شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 25,763
بازدید دیروز: 33,746
بازدید کل: 151,738,075
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 207
کاربران حاضر: 207


مصاحبه سایت مدیر با افشین امیدی رتبه 1 رشته مدیریت رسانه و رتبه 32 مدیریت دولتی کنکور کارشناسی ارشد سال 1394

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام حق
افشین امیدی هستم متولد سال 1371 و موفق به کسب رتبه یک در گرایش مدیریت رسانه و 47 گرایش روزنامه نگاری از مجموعه علوم ارتباطات و همچنین رتبه 32 گرایش مدیریت دولتی و 79 گرایش مدیریت منابع انسانی از مجموعه مدیریت شدم.
درصدهای من در مجموعه علوم ارتباطات:
زبان: 38.89  مبانی کلی ارتباط جمعی: 21.33  نظریه ­های ارتباطات: 9.33 مفاهیم ارتباط جمعی در رسانه: 30  کاربرد آمار و روش تحقیق: 36  دانش مدیریت: 66.67   اخلاق و معارف اسلامی: 60  روش تحقیق: 42.22
درصدهای من در مجموعه مدیریت:
زبان : 50  مدیریت اسلامی: 8.89  ریاضی و آمار: 35  تئوری­های مدیریت: 61.11
مدیریت منابع انسانی: 37.78  بازاریابی: 6.67

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
بنده فارغ التحصیل مهندسی شهرسازی از دانشگاه سراسری یزد هستم و با معدل 15.63 در تیر سال 93 فارغ التحصیل شدم. و قاعدتا در زمان مطالعه دانشجو نبودم. اما به صورت پاره وقت تدریس موسیقی داشتم که نه تنها مانع من نبود بلکه این رو مفید برای هدفم مفید می دانستم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
از کلاس های آموزشی به هیچ عنوان استفاده ای نکردم.... اما در آزمون های آزمایشی شرکت کردم که در 7 مرحله اول آزمون حضور داشتم و به ترتیب رتبه های: یک، یک، شش، دو، دو، یک، یک، دو را کسب کردم
به نظر من شرکت در آزمون ها بهانه ی خوبی برای رقابت هست اما نباید خودش هدف قرار بگیره چون سوالات کیفیت لازم رو برای شبیه سازی کنکور ندارد....در آزمون هایی که من شرکت کردم انصافاً ضعف های محتوایی و کیفیتی بسیاری وجود داشت که امیدوارم برای شما این اتفاقات تکرار نشود.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من برای کنکور ارشد 93 تصمیم گرفتم در رشته مدیریت اجرایی شرکت کنم اما فقط تا آخر آبان آن سال درس خوندم و خب نتیجه خوبی هم کسب نکردم و رتبه من 814 شد. اما تابستان وقتی فارغ التحصیل شدم قصد رفتن به سربازی داشتم. ولی همیشه در عمق فکرم این بود که حق خودم را نه از کسی بلکه از خودم نگرفتم و اگر تلاش می کردم و نتیجه نمی گرفتم بحثش جدا بود برای همین تصمیم گرفتم با قدرت در این راه قدم بگذارم و فقط به فکر تلاش بودم و نتیجه را در دست خدای مهربان سپردم. اما این بار تصمیم من شرکت در کنکور برای رشته مدیریت رسانه و به موازات آن شرکت در مجموعه مدیریت برای مدیریت دولتی بود. با این حال خواندن تمام درس ها برایم به علت کمبود وقت مقدور نبود و بعضی از دروس مجموعه مدیریت را کنار گذاشتم که اگر نمی گذاشتم شاید در آن ها هم رتبه تک رقمی می گرفتم اما باز هم برای نتیجه ام خدا را شکر می گویم. از 7 شهریور رسما برای کنکور درس خوانی را شروع کردم و به طور میانگین روزانه 5 الی 6 ساعت درس می خواندم اما جمعه ها به هیچ عنوان چیزی نمی خواندم. یک ماه نزدیک کنکور هم مطالعه ام روزانه بیشتر از 7 ساعت نشد ولی هیچ روزی مطالعه را کنار نگذاشتم.


کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
در این قسمت فقط منابع مربوط به رشته مدیریت رسانه را معرفی می کنم
قبل از اینکه بخوام منابع رو خدمتون معرفی کنم لازم میدونم یک سری از نکات رو یادآوری کنم.
اول اینکه احتمالاً شما برای پیدا کردن منابع کنکور سرچ های زیادی در فضای مجازی اینترنت کردید و لیست های مختلفی رو برای خودتون ذخیره کردید. اما اگر بخواهید لیست واقعا کامل و بی عیبی آماده کنید شاید در کل بالای 100 کتاب باید بخونید که عملا همچین کاری مقدور نخواهد بود.
شاید الان از داوطلبانی باشید که پیش خودتون میگید من می خواهم فقط رتبه تک رقمی بگیرم و باید هرچی منبع هست را بخوانم ولی فقط کافیست به نمونه کارنامه های رتبه های تک رقمی رجوع کنید تا متوجه شوید که آن ها هم درصدهای آسمانی ندارند و بعضاً یک درس هم سفید گذاشته اند لذا واقع بین باشید و از کم ترین انرژی بیشترین استفاده را بکنید(قانون ما شیرازیا). در ادامه سعی خواهم کرد منابع را به تفکیک هر درس و توضیح های لازم خدمتتان ارائه دهم.
درس زبان عمومی و تخصصی
اگر از داوطلبانی هستید که پایه زبانتان خوب نیست و دامنه لغت خوبی هم ندارید توصیه میکنم اصلا از خواندن این درس نا امید نشوید و به هیچ عنوان این درس رو کنار نزنید. نمیخواهم بگویم که بخونید که بالای 40 بزنید نه...ولی باور کنید که حتی درصد 15 هم برای شما که پایه زبان خوبی ندارید معجزه خواهد کرد یادتون نرود که ضریب این درس سه هست. رسیدن به این درصد اصلا سخت نیست. برای همین ابتدا به مدت یک ماه فقط و فقط 504 بخوانید اما نه از روی کتاب که خیلی وقت گیر است بلکه از روی فلش کارت های موجود در بازار استفاده کنید. با خواندن کلمه های این مجموعه انتظار خاصی نداشته باشید و فقط یک دستگرمی برای ورود به وادی زبان حسابش کنید. بعد از اتمام 504  حتما و حتما کتاب Essential words for tofleرا تهیه کنید و همراه با متن هایش بخوانید و مطمئن باشید تا اینجا اگر خوب خوانده باشید به درصد 20 و بیشتر خواهید رسید. اما..... حتما میدانید که 5 سوال از سوالات عمومی مربوط به گرامر (کلوزتست ) هست. اگر پایه زبانتان خوب نیست محترمانه بخیال این قسمت شوید و واقعیت این هست که اینجا رو با خوندن کتاب برای چند ماه نمیشود مسلط شد...پس وقت خود را ذخیره کنید...
در رابطه با زبان تخصصی خبر خوبی که باید بدم اینه که بر خلاف اسمش شما باز هم با همان زبان عمومی سر و کار دارید و باید به 3 متن که موضوعاتش کلمات تخصصی خاصی ندارد پاسخ دهید. لذا با همان آزمون های آزمایشی و سوالات کنکور سراسری آماده پاسخگویی به این بخش خواهید شد. در ادامه بعد از تسلط بر منابع گفته شده میتویند کلمات 1100 رو هم بخوانید.
اما دوستانی که پایه زبانشون خوب هست که دیگه بهتر از من میدونن چیکار کنن....
حرف آخر در رابطه با زبان: شما با خواندن همان دو مجموعه ای که در بالا گفتم و تمرین متن های کنکوری به تسلط قابل توجهی میرسید و به جرأت میگویم که اگر قصدتان به سفید گذاشتن بود با این کار حداقل 20 درصد خواهید زد و به هیج عنوان 20 درصد این درس را دست کم نیگیرید یه جورایی تأثیرش با 60 درصد معارف برابره....
مبانی کلی ارتباط جمعی:
آخ که چه بگم از این درس که انگار وارد یه دریایی میشوی و نمیدونی به کدام طرف بروی....
قصد ترساندنتان رو ندارم ولی اگه انگیزه در حد تیم ملی دارید که این درس رو بترکونید توصیه های من را هم بشنوید....
این درس در کنکور ضریب 4 داره و یه جورایی درس بسیار استراتژیکی محسوب میشه اما اصلا و ابدا فکر نکنید که هرچی کتاب بیشتر بخونید پس درصدتان بیشتر میشود...اصلا طراحان سوال در این درس رحم ندارند و بسیار پراکنده سوال طرح میکنند.... اما چه کار باید کرد؟ چند منبع هست که تقریبا پایه ثابت سوالای هر سال است و با خواندن این ها به درصد قابل قبولی میرسید. من هم میتوانم لیستی به شما بالغ بر 60 کتاب معرفی کنم و با افتخار اعلام کنم کامل ترین منابع این درس را معرفی کردم ولی این به درد هیچ داوطلبی نخواهد خورد. پس من بسیار محدود منابع این درس رو معرفی میکنم و اگر لیست بلند بالا میخواهید در سایت های دیگر فراوان یافت خواهید کرد.
شروع با چه کتابی؟ بهترین کتاب برای شروع در این درس کتاب ارتباط شناسی جناب دکتر محسنیان راد....پیشنهاد میکنم بسیار عمیق و باحوصله این درس را بخوانید و در بار اول اصلا نگاه کنکوری بهش نکنید و خودتون را با مفاهیم این کتاب درگیر کنید تا مباحث براتون کمی جا بیفتد....از حجم زیاد این کتاب نترسید بیان شیرینی دارد و قسمت زیادی از کتاب مربوط به پژوهش های نگارنده است و خودتون متوجه میشید که آن ها را نباید خواند...ولی یادتون باشه حتما از این کتاب در کنکور سوال خواهد آمد پس بعد از دور اول تا روز کنکور این کتاب را در برنامتون داشته باشید
و اما مرحله بعد....کتاب نظریه های ارتباطات تألیف ورنر سورین و جیمز تانکارد با ترجمه دکتر علیرضا دهقان...این کتاب را هم با حوصله بخوانید کمی کتاب نچسبی هست ولی بسیار بسیار کتاب مهمی هست اگر میخواهید نتیجه خوبی کسب کنید حداقل باید 3 دور درست و درمان این کتاب را بخوانید.  در مورد خلاصه نویسی مطلبی نمی گویم چون به روش خواندن هر داوطلب بستگی دارد.... ولی بهتر است در ابتدا همه کتاب ها روخوانی شود و در مرحله بعد به خلاصه نویسی بپدازید.
تا اینجا اگر طراحان سوال نخواهند کبابتان کنند درصد نزدیک 10 تا بیست خواهید زد.
معرفی یک کتاب بسیار مهم: کتاب نظریه های رسانه تألیف دکتر مهدی زاده که من برای کنکور نخواندم و گویا از این کتاب سوال به وفور طراحی شده بود و پیشنهادم بعد از خواندن دو کتاب قبلی این کتاب را قورت دهید...
تا الان شد 3 تا کتاب ناقابل چند تا کتاب در ادامه معرفی میکنم که مطمئن باشد خالی از لطف نخواهد بود و پیشنهادم اینه که بخوانید (من هم خواندم)
وسایل ارتباط جمعی تألیف مرحوم دکتر کاظم معتمدنژاد
مبانی ارتباطات جمعی تألیف دکتر سیدمحمد دادگران
درآمدی بر مطالعات ارتباطی ، جان فیسک
جامعه شناسی ارتباطات تألیف دکتر باقر ساروخانی
شنیدم که کتاب نظریه های ارتباطات نوشته شفیع بهرامیان هم بسیار مناسب هست اما من نخواندم
حرف آخر در این درس: بعد از خواندن کتاب ارتباط شناسی یه نگاهی (فقط یه نگاه) به سوالات ارشد سراسری در این درس بیندازید که سبک سوالات دستتان بیاید تا نوع درس خوانی در این درس را متوجه شوید. به نظرم کسب درصد 20 تا  30 معقول و خوب خواهد بود. 
کاربرد آمار و روش تحقیق:
تا قبل از کنکور ارشد سال 94 روش طراحان در سوالات این درس این طور بود که نزدیک 12 سوال در رابطه با مسائل آماری صرف بود و بقیه سوالات مربوط به روش تحقیق.... اتفاق عجیبی که در کنکور 94 افتاد این بود که همه سوالات بر خلاف اسمش به مبحث روش تحقیق مربوط بود و سوالات آماریش هم از جنس روش تحقیق بود اگر سوالات را نگاه کنید منظورم را متوجه خواهید شد...پس من مواردی رو معرفی میکنم که بخونید
1.      روش های تحقیق در علوم اجتماعی ، ارل ببی ترجمه دکتر فاضل (ترجیها دو جلد)
2.      مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی
3.      کتاب ماهان قسمت روش تحقیق (چیزای خوبی در اون پیدا میشه)
حرف آخر در این درس: من خودم شخصا وقت زیادی رو برای مباحث آماری گذاشتم و خوب ضرر کردم ولی اینجور که معلومه سیاست طراحی سوال دیگه تغییر نخواهد کرد و سوالات از جنس روش تحقیق خواهد بود. با توجه به روند طراحی سوالات به این صورت خودتون رو برای درصد بین 50 تا 60 آماده کنید و اگر کمی زرنگ باشید بالاتر هم میزنید
دانش مدیریت:***قابل استفاده برای دوستان مجموعه مدیریت***
من این درس رو چون عاشقش بودم ترکوندم و یه جورایی قبل از کنکور هم اطمینان داشتم حتی اگر رتبم صد بشه این درس را بالاترین درصد در بین داوطلبان خواهم زد..... و اما
این ها رو از این بابت گفتم که از بابت توصیه های این بخش خیالتان راحت راحت باشه.... همین اول بگویم که وقتی میگویم فلان کتاب را بخوانید نه اینکه روخوانی کنید بلکه موشکافی کنید.
در اول کار به هیچ عنوان سراغ خلاصه های کنکوری موجود در بازار نرید...
با کتاب مدیریت عمومی دکتر الوانی شروع کنید تا گرم بشید و با مباحث بیشتر آشنا بشید.....بعد از آن کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر رضاییان را بخوانید....حالا تا اینجا مفاهیم براتون جا افتاده و کتاب های زیر رو در دستور کارتون قرار بدید...
تئوری سازمان رابینز
رفتار سازمانی دکتر رضاییان
رفتار سازمانی دکتر قلی پور
مبانی رفتار سازمانی استفین رابینز
اصول مدیریت رضاییان
مبانی سازمان و مدیریت دکتر مقیمی، انتشارات راه دان
کتب کنکوری تئوری مدیریت: من از یک کتاب سبز رنگی به نوشته دکتر جوادین و دکتر جلیلیان انتشاران نگاه دانش استفاده کردم و انصافا کتاب جامع و مفیدی بود و قطعا نقش بسزایی در درصد من در این درس داشت و از نویسندگان محترم این اثر کمال تشکر را دارم و همچنین از جناب محمد حق شناس رتبه 4 اجرایی پارسال به خاطر معرفی این منبع در وبلاگ آقای شجاری تشکر می کنم در ضمن در روزهای پایانی از 100 تست با پاسخ تشریحی به روش کدینگ جناب پورشفیع استفاده کردم که برای دوره مطالب خیلی مفید بود و از ایشان هم برای زحمتشون ممنونم همچنین از سایت خوبی که راه اندازی کرده اند.
توجه: همیشه اولویتتون خوندن منابع اصلی و خلاصه های خودتون باشه
حرف آخر: حتما خودتان را برای درصد بالای 40 آماده کنید و اگر تلاش کنید به راحتی به درصد بالای 50 در این درس میرسید و موفقیت شما در کنکور ارشد مدیریت رسانه تضمین خواهد شد....
معارف و اخلاق اسلامی
مبادا که یه وقت خدایی نکرده بخواهید این درس را سفید بگذارید .... دیگه آسان تر از این پیدا نمی کنید و حتما به فکر 50 به بالا باشید....اصلا هم منابع زیادی ندارد فقط کافی هست که بر سه کتاب زیر کامل مسلط بشید و تمام آیه ها و مفهوم هایش حتی زیرنویس ها رو خوب یاد بگیرید.
1.      کتاب اندیشه یک، آیت الله جعفر سبحانی، نشر معارف
2.      کتاب اندیشه دو، آیت الله جعفر سبحانی، نشر معارف
3.      اخلاق و تربیت اسلامی، محمدتقی رهبر
خوب تا اینجا هر آنچه که لازم بود برای کنکور را معرفی کردم و اگر درست این راه را بروید از همین الان بابت رتبه تک رقمی به شما تبریگ می گویم....

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
1.      یادتان باشد که شما با هیچ دوستی (هرچقدر هم صمیمی) تعهدی نبسته­ اید که با هم هیچ وقت درس نخوانید. چرا این حرف را میزنم؟ چون خیلی ها وارد رفاقت بازی میشوند و به خاطر تعهدهای احساسی به دوستی ها درس نمی خوانند. باور کنید که کسی به فکر آینده و موفقیت شما نیست جز خودتان. پس محکم و با انرژی برای اهدافتان تلاش کنید. فراموش نکنید که از تنهایی نترسید چرا که در تنهایی ضعف هست ولی در خلوت کردن روشنایی هست. پس برای کنکور در این مسیر با خودتان خلوت کنید و به هدفتان فکر کنید.
2.      این توصیه را بسیااااااار جدی بگیرید: حتما و حتما سه روز در هفته به صورت همگانی ورزش کنید اما ورزش سنگین نباشد. من کلاس های ایروبیک و نرمش های همگانی را توصیه می کنم. حتی اگر باشگاهی نیست با دوستان کنکوری خودتون به صورت منظم دسته جمعی ورزش کنید.
3.      فضایی بین پندار و عمل وجود دارد که با پشتکار پیموده می شود. من این جمله را بزرگ با دست خط خودم نوشتم و به کمدم چسباندم و هروقت از لحاظ روحی کم میاوردم به اون نگاه می کردم و انگیزه سازی می کردم.
4.      باور کنید همه در این راه مشکلاتی دارند، مشکل بی پولی، روحی، خانوادگی و .... پس فکر نکنید که فقط بچه های بی دغدغه به درد مطالعه برای کنکور می خورند و همیشه یادتون باشه که موفقیت ها در محدودیت ها بدست میاد. همیشه به گفته خداوند در سوره بقره فکر کنید: و عسی أن تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی أنتحبوا شیئا و هو شر لکم....
5.      واقعا قدر سایت مدیر را بدونید. من انقدر در این سایت می آمدم که صدای خانواده مخصوصا برادرم درآمده بود و می گفتند هر وقت میاییم پیشتو فقط در همین سایت هستی....باور نمی کنید ولی واقعا گشت زدن در این سایت برایم یکی از بهترین تفریح ها بود. ممنونم از دست اندر کاران محترم این سایت دوست داشتنی. در کل گشت زنی در سایت ها و وبلاگ های مربوط به کنکور حس خوبی را ایجاد می کند و در همینجا از سایتها و وبلاگ های آقای شجاری، مهرداد فروزنده، خانم زرگران، گروه بیست، جناب پورشفیع، خانه مدیریت، دی ال ام، علی احسانی و ... کمال تشکر را دارم.
6.       در آخر به رسم معرفت از کسانی که در این راه من رو یاری کردن سپاسگزارم. به ویژه از پدر و مادرم که همیشه برایم خودگذشتگی کردند و می کنند از دو خواهر و سه برادرم که همیشه مایه دلگرمی من هستند و همچنین از همسر عزیزم که در 4 سال دوره کارشناسی همکلاسی بودیم و از او جز معرفتی بی انتها چیزی ندیدم که ایشون هم از رتبه های برتر (43) سال 93 طراحی شهری هستند و در زمینه کنکور هم بسیار مرا راهنمایی های مفیدی کردند.
7.      آرزوی موفقیت و پیروزی برای شما عزیزان دارم و امیدوارم توانسته باشم هر چند کم قدمی برای موفقیت شما برداشته باشم و سال دیگر مصاحبه های شما را بخونم.....پیروز و سربلند باشید.