مصاحبه سایت مدیر با شیوا قوامی رتبه 1 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و عرض ادب خدمت شما و همهی داوطلبان عزیز کنکور کارشناسی ارشد مدیریت در سالهای آتی؛
شیوا قوامی هستم، رتبهی ۱ مدیریت بازرگانی با درصدهای:
زبان: 91.11
مدیریت از دیدگاه اسلام: 64.44
تئوری های مدیریت: 56.67
اقتصاد: 60
بازاریابی: 75.56
تحقیق در عملیات و ریاضی و آمار: سفید
رتبه یک: مدیریت بازرگانی، فناوری اطلاعات، تکنولوژی، کارآفرینی، منابع انسانی
رتبه ۳ مدیریت دولتی
رتبه ۴ مدیریت صنعتی
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
رشتهی کارشناسی من زبان و ادبیات انگلیسی بود و از دانشگاه زنجان با معدل ۱۸ فارغالتحصیل شدم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از مهرماه سال ۱۴۰۰ با روزی ۲ الی ۳ ساعت مطالعه شروع کردم و تقریبا هر ماه یک ساعت به زمان مطالعم اضافه کردم تا اواخر که به روزی ۸ ساعت رسوندم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
دانشگاه تهران، گرایش بازاریابی.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
بله، تحقیق در عملیات و ریاضی و آمار رو به این دلیل که تغییر رشتهای بودم و می خواستم تمرکزم رو روی چند تا درس بذارم تا بتونم درصدهای خوبی به دست بیارم از ابتدا حذف کردم. اگر همهی دروس رو مطالعه می کردم زمان کافی برای تسلط روی دروس اصلی رو نداشتم.
در ضمن برای درس زبان هم مطالعه نداشتم و فقط ۳۰ روز اسفند لغات کنکوری رو مرور کردم، بنابراین فقط ۴ درس رو روزانه مطالعه داشتم.
ابتدا روزم رو با درس تئوریهای مدیریت شروع می کردم چون نیاز به تمرکز و انرژی بیشتری داره، و بعد بقیه درس ها رو معمولا به ترتیب: مدیریت اسلامی، بازاریابی و اقتصاد مطالعه می کردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
برای درس بازاریابی ابتدا با کتاب کاتلر شروع کردم و همزمان با مطالعم یک خلاصهنویسی خیلی مختصر هم انجام دادم، در حدی که کتاب 1000صفحه ای رو تبدیل به چیزی حدود ۶۰ صفحه کردم. با توجه به نامرتبط بودن رشتهی کارشناسیم این کتاب به من کمک کرد تا درک و پیش زمینهی خوبی نسبت به این درس پیدا کنم و بعد از یک بار مطالعهی این کتاب، کتاب مدیریت بازاریابی دکتر جلیلیان رو مطالعه کردم که تمام مطالب کاتلر رو به همراه مطالب بیشتر از منابع دیگر پوشش می داد و باعث شد این بار مطالب رو نکته محور و کنکوریتر مرور بکنم.
برای درس تئوری کتاب دکتر جلیلیان و سیدجوادین رو مطالعه کردم. این کتاب بسیار زیاد نکتهمحور هست و خطبهخطش میتونه تست کنکور باشه و نیاز به تمرکز و تکرار زیاد برای تثبیت مطالب داره. بنده زمان برای مطالعهی منابع دیگه رو نداشتم اما پیشنهاد می کنم اگر زمان دارید کتاب دکتر مقیمی رو هم مطالعه کنید چون کنکور امسال سوالهای زیادی از این کتاب اومد.
برای درس مدیریت از دیدگاه اسلام کتاب دکتر مقیمی و درس اقتصاد خرد و کلان هم کتاب محسن نظری رو مطالعه کردم.
و در آخر حدود یک ماه تمام لغات جلد اول زیر ذره بین (واژگان) رو به صورت خیلی فشرده مطالعه کردم. برای بنده این مقدار مطالعه کافی بود، داوطلبانی که سطح زبانشون پایین هست بهنظرم از ابتدای زمان مطالعشون وقت و انرژی زیادی برای درس زبان بذارید و حذفش نکنید چون هم ضریب بالایی تو کنکور داره و هم اگر کنکور رو هم بدون زبان رد کنید در آیندهی این رشته خیلی زیاد بهش احتیاج دارید و حذف کردنش منطقی نیست.
در ضمن حتما آخرین ویرایش هر کتاب رو تهیه کنید مطالب جدیدی که حتی تنها چند ماه قبل از کنکور منتشر می شوند هم داخل سوالات کنکور لحاظ می شوند که این اتفاق امسال برای مدیریت اسلامی و تئوری افتاد.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
توصیهم این هست که اولا با هدف و چشمانداز مشخصی وارد این مسیر بشید، بدون هدف تلاش کردن خیلی خستهکننده و ناامیدکننده هست. دوم اینکه حتما برنامهریزی داشته باشید، نه حتما به صورت کتبی و دفتر برنامهریزی و اینجور چیزها اما برای خودتون مشخص کنید هر هفته، هر ماه، هر سهماه، چه حجمی از مطالب رو باید مطالعه کنید و حتما ثبات داشته باشید و اجازه ندید از برنامهی بلند مدتتون عقب بمونید.
این رو هم در نظر داشته باشید که قرار نیست هرروز با انرژی و انگیزه درس بخونید، روزهایی خواهید داشت که بسیار ناامید می شید و حتی به درستی مسیرتون شک می کنید، اما وظیفه شما فقط یک چیزه: «مطالعهی حجم مشخصی از دروس به صورت روزانه» پس هر اتفاقی که افتاد و هر حسی که داشتید ثبات در مطالعه رو حفظ کنید و مطمئن باشید نتیجهی زحماتتون رو می گیرید.
امیدوارم صحبتهام براتون مفید بوده باشه و برای همگی آرزوی موفقیت دارم.