مصاحبه سایت مدیر با ن.خدادوست رتبه 48 کنکور کارشناسی ارشد سال 1402 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و عرض ادب
من ن.خدادوست داوطلب کنکور ارشد ۱۴۰۲ هستم و موفق به کسب رتبه ۴۰ در سهمیه و ۴۸ بدون سهمیه در گرایش مالی رشته مدیریت شدم.
درصدهای کسب شده اینجانب به شرح ذیل می باشند:
زبان انگلیسی ۵۷.۳۳
اقتصاد خرد و کلان ۵۷,۸۹
مدیریت مالی ۵۳.۳۳
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک ۴۲.۲۲
حسابداری مالی و صنعتی ۸۴.۴۴
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
من متولد ۱۳۷۳ هستم و در سال ۱۳۹۵ از دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته حسابداری با معدل ۱۷.۵۴ فارغالتحصیل شدم. در سال ۱۴۰۱ که برای کنکور ارشد مطالعه می کردم، به صورت تمام وقت شاغل بودم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از مرداد ۱۴۰۱ مطالعات خودم را آغاز کردم و به طور متوسط روزانه ۲ الی ۳ ساعت مطالعه مفید داشتم. البته بدیهی است که در ایام تعطیل ساعات مطالعات را افزایش می دادم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
با توجه به اینکه من شاغل هستم و امکان حضور در کلاسهای روزانه و نوبت دوم را ندارم و همچنین علاقه ای به تحصیل در دانشگاههای غیردولتی نیز نداشتم، دوره مجازی رشته مهندسی مالی دانشگاه تهران تنها انتخاب رشته بنده بود.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
من چون رشته ای که تصمیم داشتم در کنکور ارشد شرکت کنم با رشته دوره کارشناسی ام متفاوت بود، سعی کردم ابتدا برای آشنایی با مباحث، یک دور کتب را مطالعه کنم و بعد به تست زنی بپردازم.
دروس ریاضی و آمار و تئوری مدیریت را بعد از چند روز مطالعه، تصمیم گرفتم که به طور کلی حذف کنم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
منابع پیشنهادی من برای مطالعه دروس به شرح زیر می باشند:
اقتصاد خرد و کلان: انتشارات نگاه دانش/محسن نظری
مدیریت مالی: انتشارات نگاه دانش/ رضا مناجاتی
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: انتشارات نگاه دانش/محمد گرجی آرا و حوریه سادات حسینی
حسابداری مالی و صنعتی: انتشارات نگاه دانش/ایرج نوروش و غلامرضا کرمی و محمد مرادی
توصیه من به داوطلبین گرامی این است که از دروس ضریب ۴، هیچ درسی را حذف نکنند و عمده تلاششان را به این دروس اختصاص دهند. دروس ضریب ۲ و ۳ را بعد از مطالعه دست کم یک الی دو فصل متوجه خواهند شد که چه مقدار انرژی و زمان از آنها خواهد گرفت. لذا با توجه به زمان و میزان توانی که در اختیار دارند، تصمیم بگیرند که آیا دروس مذکور را حذف کنند یا خیر.
در رابطه با درس زبان پیشنهاد می کنم که اگر پایه زبان خیلی قوی یا دست کم متوسط روبه بالا ندارند، سراغ این درس نروند. زیرا احتمال منفی زدن در این درس بسیار بالا خواهد رفت.
به نظر من در رابطه با دروسی مثل مدیریت از دیدگاه اسلام، شرکت کردن در کلاس میتواند مفید واقع شود. چون فهم کتاب منبع برای اغلب داوطلبین کمی دشوار است.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
در خصوص نحوه مطالعه دروس در ابتدا باید عرض کنم که هر فرد شیوه مطالعه مختص به خود دارد. با توجه به شاغل بودن، دانشجو بودن و در نهایت میزان انرژی و زمانی که داوطلب می تواند برای مطالعه اختصاص دهد، باید بهترین شیوه فراگیری مطالب را برای خود تعیین کند. بنابراین قانون و توصیه جامع برای همه در این رابطه نمی توان ارائه داد.
بنده تنها چند توصیه برای داوطلبین عزیز دارم:
۱) بعد از تصمیم گیری برای انتخاب دروسی که می خواهند مطالعه کنند، حتما یک الی دو دور درسنامه هرفصل را مطالعه کنند و بعد از فهم آن، دفعه بعد به زدن تعدادی تست برای درک موضوع بپردازند.
۲) همه تست های یک فصل را یکجا نزنند و تعدادی را برای مرور و جمع بندی در دفعات بعدی نگه دارند. (اصطلاحاً تست ها را نسوزانند).
۳) برای شروع هر فصل جدید، در حد چند دقیقه به مرور فصل قبلی در قالب زدن چند تست و رفع ایرادات پرداخته شود. این روش به تثبیت مطالب در ذهن کمک می کند.
۴) حتماً داوطلبین در آزمون های بودجه بندی شده و آزمون های جامع شرکت کنند. شرکت کردن در این آزمونها، به انضباط در مطالعه مباحث و مدیریت زمان بسیار یاری خواهد کرد.
۵) به رتبه خود در آزمونهای آزمایشی بیش از اندازه بها ندهند. چون یک قیاس مع الفارق در برابر کنکور ارشد است. هدف اصلی از شرکت در این آزمونها، داشتن نظم در مطالعه دروس و رفع اشکالات در فراگیری مباحث است. بنابراین بعد از هر آزمون، حتماً سوالات و جوابها بررسی شود تا نقاط نیازمند بهبود شناسایی گردند.
۶) برای دروسی که فرمول دارند، خلاصه نویسی بسیار مفید خواهد بود.
۷) نکته آخر این که شروع مطالعه هیچ درسی را به ماههای آخر موکول نکنند و سعی کنند طبق بودجه بندی مطالعه کنند و تمام دروس را با هم پیش ببرند.
با آرزوی موفقیت و بهروزی برای تمامی داوطلبین گرامی