شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 9,731
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,236,610
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 630
کاربران حاضر: 630

مصاحبه سایت مدیر با حسام قاهری رتبه 89 کنکور کارشناسی ارشد سال 1402 رشته مدیریت مالی

 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و وقت بخیر. حسام قاهری هستم، رتبه ۷۳ سهمیه آزاد و ۸۹ بدون سهمیه گرایش مدیریت مالی.
زبان: ۲۹.۳۳

اقتصاد: ۷۸.۹۵
مدیریت مالی: ۴۶.۶۷
ریسک: ۴۰
حسابداری: ۴۴.۴۴
سایر دروس: سفید
معدل موثر: ۱۹.۴۹

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
دورهٔ لیسانسم رو در دانشگاه مازندران در رشتهٔ مدیریت بازرگانی گذروندم و با معدل ۱۷.۹۰ فارغ التحصیل شدم. قبل از شروع مطالعه برای کنکور شاغل بودم اما از کارم استعفا دادم. البته به این معنی نیست که تمام وقت مطالعه کرده باشم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
واقعیت ماجرا اینه که خیلی اتفاقی تصمیم به خوندن ارشد گرفتم. قبلش در تلاش بودم در آزمون آیلتس شرکت کنم و هر از چند گاهی بجای مطالعه زبان به کتابهای تخصصی دورهٔ لیسانسم سری می زدم تا از مباحث مدیریتی دور نشم. بین شرکت تو آزمون آیلتس یا ادامه تحصیل تو مقطع ارشد مردد بودم و نمی دونستم کدوم کار درستیه. یه جورایی تقریبا تابستون رو در چنین شرایطی گذروندم. بالاخره با ارزیابی شرایط تصمیم گرفتم یکی از این دو مسیر رو انتخاب کنم و در طول مهرماه به این نتیجه رسیدم که تو آزمون ارشد شرکت کنم.
از اول آبان مطالعه برای ارشد رو شروع کردم و می شه گفت روزانه ۲تا ۳ساعت مطالعه داشتم. از اواسط دی به مدت حدودا  ۲۵روز درگیر بیماری مادرم بودم که مطالعه نداشتم. ولی از اواسط بهمن هر چیزی که تا اینجا خونده بودم رو تا روز کنکور جمع بندی کردم. طی این دوره حدودا روزی ۵ تا ۶ساعت مطالعه داشتم. (البته اقتصاد کلان و یه بخشی از حسابداری رو کلا تو همین دوره کوتاه باقیمونده تا کنکور شروع کردم؛ ریسک و مالی و خرد رو قبل از این توقف یکماهه یک دور تموم کرده بودم).

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
دانشگاه تهران
شهید بهشتی
علامه
خوارزمی
فارابی
اصفهان
خاتم
همهٔ گرایشهایی که ظرفیت داشت رو انتخاب کردم.
البته چون با این رتبه قبولی دانشگاه تهران و شهید بهشتی تقریبا غیرممکنه، احتمال داره برای سال بعد مجددا تلاش کنم.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
درمورد ترتیب دروس اول از همه یه بخش مهم و پایه ای از حسابداری رو خوندم که بنظرم واقعا برای درک خصوصا مدیریت مالی مهمه. مطالعه و فهم درست مدیریت مالی هم برای درک ریسک مهمه و همهٔ این ۳ درس پایه شون اقتصاد هست. می شه گفت شما بدون فهم عمیق یکی از این چهار قلمرو، تو هر کدوم از ۳ قلمروی دیگه لنگ می زنید.
بعد از حسابداری، مالی رو به صورت کامل مطالعه کردم. بعدش ریسک رو تموم کردم که البته ۳ فصل آخرش موند برای یک ماه آخر که البته به بچه ها توصیه می کنم خطر نکنن و ریسک رو بدون فهم مطالب قبلی سرعتی تموم نکنن. دورهٔ جمع بندی مخصوص دورهٔ جمع بندیه نه مطالعه مباحث جدید که البته با شناختی که از کیفیت مطالعه خودم داشتم، این خطر رو انجام دادم و ۳ فصل آخر ریسک رو تو دورهٔ جمع بندی خوندم که خداروشکر این خطر نتیجه مثبتی داشت برام. ولی به کسی توصیه نمی کنم (مخصوصا برای گرایشی مثل مدیریت مالی)
سه چهار هفتهٔ آخر رو هم روزانه همه درس ها رو به صورت موازی جمع کردم تا هفته آخر کنکور که تستهای کنکور سراسری رو زدم.
تئوری، اسلام و ریاضیات رو از همون ابتدا حذف کرده بودم.

زبان رو هم مطالعه خاصی نداشتم و روز آزمون طبق چیزایی که از قبل بلد بودم جواب دادم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
یک توضیح مهم می دم که منابع در واقع برتری خاصی به هم ندارن. همون مواردی که بچه های با رتبه های پایین تر هم خوندن جزو منابع خوب این گرایش هست.
اما نکته مهم در درجه اول علاقه شما به مباحث مالی و بعدش قدرت درک شما از این گرایش و درسهاش هست. وقتی این دو مؤلفه رو داشته باشید می شه گفت فرق زیاد و محسوسی بین منابع نیست. مهم اینه که موقع خوندن درسها ببینید میتونید با کتاباتون رفیق باشید یا نه؟ همنشین و همصحبت خوبی برای هم هستید یا نه؟ درک این قضیه خیلی مهمه که بعد از هر پارت مطالعه زمانی که کتاب رو می‌بندید از همصحبتی با منبع مورد نظرتون حالتون خوب باشه و از یادگیری مطالب جدید لذت برده باشید.

ولی به صورت جزیی من هم مدیریت مالی دکتر مناجاتی و دکتر تهرانی رو پیشنهاد می کنم
ریسک دکتر گرجی آرا
حسابداری دکتر نوروش و دکتر کرمی
اقتصاد دکتر نظری
یکسری کتابها رو فکر می کنم بهتره بچه هایی که پس زمینه مدیریت یا مالی نداشتن قبلش مطالعه کنن مثل مدیریت مالی نوین یا مدیریت مالی ۱و۲انتشارات سمت ترجمه دکتر پارساییان و همچنین اقتصاد خرد سالواتوره می تونه خیلی برای درک بهتر مباحث به بچه ها کمک کنه.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
با تشکر
درمورد گرایش مالی توصیه ای به بچه های مدیریت دارم اون هم اینه که قبل از شروع برای گرایش مالی بدونن که انتخاباشون بسیار محدوده و فضای مالی با مدیریت ذره ای متفاوت هست. درواقع بین انتخابهاتون فقط دانشگاه بهشتی و خوارزمی هستن که از نگاه مدیریتی تری به مباحث مالی نگاه می کنن (بعلاوه دانشگاههای شهرستان ها). سایر انتخابهاتون به فضای کمی و ریاضی نزدیکتر هستن. با اینکه گرایش بازرگانی یه جورایی برادر مدیریت مالی محسوب می شه و بیشترین نزدیکی رو با این گرایش از مدیریت داره (گرایش مالی و بازرگانی در مقطع کارشناسی فقط توی ۲یا ۳درس با هم فرق دارن-یکی از این دروس همین درس مدیریت ریسک هست که برای همه چالش برانگیزه- ولی سایر گرایشها مثل صنعتی و دولتی درسهای متفاوت تری رو در مقطع ارشد به بچه ها آموزش می دن)، اما فکر می کنم بچه های بازرگانی یا صنعتی خیلی راحت تره براشون که توی کنکور گرایش خودشون رقابت کنن چون ظرفیت ها بسیار بالاست خصوصا دانشگاه های تهران. شما اگه تو مدیریت بازرگانی رتبه ۳۰۰هم بیاری می تونی توی یکی از دانشگاه های تهران تحصیل کنی ولی رقابت تو کنکور مالی بسیار شدیده. برای همین ممکنه کسی که رتبه ۸۰ آورده باشه باز هم به اون چیزی که ایده آلش بوده نرسیده باشه. بیشتر رقبا هم توی این گرایش از رشته های حسابداری و فنی مهندسی هستن. پس سعی کنید با دقت گرایشتون رو انتخاب کنید.
توصیه بعدیم اینه که حالتون با درس خوندن خوب باشه و از زندگی لذت ببرید. مهم ترین جای داستان اینه که شما با مطالعه و کتاب خوندن به آدم بهتری تبدیل بشین. و این مهمترین دستاورد می تونه باشه. وقتی حالتون با یادگیری خوب باشه، رتبه آوردن توی کنکور دنبالش میاد.
اگه درس خوندن آرومتون نمی کنه قطعا یه جای کار تون می لنگه. هستن کسایی که رتبه های تک رقمی ارشد رو آوردن ولی به جایی که باید نرسیدن، پس مهمترین چیز حال شما و آرامش تون هست. قول می دم رتبه آوردن براتون مثل آب خوردن می شه.
 
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه