مصاحبه سایت مدیر با مجتبی شفیع زاده رتبه 9 کنکور کارشناسی ارشد سال 1395 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با عرض سلام وخسته نباشید به دانشجویان عزیز و مسوولین محترم سایت
زبان: 0
اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: 46.67
ریاضی و آمار: 85
تیوریهای مدیریت: 0
اقتصاد خرد و کلان: 73.33
مدیریت مالی: 26.67
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: 77.78
حسابداری مالی و صنعتی: 68.89
رتبه: 9 گرایش مالی
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
در مقطع کارشناسی دانشجوی مهندسی برق دانشگاه تهران بودم که با معدل 12.83 فارغ التحصیل شدم!! در حین مطالعه برای کنکور نه دانشجو بودم نه شاغل...
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
من فقط در آزمونهای آزمایشی شرکت میکردم و نیازی نمیدیدم که کلاس کنکور برم که این تقریبا شخصیه. من به شخصه ارتباط بهتری با کتاب و مطلبی که خودم میخونم برقرار میکنم نسبت به اینکه همون مطلبو در کلاس یاد بگیرم!! که شاید خیلی از دوستان اینطور نباشن و به نفعشون باشه بعضی درسهارو ناچارا با کلاس کنکور یاد بگیرن. ولی نکته مهم اینه که هرچی بیشتر سعی کنین خودتون بخونین و تحلیل کنین خلاقیتتون هم بالاتر میره پس با وعده و وعید موسسات جوگیر نشید وعجولانه سراغ کلاس کنکور نرید!! اما به همه پیشنهاد میکنم حتما در آزمونهای آزمایشی شرکت کنن. بعید میدونم کسی بدون آزمون بتونه برنامه چند ماهه بریزه و خودش نقاط ضعفشو پیدا کنه و خودشو با رقبا محک بزنه! من سر جلسه آزمونها میدیدم که خیلیها غایبن که بهونشون اکثرا اینه که به بودجه بندی آزمون نرسیدن... اولا: نذارید اینجوری بشه و سعی کنید با برنامه آزمونها پیش برید. دوما: اگه هم کم خوندید در آزمونها غیبت نکنید. همین که برید سر جلسه و ببینید که بلد نیستین خودش یه تلنگره که تلاشتونو بیشتر کنین پس با غیبت و بهونه های دیگه درپوش نذارید رو کم کاریتون..
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواسط آبان با روزی 2 3 ساعت بطور مفید شروع کردم و اواخر به 6 7 ساعت رسید!
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
دانشگاه تهران مالی گرایش مهندسی مالی
دانشگاه تهران مالی گرایش بانکداری
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: لازمه هر دانشجوی به روز زبانه!! هر روز یه تایمیو به زبان اختصاص بدین حتی اگه میدونین وقت نمیکنین سر جلسه کنکور بزنین ولی اینم در نظر بگیرین که اگه زبان در اولویت دروستون نیست و چند دقیقه سر کنکوروقت اضافه بیارید میتونید به راحتی چندتا تست آسونو بزنید پس از زبان غافل نشید. بهتره کلمه های کتاب 504و essential words for the toefl رو با فلشکارت بخونید که پیشنهاد من نرم افزار anki هست که فلشکارتهای این دو کتابو میتونین براحتی دانلود کنین و به این نرم افزار اد کنید..
اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: من وقت خیلی کمی رو این درس گذاشتم. کتاب موسسه ماهانو واسه این درس گرفته بودم که به نسبت خوب بود ولی خیلی پراکنده و نامنظم خوندمش! این درصدی که زدم تقریبا مربوط میشه به روز قبل کنکور که سوالات کنکور دکتری رو خوندم به اضافه صد تست پیشبینی آقای پورشفیع که واقعا مفید بود!!!!!
ریاضی و آمار: من وقت زیادی رو صرف ریاضی نکردم چون پایه ریاضیم قوی بود و فقط تستهای کتاب رنجبران رو میزدم! واسه آمار هم کتاب رنجبران!! فقط یه نکته مهم اینکه اول ببین از چه قسمتهایی سوال میاد و برید همون قسمتهارو از این دو کتاب بخونین مخصوصا واسه آمار که خیلی قسمتهاش لازم نیس. من آمارو تو چند صفحه خلاصه کردم! دوستانی که ریاضیشون خوبه میتونه کمک بزرگی به ترازشون بکنه پس جدی بگیرید این درس ضریب 3 رو!
تیوریهای مدیریت: من اصلا سراغ این درس نرفتم و فقط به کسانی توصیه میکنم این درسو بخونن که وقت سر کنکور اضافه میارن و ریاضیشون یا مثلا یکی از دروس اصلیشون ضعیفه که بخوان جبران کنن در غیر این صورت ارزش خوندن نداره چون هم خیلی زیادو سخته هم 30 تا سوال ضریب 2 میاد ازش!
اقتصاد خرد و کلان: برای این درس فقط کتاب دکتر نظری رو پیشنهاد میکنم. 2000 تست به نظر من خیلی ضرورت نداره و فقط برای قسمتهایی که سخت تره و خوب واستون جا نیفتاده به 2000 تست رجوع کنید که بیشتر این قضیه تو اقتصاد کلان پیش میاد..
یادتون باشه اقتصادو حفظ نکنین و تحلیلی یاد بگیرین. نمودارهای کتاب خیلی مهمن وخیلی از سوالات رو با تصور این نمودارها در ذهنتون به راحتی میتونید جواب بدین.
مدیریت مالی: مالی یکی از نقاط قوت من بود ولی امسال فاجعه بود!!! گویا طراح دلش از جایی خییییییلی پر بوده!!
کتاب مدیریت مالی دکتر تهرانی برای درسنامه و تست کافیه ولی بعضی از فصول نیاز به تمرین بیشتری داره که کتاب تست مدیریت مالی انتشارات کتابخانه فرهنگ رو پیشنهاد میکنم.
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: خیلی از دوستان برای این درس چندین کتابو میخونن که من مخالفم! به نظر من کتاب مدرسان شریف(سهیل ذوقی) برای درسنامه کافیه (فقط تستهاش کافی نیست). البته هرزگاهی سوالات جدیدی در کنکور از این درس مشاهده میشه که باز هم لازم نیست برید چند کتاب رو بخونید! کتاب 2000 تست این مشکلو حل میکنه و مکمل کتاب ذکر شده س و نیازتونو کاملا برطرف میکنه و تقریبا هرنوع تست جدیدی رو شامل میشه که حل تشریحیش هم کامله مثل درسنامه پس نیازی به کتاب بیشتری ندارید.
حسابداری مالی و صنعتی: این درس بدون تمرین یه درس به ظاهر سخته ولی با تمرین میشه یه درس بسیار ساده. برای این درس دو کتاب رو پیشنهاد میکنم: کتاب حسابداری مالی و صنعتی دکتر نوروش! و کتاب تست کنکور حسابداری کاردانی به کارشناسی قزوینی!
کتاب 2000 تست هم واسه این درس موجوده که پیشنهاد نمیکنم چون کتاب قزوینی هم سوالاش استانداردتره هم کتاب 2000 تستو پوشش میده کاملا!
نکته اول اینکه با حوصله درسنامه این درس رو بخونید. ونکته دوم اینکه حسابداری صنعتی رو لازم نیس کامل بخونیدو مسلط بشید. میتونید ببینید از کدوم قسمتهاش سوال اومده و همون قسمتهارو بخونیدو با تست یاد بگیرید چون صنعتی یا سوالاش اونقدر ساده و روتینه که میشه با اندکی تسلط راحت جواب داد یا اونقدر سخته که با تسلط بالا هم نمیشه جواب داد!!!
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
1. کنکور فقط خوندن نیست! حس و فکرتون زیربنای خوندنتونه. با حس بد و درموندگی درس نخونید که بی فایدس
2. تفریحات مفید رو جدی بگیرید مخصوصا الان که کنکور اردیبهشته و راه کمی طولانیه که ممکنه خسته بشید بدون تفریحات لازم!!
3. همیشه بهونه ها سال کنکور زیاد میشه و دلیل و توجیه واسه نخوندن بیشتر از همیشه پیدا میشه!!! اینو بدونید دودش تو چشم خودتون میره و هر گلی هم بزنید به سر خودتون زدید پس واقع بین باشید و خودتونو با بهونه های خودتون گول نزنید.
4. رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود
پس جوگیرانه درس نخونید. کم کم شروع کنید و به مرور تلاشتونو بیشتر کنید. اینطوری بهونه ها هم کمتر میاد سراغتون..
5. مطمین باشید قرار نیست خوش شانسی یا بدشانسی بیارید! همه چی به تلاش موثرتون بستگی داره.
6. حتتتتتتتتما "برای همه دروس دفتر خلاصه داشته باشید" بجز دروس کاملا حفظی! درسته که خلاصه نویسی وقتگیره ولی در نهایت میبینید که خیلی هم به صرفه جویی وقتتون کمک کرده در طولانی مدت! خلاصه نویسیو از دور دوم یا سوم شروع کنید چون دفعه اولی که مطلبیو میخونید اگه بخواید خلاصه بنویسید خیلی از مطالب کم اهمیتو وارد خلاصتون میکنید! بعد از خلاصه نویسی درسنامتون میشه دفتر خلاصتون که خودتون هم لذت میبرید.
7. سوالات کنکور سالهای اخیرو جدی بگیرید. هر سال سوال تکراری میاد!
8. تقریبا هرسال یک یا دو درس رو خیلی سخت و عجیب طرح میکنند! سال 94 اقتصاد و امسال مدیریت مالی حال همرو سر کنکور دگرگون کرد! سال دیگه احتمالا نوبت درس سرمایه گذاری یا حسابداریه!! امسال سرمایه گذاری آسون بود وحسابداری هم دو ساله که آسونه نسبتا! پس حواستون بیشتر جمع باشه واسه این دو درس. به نظر من احتمال اینکه سال 96 دوباره درس مالی عجیب باشه کمه چون اینجوری زیاد غافلگیر نمیشید و غافلگیری ویژگی بارز طراحان محترم است!!
9. هدف طراحان فقط سنجش علم شما نیست بلکه مدیریت زمان و مدیریت حال روحیتون هم میسنجند! اگه سر جلسه کنکور دیدین یک درس خیلی عجیبو سخته بهم نریزید. فقط برای شما سخت نیست. سریع خودتونو جمع و جور کنید و نفس عمیق بکشید و بدونید که باید حقتون رو بگیرید از دفترچه سوالات!
10. به نفعتونه روی قسمتهای ساده مسلط تر بشید! در ضمن هر نمره معدل کارشناسیتون حدودا معادل 100 نمره ترازه.
11. در هر درس سوالات غلط یا پرت طرح میکنند. مصر نباشید همه سوالات رو پاسخ بدید.
12. مرور فراوان درسنامه ها و خلاصه هاتون و تستهای نکته دار و تست هایی که غلط زدین رو فراموش نکنید.
13.راهتون خیلی سخت نیست. با برنامه ریزی و تلاش به هدفتون خواهید رسید.
موفق باشید
با تشکر