مصاحبه سایت مدیر با علی کلاه دوز رتبه 25 کنکور کارشناسی ارشد سال 1402 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با تقدیم درود و آرزوی بھروزی و پیروزی برای ھمه ھمراھان عزیز سایت خوب مدیر، علی کلاه دوز ھستم رتبه ۲۴سهمیه و رتبه ۲۵بدون سهمیه گرایش مدیریت بازرگانی
درصد ھای کنکور من:
زبان انگلیسی: 84
ریاضی و آمار: 5
تئوری ھای مدیریت: 36
اقتصاد خرد و کلان: 34.56
تحقیق در عملیات: 28.57
بازاریابی: 42.22
مابقی دروس: سفید
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
متولد۱۳۸۰، ورودی سال ۹۸ رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه اصفھان، معدل میانگین ھفت ترم ۱۸/۵۷
در زمان کنکور دانشجوی ترم آخر بودم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من با توجه به جلو افتادن کنکور و اینکه دانشجو بودم و فرصتم کاملا آزاد نبود، مطالعه جدی رو از اول شهریور ماه شروع کردم.
ً از اونجایی که قصد داشتم میزان مطالعه مفیدی که در روز دارم حدود ۳ ساعت باشه معمولاً سعی می کردم مدت زمان بیشتری رو به مطالعه بپردازم تا با توجه به اوقات ھدررفت و حواس پرتی ھا، به راندمان دو یا سه ساعته برسم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
سه اولویت اول به ترتیب:
گرایش بازاریابی روزانه دانشگاه تھران
گرایش مدیریت استراتژیک روزانه شھید بھشتی
گرایش بازرگانی بین الملل روزانه دانشگاه تھران
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
دروس اقتصاد خرد و کلان رو در یک روز (برای مثال روزھای زوج ھفته) و دروس تحقیق در عملیات و تئوری ھای مدیریت رو ھم در روز بعد (روزھای فرد) مطالعه می کردم. درس بازاریابی با توجه به ضریب بالا جزو برنامه مطالعه ھر روزه قرار داشت و درس زبان ھم معمولا آخرین درس ھر روز برای مطالعه آخر شب بود. برای درس ریاضی و آمار ھم مطالعه مخصوصی نداشتم و صرفا از دانش قبلی خودم استفاده کردم، چون برای رسیدن به درصد بالا و مطلوب فرصت بیشتری لازم بود. جمعه ھا ھم معمولا برای جمع بندی ھفتگی قرار می گرفت.
من بعد از مقداری مطالعه، متوجه شدم دروس ریاضی و آمار و مدیریت اسلامی با توجه به انرژی و زمانی که لازم دارن، بهتر هست از برنامه مطالعاتی حذف بشن. البته حذف درس یک فرایند نسبتاً مهم و کاملاً شخصی هست.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
درس زبان انگلیسی:
با توجه به پایه قوی درس زبان، از منابع کنکوری بخصوصی استفاده نکردم و صرفا منابعی که داشتم (مثل کتب لغت ۵۰۴ یا ۱۱۰۰) و برخی متون انگلیسی رو مطالعه کردم. در ماه ھای منتھی به کنکور ھم شروع به مرور کنکور ھای سالھای اخیر کردم. ھمون طور که اشاره کردم مطالعه زبان تقریبا ھر روزه بود و بعضی زمان ھای مرده مثل زمان ھایی که صرف ایستادن در ایستگاه مترو و اتوبوس یا صف بانک می شه، به مطالعه زبان اختصاص داده می شد :) داوطلبانی که پایه زبانی قوی دارن با توجه به ضریب بالای این درس، می تونن زبان رو به سکوی پرش ترازی خودشون تبدیل کنند و داوطلبان دیگه ھم با توجه به توانایی خودشون، میتونن روی بخش لغت یا متن سرمایه گذاری کنن؛ اما به ھر حال از اھمیت این درس غافل نشید.
درس ریاضی و آمار:
منبع پیشنھادی:
ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت و حسابداری، ھادی رنجبران، نشر اثبات
آمار و احتمالات ارشد زیر ذره بین، آقای محسن طورانی، نشر نگاه دانش
من برای این درس فرصت زیادی اختصاص ندادم، اما کتاب ھای مذکور رو تھیه کردم و به نظرم کتاب ھای خوبی ھستند. اگه در این درس پایه قوی دارید حتما ازش استفاده کنید و اگه پایه ضعیفی دارید و قصد دارید در این درس درصد قابل قبولی کسب کنید می تونید صرفا روی بخش ریاضی یا آمار تمرکز کنید.
توصیه میکنم حتی المقدور به طور کامل این درس رو حذف نکنید، حتی مطالعه یک درس که آشنایی بیشتری با اون دارید و گرفتن درصد پایین ھم از درصد صفر بھتر ھست.
درس تئوری ھای مدیریت:
منبع پیشنھادی:
مرجع کامل تئوری ھای مدیریت، سید رضا سید جوادین و حسین جلیلیان، نشر نگاه دانش
بانک سوالات چھارگزینه ای تئوری ھای مدیریت، سید رضا سید جوادین و حسین جلیلیان، نشر نگاه دانش
به نظر من یکی از چالشی ترین دروس مدیریت به خصوص با توجه به ضریب ۳ در اکثر گرایش ھا، ھمین درس ھست. چون تلفیق پیچیده ای از حفظ کردن و مفھومی خوندن محسوب می شه و اگر روش مطالعه شما روش صحیحی نباشه، راندمان کاری تون به شدت پایین میاد. برای مطالعه درس تئوری ھای مدیریت الف) ھمزمان تستی و تشریحی بخونید و رویکرد تست محور داشته باشید، تست ھا (به خصوص تست ھای کنکوری) راھنمای فوق العاده ای برای ارزیابی شیوه مطالعه شما ھستن ب) نوشتن خلاصه به من کمک زیادی کرد چون در تایم ھای مختلف می تونستم با خوندن یک خلاصه ۱۰صفحه ای، تمام نکات مورد نظر یک فصل ۶۰صفحه ای رو مرور کنم، کافیه فایل خلاصه تون رو روی تلفن ھمراھتون داشته باشید تا حتی به اندازه پنج دقیقه به ساعات مطالعه روزانه تون اضافه کنید. ج)ممکنه درس برای شما ماھیت خشک و ملال آوری داشته باشه، در نظر بگیرید که شالوده اساسی علم مدیریت رو در این درس خواھید دید، با آموزه ھاش می تونید اظھار نظر ھای خودتون رو حرفه ای کنید، سعی کنید مطالعه عمیق و تخصصی این درس رو برای خودتون لذت بخش کنید. د)برخی فصول کتاب بیشتر مورد علاقه طراحان کنکور ھستند! که از تکرار اونها در سالهای اخیر مشخص هست. روی اون ھا وقت بیشتری بگذارید. ھـ) شیوه صحیح مرور کردن رو فرا بگیرید و در فواصل زمانی مشخص حتی اگر یک کلمه خوندید، اونو مرور و یادآوری و در ذھن تثبیت کنید، این کار باعث می شه مطالب در ذھن شما عمق بیشتری بگیرن.
دروس اقتصاد خرد و کلان:
منبع پیشنھادی:
اقتصاد خرد، محسن نظری، نشر نگاه دانش
اقتصاد کلان، محسن نظری، نشر نگاه دانش
۲۰۰۰ تست اقتصاد خرد (ویژه رشته مدیریت)، محسن نظری، نشر نگاه دانش
۲۰۰۰ تست اقتصاد کلان (ویژه رشته مدیریت)، محسن نظری، نشر نگاه دانش
به نظر من درس اقتصاد خرد نسبت به اقتصاد کلان تمرین و تمرکز بیشتری رو می طلبه، چون ماھیت ریاضی بیشتری داره، و درس اقتصاد کلان بیشتر نیازمند تعریف و مفھوم ھست. کتاب ھای دکتر نظری سالھاست که در این زمینه استفاده می شن و منابع مناسبی ھستند. من چون دروس اقتصاد رو گذرونده بودم نیازی به یادگیری بنیادی نداشتم، ولی عزیزانی که از رشته ھای دیگه قصد ورود به ارشد مدیریت رو دارند، در صورت لزوم می تونن از کتاب ھایی که توضیحات مفصل تری داره و بیشتر آموزشی ھست برای شروع کار استفاده کنن. بخش ریاضی اقتصاد و فرمول ھای اون رو سعی کنید عمیق بفھمید و کمتر با حفظ فرمول کار کنید، چون درک فرمول ھا و مفاھیم جدای از ھم نیستند.
درس تحقیق در عملیات:
منبع پیشنھادی:
پژوھش عملیاتی، عارفه فدوی، نشر نگاه دانش
پژوھش عملیاتی، محمدرضا مھرگان، نشر کتاب دانشگاھی
درس تحقیق در عملیات ھم مشابه درس ریاضی معمولا جزو دروس سفید گرایش بازرگانی هست.
ًمن به شخصه به خاطر علاقه ای که به درس داشتم اون رو حذف نکردم و توصیه ام ھم درباره این درس مشابه ریاضی ھست. اگر از رشته ھای دیگه که مطالعه این درس براشون ساده تر ھست وارد ارشد مدیریت شدید یا به طور کلی در این درس پایه قوی دارید می تونید روش وقت بذارید، البته تا جایی که ضریب اھمیتش رو مد نظر داشته باشید، اما اگر پایه ضعیفی دارید و فرصتش رو هم دارید، شاید بتونید با مطالعه کم ولی عمیق، درصد حداقلی مورد انتظار رو در این درس کسب کنید. کتاب دکتر فدوی ھم از نظر آموزشی و ھم تست منبع مناسبی ھست. اگر مایل به پایه ریزی ابتدایی قوی تر بودید می تونید از کتاب دکتر مھرگان ھم استفاده کنید.
درس بازاریابی:
منبع پیشنھادی:
مرجع کامل مدیریت بازاریابی، حسین جلیلیان، انتشارات نگاه دانش
بانک سوالات چھارگزینه ای مدیریت بازاریابی، حسین جلیلیان و عبدالحمید ابراھیمی، انتشارات نگاه دانش
درس بازاریابی با توجه به ضریب ۴ برای گرایش بازرگانی مھم ترین درس ارشد محسوب می شه و خوشبختانه به خاطر ماھیت جذابی که داره، مطالعه اون خسته کننده نیست. کتاب دکتر جلیلیان از نظر علمی بودن و ھمزمان بروز بودن و استفاده از نمونه ھای دنیای واقعی منبع مناسبی برای این درس ھست. درس بازاریابی رو ترجیحاً در مطالعه ھر روزه خودتون قرار بدید.
مطالعه این درس تا حدودی مشابه درس تئوری ھای مدیریت ھست بنابراین می تونید از نکات مطالعه اون درس استفاده کنید. با این تفاوت که درس بازاریابی ضریب بالاتری داره و بهتر هست وقت بیشتری برای اون قرار بگیره و نسبت بیشتری از مطالب کتاب مطالعه بشن.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
از داوطلبان عزیز می خوام که بین برنامه ریزی و اقدام به عمل تعادل برقرار کنن. اگر بدون ھیچ پیش زمینه ای شروع به اقدام کنید ممکنه نتونید موفق باشید، و اگر صرفا بخواھید تمام مسیر رو در ابتدای راه مشخص کنید، پس از کمی طی مسیر متوجه می شید که باید مسیرتون رو عوض کنید. بنابراین اگر تصمیم به مطالعه برای کنکور ارشد مدیریت گرفتید، زمانی رو اختصاص بدید و در مورد گرایش مورد علاقه، منابع کنکوری مناسب ھم از نظر سطح علمی و ھر از نظر ھمخوانی با شیوه مطالعه تون، مشخص کردن نقاط قوت و ضعف تون و چشم انداز کلی مسیر تحقیق و بررسی کنید. زمانی که مطالعه خودتون رو شروع کردید، بخشی از زمان خودتون رو برای آشنایی با کتاب ھایی که قراره مطالعه کنید قرار بدید، اگر از کارشناسی نامرتبط ھستید برای این موضوع وقت بیشتری بذارید. ھم چنین در یک یا دو ماه پایانی کنکور، ترجیحا مطالعه مطالب جدید رو کمتر کنید یا کنار بگذارید و دوره مرور، جمع بندی و تثبیت ذھنی مطالب رو آغاز کنید.
نکته دوم اینکه در مورد نگرش ھای خودتون عمیقا دقیق باشید، برخی نگرش ھا و باورھا قدرت تخریب بالایی دارند و اگر به موقع جلوی اثر اونھا رو نگیرید، می تونن بھتون آسیب ھای جدی وارد کنن. اعتماد به نفس، آرامش و تمرکز لازم داشتن، به مراتب اهمیت بیشتری از مطالعه درسی شما داره.
با نگرش کنکور سراسری به کنکور ارشد نگاه نکنید، درسته که در ھر دو تلاش و ممارست برای رسیدن به موفقیت لازم ھست اما مسیر مطالعه شما باید صحیح باشه.
در مورد ساعت ھای مطالعه حساسیت یا سختگیری بیش از حد نشون ندید و محدودیت ھای خودتون و محیط رو در نظر بگیرید. اگر چند روز پشت سر ھم ھیچ مطالعه ای نداشتید اعتماد به نفس خودتون رو از بین نبرید، استراحت مطلق برای ذھن لازمه. از الان به خودتون تلقین نکنید که قراره چند ماه خودتون رو محدود کنید و تفریحات تون رو کم کنید، این کار باعث می شه در فرایند مطالعه دچار مشکلات انگیزشی بشید.
به یاد داشته باشین که شما قراره تعدادی سوال تستی جواب بدید که فقط یک گزینه صحیح دارن. بعد از خوندن دروس تست ھای طبقه بندی شده اون درس رو پاسخ بدید تا ببینید آیا اصلا مطالب رو سنجیده مطالعه کردید یا نه. به جای بالا بردن حجم مطالب، نقاط قوت خودتون رو تبدیل به مزیت ھای رقابتی خودتون در کنکور و تست زنی بکنید.
در آخر در نظر داشته باشید که "به تعداد آدمھا راه ھست برای رسیدن به خدا" و به تعداد داوطلبان ھم راه ھست برای موفقیت در کنکور و رتبه ھای تک رقمی و دو رقمی شدن. برای ھمه دوستان عزیزی که قصد دارن در کنکور ارشد مدیریت شرکت کنن آرزوی کامیابی دارم و امیدوارم توفیق رفیق راھتون باشه. با قدرت ادامه بدید و حتی لحظه ای به خودتون شک نکنید.😊