مصاحبه سایت مدیر با محمدحسن آهو رتبه 82 کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
ممنون. درصد های من به ترتیب: زبان 22.22 اصول ومبانی مدیریت ازدیدگاه اسلام: 13.33 ریاضی: 43.33% تئوری های مدیریت: 5.56% اقتصاد: 46.67% مدیریت مالی: 28.89% مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: 26.67% حسابداری: 76.19%
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
رشته لیسانسم مکانیک بود و در دانشگاه علم و صنعت تحصیل کردم. و با معدل 14 فارغ التحصیل شدم. معدل موثرم در کنکور 14.47 بود. در حین مطالعه برای کنکور دانشجو نبودم به اون صورت، البته یک 3 واحدی رو با نمره خوب پاس کردم. اما در حین کنکور مشغول بورس و تحلیل و سرمایه گذاری بودم که به صورت پاره وقت براش زمان گذاشتم.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
در کلاس های آموزشی خیر، فقط اون اواخر در کلاس های نکته و تست درس های اصلی شرکت کردم. که مفید ترینشون کلاس نکته و تست حسابداری بود.
اما در کنکور های آزمایشی شرکت میکردم، در یکی از همین 2 موسسه معروف هم شرکت داشتم که از مجموع 8 آزمون، 6 تاشو شرکت کردم و تمام رتبه هام یا زیر 10 بود یا زیر 5 (2 آزمون رو 4 شدم).
نمیتونم بگم آزمون ها کاملا بی فایدس، بلکه برای کسانی مثل من که رشته لیسانسشون هیچ ارتباطی به ارشدشون نداره توصیه میکنم این آزمون ها رو حتما شرکت کنند تا هم شرایط کنکور رو بیشتر تجربه کرده باشند و هم با غلط هاشون بیشتر آشنا بشن. ولی یک نکته جالب برای من وجود داشت اینکه من همیشه درصدهای درس ریسک و مالیم در آزمون ها بالا می شد و خیلی بهتر از درصد حسابداریم بود، اما در کنکور نتیجه بر عکس شد که البته یکی از دلایلش شرکت در کلاس نکته و تست حسابداری بود که واقعا کمکم کرد.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از تابستان شروع کردم منتها اشتباه من این بود که به صورت کنکوری شروع نکردم و بیشتر قصد داشتم با خود دانش مالی آشنا بشم و خصوصا با علم اقتصاد (بدلیل فعالیت چند ساله در بورس) اما متاسفانه مطالعه کنکوری بسیار متفاوت از مطالعه علمی دروس هست.
توصیه ای که دارم اینه که اگر مثل من ناآشنا به دروس هستید حتما در تابستان درس های اصلی مثل ریسک، مدیریت مالی و حسابداری رو یکبار مطالعه کنید تا با کلیات این دروس آشنا بشید. و سعی کنید از همون اول به فکر روز آخر باشید و طوری برنامه ریزی کنید که فرصت کافی برای مرور تست ها و مطالب مطالعه شده داشته باشید.
توصیه دوم اینه که حتما یکی دو ماه آخر رو به مطالعه تمام وقت و بهبود توانایی تست زدن بپردازید.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
گرایش مالی رو انتخاب کردم. اما با توجه به کاهش ظرفیت، فکر میکنم دانشگاه خوارزمی یا نهایتا پردیس فارابی دانشگاه تهران قبول بشم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
من چون قصدم در درجه اول آشنایی با دانش مالی و رشته جدیدی که انتخاب کرده بودم بود، تمام منابع رو سعی کردم تهیه و کنم و حتی شده روخوانی کنم.
برای درس زبان، کتاب های ذره بین رو پیشنهاد میکنم، همچنین DLM هم اگر اهل حفظ لغت به این شیوه باشید مناسبه. لازمه بگم که من 22 درصد زبانم رو فقط با خوندن 15 سوال اول زدم، یعنی به دلیل کمبود وقت اصلا فرصت نکردم هیچ کدوم از متن ها رو بخونم و اگر این فرصت رو داشتم به مراتب میتونستم درصد بهتری بزنم.
برای ریاضی هم کتاب آقای امیدیان رو توصیه میکنم. اما یه توصیه جدی دارم و اون اینکه حتما همه فصولی که قبلا حتی یک سوال هم اومده ازشون رو بخونند. امسال از دنباله و سری سوال اومده بود در حالیکه معمولا کسی توجهی به اونها نمیکنه.
برای آمار هم کتاب آقای طورانی رو مناسب میدونم. من متاسفانه ریاضی رو زیاد مطالعه نکردم و نزدیک 3 ماه اونو کاملا کنار گذاشته بود که توصیه میکنم این کار رو نکنید و ریاضی رو آهسته و پیوسته بخونید.
برای تئوری هم توصیه یکی از دوستانم که قبلا 70 درصد تئوری زده بود رو میگم، اینکه منابع اصلی (کتاب های دکتر الوانی و بقیه) رو تهیه کنید و از تابستون روزی مثلا 10 صفحه مطالعه کنید و از پاییز هم تست های کتاب آقای پرچ رو بزنید.
برای درس اقتصاد، امسال اقتصاد کلان واقعا عجیب بود و برخی از سوالات از منبع متداول این درس یعنی کتاب آقای دکتر نظری خارج بود که فکر میکنم نیازهست که متقاضیان امسال منابع جدیدی رو برای مطالعه اقتصاد کلان در کنار کتاب آقای دکتر نظری انتخاب کنند. اما برای اقتصاد خرد کتاب ایشون و کتاب دکتر قاسمی مناسبه.
برای درس مدیریت مالی هم کتاب دکتر تهرانی و دکتر مناجاتی رو مطالعه کردم که متاسفانه علت این درصد پایینم برای مالی هنوز برای خودمم سواله و فکر میکنم در وارد کردن پاسخ ها در مرتبه دوم دچار اشتباه شدم. توصیه دیگم اینه که حتما کتاب راس یا مدیریت مالی نوین رو مطالعه کنند.
برای درس ریسک هم کتاب آقای ذوقی و آقای گرجی آرا رو پیشنهاد میکنم. همچنین کتاب 2000 تست ریسک آقای گرجی آرا برای تست مناسبه. ضمن اینکه مطالعه کتاب شارپ و کتاب سرمایه گذاری پیشرفته آقای دکتر راعی هم در ابتدای کار و همزمان با مطالعه کتاب های کنکوری رو به شدت توصیه میکنم.
برای درس حسابداری من کتاب آقای نوروش رو 2 بار کامل و بیش از 2 بار به صورت بخشی مطالعه کردم اما متاسفانه اون اواخر فهمیدم که خیلی از مباحث برای کنکور اضافیه و حداقل لازم نیست که وقت زیادی براشون بزاریم. لذا توصیه میکنم که جزوه آقای دکتر نوردرخشان رو حتما تهیه کنند. در کنار اون اگر فرصت شد کتاب 2000 تست آقای کرمی هم میتونه مفید باشه.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
توصیه اولم توکل بر خداست. هرچند خودم به شخصه از رتبه ای که حاصل شد راضی نیستم اما نتیجه همیشه اونی نمیشه که ما میخواهیم. جوری برنامه ریزی کنید که فرض کنید ممکنه سخت ترین اتفاقات در طول زمان مطالعه کنکورتون برای خودتون یا اطرافیانتون پیش بیاد. همون طور که برای من پیش اومد. بنابراین همه کارها رو برای اون اواخر نزارید.
قبل از هر چیز توصیه به برنامه ریزی دارم. توصیه میکنم تابستان رو از دست ندید و حتی شده در حد روخونی، حتما دروس اصلی رو مطالعه کنید. یه توصیه هم به داوطلبانی دارم که مثل من رشتشون فنی بوده خصوصا غیر صنایعی ها. اینکه سعی کنند یه درس رو کلاس برن البته در یک موسسه معتبر، یا اگر کلاس هم نرفتند، با اساتید و دانشجوهای دوره ها در ارتباط باشند، من متاسفانه این کار رو نکردم و تا اواخر آبان هیچ کدوم از رقبای خودمو ندیده بودم و تازه در زمان کلاس های نکته و تست بود که متوجه شدم چه منابع و کتاب های مفیدی هست که من خبر نداشتم و چه مطالب غیر مفیدی بوده که من چند بار مطالعه کردم ولی اصلا به درد کنکور نمی خورده.
توصیه اکید دارم به زدن تست های مختلف و زیاد خصوصا در درس اقتصاد که فراره.