مصاحبه سایت مدیر با سجاد شکرگزار رتبه 13 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام.
سجاد شکرگزار هستم، رتبه ۱۳ کارشناسی ارشد مدیریت مالی.
مدیریت مالی 62.22
ریسک 45.24
حسابداری 80
اقتصاد 68.33
ریاضی 50
اسلام 60
تئوری و زبان سفید
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
کارشناسی مهندسی برق الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد دارم با معدل ۱۴.۱ و معدل موثر ۱۵.۳۵
۲۳ سالمه و در طول دوره ی مطالعه برای کنکور، نه شاغل بودم و نه دانشجو.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از ۱۰ مهر شروع به مطالعه کردم با میانگین روزانه ۱ تا ۲ ساعت.
آبان ماه رو فقط یک هفته خوندم. از آذر مجدد مطالعه رو شروع کردم و تا نیمه دی ۳ درس اصلی (مدیریت مالی، ریسک و حسابداری) به علاوه اقتصاد خرد رو کامل مطالعه کردم بدون تست زدن اما با عمق و تمرکز بالا.
تا عید نوروز، مجدد ۳ درس اصلی رو مرور کردم با یه مقدار تست بیشتر. اقتصاد کلان و آمار رو هم تقریبا کامل خوندم. تا عید نوروز حدودا نصف اسلام رو هم از جزوه ی آقای منش خوندم که خوب بود. البته کتاب چاپ جدید اسلام رو هم داشتم ولی به دلیل حجم زیادش ترجیح دادم فقط جزوه رو بخونم که خب از نتیجش هم راضیم.
از آذر تا عید نوروز به طور میانگین ۱۵ تا ۲۰ ساعت در هفته مطالعه داشتم.
بعد از عید تا آخر فروردین تمام درس هارو کامل مرور کردم با تست های طبقه بندی شده ی کنکور کتاب ها تا سال ۹۵ زدم. در این مدت یه مقدار هم ریاضی رو از یک جزوه خوندم. متاسفانه چون پایه ریاضیم خوب بود، دست کم گرفتمش و دو هفته مونده به کنکور متوجه شدم که اشتباه کردم چون توی آزمون هایی که از خودم می گرفتم، حدود ۱۰ درصد می زدم! ریاضی که نقطه قوتم بود رو فشرده توی دو هفته خوندم و نتونستم بیشتر از ۵۰ بزنم که حیف شد. به همین خاطر به کنکوری های سال های بعد توصیه می کنم هیچ درسی رو دست کم نگیرن.
فروردین رو میانگین حدود ۴ ساعت مطالعه داشتم.
از اردیبهشت هم کنکور ها رو به شکل آزمون آزمایشی می زدم و درصد می گرفتم و با رتبه های کنکور همون سال مقایسه می کردم و رتبمو تخمین می زدم. زمان مطالعه اردیبهشت رو نمی دونم چقدر بوده شاید حدود ۵-۶ ساعت در روز. اردیبهشت رو به خاطر چند ماه مطالعه خسته شده بودم ولی سعی کردم عقب نمونم از برنامه.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
انتخاب رشتم به ترتیب زیر بود:
مهندسی مالی و ریسک دانشگاه خاتم
بانکداری دانشگاه خاتم
مهندسی مالی و ریسک دانشگاه تهران
بانکداری دانشگاه تهران
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
همونطور که گفته شد، اول دروس مدیریت مالی، ریسک، حسابداری و اقتصاد خرد رو در حدود ۲ ماه و نیم خوندم.
بعد همزمان با مرور دوباره ی این ۴ درس، اقتصاد کلان، آمار و اسلام رو شروع کردم. تا عید نوروز همه درسا به جز اسلام و ریاضی رو کامل تموم کردم.
اسلام رو از نیمه ی دی تا شب قبل کنکور خوندم و مرور کردم. تقریبا ۳ دور جزوه آقای منش رو خوندم.
در آخر هم در حدود سه چهار هفته کنکور های ۹۰ تا ۱۴۰۰ رو کار کردم.
از ابتدای شروع مطالعه برای کنکور، از بین زبان و تئوری یک درس رو قصد حذف کردن داشتم. در بهمن یه مقدار زبان رو خوندم ولی به دلیل تعدد دروس و از بین رفتن تمرکزم در این مدت، هر دو درس رو حذف کردم و راضیم از حذفشون.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
منابعی که من استفاده کردم این لیست بود:
مدیریت مالی مناجاتی رو خوندم.
ریسک گرجی ارا + ۲۰۰۰ تست
حسابداری نوروش + یه مقدار از تستای ۲۰۰۰ تست اما مرجع اصلیم همون چند تا تست کنکور های اخیر بود و کتاب نوروش رو با توجه به تیپ سوالات کنکور خوندم. مهمترین نکته، فهم مطالبه. البته که ۲۰۰۰ تست هم می تونه توی فهم مطلب کمک کنه.
اقتصاد خرد نظری
اقتصاد کلان نظری
آمار طورانی
ریاضی یک جزوه که نویسندش رو نمی دونم کی هست.
اسلام جزوه ی آقای منش (کتاب اسلام مقیمی چاپ جدید رو هم کنار دستم داشتم موقع خوندن جزوه)
در مورد روش خوندن مدیریت مالی و مدیریت ریسک، فقط یک نکته میگم که مهمترین توصیه ای هست که به نظرم می تونم به کنکوری های سال های آینده بکنم.
سبک سوالات این دو درس هر سال داره مفهومی تر می شه. سر جلسه آزمون احتمالا چندین سوال رو ببینید که قبلا مشابهش رو ندیدید. هر چقدر هم تست های مختلف از کتاب های مختلف حل کنید به نظر کمک کننده نیست. برای اینکه بتونید این سوالات رو حل کنید چاره ای نیست به جز اینکه واقعا عمق مطالب رو متوجه بشید. پس دقیق بخونید. چند بار مرور کنید. من این دو درس رو از یک منبع فقط خوندم اما شاید خوندن از چند منبع برای سال های آینده کمک کننده باشه. حتی سرچ کردن مطالبی که فکر می کنید کاملا براتون جا نیفتاده خوبه. خلاصه اینکه اگر می خواید درصد خوبی از این دو درس بگیرید، مطلب رو از هر منبعی که دارید، طوری بخونید که بفهمیدش. تجربه امسال به من و دوستانی که می شناسم اثبات کرد که زیاد تست زدن شاید برای رسیدن به درصد های بالا کمکی نکنه اما عمیق خوندن قطعا مفیده. قطعا این عمق دادن به مطالعه برای همه دروس مفیده اما برای این دو درس اهمیت بیشتری داره.
در مورد درس حسابداری، در ابتدا به نظرم فصل یک کتاب نوروش رو بخونید. بعد سوالات کنکور یکی دو سال قبل رو یک نگاه بندازید و با تیپ سوالات آشنا بشید و بعد ادامه ی کتاب رو متناسب با تیپ سوالاتی که دیدید بخونید.
اقتصاد خرد و کلان رو سه دور از کتاب نظری خوندم. هر بار که مرور کردم یه مقدار از تست های آخر فصل رو زدم. توی این درس مرور مطالب و خلاصه نویسی لازمه.
توصیه می کنم حتما یکی از دروس دو واحدی رو خوب بخونید. باعث می شه ریسک نتیجه نگرفتن رو پایین بیاره. اگر زبانتون خوب نیست و بین خوندن تئوری و اسلام شک داشتید، پیشنهادم خوندن اسلام هست.
برای آمار و ریاضی هم من نکته خاصی ندارم. درسنامه ها رو خوندم و تست زدم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
قبل از شروع به مطالعه برای کنکور، اهدافی که از شرکت در آزمون ارشد دارید رو بنویسید. فرض کنید رتبه خوبی گرفتید. ببینید در ازای چند ماه از زندگی که گذاشتید براش، پاداشی که می گیرید براتون ارزش داره یا نه.
در طول مسیر کنکور دوره های ناامیدی زیاده. براش آماده باشید.
با نزدیک شدن به زمان کنکور باید زمان و کیفیت مطالعه و تمرکز بالاتر بره. ماه آخر بسیار تعیین کنندست. من در دو هفته آخر که کنکور های ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ رو زدم، ریاضی و آمارم زیر ۱۰ درصد بود و باقی درسا هم میانگین حدود ۲۰ درصد کمتر از چیزی که تو کنکور زدم بود. با ناامیدی که داشتم این دو هفته، به سختی روال مطالعم رو حفظ کردم و خداروشکر نتیجه هم گرفتم. اگر دو هفته آخر یه مقدار بیخیالی و ناامیدی که داشتم، روی عملکردم تأثیرگذار بود، الان به قبولی دانشگاه های تهران هم امیدی نداشتم.
در این مدت خودتونو با هیچ کس مقایسه نکنید. فقط برنامه شخصیتون رو انجام بدید در غیر اینصورت باعث سردرگمی، استرس و از بین رفتن اعتماد به نفس خودتون می شید.
در نهایت برای همه در طول این مسیر، آرزوی موفقیت می کنم و از سایت مدیر هم بابت بستر بسیار خوبی که برای آشنایی بیشتر با رشته های مدیریت ایجاد کرده، تشکر می کنم.