مصاحبه سایت مدیر با مسعود خلیلی رتبه 7 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و احترام خدمت همه دوستان عزیز و همچنین عوامل محترم سایت مدیر
بنده مسعود خلیلی هستم و موفق شدم رتبه 7 بدون سهمیه و رتبه 6 با سهمیه رشته مدیریت مالی رو کسب کنم.
درصد ها:
زبان: 64.44
اسلام: 33.33
تئوری مدیریت: سفید
ریاضی و آمار: 60
اقتصاد: 73.33
مدیریت مالی: 46.67
ریسک: 38.10
حسابداری: 82.22
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
رشته حسابداری دانشگاه تهران
در حین مطالعه دانشجو بودم
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواسط شهریورماه شروع کردم ولی به دلیل یکسری مشکلات خیلی پراکنده مطالعه می کردم تا وقتی که از هفته دوم بهمن ماه مطالعه ام بصورت جدی و پیوسته شد. در کل دوران کنکور حدودا 5 ماه مطالعه داشتم. ابتدا میانگین روزی 4 تا 5 ساعت ولی از بهمن ماه به روزی 7 تا 9 ساعت رسید.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
دانشگاه تهران –مهندسی مالی و مدیریت ریسک
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
بله ترتیب و اولویت بندی داشتم. اول با دروس 4 واحدی شروع کردم به این صورت که هر 3 درس حسابداری و مدیریت مالی و ریسک رو یک دور بصورت روزنامه وار خوندم بدون اینکه تستی ازشون بزنم و سوالی حل کنم. فقط درسنامه ها رو خوندم که یک ذهنیت کلی پیدا کنم. چون رشته ام حسابداریه، درس حسابداری رو خیلی وقت نمی ذاشتم چون قبلا خونده بودم و فقط یکسری مطالب که فرّار بود رو مرور می کردم. ولی درس ریسک رو برای اولین بار می خوندم و بخاطر همین بیشترین وقت رو براش میزاشتم.
بعد از اینکه یک دور کامل دروس 4 واحدی رو مطالعه کردم دروس 3 واحدی رو به برنامه مطالعاتی اضافه کردم و در آخر هم دروس 2 واحدی رو.
برای حذف دروس اغلب زبان یا تئوری رو حذف می کنن. من اول درس زبان و تئوری مدیریت رو حذف کرده بودم ولی ریسک کردم و درس زبان رو ماه آخر اضافه کردم. البته پیشنهاد می کنم این حرکت ریسکی رو نکنید.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
در مورد منابع من خیلی تحقیق کردم و مصاحبه های زیادی خوندم تا منبع مناسبی که باهاش خوب بتونم ارتباط برقرار کنم رو پیدا کنم. یک نکته خیلی خیلی مهم در مورد انتخاب منبع اینکه در ابتدای کار چند تا منبع برای یک درس انتخاب نکنید چون قطعا سردرگم می شید. فقط در صورتی مجازید منبع دیگه ای واسه درستون انتخاب کنین که یا منبع فعلی رو کامل تموم کردین یا یک مبحث از کتاب رو خوب متوجه نمی شین و نیاز به یک منبع با توضیح بیشتر دارین. قطعا یک کتاب رو چند بار بخونین بهتر از اینه که چند کتاب رو یک بار بخونین. همه منابع هم در کل یک موضوع واحد رو تشریح می کنن با تفاوت اینکه هر کدوم مثال ها و بیان های متفاوتی دارن. برای معرفی منابع از ضرایب کمتر شروع می کنم.
· زبان : سه جلد کتاب زبان زیر ذره بین هادی جهانشاهی + زبان تخصصی مدیریت ناصرزاده
تست های کنکور درس زبان اینطوره :
لغات 10 تست
گرامر 5 تست ( در غالب یک کلوز تست )
متن 15 تست ( در غالب 3 متن )
مهمترین نکته برای زدن تست زبان حفظ کردن لغاتشه. حتی گرامرش رو هم با معنی لغات تا حدودی می شه زد. برای کنکور کارشناسیم زبان رو خوب مطالعه کرده بودم و پایه قوی ای داشتم. بخاطر همین زبان رو تا فروردین ماه مطالعه نداشتم. من لغات پرتکرار 10 سال اخیر کنکور کارشناسی ارشد از سال 90 تا 1400 رو حفظ کردم بعلاوه اینکه لغات پایه ای کنکور دوره کارشناسی رو تقریبا حفظ بودم. برای حفظ لغات روش های مختلفی وجود داره. کتاب لغات زیر ذره بین روش تیک زنی رو برای حفظ لغات قرار داده که من خودم استفاده نکردم. روش خودم جعبه لاینتر و رمزگردانی بود. توی گوگل سرچ کنین توضیحش هست.
برای گرامر هم چیزی نخوندم.
برای متن های زبان دو راه وجود داره. یا همه لغات رو بلدین که کم پیش میاد. یا تکنیک های متن زدن رو بلدین که خودم راه دوم رو انتخاب کردم. خیلی هم آسونه تکنیک هاش. فقط باید تمرین کنین تا سرعتتون بره بالا و مهارت پیدا کنین.
نکته طلایی برای زبان: فقط و فقط و فقط تست کنکور سراسری بزنین به هیچ وجه سمت تست تالیفی و متفرقه نزدیک نشین. خودم فقط تست سراسری زدم و تونستم با این مواردی که براتون توضیح دادم درصد خوبی هم بگیرم و البته زبان امسال یکم آسونتر بود به نسبت سال های گذشته.
· تئوری مدیریت: چون حذف کردم منبعی واسش نمی دونم.
· اسلام: اصول و مبانی مدیریت از نگاه اسلام تالیف دکتر مقیمی ویرایش جدید + منبع تستی که حتما حتما متناسب با ویرایش جدید تست داشته باشه
اسلام 15 تا تست میاد توی کنکور. منبع اصلی اسلام همین کتابه دکتر مقیمیه. سال 1400 ویرایش خورد و مطالب جدیدی به کتاب اضافه شد. حتما ویرایش جدیدش رو تهیه کنید. از حجیم بودن کتاب هم نترسید ( 670 صفحه ). کافیه یک دور کامل بخونید بعد برید سراغ تست هاش. خودم به اون صورت وقت خاصی توی برنامه مطالعاتی مشخص نمی کردم و هر وقت حوصله خوندن درس های ضریب بالاتر رو نداشتم، اسلام رو مطالعه می کردم. خود کتاب مقیمی تست نداره و فقط درسنامه اس. منبع تستی که واسش اغلب معرفی می شه کتاب 2000 تست هست که تا کنکور 1400 ویرایش نخورده بود. بخاطر همین دنبال کتاب تستی باشین که تست های متناسب با مطالب جدید داشته باشه. مطالب جدید به شدت مورد توجه طراح شده توی کنکور اخیر هم ارشد و هم دکتری. خودم درسنامه کتاب رو خیلی پراکنده تا فروردین تموم کردم و بعدش فقط رفتم سراغ تست های سراسری کنکور های اخیر (ولی باید برای مطالب جدید تست تالیفی کار می کردم که نکردم). اسلام از سال 94 به کنکور اضافه شده و توی کنکور دکتری هم سوال میاد ازش. به همین خاطر تعداد تست های کنکور کمی ازش موجوده و نیازه که تست های تالیفی براش کار کرد. به راحتی میشه درصد خوبی از اسلام گرفت.
· ریاضی و آمار : ریاضی هادی رنجبران و آمار محسن طورانی
برای ریاضی و آمار 20 تا تست میاد که توی سال های اخیر طراح بیشتر از آمار تست داده. اغلب 12 تا از آمار و 8 تا از ریاضی. توی آمار خیلی خوب می تونین درصد بگیرین ولی ریاضی یکم تنوع مباحثش بیشتره واسه همین یکم سخت تر نسبت به آمار می تونین درصد بگیرین.
برای ریاضی درسنامه کتاب رو می خوندم بعد مستقیم می رفتم سراغ تست های کنکورش که ببینم اغلب روی کدوم قسمت از درس تاکید داره. درسنامه کتاب رنجبران کلی مثال حل شده داره که دیگه نیاز نداشتم تست های تالیفی بزنم. بیشتر وقتم رو میزاشتم روی تست های کنکور. فقط با تست زدنه که مطالب توی ذهنتون می مونه. با این روش موفق بودم. اگه سوالات ریاضی کنکورهای اخیر رو نگاه کنید حدودی متوجه می شید که روی چه مباحثی باید بیشتر وقت بزارید. ( با وجود اینکه تست های جدید هم مطرح می شه)
برای آمار هم مثل درس ریاضی درسنامه رو با مثال هاش می خوندم مستقیم می رفتم سراغ تست های کنکور. کتاب دکتر طورانی 4 فصله بعلاوه یک ضمیمه طلایی. فصل یک درصد بیشتری از سوالات کنکور رو داره. همچنین ضمیمه طلایی با اینکه در نگاه اول مطالب سخت بنظر میاد ولی با کار کردن همون مثال های درسنامش به راحتی می تونین تست هاش رو بزنین و جدیدا این ضمیمه طلایی خیلی برای طراح مهم شده.
توی ریاضی و آمار خلاصه برداری در صورتی خوبه که کنار نکته های خلاصه شده تستش هم آورده باشین واسه همین خیلی وقتگیره اینجور خلاصه برداری. بیشتر روی تست زدن تمرکز کنین. مخصوصا تست های کنکور!!!
· اقتصاد خرد و کلان: کتاب های اقتصاد خرد و کلان محسن نظری ( علی الخصوص ویرایش جدید کلان )
20 تا تست میاد که 10 تا خرد و 10 تا کلانه. اقتصاد یه درس مفهومیه-تحلیلیه و با حفظ کردن مطالب به طور قطع به مشکل می خورید. کلی نمودار داره و باید این نمودار ها رو بفهمین و حتما تحلیل کنین. باید روی نمودارهای کتاب مسلط بشین. مهمترین مسئله توی خوندن اقتصاد که همه بهش اشاره می کنن اینه که خیلی فراره و اگه مرور نکنین یادتون می ره. تست های کنکورش خیلی آسونه. برای اقتصاد فقط همین دو جلد کتاب منبع اصلی هستن. ویژگی خوبی که این کتاب داره سوالات ص/غ اونه که باعث می شه بعد از خوندن درسنامه، با اون سوالات ص/غ ذهنت رو به چالش بکشی و مفهومی تر و عمقی تر بفهمی. سوالات ص/غ رو حتما توجه کنین بهش. خودم فقط تست های کنکور و سوالات ص/غ رو استفاده کردم. تست های تالیفی و کنکور آزاد و مهندسی صنایع که توی کتاب هستن رو استفاده نکردم. با این حال درصد خوبی گرفتم و بهتر از این هم می شد درصد گرفت. اقتصاد رو دائما باید مرور کنید و تستش رو بزنین. کتاب 2000 تست هم برای اقتصاد پیشنهاد می دن البته من استفاده نکردم چون نیازی نمی دیدم و واقعا تست های خود کتاب نظری کفایت می کرد.
· حسابداری: حسابداری مالی و صنعتی حسینی نژاد و کرمی + 2000 تست (+ کتاب تست کاردانی به کارشناسی علیرضا قزوینی)
درس حسابداری یه درس مفهومیه. اگه بخواین فقط حفظ کنین قطعا به مشکل می خورین توی تست ها. کتاب حسابداری حسینی نژاد و کرمی از نظر من کتاب مختصر و مفیدیه با اینکه از سال 97 ویرایش نخورده. چون کتاب مختصریه اگه توی موضوعی نیاز به تشریح بیشتر داشتین می تونین از کتاب تک جلدی مروری جامع بر حسابداری مالی و صنعتی دکتر نوروش (جلد مشکی ) کمک بگیرین. این کتاب خیلی مفصل تر مطالب رو شرح داده. این درس چون زیربنای کلیه دروس تخصصی کارشناسیم بود مفهومی یاد گرفته بودم و مشکلی براش نداشتم. کتاب 2000 تست رو براش کار کردم و روی تست های کنکور سال های قبل هم تمرکز کرده بودم. کتاب 2000 تست به تنهایی شاید براتون کافی نباشه. کتاب علیرضا قزوینی رو هم خیلیا توصیه کردن و به نوعی می تونه کاستی های 2000 تست رو پوشش بده. البته اینو هم بگم از سال 96 به بعد تست های حسابداری از محاسباتی بودن به سمت مفهومی بودن رفته و خیلی هم آسون شده از این نظر که محاسبات زیاد نداره و سوالات مفهومی خیلی ساده توی کنکور ازش طرح می شه بخصوص از 3 فصل آخرش که قبلا خیلی محاسباتی و خیلی سخت تر بود. هر جایی از حسابداری رو متوجه نشدین، تست مربوط به مبحثش رو کار کنین قطعا متوجه می شین. با تست زنی توی این درس می تونید درصد موفقیتتون رو ببرید بالا.
· مدیریت مالی : رضا مناجاتی ( + مدیریت مالی نوین جلد 1 + 2000 تست )
15 تا تست توی کنکور داره. چند سالیه که درس مدیریت مالی یکم سبک سوالاش عوض شده و مفهومی تر شده و سوالات جدیدی طراحی می شه. خودم فقط از کتاب مناجاتی استفاده کردم. ولی توصیه می کنن جلد اول مدیریت مالی نوین و کتاب 2000 تست رو کار کنین. خودم کار نکردم نمی تونم چیزی بگم ولی کسایی که از مدیریت مالی نوین هم استفاده کرده بودن خیلی عمقی تر و مفهومی تر مطالبش رو یاد گرفته بودن و تونستن از عهده سوالات جدید بر بیان.
· ریسک : گرجی آرا ویرایش جدید + 2000 تست
درس ریسک بشدت درس جذابیه. اولین کاری که برای ریسک و کلا دروس 4 واحدی باید انجام بدین همونطور که قبلا هم گفتم مطالعه یک دور کامل بصورت روزنامه واری هستش. بعد از این که یک دور کامل خوندین، فصل به فصل مطالعه می کنین و تست هاش رو از کتاب 2000 تست می زنین. خودم از فصل 2 شروع کردم به خوندن و آخرین فصلی که خوندم فصل 1 بود. ( چون اغلب سوالاتی که از فصل 1 میاد حفظ کردنیه ). خودم هیچ بحثی از ریسک رو حذف نکردم و کامل خوندم. توصیه ام برای ریسک اینه که بعد از دو بار خوندن کتاب شروع به خلاصه نویسی کنید طوری که کل خلاصه ریسکتون 30 برگه بشه. بعد با همین خلاصه هاتون تست زنی کنین. برای ریسک لازمه تست زیادی زده بشه. اولویت با 2000 تسته بعدش برین سراغ تستای کنکور. جدیدا هم طراح ها به 2 فصل آخر ریسک علاقه مند شدند. ریسک درسیه که تنوع سبک های تست دادن ازش زیاده. واسه همین باید تست ازش زیاد کار کنین تا بهش خوب مسلط بشین.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
ü نکته اول اینکه توکلتون به خدا باشه و به خودتون و توانایی هاتون اعتماد داشته باشین. کنکور ارشد هم مثل کنکور کارشناسی تموم می شه می ره و بعد از کنکور برمی گردین و به خودتون می گین چقدر استرس های الکی کشیدین. این کنکور هم یکی از قسمت های کوچیک زندگیه و همه زندگی نیست .
ü حتما حتما هدفتون رو تعیین کنین و برنامه ریزی داشته باشین. بدون برنامه ریزی و نظم داشتن به اون هدفی که مشخص کردین محاله برسین. توی برنامه ریزی روش خودم این بود که مشخص می کردم چه روزی چه مبحثی رو مطالعه کنم و برنامه ام رو واقع بینانه متناسب با ظرفیت خودم می نوشتم. این واقع بینانه بودن خیلی خیلی خیلی نکته مهمیه که اگه رعایت نکنین کلا بیخیال کنکور می شین.
ü به هیچ وجه تفریحاتتون رو کنار نگذارید. البته زیاده روی هم نکنین. یکسری تفریحات مثل ورزش مورد علاقه، پیاده روی کردن، موسیقی و هر چیزی که باعث می شه استرس و فشار روحی ناشی از درس رو تخلیه کنه ازش استفاده کنین تا انرژی دوباره بگیرین و با انگیزه تر ادامه بدین. حتما براتون پیش میاد در طول دوران مطالعه کنکور از تکراری بودن مطالب خسته و از ادامه مسیر ناامید بشین. همونطور که برای منم پیش اومد و برای همه هم پیش میاد و کاملا طبیعیه. با استفاده از کلیپ های انگیزشی و روحیه دهنده می تونین این دلزدگی و ناامید بودن از ادامه دادن رو برطرف کنید و به خودتون روحیه بدین.
ü از افرادی که سرشار از انرژی منفی هستن و کسایی که روحیتون رو خراب می کنن به طور خیلی جدی دوری کنین.
ü حدالامکان توی این دوران از حواشی و اخبار زرد فضای مجازی دوری کنین و ذهنتون رو آزاد بزارید برای درس خوندن.
ü برای سرعت تست زنی اصلا نگران نباشین. اول تمرکزتون رو بزارین روی فهم مطالب. تنها چیزی که سرعت تست زنی شما رو بالا می بره اینه که روی مطالب تسلط کافی داشته باشین.
ü کتاب های 2000 تست واقعا دارای 2000 تست نیستن. تست هاشون تالیفیه و تا کنکور 1401 ویرایشی نداشتن. بخاطر همین مثلا توی درس اسلام کاملا ضعف کتاب 2000 تست در رابطه با مطالب جدید مشهوده و باید ویرایش بخوره. ولی در کل کتاب های تست خوبی ان.
ü کتاب هایی که می خرید حتما حتما آخرین ویرایش کتاب باشه.
ü در مورد خلاصه نویسی اگه یه سری نکات رو رعایت نکنین، خلاصه هاتون به هیچ کاری نمیاد صرفا وقتتون رو تلف کردین. بعضی از درسا نیاز به خلاصه نویسی دارن و نحوه انجام دادنشون با هم فرق می کنه. اگه بتونین به جای وقتی که روی خلاصه نویسی میزارین روی مرور و تست زنی مطالب بزارین قطعا درصد موفقیتتون میره بالا.
ü برای کلاس شرکت کردن خودم به شخصه کلاسی شرکت نکردم و تونستم خودخوان دروس رو مطالعه کنم. هر شخصی بسته به شرایطش ( شاغل بودن، کمبود وقت و ...) هر طور تشخیص می ده عمل کنه و در این حد نیستم که بگم حتما کلاس برید یا اصلا نرید.
ü آزمون های آزمایشی که موسسات برگزار می کنن هم شرکت نکردم. فقط کنکورهای 4 سال آخر رو با شبیه سازی شرایط کنکور توی ماه آخر از خودم آزمون گرفتم.
ü توی آزمون های آزمایشی که شرکت می کنید یا اینکه خودتون شبیه سازی می کنین باید به این نتیجه برسید که ترتیب جواب دادن به سوالات کنکور از کدم درسا باشه. هر کسی بسته به توانایی هاش می تونه اولویت بندی کنه. خودم به شخصه از درسایی که نیاز به انرژی بیشتری داشتن و ضریب بالاتر بودن شروع می کردم به اینصورت : ریسک –مدیریت مالی –حسابداری –ریاضی و امار –اقتصاد –زبان –اسلام. حتما این ترتیب بندی رو توی آزمون دادن هاتون پیدا کنین.
ü کنکور دکتری مالی 1402 که اسفندماه 1401 برگزار می شه رو حتما بررسی کنین. تا حدودی با بررسی سوالاتش می تونین بعضی از سوالات دروس اسلام، آمار، تئوری مدیریت و مهمتر از همه ریسک رو تقریبی حدس بزنین. ( نه اینکه الزاما سوالات دقیقا تکرار بشه ولی کمک کننده اس حتما بررسی کنین )
ü از تجربه های رتبه برترهای سال های اخیر حتما استفاده کنید البته با توجه به ویژگی های خودتون. خودم به شخصه اغلب این حرفایی که زدم و خودم هم عمل کردم از تجربه های رتبه برتر ها بود که توی سایت مدیر خونده بودم.
ü این نکته که برنامه مطالعاتی چجور باشه بستگی به کشش شخص داره. خودم دو درس 4 واحدی و یک درس 3 واحدی و گاهی اوقات هم اسلام رو توی برنامه میزاشتم. حتما داخل برنامتون این رو مشخص کنین که تا چه زمانی باید چه مباحثی تموم بشن. این کار باعث می شه سردرگم نشین و استرس کمتری بابت تموم کردن دروس داشته باشین.
ü سعی کردم هر چیزی که می دونستم و عمل کردم رو اینجا بگم براتون تا شاید حتی به مقدار کوچیکی هم که شده توی مسیر کنکور کمکتون کنه. بخاطر همین یکم طولانی شد.
ü کنکوری عزیزی که داری این متن رو می خونی تو هم می تونی توی این راه موفق بشی همونطور که من تونستم به شرط این که به خودت باور داشته باشی.
موفق و پیروز باشید