شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,779
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,658
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 503
کاربران حاضر: 503


مصاحبه سایت مدیر با احسان اوغر رتبه 31 کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 رشته مدیریت بازرگانی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
ممنون. رتبه 31 بازرگانی، 88 دولتی،28 منابع انسانی، 42 فناوری اطلاعات، 51 کارآفرینی، 203 صنعتی، 89مدیریت تکنولوژی، 779 مالی، 81 مدیریت حمل و نقل دریایی و بین قاره ای، 101 مدیریت بازرگانی دریایی

زبان 77.78
مدیریت اسلامی 22.22
تئوری های مدیریت 34.44
ریاضی 1.66-
اقتصاد 40
منابع انسانی 4.44
بازاریابی 73.33
 

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مدیریت، گرایش بازرگانی از دانشگاه علامه طباطبایی با معدل معدل موثر 14.99. در هنگام مطالعه مشغول تحصیل بودم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم اما آزمون های آزمایشی رو شرکت کردم. آزمون ها برای آشنایی با شرایط کنکور کاملا خوب بود اما به شرطی که وقتی دوستان سر جلسه آزمون میرن کاملا این تصور رو داشته باشن که سر جلسه کنکور نشستن، نه اینکه چون آزمون آزمایشی هست زیاد اهمیت نداره. در غیر این صورت استرس شدیدی سر جلسه کنکور می گیرن. همچنین درس های تئوری و بازاریابی و اقتصاد رو طبق برنامه آزمون ها پیش رفتم، که کمک خوبی بود.
من تو رتبه های معادل کنکور سال قبل که در کارنامه کنکور آزمایشی می نوشتن بهترین رتبه ام 40 بود. ولی به نظرم در کل رتبه آخرین آزمون خیلی به رتبه کنکور نزدیکه مگر اینکه 2 یا 3 هفته باقی مونده بین آزمون آخر و کنکور رو خیلی خوب و زیاد بخونید.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من با یکی از دوستان برای کنکور آماده شدیم که از 15مرداد شروع به خوندن کردیم ولی تا مهرماه فقط کتاب ها رو مرور کردیم، به صورت جدی از مهرماه شروع به خوندن کردیم. اوایل با روزی 6 ساعت شروع کردیم و روزهای آخر ساعت مطالعمون تا 12 ساعت هم می رسید. ولی به طور میانگین از مرداد تا بهمن ماه حدود 6 ساعت هر روز خوندیم.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
بازاریابی و بازاریابی بین الملل تهران، بهشتی و علامه

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: من قبل از اینکه شروع کنم برای زبان کنکور بخونم تو تعطیلات عید نوروز تست های سال های گذشته رو زدم که حدودا 50 درصد می زدم، یعنی قبل از کنکور پیش زمینه نسبتا خوبی تو زبان داشتم. از همون عید هم شروع کردم کتاب های 504 و لغات ضروری تافل و کتاب های زبان عمومی و تخصصی آرمان اشراقی رو خوندم، و از اونجایی که به درس بازاریابی علاقه مند بودم، از مرداد تا آذر کتاب بازاریابی "فیلیپ کاتلر" و رفتار مصرف کننده "وین هویر" رو به زبان انگلیسی خوندم. که کتاب کاتلر لغت های خیلی خوب و پر کاربردی داشت و واقعا کمکم کرد. در ضمن من با اینکه زبانم از قبل خوب بود ولی تا کنکور حدود روزی 1 ساعت زبان خوندم. چون یک نکته مهم راجع به تست های کنکور اینه که باید رو درس هایی که خوب هستیم تمرکز بیشتری کنیم، نه اینکه چون تو درسی زیاد مشکل نداریم دیگه تمرکزمون رو بذاریم روی درس های دیگه. همونطور که می دونید تو کنکور تراز مهم تر از درصده. پس سعی کنید رو درس های زبان و ریاضی و تحقیق در عملیات که درس های تراز آوری هستن اگر قوی هستید بیشتر تمرکز کنید.
به کسانی هم که زبانشون در سطح پایین تری هست توصیه می کنم که تا جایی که می تونن لغت حفظ کنن و متن های تخصصی مدیریت بخونن، روش لایتنر و همچنین استفاده از DLM زبان هم تو یادگیری لغات به نظرم تاثیر گذاره. من هنوز هم برای حفظ کردن لغت از لایتنر استفاده می کنم. ولی حتما یادتون باشه که حفظ کردن لغت بدون خوندن متن هیچ فایده ای نداره. حتما باید لغتی که حفظ می کنید رو یه بار تو جمله ببینید تا اون لغت کاملا تو حافظتون موندگار بشه.
تئوری: من تابستون طبق تاکید خیلی از دوستان کتاب های مرجع تئوری رو خوندم، که به نظرم کاملا اشتباه بود. یعنی واقعا وقتم تلف شد. از مهر شروع کردم کتاب ماهان رو خوندم و بعد از اینکه یک ذهنیت از درس برام شکل گرفت، فلش کارتهای DLM تئوری مدیریت رو شروع کردم خوندم یک دور کامل تو چند روز قبل از کنکور تمومش کردم ولی متاسفانه اونطور که تو خود دی ال ام میگه که بالای 70 درصد می تونید بزنید نبود و فقط تونستم 35 درصد بزنم. پس توصیه خاصی رو درس تئوری نمی تونم بکنم. فکر می کنم از مصاحبه های بقیه دوستان اطلاعات مفید تری به دست بیارید!
بازاریابی: برای بازاریابی قبل از اینکه اعلام بشه ضریبش چهار شده، من فقط کتاب سه استاد رو خوندم، ولی بعد از اینکه فهمیدم ضریبش چهار شده DLM بازاریابی رو گرفتم که خیلی کمکم کرد. ولی قبل از خوندن دی ال ام حتما باید کتاب سه استاد یا کاتلر رو بخونید یکی دو دور تا وقتی دی ال ام رو می خونید متوجه بشید چی رو دارید حفظ می کنید! اینکه از کتاب بخونید یا دی ال ام بستگی به خودتون داره که با کدوم راحت ترید. در ضمن بازاریابی درسی هست که حجم کمی داره و واقعا آسونه، با توجه به ضریب چهار بودن این درس، تمام تلاشتون رو بکنید که همه تست ها رو درست جواب بدید. صد در صد زدن تو این درس اصلا کار سختی نیست.
اقتصاد: به نظرم برای درس اقتصاد کتاب های محسن نظری با 2000 تست کافی باشه، حتی برای درصدهای بالا. ولی در کل درس اقتصاد خیلی درس فرّاریه. با این که دو سه دور خوندم و تقریبا کامل یاد گرفتم و تو تست زدن مشکل نداشتم، ولی چون تقریبا 1 ماه قبل کنکور خیلی کم اقتصاد خوندم، نتونستم اون درصدی که فکر می کردم رو تو کنکور بزنم. در کل کتاب های محسن نظری برای کنکور کافیه، فقط باید طوری برنامه ریزی کنید و بخونید که تا کنکور فراموش نکنید.
مدیریت اسلامی: این درس چون هیچکس از منابع طرح سوالش با خبر نبود، خیلی از بچه ها رو با مشکل مواجه کرد. من برای این درس فقط دو بخش از چهار بخش جزوه گروه بیست که خلاصه چهار کتاب در زمینه مدیریت اسلامی بود رو خوندم و با اینکه خیلی خوب خوندم اون کتاب رو یک یا دو سوال رو تونستم با اطمینان بزنم. بعد از اون هر چندتا سوال که تونستم رو زدم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
اگر تا الان اهل درس خوندن نبودید اصلا نگران نباشید، کافیه چند ماه همت کنید و با نظم و تلاش زیاد به امید خدارتبه خوبی بیارید. اگر تا قبل از شروع خوندن درس های کنکور خوب درس می خوندید هم یک مزیت نسبت به بقیه دارید و اون هم عادت داشتن به شرایط درس خوندنه. که از اون طرف هم غرور می تونه نقطه ضعفتون باشه. اعتماد به نفس داشتن خوبه، ولی سعی کنید مغرور نشید.
بعد اینکه مهم ترین نکته برای آوردن رتبه خوب، داشتن اعتماد به نفس و مدیریت زمان و کنترل استرسه. در ضمن یادتون باشه همونقدر که درس خوندن برای کنکور مهمه، استراحت هم مهمه، سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید. هیچ عذاب وجدانی هم برای استراحت کردن نداشته باشید. مطمئن باشید که این استراحت ها هم به اندازه درس خوندن مهم هستن. اگر هم روزی رو میخواید استراحت کنید کاملا درس رو بذارید کنار و حتی 1 ساعت هم سمت کتاب نرید. ضمن اینکه سعی کنید حتما به یک برنامه ی خاصی خودتون رو عادت بدید. سر یک ساعت خاص بیدار بشید و سر یک ساعت خاص بخوابید. این باعث میشه که کارایی ذهنتون به حداکثر برسه. تغذیه مناسب رو هم فراموش نکنید. استرس رو هم با آزمون های آزمایشی می تونید کنترل کنید، ولی اگه فکر می کنید بیش از حد عادی استرس دارید، سعی کنید با پزشک مشورت کنید.
برای داشتن اعتماد به نفس هم بگم که همونطور که من و بقیه دوستان تونستیم رتبه دو رقمی بیاریم، شما هم می تونید. اگر به این باور رسیده باشید که هیچ کاری نیست که با تلاش و پشتکار زیاد از پسش بر نیاید، مطمئن باشید که به امید خدا شما هم رتبه دلخواهتون رو میارید.
سعی کنید حتما زمان و مقدار مطالعتون رو روزانه یادداشت کنید، هر چند روز هم بررسی کنید ببینید که چقدر طبق برنامه پیش رفتید. یادداشت کردن میزان مطالعه باعث میشه که تا حدودی انگیزتون برای خوندن بیشتر بشه، در کنارش نظم بیشتری هم داشته باشید.
یک توصیه هم برای دوستانی که یکی دو ماه مونده به کنکور فقط فرصت دارن بخونن دارم اون هم اینه که سعی کنید تا جایی که می تونید از تجربه بقیه کسانی که رتبشون خوب شده استفاده کنید. به نظر من تو دو ماه هم میشه رتبه دو رقمی آورد، ولی جا برای اشتباه کردن وجود نداره تو این دو ماه. سعی کنید بهترین منابع رو بخونید.
در آخر هم از همه اعضای خانواده ام تشکر می کنم که تو این مسیر هرکدوم به نوبه خود تا جایی که از دستشون بر میومد ازم حمایت کردن، همچنین خانم فرضی و آقای کیان که بدون کمک های بی دریغشون مطمئنا نمی تونستم به هدف مورد نظرم برسم.
سعی کردم تمام تجربیاتم رو به صورت خلاصه تو این چند ساعتی که برای این مصاحبه وقت گذاشتم در خدمتتون قرار بدم. امیدوارم که همونطور که مصاحبه های سال های گذشته به من کمک کرد، این مصاحبه هم بتونه تا حدودی به شما کمک کنه.
 
به امید کامیابی در همه مراحل زندگی. موفق و موید باشید.

 
کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه