شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,805
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,684
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 282
کاربران حاضر: 282

مصاحبه سایت مدیر با ایمان استاد رتبه 23 کنکور کارشناسی ارشد سال 1396 رشته مدیریت مالی
 

بسم الله الرحمن الرحیم
وَقُل رَبِّ اءَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَاءَخْرِجْنی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِّی مِن لَّدُنکَ سُلْطَناً نَّصِیراً

سلام خدمت تمام اعضای سایت مدیر                                
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه مبارک لازم میدانم از تمام امکاناتی که فراهم آورده ­اید و همواره در بهبود کیفیت این  امکانات و اطلاعات نیز در حال تلاش هستید، تشکر کنم. بنده خود بسیار از اطلاعات مربوط به منابع و رتبه ها و مصاحبه های انجام شده در این سایت به عنوان عاملی انگیزشی در مسیر پیش روی خودم استفاده کرده ­ام. امیدوارم خداوند یارای تداوم این فعالیت­های نیک و خیرخواهانه را بیش از پیش به شما عنایت بفرماید. خیلی خوشحالم که دوباره امسال در خدمتتون هستم و البته با کلی تجربه های جدید هرچند پارسال بعد از آمدن نتایج انتخاب رشته خیلی ناراحت شدم. به نظرم رتبه پارسالم هم لیاقت یکی از دانشگاه­های تهران را داشت ولی خب دستان ما از برخی مسائل کوتاه است ضمن اینکه امسال پاداش یکسال صبر و تلاشم را با وجود تمام مشکلات گرفتم.

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه و معدل موثر خود را بیان کنید؟
خیلی ممنون. درصدهای بنده در کنکور امسال از این قرار است :
زبان انگلیسی :12.22
ریاضی و امار : 43.33
اقتصاد خرد و کلان : 54.39
مدیریت مالی : 74.36
مدیریت سرمایه ­گذاری و ریسک : 30.95
حسابداری مالی و صنعتی : 68.89
معدل موثر : 16.18
 رتبه 23 مالی

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
بنده فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه اصفهان و با معدل 14.99 هستم. معدل گویا این مطلب است که تقریبا دو سوم زمانی که در مقطع لیسانس گذراندم را اهمیت زیادی به درس خواندن نمیدادم ولی وقتی با رشته مالی آشنا شدم و متوجه شدم که چه کارهای بزرگی میشه با این رشته چه در فضای آکادمیک و چه در فضای کسب و کار انجام داد کلا ورق برگشت  و تبدیل شدم به شاگر زرنگ ترم­های آخر دانشگاه.
سال اول نه. سال اول تمام و کمال درس میخوندم. اما سال دوم به خاطر کثرت مشکلاتی که برای خانواده پیش اومده بود مجبورم بودم قسمتی از زمان موثر مطالعاتیم را در محیط کار صرف کنم و همین امر هم باعث شده بود قسمتی از فکرم درگیر فعالیت­های محیط کار بشه که خب به طور طبیعی از بازدهی آدم کم می­کرد.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
چون سال دوم بود که قصد شرکت در کنکور مالی را داشتم و سال قبل هم توانسته بودم نتیجه نسبتا مطلوبی بگیرم از مهر شروع کردم. برنامه ریزی کرده بودم واسه رتبه تک رقمی و هر روز بیشتر از روز قبل میخوندم. اینجا بود که مشکلات شروع شد. یکی بعد از دیگری مشکلات اضافه میشدن و همین باعث میشد که هر روز ساعات مطالعاتیم کمتر از قبل بشه. دیگه دو ماه آخر سال بود که با اضافی شدن یکسری مشکلات شخصی به مشکلات قبلی به زور روزی 3 ساعت درس میخوندم. مطالعه­ ای که اصلا تمرکز در اون دیده نمیشد. تنها نکته اینجا این بود که چون به هدف و کاری که میخواستم انجام بدم مطمئن بودم اجازه نمیدادم همین 3 ساعت مطالعه بدون بازدهی هم قطع بشه که خدایی نکرده بیخیال کنکور نشم. از فروردین سال 96 با ریکاوری چند روزه­ای که انجام دادم و اینکه یکم شرایط بهتر و مشکلات کمتر شده بود استارت مطالعه روزی 8 ساعت را زدم. به جرات میشه گفت مطالعه مفید من واسه کنکور 96 تقریبا 80 تا 90 روز بود.
 
کدام دانشگاه ها و گرایش ها را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان انتخاب های اول خود انتخاب کرده اید؟
1-      مالی بانکداری دانشگاه تهران روزانه
2-      مهندسی مالی دانشگاه تهران روزانه
3-      مالی بانکداری دانشکاه تهران شبانه
4-      مهندسی مالی دانشگاه تهران شبانه
5-      مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی روزانه
6-      مدیریت مالی دانشگاه علامه طباطبایی روزانه
7-      مدیریت مالی دانشگاه صنعت نفت روزانه
8-      مهندسی مالی دانشگاه اصفهان روزانه
9-      مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی شبانه
10-   مدیریت مالی دانشگاه علامه طباطبایی شبانه
11-   مدیریت مالی دانشگاه خوارزمی
 
منابع پیشنهادی شما (کتب، جزوات کلاسی و ...) در هر یک از دروس کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
نکته اول سوالی است که برای هرکسی که قصد شرکت در کنکور مالی دارد پیش می ­آید. آیا دروس ضریب دو شامل تئوری مدیریت، مدیریت اسلامی و زبان را بخوانیم یا نه؟ به نظر بنده کسایی که سال اول است در کنکور مالی شرکت می­کنند دل به مشاوره ­های غلط ندهند و به کل وقتی صرف این دروس نکنند چون زمانی که صرف این دروس میشه به خاطر 2 بودن ضریبشان بازدهی لازم در نتیجه را به همراه نخواهد داشت و چندان تراز شما را تغییر نخواهند داد. دوستانی که سال دوم است کنکور می دهند اگر به 40 تا 50 درصد مطالب تسلط دارند میتوانند یکی از دو درس زبان یا اسلامی را مطالعه کنند آن هم برای 20 درصد. به طور کل من با صرف وقت برای این سه درس کاملا مخالفم. شما اگر بتوانید ریاضی و اقتصاد را 50 درصد و سه درس مالی، ریسک و حسابداری را 60 درصد بزنید مطمئن باشید رتبه شما زیر 20 خواهد شد.
منابع پیشنهادی :
ریاضی و آمار : درسهای امتیاز آوری هستند. هر سال از قسمت­های مشخصی سوالات مشابهی طرح میشه که با تکرار تست­های سالهای قبل می­ توانید به راحتی به درصد 50 برسید. قسمت­های مهم این دو درس به شرح زیر هستند (از سرفصلهای ستاره دار درس ریاضی سوالات بیشتری طراحی می­شود) :
ریاضی : مجموعه ­ها*، بسط دوجمله­ ای، تابع*، حد و پیوستگی*، مشتق*، انتگرال، ماتریس و دترمینان*، توابع چند متغیره*، کاربرد ریاضیات*( که مطالعه این قسمت برای درس اقتصاد خرد هم مفید خواهد بود) و چند سال اخیر از دنباله و سری هم سوالاتی مطرح شده است. این سرفصلها را بهتر است از کتاب هادی رنجبران مطالعه کنید (هرچند بعضی از این فصول بیش از حد نیاز در کنکور مدیریت توضیح داده شده مانند فصل انتگرال) و تست­های کنکورهای سال­های قبل را بزنید. برای تست ریاضی کتاب تست امید محمودیان بهترین گزینه است.
آمار : آمار توصیفی، آنالیز ترکیبی، متغیر تصادفی و تابع احتمال، توزیع­ های احتمال گسسته و پیوسته، همبستگی و رگرسیون
از 10 سوال آمار به جرات می­ توان گفت که 7 تا 8 سوال از این 5 فصل طراحی میشه و هر سال هم سوالات مشابه سالهای قبل است. به همین خاطر است که اظهار میکنم قسمت ریاضی و آمار قسمت امتیاز آوری هستند. به مطالعه تنها همین سر فصلها در این دو درس می­توانید به راحتی درصدی بالاتر از 50 بزنید.
 
اقتصاد خرد و کلان : خود من بارها در مصاحبه­ ها خواندم که کتابهای اقتصاد خرد و کلان دکتر نظری برای کنکور کافی نیستند ولی با احترام به نظر تمام دوستان باید بگویم با رعایت تنها یک نکته این دو کتاب به تنهایی کافی خواهند بود. اقتصاد درس یکبار و دو بار خواندن نیست بارها و بارها باید بخوانید و تست­های این دو کتاب را بررسی کنید. خیلی از مطالب را با بررسی تست­ها و پاسخنامه تشریحی آن­ها در این دو کتاب می ­توانید یاد بگیرید و این بهترین نوع یادگیری است. شاید برای درسی مثل ریاضی بتوان ادعا کرد مسلط شده ­ام و مدتی کوتاه آن را کنار گذاشت ولی اقتصاد این چنین نیست. اینقدر باید این دو کتاب را بخوانید که حتی شماره صفحات را هم حفظ شوید. اقتصاد را نخوانید اقتصاد را قورت بدهید. سری مطالعاتی اقتصاد اینگونه­ است : مطالعه تست مطالعه تست مطالعه تست . . .
کتاب­های دو هزار تست دکتر نظری توصیه نمی­ شود. به نظرم همان دو کتاب برای اقتصاد کافی است البته اگر قورتش بدهید.
 
مالی : خب رسیدیم به جاهای خوب. سه درس مالی، ریسک و حسابداری. موفقیت در کنکور مالی یعنی این سه درس فقط و فقط. این سه درس هم خلاصه می­ شوند در مطالعه و درک درست مفاهیم و تست و تست و تست.
کسایی که برای سال اول است کنکور مالی مید­هند به نظرم بهتر است استراتژی به این شکل انتخاب کنند. کتاب مدیریت مالی دکتر تهرانی و تست­ هایش به همراه تست­های کتاب 2000 تست مالی گرجی آرا. در صورت وجود زمان توصیه میشه قسمت­های مربوط به ارزش زمانی پول و بودجه بندی سرمایه، ارزش شرکت و هزینه سرمایه را از کتاب­های مدیریت مالی پی نوو ترجمه دکتر علی جهانخانی و همچنین کتاب مدیریت مالی نوین استفن راس ترجمه دکتر علی جهانخانی مطالعه کنند. دقت کنید این 4 مبحث خیلی مهم و استراتژیک در تست­های کنکور مالی هستند.
کسانی که سال دومی شده ­اند حتما دو کتاب مدیریت مالی پی نوو ترجمه دکتر علی جهانخانی و مدیریت مالی نوین استفن راس ترجمه دکتر علی جهانخانی را به طور کامل مطالعه کنند و بعد به بررسی تستهای کتاب 2000 تست و کتاب دکتر تهرانی بپردازند.
ریسک و سرمایه­ گذاری : تنها درسی است که هنوز منبع جامع و کاملی ندارد. تمامی منابع موجود این درس خلاصه و به دور از ارائه مفاهیم می ­باشند. کتاب­هایی که ترجمه شده اند هم که دیگر هیچ متن اصلی چیز دیگری می­ گوید ترجمه چیز دیگری و همین ترجمه­ های اشتباه باعث شده که اشتباهات علمی زیادی در تدریس مباحث درس ریسک در کشورمان رایج شود و متاسفانه حتی از این اشتباهات سوالاتی در کنکور ارشد طراحی شود. از طرف دیگر آنقدر مباحث مربوط به این درس گسترده است که نوع طراحی سوالات عامل مهمی در میزان پاسخگویی شما خواهد بود. در کنکور پارسال ریسک بالاترین درس من بود (حدودا 60درصد) ولی امسال کمترین درصد من شد. این مطلب مهر تاییدی است بر ادعای من. هر سال تاکید طراحان سوالات بر روی یک قسمت خاص است و مهم این است که آیا شما آن قسمت را به خوبی مطالعه کرده ­اید یا نه. با این وجود توصیه من به شما کتاب جونز در کنار کتاب مدرسان شریف و تست­های 2000 تست است هرچند کتاب 2000 تست دارای اشکالات مفهومی زیادی است. حداقل چاپی که من داشتم اینگونه بود ولی مسئله این است که گزینه بهتری برای شما وجود ندارد.
اهم سرفصلهای ریسک که در کنکورهای سالهای مختلف از آن سوال طراحی شده است از این قرار است :
مفاهیم سرمایه­گذاری،
بازارها و ابزارهای مالی،
خرید و فروش اوراق بهادار،
کارایی بازار سرمایه،
شاخص­های بازار اوراق بهادار،
ریسک و بازده، نظریه پرتفلیو،
مدل­های عاملی،
مدل تعادلی قیمت­ گذاری دارایی سرمایه ­ایCAPM،
مدل تعادلی قیمت­ گذاری آربیتراژ و
ارزیابی عملکرد پرتفلیو.
از فصول ارزش­گذاری اوراق بهادار بدون ریسک (نرخ­های بهره) و اوراق مشتقه(Forward, Future, Option,Swap) بستگی به میل طراحان سوالاتی طرح می­شود. یکسال زیاد و سال دیگر کم.
نوید چاپ کتابی جامع و کامل در زمینه ریسک و سرمایه ­گذاری را به شما می­دهم که مراحل پایانی خود را می­گذراند.
حسابداری مالی و صنعتی :
حسابداری هم از جمله درسهایی است که در آن از یکسری از قسمت­های خاص سوالاتی طراحی می­شود. ابتدا به استراتژی مطالعاتی این درس و سپس به اهم سرفصلهای آن می ­پردازم.
کتاب مروری جامع بر حسابداری مالی و صنعتی دکتر کرمی و دکتر نوروش منبع مناسبی برای مطالعه حسابداری مالی هستند. بله تنها حسابداری مالی. حسابداری صنعتی در این کتاب اصلا مناسب برای سوالات فعلی کنکور سراسری نیست و خیلی گسترده تر از نیاز داوطلبان گفته شده است. به نظر من برای حسابداری صنعتی به دنبال جزوه ­ای مناسب برای کنکور ارشد مالی باشید. البته جزوه­ای که دست نویس بوده باشد و دوستی از شما بر سر کلاس اساتید کنکوری این حوزه آن را تهیه کرده باشد نه جزوه ­های آماده ­ای که به فروش می­رسد. جزوه ­های آماده خلاصه ­ای گنگ شده از کتاب مذکور می­ باشند. خب حالا مطالب را خواندیم تست­ را چه کنیم؟ بهترین کتاب تست حسابداری ارشد مالی که متاسفانه مهجور مانده است کتاب تست داریوش محمدی انتشارات راهیان ارشد است. پاسخ­های تشریحی این کتاب فوق­ العاده است. پس ابتدا هر قسمت از کتاب مرور جامع را بخوانید سپس به سراغ تست­های این کتاب بیایید. بعد از تسلط نسبی به سراغ تست­های کتاب مروری جامع بروید.
اهم مطالب حسابداری که عمده سوالات کنکور ارشد مالی از آن تهیه می­شوند عبارتند از :
حسابداری وجوه نقد ( صورت مغایرت بانکی و تنخواه)
حسابداری موجودی کالا (محاسبه وجه نقد پرداختی بابت خرید کالا، محاسبه خرید خالص، محاسبه موجودی کالای پایان دوره، قاعده حداقل بهای تمام شده و ارزش و بازار، قاعده حداقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش، رابطه موجودی کالای پایان دوره با شیوه ­های مختلف حسابداری ). تسلط به مفاهیم این قسمت به فهم بهتر حسابداری صنعتی کمک خواهد کرد.
حساب­ها و اسناد دریافتنی (حساب­های دریافتنی و حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول ذ.م.م، محاسبه ارزش دفتری حساب­های دریافتنی، فهم تفاوت شناسایی و وصول مطالبات سوخت شده و شناسایی مطالبات سوخت شده و تاثیر آن بر ارزش دفتری حساب­های دریافتنی، روشهای شناسایی و محاسبه هزینه مطالبات مشکوک الوصول)
حسابداری دارایی­های ثابت (بهای تمام شده دارایی، ارزش منصفانه دارایی تحصیل شده، خرید گروهی دارایی­ها، روشهای مختلف محاسبه هزینه استهلاک و استهلاک انباشته، تغییر روش در محاسبه استهلاک یک دارایی، تاثیرات تغییر روش محاسبه استهلاک در ارزش دفتری دارایی و سود و زیان)
حسابداری اوراق قرضه ( استهلاک اوراق قرضه به دو روش خط مستقیم و بهره موثر که به شکل­های مختلفی از آن سوال مطرح می­شود، مبلغ دریافتی بابت انتشار اوراق قراضه ، سود یا زیان بازخرید اوراق قرضه)
شرکت­های تضامنی
شرکت­های سهامی ( تقسیم سود، سودسهمی، ارزش دفتری سهام ممتاز و سهام عادی، توزیع سود و مشارکت جزئی و کامل سهام ممتاز، سهام خزانه ، تعدیلات سنواتی، صورت سود و زیان جامع، صورت جریان وجوه نقد). صورت جریان وجوه نقد از آن دسته مواردی است که هم در حسابداری مالی و هم در مدیریت مالی از آن سوال مطرح می­شود و دارای اهمیت ویژه ­ای می­باشد.
حسابداری صنعتی (اجزای بهای محصول به تفکیک، دسته بندی­های مختلف هزینه ­ها، حسابداری حقوق و دستمزد، تجزیه و تحلیل سربار، ،سطوح مختلف ظرفیت، تسهیم سربار دوایر خدماتی و عملیاتی، حسابداری سفارش کار و حسابداری مرحله ­ای).
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
سال 95 بدترین سالی بوده است که تا به این لحظه من تجربه کرده ­ام. سالی که تقریبا 7 ماه آن درگیر بیمارستان و درمان اعضای مختلف خانواده بودیم. در کنار این مسائل صرف زمان در محیط کار و جفاهایی که در این محیط و محیط اجتماعی توسط اطرافیان  صورت می­گرفت هر روز زندگی را سخت تر می­کرد ولی هیچ وقت من امیدم را از دست ندادم. اگر با مشکلاتی اجتناب ناپذیر مثل بیماری یا مشکلاتی که بعضی افراد برای شما به وجود می­ آورند روبرو شدید بدانید که قرار است در زندگی قوی­تر از قبل شوید. پس توصیه اول من امیدواری و توکل است.
توصیه دوم صبر و برنامه ریزی بلند مدت است. با استراتژی درس بخوانید. ریز مطالبی هم که در بالا به آن اشاره کردم مسلما می­توانند در پایه­ ریزی یک استراتژی مناسب مفید واقع شوند.
آدمهای منفی نگر را به طور کلی از زندگی خود حذف کنید چونکه آنها فقط به یک مورد معتقدند و آن نمی ­شود است. هجمه نمی ­شودهای اطراف من در سال اولی که کنکور مالی می­دادم حتی زمانی که نتایج مطلوبی می­گرفتم بسیار بالا بود. ولی به آنها ثابت کردم که می­شود و رتبه 86 کنکور سال 95 همه آنها را متقاعد کرد که اگر از صمیم قلب بخواهیم و برای آن تلاش کنیم هرچیزی شدنی است.
خانواده را اصل اهم زندگی خود قرار دهید تا منبع آرامش شما دیدن چهره پدر و مادرتان شود.
همیشه قدردان کسانی که روزی برای شما زحمتی کشیده ­اند باشید و بدی­هایی که به شما شده است را هیچ زمانی فراموش نکنید تا طعم بد آن را همیشه در ذهن داشته باشید واین عاملی شود که به کسی کوچک­ترین آسیب جسمی و روحی وارد نکنید.
و در نهایت تلاش تلاش و تلاش با اصل امید به آینده و ساختن فرداهای بهتر.

 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه