مصاحبه سایت مدیر با محمد ایمانی فر رتبه 39 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
رتبه ۳۳ سهمیه آزاد و رتبه ۳۹ بدون سهمیه
مدیریت از دیدگاه اسلام ۴۴.۴۴
تئوری های مدیریت ۳۴.۴۴
اقتصاد خرد و کلان ۶۸.۳۳
مدیریت مالی ۵۷.۷۸
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک ۴۲.۸۶
حسابداری مالی و صنعتی ۵۳.۳۳
زبان و ریاضی: سفید
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
مدیریت مالی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، معدل فارغ التحصیلی ۱۷.۴۶، معدل موثر ۱۹.۰۴
بله در ابتدا شاغل بودم اما برای مراقبت از یکی از عزیزانم کارم رو کنار گذاشتم و همین فرصتی طلایی شد تا بتونم با آرامش و تمرکز بیشتری به مطالعه بپردازم. همچنین تا بهمن ماه دانشجوی ترم ۷ بودم و فارغ التحصیل شدم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
تقریبا از اواخر آبان ماه شروع کردم و بطور متوسط روزی ۲ ساعت می خوندم. بعضی روزها به ۴ و ۵ ساعت می رسید و بعضی روزها هم اصلا نمی خوندم. اواخر دی ماه که شروع امتحانات بود تقریبا ۲ و ۳ هفته نخوندم و اوایل فروردین هم بیمار شدم و تقریبا اون ماه هم چیزی نخوندم.
اردیبهشت که ماه آخر بود از روزی ۴ ساعت تا ۹ ساعت می خوندم و اسلام و تئوری رو از همون موقع شروع کردم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مهندسی مالی دانشگاه تهران
بانکداری دانشگاه تهران
مهندسی مالی دانشگاه علامه طباطبایی
بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی
مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
ابتدا با اقتصاد و دروس ضریب چهار شروع کردم و تقریبا همزمان پیش رفتم. زبان و ریاضی رو چون فکر می کردم هم مطالعشون و هم پاسخ دادن بهشون سرجلسه زمان بره کنار گذاشتم، البته قصد داشتم بخش آمار رو بخونم که نشد. اسلام و تئوری رو انتخاب کردم که ماه آخر شروعشون کردم و تونستم به درصد دلخواهم برسم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
برای اقتصاد خرد و کلان کتاب های دکتر نظری رو پیشنهاد می کنم که با خوب خوندشون واقعا نیاز به منبع دیگه ای نیست، امسال فکر می کنم می شد با این دو کتاب ۹۰ یا ۱۰۰درصد رو زد که خودم متاسفانه چون شب قبل نخوابیده بودم تمرکز کافی نداشتم و بعضی سوال هارو راحت از دست دادم وگرنه این دوکتاب کاملا سوالات رو پوشش می دادن. در ضمن اقتصاد رو باید چند دور خوند و اگر احساس کردین که یادتون میره بدونین که طبیعیه و درمورد این درس افراد زیادی دچار این احساس فراموشی می شن.
برای مدیریت مالی کتاب دکتر مناجاتی و ۲۰۰۰تست رو خوندم البته نگاه گذرایی هم به کتاب راس داشتم. در کل با این منابع هم درصد بالایی نمی شد زد. اما پیشنهاد می کنم حتما فرمول هارو یادداشت کنید که برای مرور می تونه بسیار مفید باشه.
برای مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: کتاب دکتر گرجی آرا و ۲۰۰۰تست رو خوندم که باتوجه به سبک سوالات سال های اخیر مخصوصا امسال حتما باید در مورد منبع این درس حساسیت بیشتری به خرج داد چون فکر می کنم منابع قبلی نهایتا ۵۰ الی ۶۰ درصد سوالات رو پوشش می دادن.
درمورد این درس پیشنهاد می کنم برای هرکدوم از مدل ها خلاصه بسیار کوتاهی یادداشت کنین سپس خلاصه هاتون رو مثل داستان به هم ربط بدین. خلاصه هر مدل می تونه حتی در حد چند سطر باشه ولی همین باعث میشه تو ذهنتون طبقه بندی بشه
برای حسابداری مالی و صنعتی: کتاب دکتر نوروش رو خوندم که با توجه به سبک سوالات سال های اخیر و مطالب اضافی که داره کتاب کنکوری خوبی نیست و بیشتر برای مطالعه آزاد مناسبه. سوالات سال های قبل رو حل کنین و تمرکزتون رو بیشتر روی مباحثی بزارین که تکرار شدن.
برای دروس مدیریت از دیدگاه اسلام و تئوری های مدیریت:جزوه یکی از اساتید رو خوندم که اسلامش طبق کتاب دکتر مقیمی بود که منبع کامل این درسه و حتما سعی کنین چاپ جدیدش رو بگیرین چون بخش هایی اضافه شده و امسال هم خیلی از سوالات از مباحث جدید طرح شده بود. با توجه به این که برای هر دو درس منابع حجیمی وجود داره پیشنهاد می کنم اگر جزوه نخوندین، موقع خوندن کتاب ها مطالب رو طبقه بندی کنین.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
دوستانی که مالی خوندن می دونن دو نوع ریسک داریم یکی ریسک سیستماتیک و یکی ریسک غیرسیستماتیک. ما در مسیر کنکور هم با این دو نوع ریسک مواجهیم. برخی ریسک هارو مثل انتخاب منابع مناسب و تعدد منابع و افزایش کیفیت و ساعات مطالعه، می تونیم کاهش بدیم و مطمئن تر بسوی هدفمون قدم برداریم که این ریسک ریسکه غیرسیستماتیکه این مسیره که اجتناب پذیره. اما ما با ریسک سیستماتیک هم روبه رو هستیم که آنچنان نمی تونیم کاهشش بدیم و ممکنه خیلی مشکلات و اتفاقات ناگهانی رخ بده مثل بیماری و مسائل خانوادگی و ... که از حق نگذریم شاید در برخی موارد نتونیم دیگه ادامه بدیم ولی تا جایی که می شه می تونیم سختی ها و زحماتی که کشیدیم رو بیاد بیاریم و نخوایم که راحت از دستشون بدیم هر چند حتی اگر از دست هم بره و به نتیجه دلخواه نرسیم حداقل در کنارش از لحاظ علمی هم پر بارتر شدیم.
بنده و دیگرعزیزان توصیه هایی داشتیم که لزوما بکارگیری این موارد برای همه دوستان ممکنه آنچنان مفید نباشه و می شه گفت بستگی به شخص و شرایطش داره و راه همه با هم فرق می کنه و هیچکس به اندازه خود شخص از شرایطش آگاه نیست.
بقول یکی از اندیشمندان: اگر راه مرا می خواهید بروید راه خود را بروید این گونه راه مرا رفته اید.