مصاحبه سایت مدیر با مریم زرمسلک رتبه 26 کنکور کارشناسی ارشد سال 1402 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و عرض ادب و احترام
زبان عمومی و تخصصی ۱۷/۳۳
مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام ۲۶/۶۷
ریاضی و آمار ۱۰/۰۰
تئوری های مدیریت ۵۰/۶۷
اقتصاد خرد و کلان ۴۲/۱۱
منابع انسانی ۲۰/۰۰
تحقیق در عملیات ۲۱/۴۳
بازاریابی ۵۱/۱۱
مابقی دروس سفید
رتبه ها بدون سهمیه و باسهمیه آزاد:
بازرگانی: ۲۶ - ۲۵
دولتی: ۵۸ - ۵۳
صنعتی: ۳۸ - ۳۶
فناوری اطلاعات: ۲۸ - ۲۷
تکنولوژی: ۴۶ - ۴۴
کارآفرینی: ۷۳ - ۶۷
منابع انسانی: ۲۹ - ۲۸
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
فارغالتحصیل رشتهی مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی از دانشگاه حضرت معصومه (س) با معدل ۱۹/۸۶ هستم که معدل موثر برام ۲۰ در نظر گرفته شد.
متولد ۷۸ هستم. بهمن ۱۴۰۰ فارغالتحصیل شدم و در کنکور اسفند ۱۴۰۱شرکت کردم و در این مدت یکساله نه دانشجو بودم و نه شاغل
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از اوخر شهریور و اوایل مهر بصورت نامنظم شروع کردم. هر روز مطالعه نداشتم اما روزهایی که درس می خوندم بین دو الی چهار ساعت بود. از آذر ماه بصورت جدی درس خوندم و معدل روزانه ۶ الی ۸ ساعت درس می خوندم که این زمان در ماه آخر به ۱۲ الی ۱۴ ساعت هم می رسید.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
برای من اولویت با دانشگاه بود اما به این معنی نیست که در مورد رشتهها تحقیق نکردم، با شناخت کافی در مورد رشتهها و تناسب با علاقهی خودم، مدیریت IT، تجارت الکترونیک و بازاریابی دانشگاه تهران را انتخاب کردم.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
از اونجایی که کارشناسیم بازرگانی بود و آشنایی خوبی با دروس داشتم، روی منابع مدیریت بازرگانی تمرکز کردم و منابع رشتههای دیگه مثل مالی و منابع انسانی و… رو از همان ابتدا حذف کردم.
رفته رفته تمرکز بیشتری بر دروس بازاریابی، تئوریهای مدیریت و زبان کردم و در کنارش نگاهی بر اقتصاد و تحقیق در عملیات هم داشتم.
ماه اخر مدیریت از دیدگاه اسلام و منابع انسانی رو در حد تست های کنکور سالهای اخیر مطالعه کردم.
(در پرانتز عرض کنم که دوستان اگه سرجلسه وقت داشتند، نگاهی به دروسی که حذف کردند هم داشته باشند، من یا حتی چند تا از دوستانم اصلا قرار نبود یه سری از دروس رو بزنیم اما با نگاه کردن به سوالات، سوالات سادهای به چشم می خورد که از جواب درست مطمئن بودیم و زدیم و باعث شد در کدضریبهای مختلف رتبه های خوبی بدست بیاریم و توصیه می کنم عزیزان از این مورد غافل نشن)
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
بازاریابی کتاب استاد مروج، تئوری مدیریت جزوهی استاد بیگی، زبان کتاب استاد رحیمی که این کتابها رو از موسسه ماهان تهیه کردم. اقتصاد و ریاضی پایه قوی از زمان دانشگاه داشتم و تحقیق درعملیات هم کتاب مهرگان
البته بنظرم داوطلبان یک کتاب یا جزوه رو به خوبی بخونند و مطالعه کنند بهتر از این هست که سه چهار کتاب رو نصف و نیمه بخونند. بین این دسته کتابها هم تفاوت فاحشی وجود نداره و به خود شخص بستگی داره که با سبک تدریس و توضیح و قلم کدوم استاد و نویسندهای می تونه بهتر ارتباط برقرار کنه. من شخصا با کتابهای این اساتید به خوبی تونستم ارتباط برقرار کنم و راحت تر مطالب رو دریافت می کردم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
قبل از هر چیزی می خوام به دوستان عرض کنم که در سالهای مختلف، درجه سختی سوالات دروس مختلف در کنکور باهم تفاوت داره و طبیعتا درصدهای مشابه با داوطلبان سالهای قبل، دلیل بر این نمی شه که رتبهی مشابه دریافت شه اما تراز مرجع بهتری برای قیاس هست.
بهتره درسهایی که برای مطالعه انتخاب می کنید رو پا به پای هم بخونید و اینطور نباشه که یک هفته ی تمام بر درس خاصی تمرکز کنید و هفته ی بعد بر درسی دیگه؛ تست فراموش نکنید. هرچقدر بر کتابی که بخونید مسلط باشید تا وقتی که تست کار نکنید اون مهارت لازم برای کنکور رو به دست نمیارید بنابراین حتما تستزنی در برنامهتون باشه. لازم نیست تمام دروس رو بالا بزنید تا رتبه ی خوب بیارید، می تونید بر سه چهار درس تمرکز جدی داشته باشید و اگر نتونستید، بر شش هفت درس بطور متوسط تمرکز کنید. من این صحبت رو از تجربه ی خودم و دوستانم عرض کردم.
دوستان عزیز شما همینکه این انگیزه رو داشتید و تصمیم گرفتید تحصیل رو ادامه بدید، نشوندهندهی روحیهی پویای شماست و این خیلی خوبه. این خود شما هستید که بیشتر از هرچیزی و هرکسی میتونید به خودتون کمک کنید. قرارنیست مسیر رشد و پیشرفت هموار باشه بنابراین بیشتر از هرچیزی باید استقامت و آرامش داشته باشید.
موفقیت شروع کردن خوب یک مسیر نیست بلکه پایان دادن خوب یک مسیره.
و درنهایت صمیمانه تشکر می کنم از زحماتی که پدر و مادر عزیزم در این سالها برام کشیدند و دست پرمحبتشون رو می بوسم. از اساتید و عزیزانی که در این راه من رو همراهی کردند و محبتشون شامل حالم بوده قدردانی می کنم و در آخر از همسر عزیزم صمیمانه تشکر می کنم که در این راه، پا به پای من قدم بر می داشت و مشوق و حامی خوبم بود. بیشک همسرخوب، بال مکمل پرواز شخص هست
برای همه ی شما عزیزان آرزوی موفقیت دارم. به خدا امید داشته باشید و توکل کنید که انشالله خدا بهترینها رو نصیبتون کنه.
مریم زرمسلک
maryam zarmaslak