شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 14 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 946
بازدید دیروز: 24,358
بازدید کل: 151,947,361
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 90
کاربران حاضر: 90

 مصاحبه سایت مدیر با یاسین چمائی نژاد رتبه 16 کنکور کارشناسی ارشد سال 1402 رشته مدیریت بازرگانی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا. عرض سلام و ادب خدمت شما و تمام داوطلب عزیز کنکوری که دارن این مطلب رو مطالعه میکنن.
زبان 88 درصد
مدیریت از دیدگاه اسلام 80 درصد
ریاضی و آمار 6.67 درصد
تئوری های مدیریت 21.33 درصد
اقتصاد 52.63 درصد
تحقیق درعملیات 11.9 درصد
مدیریت تولید 11.11 درصد
بازاریابی 46.67 درصد
رتبه های من در هر گرایش:
بازرگانی ۱۶
دولتی ۴۳
صنعتی ۱۵
فناوری اطلاعات ۱۲
تکنولوژی ۱۱
مالی ۲۹۸
کارآفرینی ۱۹
منابع انسانی ۲۳


رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با معدل ۱۵ / پاره وقت در حد سه چهار ساعت در روز مشغول به کار بودم و اکثر تایمم آزاد بود برای تمرکز روی مطالعه.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟

من از اول شهریور شروع به مطالعه کردم ولی نه به صورت جدی و منظم، ولی از اواخر شهریور و اوایل مهر دیگه به صورت جدی و منظم شروع کردم و تا آخر ادامه دادم.
با روزی ۳ ساعت شروع کردم و تقریبا طی ۳ماه به ۶ یا ۷ ساعت رسید و تثبیت شد. ۲ ماه پایانی متوسط روزی ۷ تا ۸ ساعت مطالعه داشتم و بیشترین میزان هم ۱۲ساعت بود که البته فقط مربوط میشه به چند روز پایانی.


کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
هدفم از شرکت در کنکور قبولی در یکی از ۴ زیرگرایش بازرگانی روزانه دانشگاه تهران بود و اولین اولویت انتخاب رشته هم طبق علاقم، زیر گرایش بازرگانی بین المللی دانشگاه تهران بود.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
من با توجه به شناختی که از خودم داشتم و اینکه تغییر رشته ای بودم، نبایستی مطلقا اتلاف وقت و سردرگمی می داشتم. واسه همین آزمون های آزمایشی رو به صورت ۴ مرحله بودجه بندی و سه مرحله جامع شرکت کردم و برنامه م رو با اونا تنظیم می کردم که واقعا برای نظم ذهنی مؤثر بود.
من معمولا درس های سخت تر و مهم تر رو اول و بقیه رو در باقی مانده زمان آزمون می خوندم. مثلا اگر برای آزمون ۱۵ روز مهلت داشتم، زمان رو به سه قسمت پنج روزی تقسیم می کردم و پنج روز آخر رو به مرور مطالب اختصاص می دادم.
درس زبان رو روزی یک ساعت می خوندم که در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد.
سیستم کنکور ارشد با سراسری خیلی متفاوته. هدفم این بود که درسی رو سفید نذارم و درصد منفی هم نداشته باشم که همین طور هم شد. چون به هر حال هر درسی سوالات آسون داره و می شه بهشون جواب داد. موضوعی که مهمه اینه که شخص تا شخص متفاوته و هر کسی باید برنامه ش شخصی سازی شده باشه و ناگفته نماند که مشاوره هم نقش مهمی داره.


کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان:
من برای درس زبان از روزی که شروع به مطالعه کردم برای کنکور تا دقیقا یک روز قبل آزمون کاملا متعهدانه روزی نیم ساعت تا یک ساعت می خوندم. چون پایه زبانم خوب بود می خواستم رو این درس سرمایه گذاری کنم. برای لغات از کتاب زیر ذره بین استفاده کردم و علاوه بر ۱۱ تا مرور کتاب زمانی که کتاب تموم شد، چهار بار دیگه تمام لغات رو مرور کردم و واقعا سطح لغتم متحول شد. کنکور های ارشد و دکترای 10 سال اخیر رو 10 بار زدم و مرور کردم به طوری که دیگه تقریبا خیلی از جوابا حفظشم شده بود.
برای متن های درک مطلب هم فقط سوالات کنکور ارشد مدیریت ۱۰ سال اخیر رو خوندم که می شه زیرمجموعه همون ۱۰بار مطالعه کنکورها.
کتاب گرامر زیر ذره بین رو شهریور ماه یه بار خوندم ولی تصمیم گرفتم گرامر رو حذف کنم که با توجه به اینکه در کنکور امسال سوالات زبان از ۳۰تا تبدیل شد به ۲۵تا، سوالات گرامر هم از ۵تا به ۳تا کاهش پیدا کرد و برای من بهتر شد تونستم با اطلاعات قبلیم یک سوال گرامر هم درست جواب بدم.
من تمام لغات گیج کننده و شبیه به هم و لغات داخل کنکورها که بلد نبودم رو به شکل یه جزوه شخصی یادداشت می کردم و هر روز مرور می کردم که اتفاقا چند تاشون تو کنکور امسال اومد و همین باعث شد من غافلگیر نشم.
به هرحال زبان رو باید مستمر مطالعه کرد چون فراره.

مدیریت از دیدگاه اسلام:
تک منبع این درس کتاب دکتر مقیمی هست. اوایل خیلی درس سنگین و نچسبی به نظر می رسید ولی من تمام کتابو در شهریور ماه تو یه هفته خوندم که با این درس آشنا بشم و بعد دیدم که واقعا می شه درصد بالا گرفت. من برای این درس از بانک تست دکتر جلیلیان استفاده کردم و یه جزوه هم داشتم که نکات مهم هر فصل در اون بود و موقع تست زدن بعضی از نکات رو بهش اضافه می کردم. سه بار تمام کتاب رو خط به خط خوندم. یکبار در شهریور برای آشنایی، یکبار با آزمون های آزمایشی و یکبار هم در دی و بهمن ماه. تست های کنکور ارشد و دکترا رو هم پنج شش بار زدم. از درس اسلام نگذرید واقعا حیفه خیلی درس روان و آسونیه، حجم زیادش رو با مرور و خلاصه نویسی مهار کنید.
تئوری های مدیریت:
شاید سنگین ترین درس برای تمام داوطلبا همین درس باشه. چون حجم مطالبش خیلی زیاده.
من از کتاب دکتر جلیلیان و بانک تست ایشون استفاده کردم و تا آذر ماه هم خیلی خوب پیش رفتم ولی متاسفانه چون مرور کافی نداشتم نتونستم درصد مطلوبی کسب کنم.

اقتصاد خرد و کلان:
من با توجه به اینکه هیچ پیش زمینه ای تو درس اقتصاد نداشتم و تا آذر ماه هم هیچ مطالعه ای نداشتم اول می خواستم اقتصاد رو حذف کنم چون با بررسی کتاب های توی بازار دیدم خودخوان نمی تونم مطالعه کنم ولی نهایتا تصمیم گرفتم برای این درس کلاس شرکت کنم که واقعا تصمیم درستی بود، بهترین کلاس اقتصاد بود به نظرم و سه ماه پایانی اقتصاد رو هم خوندم. منبع من جزوه کلاس و سوالات کنکورهای ۷ سال اخیر بود که تقریبا کنکور ها رو چهار پنج بار مرور کردم. برای اقتصاد حتما و حتما باید خلاصه نویسی داشته باشید و مرتب مرور کنید. هدفم برای اقتصاد بالای ۷۰ درصد بود ولی امسال رویکرد سوالات اقتصاد شاید تغییر کرده بود یا سخت تر شده بود دقیق نمی دونم چون نظرات بقیه داوطلبا رو هم دیدم گفتن سخت تر شده براشون امسال و امسال درصد بالای ۵۰ظاهرا خوب بوده.

بازاریابی:
برای این درس از کتاب و بانک تست دکتر جلیلیان استفاده کردم. برای هر فصل کتاب تست های کنکور و سوالات بانک تست رو حداقل ۳بار جواب دادم و مرور کردم. خود کتاب رو هم خط به خط ۳ بار مطالعه کردم. تقریبا بازاریابی رو هر روز می خوندم. هر فصل این کتاب رو در یک برگ آ ۴خلاصه نویسی کردم. سر جلسه کنکور یه مقداری وسوسه شدم و تعداد غلط هام زیاد شد واسه همین درصدم اومد زیر پنجاه.

تحقیق در عملیات و تولید:
از جزوات دکتر یگانه استفاده کردم.


به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
۱/به نظر من هدف داشتن و تلاش مستمر و متعهدانه برای رسیدن به هدف از همه چی مهم تره. مسیر جلوی شما باید کاملا واضح و مشخص باشه و دقیقا بدونید چی می خواید و در تصور و تخیل خودتون بارها بهش رسیده باشید در اون صورت در دنیای خارج هم محقق می شه.

۲/خلاصه نویسی و مرور مطالب رو به هیچ عنوان فراموش نکنید و کاملا جدی بگیرید. مطلبی که مرور نشه خیلی تفاوتی با مطلب خونده نشده نداره.

۳/برنامه ی خودتون رو شخصی سازی و انعطاف پذیر کنید و خودتون رو با هیچ شخصی مطلقا مقایسه نکنید، هر شخصی ویژگی های خارق العاده و منحصر به فردی برای خودش داره. روی نقاط قوت خودتون سرمایه گذاری کنید.

۴/واقعا از مسیر لذت ببرید و درسا رو با هدف یادگیری بخونید. حتما در هفته به خودتون وقت ریکاوری بدید. در اون زمان کارهای مورد علاقه خودتون رو مثل ورزش، پیاده روی، فیلم دیدن، موزیک، کافه گردی و... انجام بدید. خیلی برای رفرش شدن و انگیزه و انرژی گرفتن موثره.

۵/خستگی در طول مسیر یه چیز عادیه ولی مدیریت انگیزه و روحیه بسیار مهمه. قبل از کنکور امسال شرایط خاصی در کشور حاکم بود و خبرهای خوبی وجود نداشت که باعث شد خیلی ها ناامید بشن یا روحیه شونو از دست بدن. ولی مثبت اندیشی و داشتن هدف به کمک انسان میاد.
 
۶/ سر جلسه کنکور باید تا جایی که امکان داره جواب غلط نداشته باشید و فقط سوالاتی رو جواب بدید که مطمئن هستید جوابتون درسته.

۷/ دو ماه پایانی تا کنکور فوق العاده مهمه و زمانیه که خیلی از داوطلبا خسته می شن و شور و شوق اول کار رو ندارن و اینجا نقطه ایه که شما که می خواید دانشگاه خوب قبول بشید باید خودتون رو بکشید بالا و از بقیه جدا بشید.

۸/ برای انتخاب منابع مطالعه، مثل کتاب و جزوه یا کلاس، کامل تحقیق کنید و منبع متناسب با خودتون رو انتخاب کنید که نیاز به تغییر منبع نباشه چون این کار باعث اتلاف وقت و عدم تمرکز می شه.

۹/ ترجیحا ساعت مطالعاتی خودتون رو ثبت کنید تا بتونید پیشرفت خودتون رو بسنجید.

واقعا از سایت مدیر کمال تشکر رو دارم. من خودم خیلی از مصاحبه های رتبه های برتر سال های گذشته استفاده کردم.
در نهایت، تلاش کنید و اعتماد به نفس داشته باشید و نتیجه رو به خداوند متعال بسپارید و مطمئن باشید نتیجه خواهید گرفت و برای همه شما داوطلبان عزیز از صمیم قلب آرزوی موفقیت دارم.