مصاحبه سایت مدیر با سید محمد علی موسوی رتبه 19 کنکور کارشناسی ارشد سال 1402 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام. من رتبه ی ۱۸ با سهمیه و ۱۹ بدون سهمیه مدیریت بازرگانی شدم.
درصد هام :
زبان ۸۶
اسلام ۶۲
تئوری ۴۰
بازاریابی ۵۳
بقیه سفید
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من ۲۳سالمه ، دانشجوی مدیریت دولتی پیام نور ماهدشت با معدل ۱۶.۵۱بودم و در طول کنکور دانشجو بودم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از شهریور ماه شروع به مطالعه ۱ ساعت در روز کردم از آبان ماه به سه ساعت رسوندم و کم کم افزایش دادم به طوریکه ماه آخر روزی ۶ساعت متوسط می خوندم البته هیچ موقع جمعه ها درس نخوندم و به نوعی به خودم استراحت دادم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
به ترتیب بازاریابی ، بین الملل و تجارت الکترونیکی دانشگاه تهران .
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
چون تغییر رشته ای بودم درس بازاریابی رو اول یه دور به صورت روخوانی مرور کردم و بعد بقیه دروس رو هم اضافه کردم درس اقتصاد هم اوایل می خوندم ولی بعد مدتی احساس کردم زیاد این درس مناسب من نیست و انرژیم رو باید به بقیه دروس اختصاص بدم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
اول از همه من یکم نوع مطالعم متفاوت بود من هر بخشی رو که می خوندم به جعبه لایتنر اضافه می کردم و می شه گفت این طوری هر مطلب رو در یک ماه چهار بار مرور کرده بودم! همچنین از تکنینک پومودورو هم استفاده می کردم که از خستگیم جلو گیری می کرد. اگر با این دو تکنینک اشنا نیستید حتما پیشنهاد می کنم یه جستجوی کوچیک بکنید به درد من خورد امیدوارم برای شما هم مفید باشه. همچنین من دید کلی نسبت به دروس خیلی اهمیت مهم بود برام واسه همین سه درس بازاریابی، تئوری و اسلام رو کامل روخوانی کردم.
درس بازاریابی: برای دوستانی که مدیریت بازرگانی می خوان بخونن خب مهم ترین درسه واسه همین پیشنهاد می کنم بیشترین تایم رو به این درس اختصاص بدن. من شروع مطالعه ام برای این درس رو با روخوانی کتاب اصول بازاریابی کاتلر شروع کردم هر چند کتاب قطوری بود اما یه دید خوب راجب کلیت بازاریابی بهم داد بعد اون سراغ کتاب بازاریابی دکتر جلیلیان رفتم که خیلی کتاب خوبی بود بنظرم البته من فقط فصولی رو مطالعه کردم که بیشترین تست کنکور ازشون میاد پیشنهاد می کنم به دوستان که حتما ببینن تو چند سال اخیر کدوم فصول مهم تر بوده اون هارو تو اولویت بیشتری بذارن و وقتشون رو صرف مرور چند باره ی اونها کنند. بعد از پایان تست های کتاب اصلی رفتم سراغ کتاب تستی همین مجموعه و کامل تست هارو زدم.
تئوری های مدیریت:
برای این درس هم فقط فصول محدودی رو از کتاب تئوری مدیریت دکتر جلیلیان خوندم که برای درصد ۴۰-۵۰ درصد کافی بود ولی خب دقتم تو خوندن همون فصول بالا بود به طوری که برای خوندن و مرور کاملشون وقت کم آوردم. بعد از اون هم کتاب تست تئوری مدیریت دکتر جلیلیان رو تستاشو زدم.
مدیریت اسلامی:
مثل اکثر داوطلبای دیگه من هم کتاب دکتر مقیمی رو مطالعه کردم که بنظرم یکم بیش از حد طولانی میاد ولی چاره ای نیست حتما باید کل کتاب مطالعه بشه چون هر سال ممکنه از جای جدیدی سوال بیاد. برای تست هم از جزوه ی DLM استفاده کردم البته یکم تستاش کم بود بنظرم.
زبان:
من برای این درس از جزوه ی لغات سال های قبل که روی همین سایت موجوده استفاده کردم و با لایتنر حفظشون کردم و همچنین تستای کنکور ۱۰ سال اخیر رو زدم. البته من پایه زبان قوی ای داشتم چون یک سال قبل از کنکور برای آیلتس می خوندم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
پیوستگی مسلما مهم ترین رمز موفقیت توی کنکوره حتی اگه شده روزی نیم ساعت بخونید که اون زنجیره حفظ بشه. بنظرم حتما تاثیر لایتنر روی حفظ کردن لغات و همچنین مرور دروس رو جدی بگیرید و در اخر موفقیت تو کنکور ارشد خیلی هم کار سختی نیست و با یکم برنامه ریزی و مطالعه هوشمندانه دروس کاملا امکان پذیره.
در اخر از خانوادم که خیلی حمایتم کردن تشکر می کنم.