مصاحبه سایت مدیر با حسین آتشی رتبه 29 کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 رشته مدیریت اجرایی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام مهربان ترین مهربانان
ضمن عرض سلام و خدا قوت خدمت همه ی مسئولان سایت خوب مدیر و همچنین آرزوی موفقیت و عاقبت بخیری برای دوستانی که ان شاالله قصد دارند امسال در کنکور شرکت کنند.
حسین آتشی ، رتبه ی 29 مدیریت اجرایی و 70 مدیریت شهری با درصد های:
زبان : سفید
جی مت : 40.83
دانش مسائل روز : 33.33
تئوری مدیریت : 66.67
زبان فارسی : 58.67
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
فارغ التحصیل رشته ی مهندسی صنایع از دانشگاه شهید باهنر کرمان هستم با معدل 15.60؛
در ایام مطالعه برای کنکور 4 واحد درس داشتم ( پروژه و کارآموزی ) که البته کارآموزی وقت زیادی رو ازم گرفت و همچنین در کارهای کشاورزی هم به پدرم کمک میکردم .
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
کلاس کنکور شرکت نمی کردم ولی در آزمون های آزمایشی شرکت کردم از این ازمون ها کاملا راضی هستم.
آزمون های آزمایشی جدا از سطح آزمون ها و جامعه ی آماری که دارند به نظرم خیلی می تونه مفید باشه ، به خصوص اینکه باعث نظم در مطالعه و با برنامه ریزی مطالعه کردن میشه.
البته هر چه این آزمون ها استاندارد تر و با جامعه ی آماری بالاتری باشند بهتره ،
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
به طور جدی و منظم مطالعه رو از مهر ماه شروع کردم (البته سال قبل هم کنکوراجرایی شرکت کرده بودم ) .
مطالعه رو با روزی 2 و 3 ساعت شروع و به تدریج و خیلی ارام به ساعت مطالعه ام اضافه کردم به طوری که در هفته های نزدیک به کنکور به 8 و 9 ساعت هم رسید.
من ساعت مطالعه هام رو هر روز دقیق به تفکیک دروس یادداشت میکردم و این کار رو خیلی مفید میدونم چون به نظرم باعث میشه فرد به صورت کمی و مقداری از میزان تلاشش باخبر باشه و سعی کنه با اضافه کردن به زمان درس خوندنش "با خودش" رقابت کنه.
ریز ساعت مطالعه هام رو براتون میگم البته تاکید میکنم زمان مطالعه یه امر کاملا فردی است و هر فرد با توجه به توانایی هاش می تونه ساعت مطالعه مخصوص به خودش رو داشته باشه و با توکل به خدا موفق هم بشه.
زبان : 74 ساعت
جی مت : 67 ساعت
زبان فارسی :85 ساعت
دانش مسائل روز :94 ساعت
تئوری مدیریت : 210 ساعت
· یه نکته ی مهم : انسان باید آرمان گرایی و واقع گرایی رو باهم داشته باشه ، یعنی اصلا سعی نکنید از همون روز اول رو خودتون خیلی فشار بیارید بلکه با یک رویکرد منطقی آروم آروم شروع به مطالعه کنید و باشیب ملایم ! پیش برید به طوری که در دو_ سه هفته ی اخر مطالعه بتونید حدکثر توانتون رو به کار ببرید و روزی که دیگه درس خوندن رو تموم میکنید اصلا حس خستگی نداشته باشید و به قول معروف در اوج دست از درس خوندن بردارید و برید سر جلسه ی کنکور.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
انتخاب های من به ترتیب :
مدیریت اجرایی دانشگاه های : تهران ، شهید بهشتی ، علامه ،علم و صنعت ، فردوسی مشهد ، شهید باهنر کرمان
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان :با توجه به اینکه زبان رو در نهایت سفید زدم ، در مورد منابع مطالعاتی زبان اظهار نظری نمی کنم.
جی مت : دو جلد کتاب اقای احمد صداقت رو کامل خوندم و دوره کردم و از کتاب اقایان وکیلی - مسیح خواه هم به عنوان منبع کمکی استفاده کردم.
زبان فارسی : کتاب اقای دکتر زینلی ، کتاب زبان فارسی ماهان و همچنین بعضی از تست های کنکور های ادبیات فارسی کارشناسی از کتاب های زرد کانون که از کنکور دوسال پیش برادرم درمنزل به جا مونده بود ! رو حل کردم.
· نکته : با توجه به اینکه خیلی به ادبیات و شعر علاقه دارم ( در عین حال که اصلا تو این زمینه استعداد ندارم !!) از درس زبان فارسی به عنوان زنگ تفریح استفاده میکردم ، به طوری که هر زمان از خوندن دروس دیگر احساس خستگی میکردم با خوندن ادبیات و مخصوصا زدن تست های قرابت معنایی دوباره انرژی می گرفتم.
در کنار کتاب هایی که گفتم کتاب " دیوان اشعار امام خمینی" هم فوق العاده زیبا ست و در بالا بردن توان درک مفهوم شعر به من خیلی کمک کرد.
دانش : کتاب اقای دکتر اشراقی رو کامل خوندم ( البته بعضی قسمتاشو حذف کردم ) و از کتاب آقای مسیح خواه هم به عنوان منبع کمکی استفاده کردم. البته قانون خدمات مدیریت کشوری رو هم دو روز مونده به کنکور یه نگاهی بهش انداختم .
البته من با توجه به اینکه در دانشگاه فعالیت های تشکلی هم داشتم و دارم و پیگیر اخبار و وقایع روز بودم ، خیلی این درس منو اذیت نکرد ولی واقعا امسال سوالاش مشکل بود چون معمولا سوالات کنکور های قبل رو عمدتا بالای 50 درصد میزدم.
تئوری مدیریت : کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر رضاییان و کتاب مدیریت عمومی دکتر الوانی رو ابتدا خوندم اما کاملا با نگاه غیر کنکوری و فقط برای آشنایی با رفرنس های اصلی .
منبع اصلی که برای کنکور خوندم کتاب تئوری مدیریت انتشارات ماهان بود که واقعا بهم کمک کرد.
· نکته 1: من در سه هفته نزدیک کنکور تست های کنکور های سال های گذشته تا سال 85 رو تقریبا کامل حل کردم که برای اینکار میتونید از کتاب هشت ازمون ماهان و مجموعه سوالات ارشد مدیریت اجرایی انتشارات نگاه دانش استفاده کنید .شیوه ی تست زدنم هم به صورت تک درس بود یعنی یه درس رو در زمانش تست هاشو میزدم و اصلا تست مجموعه ای حل نکردم و برای شبیه سازی کنکور فقط از ازمون های ازمایشی استفاده کردم.
· نکته 2 : چون واقعا به تئوری مدیریت علاقه داشتم و دارم این درس رو واقعا کمتر به دید کنکور خوندم و هدفم این بود با نظریات مختلف مدیریت غربی آشنا بشم و ازطرفی خیلی تلاش کردم نظریات ایرانی و اسلامی مدیریت رو هم بخونم به همین خاطر در ایام مطالعه ی کنکور کتاب " مدیریت و فرماندهی ایت الله مکارم " و " کتاب عیار مدیران رهبر فرزانه ی انقلاب " رو هم در کنار منابع کنکور میخوندم و برای خودم یاداشت برداری میکردم.اینکار باعث می شد گذر زمان رو وقتی تئوری می خوندم اصلا احساس نکنم و اصلا هم مطالب رو به هیچ عنوان حفظ نمی کردم بلکه کاملا تحلیلی تئوری مدیریت رو میخوندم .اینکار کمکم کرد وقتی تو کنکور و کنکور های آزمایشی به تست هایی بر می خوردم که برام جدید بودن یا طراحان با شیطنت کمی ادبیات تست رو پیچونده بودن بتونم با تحلیل کردن تست رو حل کنم.
· نکته 3 : به دوستانم که قصد شرکت در کنکورمدیریت رو دارن با توجه به اینکه تئوری مدیریت درس مهمی هست و منابع اصلی زیادی هم داره پیشنهاد میکنم در تابستون کتاب های مبانی سازمان و مدیریت دکتر رضاییان و مدیریت عمومی دکتر الوانی رو حتما به صورت تحلیلی بخونن و از اواخر شهریور و مهرماه یکی از کتاب های دکتر پرچ ( که البته من این کتاب رو خودم نخوندم ) یا کتاب ماهان رو شروع کنن به خوندن اونم به صورت کنکوری.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
· در هر کاری اگه ما تصویر درستی از هدف داشته باشیم میتونیم از پس چالش هایی که در مسیر دستیابی به اون هدف برامون پیش میاد بر بیاییم ، پس حتما قبل از شروع به مطالعه برای کنکور ارشد ببینید هدفتون چیه ؟ و وقتی که تصمیم گرفتید با توکل به خدا و ائمه قدم در مسیر بذارید .اگه هر کاری رو اینطوری شروع کنیم سختی های او کار نه تنها برامون آزار دهنده نیست بلکه برامون شیرین نیز میشه.( جمال کعبه چنان می کشاندم به راه / که خارهای مغیلان حریر می آید)
· اگر در آزمون های آزمایشی شرکت می کنید حتما دقت کنید که در این ازمون ها باید تا جایی که امکان داره ایراد هاتون رو برطرف کنید نه اینکه فقط به فکر رتبه یا ترازتون باشید که مثلا یه وقت پایین نیاد.من خودم در اولین آزمون آزمایشی که دادم رتبم 10 شد ولی در بقیه آزمون ها یکی پس از دیگری رتبم بدتر شد تا جایی که در آخرین آزمون که 6 روز مونده بود به کنکور رتبم حدود 250 شد! ولی چون هدفم رو از ازمون ها رفع نواقصم تعیین کرده بودم هیچ وقت امیدم رو از دست ندادم و همیشه تلاشم رو بیشتر میکردم تا نواقصم رو با توجه به فرصتی که آزمون های آزمایشی در اختیارم قرار میده برطرف کنم.
· حیفم میاد این حرف رو نگم ؛
هر کسی برای حل چالش هایی که در زندگی براش پیش میاد نیاز به الگو هایی داره که با الگو گرفتن از اون ها بتونه چالش ها رو پشت سر بذاره . خوشبختانه ما در کشورعزیزمون از این الگو ها کم نداریم ولی حیف که خیلی از اونا رو زمانی میشناسیم که دیگه در بین ما نیستند ، یکی از الگو های من مخصوصا در زمانی که با مشکلات مواجه میشم بعد از اینکه از خدا و ائمه کمک می گیرم ؛ دانشمند پارسای بی مدعا شهید تهرانی مقدم هست . به طوری که در ایام درس خوندن برای کنکور هر زمان که یه مقدار به مشکل برمیخورم ( چه مشکلات درسی و چه مشکلات غیر درسی که ممکنه در سال کنکور برای همه پیش بیاد ) با نگاه کردن مستند " مردی با آرزو های دور برد " که گوشه هایی از زندگی و تلاش های ایشون هست اون قدر احساس شرمندگی نسبت به ایشون میکردم و اونقدر مشکلات پیش اومده برای خودم رو در برابر سختی هایی که ایشون و همکارانش متحمل شدن کوچیک می دیدم که بلافاصله با توان چند برابر کارم رو شروع میکردم ؛ به نظرم شما دوستان هم میتونید از نور این ستاره ها خیلی استفاده کنید.
در پایان از همه ی عزیزانی که برای موفقیتم تلاش کردند تشکر می کنم من جملهپدر و مادر گرامی ام که همیشه باعث دلگرمی ام بوده اند ، برادر عزیزتراز جانم ،سرکارخانم حلاجان مسئول موسسه ماهان نیشابور،سایت خوب مدیر و دوستان عزیزم در بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان.
" زندگی صحنه ی یکتای هنرمندی ماست
هر کسی نغمه ی خود خواند و از صحنه رود
صحنه پیوسته به جاست
خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد ... 1420 "