مصاحبه سایت مدیر با طیبه دارستانی رتبه 4 کنکور کارشناسی ارشد سال 1395 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام خدمت مخاطبین محترم سایت مدیر
رتبه 4 کنکور ارشد مدیریت مالی با درصدهای زیر:
زبان: 42.22
مدیریت از دیدگاه اسلام: 77.78
ریاضی و آمار: 78.33
تئوریهای مدیریت: 20
اقتصاد خرد و کلان: 53.33
مدیریت مالی: 26.67
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: 77.78
حسابداری مالی و صنعتی: 62.22
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مدرک لیسانسم رو سال 92 از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته مهندسی فناوری اطلاعات (IT)و با معدل 13.51 گرفتم. زمانی که شروع به خوندن برای کنکور ارشد کردم به طور تمام وقت مشغول به کار بودم اما از دی ماه تا اردیبهشت دو روز در هفته بیشتر سر کار نمی رفتم.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
کلاس های کنکور:
چون مدرک لیسانسم فنی بود و با مدیریت مالی آشنا نبودم، درس های ضریب چهار (مدیریت مالی و ریسک و حسابداری) رو کلاس رفتم که برای من مفید بودند و مجبور نمی شدم از اول کل مفاهیم رو از کتاب های دانشگاهی و مرجع بخونم. ضمن اینکه با داشتن جزوه ها یا کتاب هایی که معرفی می شدند، وقتم برای خوندن منابع اضافی هدر نمی رفت. اما مسلما کلاس به تنهایی هیچ موفقیتی رو تضمین نمی کنه و بیشتر از هر چیز باید خودتون تلاش کنید.
کنکور آزمایشی:
من در سه کنکور آزمایشی جامع شرکت کردم، که بیشتر برای تمرین مدیریت زمان و ترتیب تست زنی بود. البته رتبه هام هم خیلی نزدیک به نتیجه نهایی شد (4، 6 و 5). اما پیشنهاد می کنم به این رتبه ها خیلی توجه نکنید، چون اگر خوب باشه ممکنه شما رو مغرور کنه و نذاره بیشتر تلاش کنید و اگر بد باشه می تونه روحیه تون رو تضعیف کنه، ضمن اینکه معمولا سوال ها و جامعه آماری به استاندارد کنکور نزدیک نیست.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از تابستان 94 رفتن به کلاس ها رو شروع کردم اما وقتی اعلام شد که زمان برگزاری کنکور از بهمن به اردیبهشت تغییر کرده، همزمان با کلاس ها مطالعه نداشتم و شروع درس خوندنم از دی ماه بود و حداکثر 7 ساعت در روز درس می خوندم، یک روز در هفته رو هم به خودم استراحت می دادم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
به ترتیب:
دانشگاه تهران –گرایش مهندسی مالی
دانشگاه تهران –گرایش بانکداری
دانشگاه تهران –گرایش بیمه
دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی اولویت های بعدی بودن.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان
به دلیل وقت کمی که داوطلبین مدیریت مالی دارن، معمولا تست های این درس رو نمی زنن، من هم فقط نصف تست ها رو زدم (واژگان و close test)، چون درس های ضریب 3 و 4 خیلی مهم تر بودن. برای کنکور مطالعه نداشتم و از اطلاعات قبلیم استفاده کردم اما پیشنهاد می کنم حتما سوالات کنکورهای سالهای قبل (مخصوصا از سال 85 به بعد) را چند بار دوره کنید چون در مورد واژگان حتما می تونه بهتون کمک کنه. ضمن اینکه من قبلا کتاب 504 رو خوندم و فکر می کنم که سهم زیادی از واژگان کنکور نداره، نمی دونم چرا اینقدر توصیه می شه، البته این صرفا نظر بنده است.
مدیریت از دیدگاه اسلام:
برای این درس 2 ماه بیشتر وقت نداشتم. کتاب "مدیریت ما"دکتر پور عزت رو فرصت کردم بخونم. و از کتاب 2000 تست نگاه دانش، تست های مربوط به فصل اول (کتاب آقای مقیمی) و تست های فصل چهارم (کتاب آقای پور عزت) رو زدم، به جای اینکه سراغ خود کتاب برم توضیحات همین تست ها رو می خوندم. البته شانس آوردم و سوالات کنکور هم دقیقا از همین دو منبع بود، اما در سال جدید اصلا بعید نیست که منابع دیگری هم اضافه شود بنابراین توصیه می کنم اگر فرصت کردید کل سوالات 2000 تست رو با دقت جواب بدید و پاسخ های تشریحی رو بخونید، چون خوندن خود منابع اصلی ممکنه خیلی زمان بر باشه.
ریاضی:
کتاب آقای هادی رنجبران رو خوندم و تست های آخر هر فصل رو زدم، مثال ها رو نخوندم. البته حجم مطالب زیاده و خیلی از مواردی که بهشون اشاره شده بالاتر از سطح سوالات مدیریت هست، اما به نظرم کتاب خوش خوانیه و به سرعت می تونید جلو برید. در این مورد تا جایی که من شنیدم کتاب آقای محمودیان هم منبع خوبی هست.
آمار: چون این درس رو دیر شروع کرده بودم تنها فصل های 1 تا 4 رو خوندم. درس و تست رو از کتاب های آقای طورانی خوندم. البته کتاب درس و تستشون جداست، اگر اشتباه نکنم اولی مربوط به پارسه است و دومی نگاه دانش.
تئوری مدیریت:
از درصدم هم مشخصه که خیلی برای این درس زمان نذاشتم، چون منابع زیاد و بشدت حجیم هستند. فقط چند ماه اول شروع به خوندنDLMهای این درس کردم اما بعد کنارشون گذاشتم، همین 20 درصد هم بخاطر اون DLMهاست، به نظرم اگر روزی نیم ساعت برای این کار کنار بذارید درصدهای خیلی بهتری بدست خواهید آورد.
اقتصاد:
کتاب خرد و کلان آقای دکتری نظری رو خوندم، با وجود این که موضوع برای من جدید بود ولی مفاهیم خیلی ساده و قابل فهم بیان شده. اما به نظرم کتاب 2000 تست ایشان برای این درس بسیار زمان بر و کم بازده است، چون وقتی رفتم سراغ سوالات کنکورهای قبل، دیدم که خیلی فرق دارند. توصیه می کنم فقط کتاب های درسی آقای نظری رو بخونید و تست های داخل اون رو بزنید و سریع برید سراغ کنکورهای قبلی، چون سوالات به شدت مفهومی هستند و براتون مشخص می شه که در فهم کدام مسائل ضعف بیشتری دارید و فرصت می کنید برطرفشون کنید.
مدیریت مالی:
من از جزوه هایی که سر کلاس آقای دکتر گرجی آرا برمیداشتم برای درس و از کتاب آقای مناجاتی برای تست استفاده کردم که با استفاده از اون ها سوالات کنکورهای قبل رو خیلی خوب جواب میدادم اما امسال سوالات متفاوت بود و درصدم به شدت پایین اومد. در این مورد باید به دنبال منابع جدیدتری باشید. البته کتاب راس جلد یک هم به من توصیه شده بود که فرصت نکردم مطالعه ش کنم.
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک:
من جزوه کلاس های آقای دکتر گرجی آرا رو خوندم، ولی امسال کتاب ایشون هم چاپ شد که می تونید ازش استفاده کنید و 2000 تست نگاه دانش رو زدم، سر کنکور هم سوال ها خیلی برام راحت بود. ولی کلا ریسک درس آسونی نیست، باید انرژی و وقت نسبتا بیشتری رو صرفش کنید.
حسابداری مالی و صنعتی:
به شدت با این درس مشکل داشتم چون همزمان با کلاس ها سر کار می رفتم و نتونستم مطالعه کنم که البته این چیزی از ارزش کلاس های آقای دکتر کرمی کم نمی کنه و مرجع اصلی من برای مطالعه جزوه و کتاب ایشون (حسابداری مالی نوشته آقای دکتر نوروش، کرمی و ... ) بود اما کلاس های نکته و تست آقای دکتر نوردرخشان که نزدیک کنکور برگزار شد خیلی من رو جلو انداخت و کمک کرد دید بهتری نسبت به سوال ها پیدا کنم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به نظرم قبل از هر چیز باید هدفتون مشخص باشه، صرف اینکه بخواهید مدرک ارشد بگیرید یا به اصرار خانواده و ... انگیزه کافی بهتون نمی ده، مخصوصا تو کنکور مالی که ظرفیت کم و رقابت بالاست. اگر دلایل محکمی برای تلاش کردن ندارید، رشته های راحت تری هم برای کنکور دادن هست.
زمانتون رو مدیریت کنید، مهم نیست که چند ماه برای درس خوندن وقت دارید، مهم اینه که هیچ درسی رو کنار نگذارید و حتماً حواستون به درس های ضریب 4 باشه.
شدیدا پیشنهاد می کنم تست کنکورهای سال های قبل رو بزنید، بهتون دید کافی در مورد توانایی ها و ضعف هاتون می ده، هر چه زودتر این کار رو شروع کنید فرصت بیشتری برای رفع مشکلات دارید. ضمن اینکه دید شما نسبت به سخت یا آسون بودن سوالات رو واقعی تر می کنه، مثلا ترسی که از حسابداری صنعتی هست، با دیدن سوالها کمرنگ تر می شه یا اقتصاد خرد و کلان رو دیگه دست کم نمی گیرید.
در آخر هم در نظر داشته باشید که خستگی یا کم شدن انگیزه و روحیه در طی درس خوندن برای کنکور یه امر کاملا عادیه، برای هر کسی پیش میاد که احساس ناامیدی کنه، مهم اینه که یه مدت به ذهنتون استراحت بدید و دوباره با قدرت شروع کنید. کنکور ارشد با کارشناسی فرق داره و نیازی نیست که از صبح تا شب درس بخونید. استراحت، ورزش و تفریح کمکتون می کنه راحت تر با استرس و فشار درس ها کنار بیاید.