مصاحبه سایت مدیر با آزاده محمدزاده قاضیجهان رتبه 58 کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 رشته مدیریت فناوری اطلاعات
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام. متشکرم. درصدها: زبان: 71.11 اصول مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: 2.21- ریاضی: 23.33 تئوری مدیریت: 14.44 اقتصاد: 38.33 تحقیق در عملیات: 4.44 بازار:75.56
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
دانشجوی رشته ی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه علامه طباطبایی هستم. در حین مطالعه برای کنکور دانشجوی ترم 6 بودم و 19واحد درسی داشتم. به آن صورت شاغل تمام وقت نبودم و هفته ای 3روز کار تدریس زبان انجام میدادم البته فقط تا آذر ماه. از اواسط آذر سرکار نمیرفتم و فقط دانشگاه میرفتم و معدل واحدهای گذرانده تا کنکور 18.78 بود.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
بله در کلاسهای کنکور شرکت کردم و بعضی از کلاسها خیلی برای من موثر بود ازجمله کلاس تحقیق در عملیات و ریاضیات و کلاس اقتصاد خرد و کلان. کلاسهای دیگری که شرکت کردم تاثیری نداشتند و بیشتر مطالعه ی خودم تاثیر گذاشت. البته درصد پایین تحقیق در عملیات و اقتصاد به دلیل شرایط خیلی شوکه کننده ی کنکور امسال بود چون برای درسهایی مثل تحقیق و اقتصاد وقت و انرژی زیادی گذاشته بودم که متاسفانه نتیجه ی دلخواه رو نگرفتم. در آزمونها نیز شرکت کردم. به نظرم مزایای این آزمونها برای من بیشتر ازهمه چیز، این بود که نوعی آزمون و خطا بود و هر بار یاد میگرفتم که چطور وقت و زمان رو تخصیص بدم و اینکه ترس از آزمون رو برای من کمتر میکرد. مخصوصا آزمون آخر که رتبه ام 43 شد و خیلی خیلی نزدیک به رتبه ی اصلی ام در کنکور بود. به نظرم شرکت در آزمونهای آزمایشی واقعا در برنامه ریزی صحیح و مطالعه ی منسجم و دقیق کمک میکنه.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از تیرماه شروع کردم ولی اصلا جدی نبودم و با توجه به اینکه هیچ دیدی نسبت به درسهایی مثل تحقیق و اقتصاد نداشتم کم کم دلسرد شدم و تصمیم گرفتم که دیگه کنکور رو کنار بزارم ولی همچنان کلاسها رو شرکت میکردم تا اواخر شهریور که به طور جدی مطالعه رو شروع کردم تا خودم رو به آزمونها برسونم. از اواخر شهریور روزی 5الی 6ساعت مطالعه داشتم البته بعضی روزها به دلیل حجم زیاد دروس دانشگاه و همچنین کار نمیرسیدم هیچ مطالعه ای داشته باشم و در ماههای آخر مثل آذر و همچنین از اواسط دی به بعد (بعد از امتحانات دانشگاه) به روزی 12الی 15 ساعت مطالعه هم رسیده بودم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
12 انتخاب اول رو در گرایش های بازار و منابع انسانی و آی تی دانشگاه تهران انتخاب کرده ام.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
تحقیق در عملیات: کتاب آقای یگانه + جزواتشون . البته اواخر دی برای تست بیشتر از کتاب فدوی هم فقط تستهاش رو میزدم.
زبان: فقط تستهای زبان تخصصی سالهای 88تا 93 رو از کتاب ناصرزاده زدم بعلاوه آزمونهای آزمایشی و هیچ مطالعه ی جانبی دیگری نداشتم.
اقتصاد: کتاب خرد و کلان نظری رو خیلی مطالعه کردم مخصوصا قسمت ص/غ و سوالات تالیفی و سراسری چندین بار حل کردم بعلاوه جزوات مدلینگ آقای فرهاد. کتابهای 2000خریدم ولی خیلی کم در حدود شاید 50تست یا کمتر از آنها زدم. بیشتر تمرکزم روی کتاب نظری بود.
تئوری مدیریت: درسی که واقعا احساس ضعف داشتم ولی مطالعه ی خوبی داشتم. تنها چیزی که سر آزمون دقت نکردم و درصدم رو تا حد قابل توجهی پایین آورد این بود که سوالاتی که شک داشتم رو هم زدم که تعدادشونم زیاد بود وافت درصد زیادی پیداکردم.
از کتاب تئوریهای مدیریت جهش استفاده کردم که اصلا نتونستم باهاش کنار بیام احساس میکردم برای من که اولین بار بود این مطالب رو میخوندم سنگین بود و رفتم سراغ کتاب ماهان و برای تست و مرور از کتاب تست پرچ استفاده کردم بعلاوه جزوات دست نویس که برای مدلینگ از دوستانم گرفته بودم.
ریاضی و آمار: در درک و فهم درس ریاضی و آمار با توجه به اینکه رشته ی دبیرستانم ریاضی فیزیک بود مشکلی نداشتم ولی در تست زدن درس آمار مشکل داشتم و چند جلسه از کلاسهای آقای طورانی و کتابشون برای خوندن مطالب و برای تست از کتاب آمار رنجبران استفاده کردم ولی چون کلا با تستهای آمار و حفظ فرمولها مشکل داشتم عملکرد خوبی نداشتم. برای درس ریاضی جزوات آقای یگانه و کلاسهاشون و تست سالهای اخیر از کتاب هادی رنجبران.
بازاریابی: فقط کتاب مناجاتی و در آخر برای مرور 2000تست. کتاب مناجاتی واقعا کامل بود و نیازی به منبع دیگر احساس نمیکردم.
درس مدیریت اسلامی: هیچ کتاب و جزوه ای مطالعه نکردم کلاس هم شرکت کردم و کلاس برای من واقعا اتلاف وقت و هزینه بود فقط.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به نظرم باید اهداف کامل مشخص بشن. هدف و برنامه ی مطالعه هرچه زودتر مشخص بشن از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری میشه. مطالعه ی دروسی که به کلاس نیاز ندارند واقعا در صرفه جویی وقت و انرژی بسیار تاثیر دارند. در دوره ی مطالعه سعی کنید از مسائل استرس زا و افرادی که انرژی منفی هستند و مدام فکر رو مشغول میکنند و تنش زا هستند و همچنین مسائلی که تمرکز رو از شما میگیره و حواشی دوری کنید. این شعار نیست و من واقعا هر دو موقعیت رو در طول مطالعه تجربه کردم و دوست داشتم که شماها هم بدونید. اون زمانی که با ارامش و بدون دغدغه ی فکری و افکار منفی و مزاحم و فقط با تمرکز روی هدفم و اون چیزی که میخواستم مطالعه میکردم بیشتر نتیجه میگرفتم. در محیط پر از آرامش به مطالعه ی عمقی بپردازید .از تفریح و سینما و ورزش و گشت و گذار و خوش گذرونیهاتون به طور 100درصد نزنید و یک روزی در هفته به مدت چند ساعت کار دلخواهتون رو انجام بدید که واقعا راندمان و بازدهی رو بالا میبره. درآخر توصیه میکنم و به این جمله ایمان دارم که به خدا توکل کنید که او همه ی تلاش و زحمات شما را می بیند و پاسخ می دهد و از پدر و مادر عزیزم که تمامی سعی و تلاششون رو انجام دادند که من در ارامش مطالعه کنم و از من ازهمه لحاظ حمایت کردند تشکر میکنم و برای سلامتیشون دعا میکنم.
با سپاس از وبسایت مدیر که این فرصت رو دادند که تجربیاتمون رو برای کمک و راهنمایی بقیه ی دوستان کنکوری به اشتراک بگذاریم.