، از فارغ التحصیلی ام خیلی می گذشت. در خانواده همه مخالف تغییر رشته وادامه تحصیل ام بودند. دیر شروع کردم به مطالعه ی کنکور و حتی نرسیدم تستهای 5 سال اخیرکنکور سراسری را در چند درس بزنم. اما با کیفیت و تمرکز درس خوندم.با مدیریت بر مسایل،تلاش کردم که تحت تاثیر شرایط و همچنین حرفهای منفی اطرافیان قرار نگیرم. چون معتقدم40% کنکور، درس خوندن اون هم خوب درس خوندن هست و 60% دیگر کنترل و مدیریت مسایل دیگر است اعم از شرایط محیط ، مدیریت اتفاقات بد ناخواسته ی غیرقابل پیش بینی مثل مریضی یکی از افراد خانواده و ... ، روحیه ی خوب داشتن و تفکر مثبت، خود رو در معرض حرفهای منفی اطرافیان قرار ندادن و خود را پیش از کنکور از رقابت حذف نکردن.
- درباره تغییر رشته: بهترین رشته برای هر شخص جهت انتخاب برای تحصیل و ورود به آن، جایی است که سه منحنی استعدادهایتان، علاِئقتان و نیاز بازار کار همدیگر رو قطع کنند. درباره استعداد داشتن در یک رشته خاص، اینشتین می گه: " هر کسی یک نابغه است اما اگر شما یک ماهی را در زمینه بالا رفتن از درخت قضاوت کنید، او تمام عمر خود را با این باور که یک احمق است، خواهد گذراند." یعنی برو در رشته ای که توانایی و استعدادش رو داری وباید بگم که در رشته مالی بایستی پایه ریاضیات داشته باشید و به مباحث اقتصادی و سرمایه گذاری علاقه مند باشید.جهت تغییر رشته این سه آیتم (استعداد، علاقه، بازار کار) را در نظر گرفته سپس با کسب اطلاعات لازم و تهیه منابع و فراهم نمودن شرایط نسبی جهت مطالعه، از محیط استرس و گفتگو در حول و حوش (حاشیه ی ) کنکور، فاصله گرفته ، مطالعه را آغاز کنید.
- فلان درس رو چند درصد باید بزنم تا در روزانه شبانه دانشگاههای تهران قبول شوم؟ باید بگم که درصد در هر سال، در دامنه مشخصی از رتبه ها، در هر درس با توجه به سختی و آسانی سوالات متفاوت هست. (مثلا اقتصاد 94 سوالات خارج از سرفصل زیاد داشت یا ریاضی آمار96 بسیار وقت گیر بود. درصدهای پایین رتبه های خوب در مقایسه با سالهای قبلی در این دو درس گویای این موضوع هست.) نتیجتا درصد خوب و بالا در هر درس یک عدد یا بازه ی مشخصی نیست. اما در هر شرایطی این نکات می تواند کارساز باشد: با منفی نزدن در سرجلسه کنکور، می توانید به بهترین شکل در هر درسی ظاهر شوید. اصرار نداشته باشید که به همه سوالات پاسخ دهید. همه ی تستها در هر درس امتیازشون یکیه چه تست آسان را بزنید چه تست سخت؛ پس در تله نیفتید. برخی تستها به همین منظور (در تله افتادن) طراحی شده اند! ممکن است چند تست پاسخ یا سوال غلط داشته باشد، طراحان کنکور هم جایزالخطا هستند " شما" باید بتوانید تست نادرست را تشخیص داده و از آن عبور کنید.
- آزمون آزمایشی شرکت کنم؟ آیا رتبه و تراز آن تعیین کننده است؟ اینکه به کنکور آزمایشی اهمیت زیادی قائل شوید، کار اشتباهی است. اگر می توانید کنکور آزمایشی را نیز به مثابه فرصت یادگیری و پیشرفت در مطالعه تان تلقی کنید .و تحت تاثیر رتبه یا تراز خوب یا بد اعلامی از سوی موسسه نباشید، به خاطر تعداد کمی از سوالات بد و غیراستاندارد آن حرص نخورید، شرکت در کنکور آزمایشی می تواند برای شما مفید باشد. خودم فقط سه آزمون جامع را شرکت کردم اما در آزمون اول جامع اصلا آمادگی نداشتم و هنوز دروس ناتمام داشتم و در آزمون اول درس حسابداری رو کاملا سفید گذاشتم. اما روحیه ام رو نباختم. اگر آزمون نرفتید در منزل چندسال اخیر کنکور رو از خودتون آزمون بگیرید و ترتیب پاسخگویی به دروس را برای خودتون مشخص کنید. من اول تخصصی ها رو زدم سپس اقتصاد و در پایان ریاضی آمار. من دور اول تمام تستهای هر درس رو پاسخ دادم و دوباره برنگشتم به سوالات.
- آیا بهتر نیست اول تستهای تالیفی را بزنم سپس که مسلط شدم سراسری ها رو بزنم؟ خیر اصلا این کار رو نکنید اول تستهای سراسری. اول سراسری . چون ممکن است بعدا فرصت نکنید تستهای سراسری رو بزنید. و نکته مهم بعدی اینه که این کار کاملا غلط که کنکور دو سال اخیر رو دست نخورده بذارید که جهت سنجش نگه دارید برای ماه آخر رو انجام ندهید چون ممکن است موارد مهمی رو که در اون تستها بوده، نبینید و بخش هایی را از مطالعه تون حذف کنید و نزدیک کنکور فرصت مطالعه اش نباشه.
- کلاس شرکت کنم یا نه ، یا کدوم درسها؟ این موضوع کاملا یک انتخاب شخصی هست. اما کلاسی که مدرسش باسواد باشه و کنکوری درس بده و هم حرفهای منفی که اعتماد به نفس دانشجو رو می گیره نزنه، کلاس خوبیه، که باید شما هم با مطالعه تون ازش استفاده کنید. اما صرف کلاس رفتن موجب موفقیت نیست. گفتم سه شرط برای مدرسش لازمه و یک شرط تلاش برای دانشجویش، در این صورت می تونه مفید باشه. دوتا استراتژی برای کلاس رفتن هست: کلاس برای دروس ضعیف، کلاس برای دروس قوی. درسی که قوی هستید رو با کلاس رفتن (کلاس خوب) می تونید به نفر اول شدن برسونید. یک توصیه در اینجا به دوستان با لیسانس مهندسی: ریاضی آمار رو به ماههای آخر موکول نکنید چون فکر می کنید زمینه دارید یا بلدید! حافظ گفتش که: زاهد غرور داشت سلامت نبرد راه / رند از ره نیاز به دارالسلام رفت.(مدیریت خونده تابستان رفته سر کلاس (چون احساس نیاز کرده به خوندنش) تستها رو هم زده حالا از شما هم بهتر بلده ، مهندسی خونده ها می ذارن ماههای آخر، درصدشون میاد پایین.) این رو هم بگم اگه به کلاس دسترسی ندارید فکر نکنید تهرانی ها خوش به حالشون شده، " کسی که دندونش درد می کنه، فکر می کنه کسی که دندونش درد نمی کنه خوشحاله." اصلا این طور نیست. به دلایلی که در بالا ذکر کردم مفید بودن کلاس مهمه. و اینکه در تهران زمان زیادی هم در ترافیک هدر می ره. در واقع، نهایتا " تلاش با یک روحیه خوب" تعیین کننده خواهد بود . وقتی کارنامه ها بیاد فقط رتبه ی شما رو می پرسند. همه یادشون میره شما در چه شرایط خوب یا بدی درس خوندین. پس این شما هستید که باید بر شرایط نامطلوب غلبه کنید.
- نحوه مطالعه برای دروس چگونه است؟ نحوه مطالعه کاملا فردی هست. باید هر شخصی مدل مطالعه ای که با اون راحته رو پیدا کنه: مطالعه ی فردی یا گروهی، مطالعه به کمک خلاصه نویسی یا مارک دار کردن کتاب یا جزوه (یا استفاده از هر یک در دروس مختلف)، مطالعه با آغاز همزمان چند درس و اتمام آن ها سپس شروع دسته دوم دروس، مطالعه با شروع یک درس و اتمام آن سپس شروع درس بعدی و همین طور درس به درس خواندن، مطالعه در ساعات روز یا مطالعه از بعداز ظهر تا دم صبح. همه ی اینها روشهای مختلفی هست که برای هر فردی یکیش مناسب هست.
- چند ساعت باید در هفته درس بخونم تا موفق شوم؟ هر چقدر زودتر درس خوندن رو شروع کنید بهتر است مثلا تابستان شروع کنید. حتی اول پاییز شروع کردن هم زمان خوبیه. (من دیر شروع کردم و برای درس ریسک وقت خیلی کم آوردم و فرصت مرور نشد.) اما در مورد تعداد ساعات هفتگی هم نمیشه عدد مشخصی را گفت. چون این عدد مثل اعداد آماری تفسیر داره؛ کیفیت مطالعه شما با این تعداد ساعت چطور بوده؟، آیا با تمرکز کافی خوندین؟ آیا فعالانه خوندین؟،آیا تستها رو خودتون هم حل می کنید یا فقط روخونی می کنید از جزوه یا کتاب؟، چه پیش زمینه ای در دروس مختلف از قبل داشته اید؟ داشتن پیش زمینه قبلی باعث میشه سرعتتون موقع خوندن برا کنکور بالا برود. و درآخر باید بگم که شما هر چقدر زمان دارید مطالعه کنید. اصلا چرا این سوال را می پرسید؟؟؟!!! شاید اشتیاق کافی برای ادامه تحصیل ندارید. اگر امروز که این مطلب را می خوانید فقط چندماه تا کنکورتان باقی مانده است و می پرسید آیا دیر نشده است؟ آیا می توانم موفق شوم؟ آیا من می توانم برای شما " زمان" تهیه کنم؟ اگر می توانستم کمی زمان برایتان خریداری می کردم.حیف که این کار امکان پذیر نیست. شما زمان پشت سرتان را نمی توانید پس بگیرید. اما خبر خوشحال کننده این است که زمان پیش رویتان را می توانید به وسیله با کیفیت درس خواندن و افزایش بهره وری مطالعه تان، ارزشمندتر کنید.
- آیا چند تا منبع برای فلان درس بخونم یا بجز جزوه ام منابع اصلی رو هم بخونم؟ بهتر است ابتدا یک منبع کنکوری (کتاب کنکوری یا جزوه) را خوب بخوانید و درس را یکبار یاد گرفته و تستهای سراسری رو بزنید سپس می توانید منبع بعدی را هم در صورت داشتن وقت، بخوانید. با این شیوه، خواندن منبع دوم یا سوم ، زمان کمی می برد و همچنین این روش وسواس شما را در انتخاب منابع ، کاهش می دهد.
- بهانه ها: 1. من تغییر رشته ای ام: یه کمی زودتر شروع کن و مفاهیم اولیه رشته رو سریعتر یاد بگیر. 2. من شاغل ام (یا من متاهل ام): تایم های آزادت رو پیدا کن. تایم هایی رو آزاد کن. خلاصه ها و نکات رو روی برگه بنویس بذار در کیفت یا در گوشی ات داشته باش و در تایم های آزاد 20 دقیقه ای ات حتی ، مرور کن. با تمرکز درس بخون. 3. من خیلی وقته فارغ التحصیل شدم: اصلا مهم نیست. انگیزه ی شما، موجب موفقیتتان خواهد شد و همین انگیزه توانایی یادگیری و ساعات مطالعه شما را افزایش خواهد داد.4. فلان درس ضریب بالا سخته یا چند فصل کتاب مشکله: یک بخش کوچکی را انتخاب کن. اونو یکبار روخوانی کن دفعه بعد با دقت بخون و یاد بگیر دفعه سوم تکرار کن و تست حل کن. تستهای غلط ات رو دوباره بزن. برای این موفقیتت به خودت جایزه بده. سپس بخش کوچک بعدی رو شروع کن و به همین ترتیب بخورش! یک روش دیگه برای فصل سخت خوندن اینه که پس از مطالعه اش بخوابید و استراحت کنید. مطالعات نشون داده به یادسپاری در این حالت افزایش پیدا می کنه. روش های خلاقانه ی دیگری مخصوص خودت برای این درس پیدا کن. مثلا درس رو ضبط کن و گوش بده. یا مسایل مهم رو روی وایت برد اتاقت بنویس و هر مسئله ی سخت چند روز روی وایت برد بمونه و نگاش کن. فرمول مهم رو عکس بگیربرای چند روز بزن رو صفحه ی اصلی گوشیت.
- و : هفته ای نصف روز تا یک روز را به تفریح اختصاص دهید. تا در این مدت احساس خستگی ناشی از یکنواختی درس خوندن شما رو احاطه نکنه. بهتر است هفته ای 2 تا 3 بار ورزش کنید. اما اگر شروع مطالعه تون افتاد به آخر پاییز و نتونستید ورزش کنید. مورد تفریح رو حتما انجام بدید. می تونید در اون روز پیاده روی داشته باشید.
- اگر دور از خانواده زندگی می کنید برای سفرتون برنامه داشته باشید و این زمان ها رو در سررسید کاغذی یا موبایلی تون یادداشت کنید. به خاطر برنامه کلاسها و آزمونهاتون، برنامه دقیق داشتن در این مورد، اهمیت پیدا می کنه و اینکه زود به زود هم سر نزنید ، خیلی دیر هم نشه که خدای نکرده باعث دپرسی بشه.
- برای عید نوروز هم سه روز تفریح مناسبه. سعی کنید عید رو درس بخونید.
- پس از امتحانات دی ماه، روحیه مثبت تون رو بازیابی کنید به جای عقب نشینی و سرزنش خود. (برخی در این زمان از چرخه رقابت در کنکور خودشون خودشون رو حذف می کنند) مرغ همسایه رو هم غاز نبینید لطفا. یا اگر در مسیر کنکور مشکلی مسئله ای براتون پیش اومد. بدونید برا خیلی ها پیش میاد. هر کسی مشکلات خاص خودش رو داره. یک کنکوری هدفمند کسیه که هر مشکلی سر راهش پیش بیاد همچنان هدفش رو می بینه. در مشکل محو نمیشه اون در هدف محو شده.
- از کنکوری های نالان و منفی فاصله بگیرید. همین طور به رجز خوانی برخی ها گوش ندید. مثبت گرا باشید وخودتان را باور داشته باشید.
- برای افزایش روحیه و انگیزه تان، هر هفته نکات انگیزشی مطالعه کنید. پس از اتمام موفقیت آمیزهرچند فصل برای خودتان جایزه تعیین کنید. با دوستان کنکوری و افراد خانواده یا استادتون که روحیه خوبی دارند یا انگیزه بخش اند، در ارتباط باشید.
- اگر دیر شروع کردید، نترسید و بدونید که خیلی ها در مسیر کنکور سیاهی لشکرند. سیاهی لشکر نیاید به کار / که یک مرد جنگی به از صد هزار.
در اینجا از سایت مدیر که من از اطلاعات کارنامه ها و مصاحبه اش استفاده کردم و به من کمک کرد. تشکر می کنم و نیز از همه کسانی که در این راه به نوعی کمکم بودند و به طور ویژه از استاد رضاپور گرامی، که در این مسیر انگیزه بخش و مشوقم بودند، کمال تشکر را دارم.
به امید موفقیت تک تک شما.