شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 31 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 16,915
بازدید دیروز: 14,379
بازدید کل: 151,560,743
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 114
کاربران حاضر: 114

مصاحبه سایت مدیر با محمد نجاتی رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 1396 رشته مدیریت مالی

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و عرض ادب و احترام خدمت همه­ ی دوستان
بنده محمد نجاتی هستم و موفق شدم رتبه 2 مالی را کسب کنم.
زبان: سفید
تئوری: سفید
اسلام: 15.56
ریاضی: 56.67
اقتصاد: 94.74
مالی: 71.79
ریسک: 85.71
حسابداری: 75.56


رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مهندسی صنایع دانشگاه تهران با معدل 18.59 (معدل موثر:20). با وجود اینکه رتبه 1 صنایع تهران بودم و میتواستم از سهمیه استعدادهای درخشان استفاده کنم ، از این سهمیه انصراف دادم و به دلیل علاقه شدید به رشته مالی در کنکور مالی شرکت کردم. در حین مطالعه کنکور نه شاغل بودم و نه دانشجو.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
بنده در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم . چون با کتاب ارتباط بهتری برقرار میکنم. معتقدم کلاس رفتن انسان رو تنبل بار میاره ، چون همینکه مطلبی رو یاد نمیگیره ایراد کار رو از کلاس و استاد می­بینه و تلاشی برای رفع اشکال نمیکنه. (در مورد کتاب هم پیشنهاد من اینه که از کتابهای کمک آموزشی استفاده کنید. وققتون رو با کتابهای مرجع تلف نکنید. البته در مورد درسای حفظی بعضا نیاز بوده که حتما کتاب مرجع خونده بشه.) متاسفانه فرهنگ غلطی در جامعه رواج پیدا کرده که حتما باید مطالب با کلاس یاد گرفته بشه  و از کتابخوانی و اتکاء ­به ­خود غفلت شده است. به نظر من کسی که در کلاس شرکت می­کنه دلیل نمیشه که موفق میشه و به هییییییییییچ وجه تحث تاثیر جوسازی های خیلی از موسسات و استادها قرار نگیرید. کسانی که بنابه دلایلی نمی­تونن کلاس برن اصلا و ابدا نگران نباشند. چون فاصله شما با اون کسی که کلاس میره خیلی خیلی خیلی کمتر از اون چیزیه که فکرشو بکنید. ممکنه کتابی رو شروع کنید به خوندن و ابتدا مفهوم رو نگیرید و احساس کنید که نیاز به کلاس دارید . من به شما قول میدم که در کلاسهای کنکور هیچ معجزه ای خاصی رخ نمیده که به خاطر کلاس نرفتن خودتون رو سرزنش کنید .مهره اصلی در موفقیت ، خود شمایید . با اتکا به خود و با عزم و اراده راحت میتونید رتبه خوب بدست بیارید. اونی هم که کلاس میره و رتبه خوب کسب میکنه مطمئن باشید خیییییلی تلاش کرده و فقط با اتکا به کلاس این رتبه رو کسب نکرده . با همه­ ی این تفاسیر من اصلا منکر کلاس رفتن نیستم. اما اون رو فاکتوری برای موفقیت در نظر نگیرید. به نظرم کلاس رفتن فقط 10 درصد مسئله رو حل می­کنه ، 90 درصد راه توسط خود شما تعیین میشه. (کلاس رفتن رو برای اون دسته از داوطلبانی که سالهای زیادی از درس و دانشگاه دور بودند، توصیه میکنم.)
اما در مورد آزمون­های آزمایشی توصیه اکید میکنم که در یکی از موسسات ثبت نام کنید. حتما حتما هم کل آزمون­ها رو ثبت ­نام کنید نه فقط جامع­ ها . چون آزمون­ها دارای برنامه ­ریزی کارشناسی شده­ ای هستند که خیلی میتونه بهتر از برنامه­ ای باشه که خودتون تنظیم می­کنید ! از طرفی جو کنکور رو برای شما شبیه سازی میکنن و میتونید کاملا تکنیک مدیریت زمان رو یاد بگیرید . به هر آزمون به مثابه­ ی یک کنکور نگاه کنید و کااااملا جدی بگیرید . در هیچ آزمون هیچ مطلبی رو جا نذارید و نگید میذاریم بعدا میخونیم یا اینکه فعلا زوده!!! ، چون هرچی کمی و کاستی که توی ازمونای اولیه رخ بده به دوران جمع بندی شما لطمه میزنه و دچار مشکل می شید. اگر یه آزمونی رو نرسیدید بخونید حتما در آزمون شرکت کنید و غیبت نکنید، چون باعث میشه به خودتون بیاید و بدونید که باید تلاش بیشتری کنید. از کم و زیاد شدن تراز و رتبتون هم نگران نشید و با تحلیل آزمون که خییییییییلی مهمه به دنبال پوشش نقاط ضعف خودتون باشید.(تحلیل آزمون و شناسایی نقاط ضعف خیلی به آدم آرامش میده ) یک نکته دیگه در مورد آزمون ها اینکه شاید خیلیاتون شنیدید که میگن آزمونهای آزمایشی که موسسات برگزار میکنن سوالهای غلط و غیر استاندارد زیاد دارن!!! یا به اصطلاح خیلی چرته !!!!! اما من این رو نقطه قوت ازمون­ها میدونم.. چون بارها و بارها در سوالات کنکور سراسری سوالات غلط و غیر استاندارد دیده شده . و فک نکنم هیچ کنکوری از این قاعده مستثنی باشه . (نمونش کنکور امسال که دو سوال مالی ،یک سوال اقتصاد و یک سوال ریسک غلط بود و سوالات ریاضی غیر استاندارد!!!! ) حتی بعضا هم دیده شده که کلید مشکل داشته !!!!!  خیلیا از همین وضعیت کنکور ضربه دیدن . پس آزمون­ها علاوه بر مزیتهای ذکر شده به شما کمک میکنن تا نحوه برخورد با سوالات غیراستاندارد و غلط رو تمرین کنید! در نتیجه شرکت در آزمون­ها رو جدددددی بگیرید.
 
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
بنده از هفته­ ی دوم مهرماه شروع به مطالعه کردم و به طور میانگین هفته ای 35-40 ساعت مطالعه میکردم .(اما روزهایی پیش میومد که اصلا درس نمیخوندم ، مثلا روزهایی که آزمون آزمایشی داشتم بعد از ظهرش کاملا استراحت میکردم. یا اینکه جمعه ها چند ساعتی برنامه تفریحی ورزشی داشتم.) در هیچ برهه زمانی کمتر یا بیشتر از این میانگین مطالعه نکردم و در ساعت مطالعه خودم ثبات داشتم.
اما معتقدم هر کس طبق نیازی که داره باید مطالعه کنه . طبق شناختی که از خودم داشتم ، داشتن روزانه 5،6 ساعت مطالعه رو برای خودم کافی میدیدم و در هیچ بازه زمانی احساس کمبود وقت نکردم. لذا شاید داوطلب دیگری مثلا به دلیل اینکه سالها از درس خوندن عقب بوده احساس کنه که باید ساعت مطالعه­ ی بیشتری رو داشته باشه ! پس تعیین کننده ساعت مطالعه­ ی شما نیازتونه،  نه تقلید ازساعت مطالعه رتبه­ های برتر !!
در مورد برنامه ریزی که برای مطالعه داشتم هم یه توضیح میدم : آزمون های آزمایشی موسسات معمولا از اواخر آذر ماه شروع میشه و برای هر ازمون یک فرجه­ ی دو یا سه هفته ای وجود داره . از اونجایی که من از مهرماه شروع به مطالعه کردم قاعدتا نمیتونستم برای آزمون اول 3 ماه وقت بذارم !!!! دو ماه اول رو (مهر و آبان) اختصاص به درس­های ضریب 4 (حسابداری ، ریسک، مالی) دادم و در طی این دو ماه این دروسو  یک بار خوندم و با مفاهیم اصلی و کلی آشنا شدم. این روند مطالعه خیلی برای من مفید بود.  اما بعد از آبان­ماه به طور جددددی با آزمون های آزمایشی پیش رفتم. به همین سیاق، به داوطلبانی که قصد دارن از تابستان شروع به مطالعه کنند توصیه میکنم تابستون رو بذارید رو دروس ضریب 4 و تا میتونید خودتونو تو این سه درس قوی کنید.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مهندسی مالی دانشگاه تهران
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
قبل از اینکه در مورد منابع صحبت کنم چند نکته کلی رو عرض کنم :
·         کنکور مالی به شدت حجیمه و درساش خیلی متنوعه  و از طرفی وقت مقرر کنکور به شما این اجازه رو نمیده که به کلیه­ ی این 8 درس با تمرکز کافی پاسخ بدید. لذا معمولا داوطلبان دو درس رو حذف میکنن(حتی رتبه های برتر!!! ازجمله خودم. هیچ مشکلی پیش نمیاد نگران نباشید.)
·         پیشنهاد من اینه که از بین 3 درس ضریب 2 (تئوری مدیریت ، زبان ، اسلام) دو درس رو حذف کنید.(بعضا دیده شده که برخی از داوطلبا به دلیل شرایط خاصی که داشتن درس ریاضی رو هم حذف کردند) اما این یک قاعده کلی نیست . ممکنه بعضیا بتونن وقتشون رو جوری تنظیم کنن که هیچ کدوم از درسا رو حذف نکنن یا فقط یکی رو حذف کنن.. به نظرم آزمون­های آزمایشی  خیلی میتونه بهتون کمک کنه که کدوم درسو حذف کنید. اما به هیچ وجه بیش از دو درس رو حذف نکنید. درضمن فکر حذف کردن درسای اصلی رو از کلتون بیرون کنید.(اقتصاد، مالی ، ریسک، حسابداری)
·         یه نکته خیلی خیلی خیلی مهم که داوطلبا باید مد نظرشون باشه اینه که در طول دوران کنکور هی این کتاب اون کتاب نکنید یه منبع رو انتخاب کنید و تا آخر هم با اون منبع پیش برید و اون منبع رو ببلعید !!!! لطفا این توصیه رو جددددی بگیرید.
·         در مورد انتخاب منبع زیاد وسواس به خرج ندید . معمولا برای هر درس چندین منبع خوب وجود داره و مشخصا  همه­ ی رتبه برترها  از یک منبع واحد استفاده نکردند. این یعنی اینکه منابعی که در بازار وجود دارن غالب مطالب یکیه و ارزش نداره اونقدر در انتخابش حساس باشید. من هم مثل شما پارسال مصاحبه ­ی رتبه برترها رو میخوندم و  واقعا در انتخاب منابع به شک می ­افتادم . حتی به نظرم تا حدودی انتخاب منابع سلیقه ایه! پس توصیه میکنم زیاد به این مسئله گیر ندین!!! یک منبع رو انتخاب کنید و تا آخر ادامه بدین.
تئوری مدیریت:
درسیه که به علت حجم زیاد و تعدد منابع و روان نبودن متنش معمولا 99 درصد بچه های مالی حذفش میکنن. و بنده خودم هم این درسو حذف کردم.
مدیریت اسلام:
درسیه که 3 ساله وارد کنکور مدیریت شده و هنوز جا نیفتاده و شگفتی کنکور امسال بود!!! و باعث خراب شدن روحیه خیلیا شد. طبق دو سال گذشته با خوندن کتابهای کنکوری و جزوه­ های خلاصه و سوالات پیش ­بینی شده ، می شد درصد قابل قبولی در این درس بدست آورد . اما سوالات کنکور امسال نشون داد که دیگه شوخی نداره و زدن درصد بالا به این راحتیا نیست. البته ناگفته نماند که آقای مقیمی در پاییز 95 ویرایش جدیدی از کتاب رو منتشر کرد که تغییراتی کرده بود و این از دید خیلیا از داوطلبا غافل موند و طراح هم سوالات رو معمولا از قسمتای جدید این ویرایش طرح کرده بود. من خودم جزوه خلاصه شده یکی از موسساتو که تقریبا 200 صفحه بود، حدودا 5 بار خوندم...  ولی 4،5 تا تست بیشتر نتونستم بزنم!!!!!  این درسو یک ماه اخر خوندم و هر روز نصف وقتمو به  این درس اختصاص دادم اما متاسفانه نتیجه خوبی نگرفتم.
من اگر جای شما بودم این درسو حذف میکردم. چون واقعا معلوم نیست سال دیگه روند سوالا چجوری باشه!!! اما اگر اصرار دارین این درسو بخونین، پیشنهاد من ویرایش جدید کتاب مقیمیه که توی این چند سال مورد نظر طراحا بوده.
ریاضی:
ریاضی امسال جوری بود که اگر شما فیلسوف ریاضی هم بودین باز هم نمیتونستین در وقت استاندارد درصد بالایی بزنید. سوالات به نظرم سخت نبودن اما فو­ق ­العاده وقت­گیر بودند. توصیم اینه این شهامت رو داشته باشین اگه سوالی رو بلد بودین اما وقتگیر بود ازش رد بشین. شاید ریاضی امسال یه جور بازی روانی بود که داوطلبارو دست­پاچه کنه. بنده برای هر دو درس ریاضی و آمار کتاب اقای رنجبران رو مطالعه کردم کتاب قطوریه اما بسیییییار کامل و پر از مثال. درسنامه همه­ ی فصلا رو به طور کامل خوندم ولی تستای اخر فصلشو اصن حل نکردم چون واقعا درسنامه این کتاب پر از مثال و سوال­های متنوعه و از طرفی چون پایه ریاضیم قوی بود لزومی به تست زدن ندیدم و توی ازمون­های ازمایشی هم درصد بالایی میزدم. یه نکته دیگه اینکه شایدخیلیا اعتقاد داشته باشن که ریاضیو اول ببینید از کدوم قسمتا و اینکه چجوری سوال میاد ، بعدش فقط همونا رو بخونین. اما من تاحدودی با این جمله مخالفم ، چون من سوالات 6 سال قبلو که بررسی کردم دیدم اصن همچین چیزی صحت نداره و معمولا هر سال 5،6 سوال جدید طراحی میشه. اما ناگفته نماند سوالات پرتکرار و مشابه هم زیاد دیده میشه.
دوستانی که از رشته های فنی وارد این رشته میشن معمولا مشکلی در این درس ندارن اما به دوستان غیر فنی توصیه میکنم که این درس مهم رو به طور کامل حذف نکنن . حتی­ الامکان ببینید کدوم یک از فصلا رو بیشتر بلدین و روی اونها سرمایه ­گذاری کنید. (به عنوان مثال فصل 1 آمار که فصل ساده ایه و طی سالهای اخیر سوالات زیادی هم ازش طرح شده)
زبان :
من در طول دوران دانشجویی لغت­های دو کتاب 504 و تافل رو به صورت کامل خوندم و از نرم افزار جعبه لایتنر(anki) برای تثبیت لغات استفاده کردم امادر طول دوران کنکور هیچ مطالعی در این درس نداشتم . معمولا طبق سواد قبلیم در آزمون­های آزمایشی حدودا 20 درصد میزدم. اما در کنکور امسال وقتمو توی ریاضی هدر دادم و به زبان نرسیدم. پس درمورد منابع کنکور زیاد اظهارنظر نمیکنم. اما یه نکته خیلی جالب اینکه ، من نمیدونم چرا این کتاب 504 اینقدر معروف شده!!!!! تا حالا خیلی خیلی کم دیدم که از لغات این کتاب در کنکور استفاده بشه  و حتی استفاده روزمره لغات این کتاب هم کمه !!! اما کتاب essential word for tofelکتاب خوبیه و من لغات کاربردی و کلیدی زیادی در این کتاب دیدم. چون این دو کتاب رو واقعا خوب خوندم خواستم نظرمو بگم و در اختیار گذاشتن تجربیاتم رو خالی از لطف ندیدم.پیشنهادم اینه اگه واقعا زبان رو میتونین بالای 20-30 درصد بزنید به هیچ وجه این درسو حذف نکنید. اما در مورد منابع اصلی کنکور زبان شما رو ارجاع میدم به مصاحبه سایر دوستان.
 یه پیشنهاد به دوستان رشته مالی بکنم: با توجه به اینکه سوالات امسال مدیریت اسلام فاجعه بود و هیچ پیش ­بینی دقیقی هم از سال آینده نیست ، پیشنهادم اینه به جای اینکه روی اسلام وقت بذارید ، زبان بخونید چون طی سالهای اخیر کنکور زبان ثبات بهتری داشته و طبعا ریسک کمتری هم دارد . حتی یه جاهایی هم شنیدم که میگن زبان ضریب پنهان داره!!!!!! به هر حال زبان رو جدی بگیرید.
 
اقتصاد:
به عقیده من این درس با توجه به حجمش سخت­ ترین درس کنکوره!! درسیه به شدت فرار و پر از نکته های ریز و ظریف. واسه اینکه در این درس موفق بشید باید این درسو مفهومی و با نمودار یاد بگیرید. کلید موفقیت در این درس نمودارهاشه . کاملا به نمودارهای این درس مشرف باشید. اگر بخواهید در این درس فقط نکته حفظ کنید مطمئن باشید نتیجه نمیگیرید. چون خیلی فراره و حفظ کردن نکات، کمکی به شما نخواهد کرد. من برای کنکور فقط کتاب دکتر نظری رو مطالعه کردم . این کتاب رو خیلی باوسواس و بادقت خوندم و سوالات ص،غ و تستای اخر فصلشو چندین بار حل کردم. به جرات میتونم بگم هر صفحه ­ی کتاب نظری سه صفحه نکته داره !!!!شاید با نگاه اول متوجه نشید اما همینکه چنتا تست بزنید متوجه میشید که چه نکات ریزی در این درس نهفته شده!  کتاب نظری معمولا کوتاه و مختصر و روان توضیح داده اما برای درک بهتر مطالب باید با تعمق بیشتری این کتاب مطالعه بشه . نظری واقعا کامله اما بعضی جاها رو خیلی خلاصه گفته و باز نکرده.  واسه همین خیلیا مجبور میشن که اون قسمتا رو حفظ کنن که معمولا هم بعد از مدتی فراموش میشه !! این درس رو بیشتر از سایر درسا مرور کنید . من همین کارو کردم و تونستم در کنکور درصد بالایی بزنم(94 درصد) البته ناگفته نماند اقتصاد امسال آسون بوده و هرکس اقتصاد رو هم سطحی خونده بود میتونست درصد قابل قبولی بزنه. اما کنکور اقتصاد هم طی سالهای اخیر از لحاظ سطح دشواری روند مشخصی نداشته و سطح سوالات سال به سال متفاوت بوده.
از اونجایی که کتاب نظری خلاصست و شاید خیلیا بخوان اقتصاد رو مفهومی تر یاد بگیرن(که ضرر هم نمیکنن) ، پیشنهاد من کتاب انتشارات راهیان ارشده . من خودم این کتاب رو از نزدیک دیدم واقعا نسبت به نظری مفصل تر و به روزتره و نکات رو با مثالهای اموزشی توضیح داده. من اگه برگردم عقب شاید این کتابو برای کنکور مطالعه کنم!!! یه نگاهی به این کتاب بندازید ضرر نداره.
مالی :
برای درسنامه کتاب دکتر تهرانی و اگر خواستین کتاب تست بگیرین پیشنهاد من 2000 تسته. اما در مورد کتاب دکتر تهرانی اینکه ، کتاب بسیار مفید ، روان و خوشخوانیه . به نظر من کتاب کاملیه و من ضعف قابل ذکری در این کتاب ندیدم (برخلاف نظر خیلیا!!!) معمولا توی درس مالی هر سال یه سری از سوالات دیده میشه که معلوم نمیشه از کجا طرح  میشه و چون فضا رقابتیه به نظرم از کنار این قضیه خیلی راحت بگذرید و سخت نگیرین.  کتاب آقای مناجاتی رو هم داشتم اما دیدم کتاب دکتر تهرانی کاملتره واسه همین دیگه مناجاتیو نخوندم. اما مناجاتی جدیدا کتابشو ویرایش کرده و تغییرات اساسی در این کتاب ایجاد شده و یه سری نکات مهم بهش اضافه شده که باعث شده خیلی کامل بشه . پس اگر خواستین مناجاتی بگیرین حتما ویرایش جدیدش باشه (اگر اشتباه نکنم ویرایش اذر 95) من خودم این کتابو از نزدیک ندیدم اما طبق چیزایی که شنیدم ظاهرا خیلی کامل شده و اگر واقعیت داشته باشه ، پیشنهاد میکنم مناجاتیو بخرید.
مهم­ترین قسمت مدیریت مالی در کنکور بحث ارزیابی طرح­های سرمایه­ گذاری هستش که هر ساله مورد اقبال طراحان قرار گرفته و بخش قابل توجهی از سوالات رو به خودش اختصاص داده  و معمولا تستای متنوعی هم از این مبحث طرح میشه . این مبحث از مالی رو خییییلی خوب یاد بگیرید.
ریسک :
درسیست بسییییار مفهومی و جذاب. این درس ارتباط عجیبی با امار و احتمال داره و هرکس که درک بهتری از امار داشته باشه این درسو راحت­تر یاد میگیره. اما دوستانی هم که امارشون ضعیفه اصن نگران نباشن ! با یه کم مطالعه بیشتر میتونید بر این درس سوار بشید. من واسه این درس کتاب صفوی رو خوندم و برای تست هم از 2000 تست استفاده کردم که بسیار مفید بودند. خوبی کتاب صفوی اینه که به هیچ وجه مطالب هرز و غیرمفید توش پیدا نمیشه و همش کاربردی و کنکوریه. داشتن کتاب 2000 تست ریسک و سرمایه­ گذاری از نون شب هم واجبتره!!!! کتابیست با تستهای فوق­ العاده عالی و درسنامه کاملااااااااااا جامع. مولف کتاب 2000 تست ، گرجی آراعه که جدیدا کتاب درسنامه ریسک و سرمایه گذاری ایشون هم چاپ شده (انتشارات نگاه دانش) و پیشنهادم اینه واسه درسنامه هم از این کتاب استفاده کنید.
حسابداری:
بهترین منبع برای این درس کتاب مروری جامع بر حسابداری مالی و صنعتی نوروش هست که تا الان هیچ نقدی بهش وارد نشده. از حجم زیاد این کتاب نترسید و برای تثبیت آموخته ­های خود تست بزنید. من از کتاب 2000 تست هم استفاده کردم و کمک خوبی به تسلط من کرد. اما به نظرم تستای 2000تست کمه !!!!(کتاب 2000 تست هیچ وجه تسمیه ای با اسمش نداره و هر 2000 تستی لزوما 2000 تست نداره!!) من تعریف کتاب تست کاردانی به کارشناسی علیرضا قزوینی رو خیلی شنیدم و هرکس تستای این کتابو زده راضی بوده ، یه نگاهی هم به این کتاب بندازین احتمالا مشکل کمبود تست شما رو حل کنه .. حسابداری جوریه که قبل از اینکه تست بزنید خیلی سخت به نظر میاد اما به محضی که تست بزنید متوجه میشید که چقدر راحته. کتاب نوروش واقعا کامله و اگر به مباحث این کتاب مسلط باشین هیچ مشکلی در این درس نخواهید داشت. در مورد حسابداری صنعتی (فصل 8 ،9 ،10 ) که واقعا سخت­تر و پیچیده ­تر از حسابداری مالیه پیشنهاد من اینه که به متن درسنامه هاش زیاد گیر ندین. یکی دو دور همینجوری بخونین ، بعدش سریع برید سراغ تست زدن تا با نحوه طرح تستا اشنا بشید. این سبک به شما کمک میکنه تا متوجه بشین از این مبحث چجوری سوال میاد. در کل به نظرم حسابداری درس آنچنان مفهومی و پیچیده ای نیست. با مرور و تکرار و البته تست فراوان به راحتی میتونید به این درس مسلط بشید .
 کلید موفقیت در حسابداری : تست فراوان!!!!

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
¬     اول اینکه به خدا توکل کنید و آرامش داشته باشید. کنکور کل زندگی نیست .
¬     واقع بین باشین ، این خیییییلی مهمه . از خودتون اون چیزی رو انتظار داشته باشین که واقعا در توانتونه. چون اگر جوگیر بشین و بگین که باید رتبه برتر بشم ممکنه بعد از یه مدت مطالعه اونقدر ناامید بشین که کلا قید درس رو بزنید. من خودم تا قبل از اینکه اولین ازمون ازمایشی رو بدم اصن نمیدونستم میتونم رتبه برتر بشم یا نه !!!! پس واقع بین باشین و از خودتان انتظار زیاد و یا کم نداشته باشین. اعتدال را رعایت کنید و واقع بین باشید.
¬     خستگی و دلسرد شدن در طول ایام مطالعه کنکور اتفاقیست کاااااااااااملا طبیعی که رتبه برترها هم این روزها رو سپری میکنن. اگر ناامید یا خسته شدین سعی کنید با خوندن متنای انگیزشی و کلیپ­های روحیه دهنده امید و نشاط رو به خودتون برگردونید.
¬     از ارتباط گرفتن با افرادی که روحیه شما رو تخریب میکنن ، دوری کنید . حتی الامکان از سرگرم شدن در فضای مجازی پرهیز کنید .
¬     یه توصیه خیلی مهم هم در مورد شب قبل از کنکور اینکه اصن این تلقین رو به خودتون نکنید که اگه من کم بخوابم دیگه کار تمومه !!!!! خیلی ریلکس باشین. شما اگر واقعا آماده کنکور باشین با دو ساعت خواب هم میتونید مزدتون رو بگیرید. اما سوتفاهم نشه که خواب اصن مهم نیست !!! منظورم اینه که خیلی روش حساس نباشید تا راحت بخوابید. بنده خودم به دلیل استرسی که داشتم شب کنکور 3 ساعت بیشتر نخوابیدم اما خوشبختانه سر جلسه کنکور هم دچار مشکل آنچنانی نشدم.
¬     در مورد خلاصه نویسی هم اینو بگم که من 4 فصل اول حسابداریو خلاصه کردم اما دیدم خییییلی وقت گیره. دیگه بیخیال خلاصه نویسی شدم و توی هیچ درسی این کارو نکردم. اونقدر درسا رو مرور کرده بودم که توی جمع بندی هم با مشکل خاصی روبه رو نشدم . اما حتما از تجربیات دوستان دیگه در مورد خلاصه نویسی استفاده کنید.
¬     ترتیب پاسخگویی سوالات در کنکور هم اینجوری بود. ریسک ، حسابداری ، مالی ، اقتصاد، ریاضی ، اسلام. این استراتژی رو طبق آزمون­های که دادم بهش رسیدم. به نظرم ترتیب پاسخگویی بستگی به خود اشخاص داره که با ازمون و خطا میتونن بهش برسن . دلیل اینکه من درس ریسک رو ابتدا پاسخ میدادم این بود که معمولا تو این درس مشکلی نداشتم و خیلی مسلط بود و به زودی سوالاش رو پاسخ میدادم و این بهم روحیه میداد. از اونجایی که با پیش رو رفتن کنکور مغز ادمی رو به تحلیل میره ، درس اسلام رو اخر از همه پاسخ دادم که نیاز به تجزیه تحلیل نداره. اما پیشنهاد میکنم اول درسای ضریب 4 رو پاسخ بدید تا خیالتون راحت باشه.
¬     من کنکور 6 سال اخیر رو برای خودم شبیه سازی کردم . سوالات رو پرینت گرفتم و دو هفته اخر یک روز در میان از خودم کنکور میگرفتم ، و درصدام رو با درصدای رتبه های برتر که توی سایت مدیر هم وجود داره مقایسه میکردم و به ارزیابی خوبی از خودم رسیدم.بعد از ظهر همون روز هم به بررسی و تحلیل سوالات می­پرداختم .  به نظرم بهترین روش برای مطالعه­ ی سوالات کنکور سالهای اخیر همین روشه . امتحان کنید و حالشو ببرید.
¬     از برنامه­ های تفریحی خود غافل نشید ، اما زیاده ­روی نکنید.
¬     فراموش نکنید که به تعداد آدم­های روی کره زمین راه هست برای موفقیت در کنکور!!!
¬     در پایان ببخشید که مصاحبم خیلی طولانی شد . فقط میخواستم چیزی از قلم نیفته و کامل باشه . برای همه شما آرزوی موفقیت دارم چرا که شما شایسته بهترینید.
 
ارادتمند شـما ، محمـد نجاتی