شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,338
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,586,768
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 82
کاربران حاضر: 83


مصاحبه سایت مدیر با محمدرضا نظیف رتبه 48 کنکور کارشناسی ارشد سال 1395 رشته مدیریت صنعتی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و احترام
زبان:66.67    اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام:35.56   ریاضی و آمار:25    تئوریهای مدیریت:10
اقتصاد خرد و کلان:25   تحقیق در عملیات:51.11    مدیریت تولید:26.67
رتبه:
مدیریت صنعتی: 48    تکنولوژی:  49

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من فارغ التحصیل رشته مدیریت صنعتی از دانشگاه صنعت نفت تهران با معدل 19.58 در تیر ماه 93 هستم. کنکوری که امسال دادم در واقع دومین کنکور ارشدی هست که در اون شرکت کردم.در بار اول که در بهمن 92 شرکت کردم در رشته مهندسی سیستم های اقتصادی اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شدم و در حین مطالعه برای کنکور ارشد مدیریت، دانشجوی مقطع فوق لیسانس بودم و به صورت پاره وقت هم کار می‌کردم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
با توجه به اینکه برای بار دوم در آزمون ارشد شرکت می‌کردم،بسیاری از مطالب رو از آزمون گذشته به یاد داشتم و لذا در این آزمون نیازی به شرکت در آزمون آزمایشی یا شرکت در کلاس های کنکور نمی‌کردم.
اما به شدت شرکت در آزمون آزمایشی رو برای دوستانی که قصد دارن در کنکور سال های آینده شرکت کنن،پیشنهاد می‌کنم.لذا فارغ از میزان استاندارد بودن سوالات آزمون آزمایشی،این کار باعث نظم دادن به مطالعه و حرکت در راستای محدودیت زمان و رعایت پوشش بودجه بندی مطالب میشه.
کلاس هم برای دروسی پیشنهاد می‌کنم که در اونها احساس ضعف زیادی می‌کنید.چون شرکت در کلاس دارای هزینه ی زمانی و هزینه ی از دست رفته هست و بحث زمان بسیار حائز اهمیت میشه در دوران کنکور.  

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من خیلی دیر تصمیم به شرکت در این آزمون گرفتم و در اسفند ماه که سازمان سنجش فرصت مجدد برای ثبت نام در آزمون داد،اقدام به این کار کردم.
شرایط من با کسی که می‌خواست از صفر شروع به مطالعه کنه تفاوت زیادی داشت.چرا که من یکبار تمام مطالب رو برای کنکور رشته صنایع-سیستم مطالعه کرده بودم و فقط نیاز به یادآوری مجدد اونها داشتم.من از اسفند ماه تا اردیبهشت ماه که تاریخ برگزاری آزمون بود به طور متمرکز دو هفته مطالعه داشتم.یک هفته در تعطیلات نوروز و یک هفته هم قبل از امتحان که در این دو هفته به طور متوسط روزانه 6 ساعت مطالعه کردم. اما مطالعه ام از کیفیت بالایی برخوردار بود.لذا در نظر گرفتن بحث کیفیت مطالعه در کنار مدت زمان مطالعه هم دارای اهمیت فراوانی هست.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
علاقه ی شخصی من به رشته مدیریت صنعتی و گرایش تحقیق در عملیات هست.با توجه به این موضوع تنها همین گرایش رو به ترتیب دانشگاه های تهران،شهید بهشتی،تربیت مدرس و علامه طباطبایی انتخاب کردم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
با بیشتر منابع پیشنهادی سایت موافق هستم.
در خصوص درس زبان توصیه می‌کنم اگر کسی حتی احساس ضعف شدیدی هم در این درس می‌کنه به هیچ وجه این درس رو کنار نگذاره.با خوندن تنها لغات کتاب essential words for  the toefl میتونید شروع کنید.بعد اگر زمان داشتید سراغ کتاب 504 برید و در آخر برای کسب درصد بالا مطالعه ی لغات کتاب 1100 رو پیشنهاد می‌کنم.از میان روش های زیادی که برای حفظ لغات وجود داره به نظرم روش کد بندی لغات برای کنکور اثربخش تر از سایر روش خواهد بود.همچنین مطالعه ی لغات و تست های کنکور زبان سال های گذشته به شدت توصیه می‌شه.چرا که دایره ی لغاتی که در کنکور میاد تقریباً ثابته.
همچنین توصیه ی دیگه ای که دارم در خصوص درس تحقیق در عملیات هست.اگر نگاهی به منابع این درس برای رشته ی مدیریت بندازیم می‌بینیم که با مطالعه ی این کتاب ها نهایتاً میشه از پس سوالات متوسط و روتین براومد.اما اگر سوالی سخت باشه احتمالاً نتونیم با مطالعه ی کتب OR مدیریت از پسش بربیایم.کمااینکه در کنکور چند سال گذشته این اتفاق چندین بار افتاده و میانگین این درس به شدت افت کرده در این سال ها.در کتب OR رشته صنایع دقیقاً همین سرفصل هایی که در رشته ی مدیریت مطرح هست وجود داره،اما با عمق بیشتر و فهم جامع تر مطالب.لذا توصیه می‌کنم که برای درس OR از منابع رشته صنایع استفاده بشه تا سوالات درس OR مدیریت در جلسه کنکور باعث نقش بستن لبخند رضایت و ایجاد حس آسون بودن سوالات بشه.دقیقا مثل رزمی کارهایی که یک هفته قبل از مسابقات به پاهاشون وزنه میبندن و وقتی روز مسابقه وزنه ها رو باز میکنن حس پرواز و انرژی مضاعف بهشون دست میده. کتاب مدرسان شریف آقای عباسی برای تحقیق در عملیات 1 و کتاب آقای زاهدی سرشت برای تحقیق در عملیات 2 منابع خوبی هستند برای این درس.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به نظرم بهتره که هر کسی روی درس یا درس هایی که احساس قدرت بیشتری در اونها می‌کنه و به بیان بهتر در اون درسها مزیت رقابتی داره برای درصد بالا سرمایه گذاری کنه و مابقی درس ها رو صرفاً در حد میانگین بزنه.مثلاً خودم با دوهفته وقتی که برای کنکور گذاشتم تصمیم گرفتم که روی درس های زبان و OR سرمایه گذاری کنم و مابقی درسها رو صرفاً با دانش قبلی خودم پاسخ بدم و در حد میانگین سعی کردم که بزنم و به نظرم این بهینه ترین حالت استفاده از زمان هست.
توقع و استرستون رو پایین بیارید.چرا که در کنکوری میخواید شرکت کنید که با میانگین 50% میتونید رتبه ی تک رقمی کسب کنید.
در هر سطح علمی که هستید و هر دانشگاهی رو که برای قبول شدن هدف قرار دادید،حتماً با نظم مطالعه کنید و زمان و کیفیت مطالعاتتون رو ثبت کنید.حتی اگر قرار هست که روزی 1 ساعت مطالعه کنید.
استفاده ی بهینه از زمان کلید پیروزی هست.ترجیحاً دزدهای زمانتون رو شناسایی کنید و از اونها فاصله بگیرید.تحصیل در یک دانشگاه خوب مسلماً ارزش بیشتری داره بر چند ماه دور بودن از شبکه های اجتماعی.
و نکته ی آخر و مهم اینکه تلاش مطالعاتی زمانی به نتیجه می‌رسه که با تلاش روانی و حس مثبت و امیدواری به آینده همراه باشه.احساسات منفی و آیه های یاس رو از خودتون دور کنید و با توکل به خدا همه ی تلاشتون رو بکنید تا در آینده مدیون خودتون نباشید.