شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 3,798
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,494,287
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 124
کاربران حاضر: 124


مصاحبه سایت مدیر با جواد مکرم دوست رتبه 26 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت دولتی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با عرض سلام و ادب، اولا از تلاش های شما و همکارانتان برای تقویت علمی دانشجویان متشکرم. اینجانب جواد مکرم دوست به لطف خداوند در کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 موفق به کسب رتبه 26 (رتبه 5 در سهمیه) در رشته مدیریت دولتی شده ام. درصدهایم بدین شرح است:
زبان 0% (سفید)، مدیریت اسلامی 53.33%، ریاضی و آمار 5%، تئوری های مدیریت 30% ، اقتصاد خرد و کلان 58.33%، مالیه و بودجه 51.11% و مدیریت منابع انسانی 40%.
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
متولد سال 1370 هستم و سال 93 در رشته مهندسی عمران از دانشگاه سجاد مشهد با معدل 14.54 فارغ التحصیل شدم. واقعا شرایط من برای مطالعه کنکور خیلی خاص و سخت بود. در حال حاضر هم متاهل و دارای 1 فرزند خردسال هستم و هم بصورت تمام وقت شاغل هستم و از آنجا که شغل بنده اداری است، هر ساله از دی ماه تا خرداد سال بعد در اوج فشار کاری هستیم و همین شرایط در کنار مسائل دیگری مثل بیماری نزدیکان، روزه داری در ماه مبارک رمضان، محدودیت های کرونایی و ... در ظاهر شرایط سختی را برای مطالعه ایجاد کرده بود. ولی خدا راشکر با برنامه ریزی و بهره گیری از کمک های اساتید و مشاور ارجمندم و از همه مهمتر همراهی همسر عزیزم توانستم به نتیجه عالی برسم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
عملا مطالعه برای کنکور را از اواسط آذر شروع کردم ولی در مرحله اول که تا اواخر دی ماه بود، خیلی کم و نامنظم مطالعه داشتم و صرفا در حد آشنایی با دروس بود. مطالعه منسجم و با برنامه را از نیمه دوم دی ماه شروع کردم و می توان گفت که تا روز کنکور دیگر هیچ روزی را بدون مطالعه نگذراندم. در مورد ساعات مطالعه هم باید بگویم که چون شاغل بودم در روزهای کاری فرصت مطالعه کمی داشتم و عملا در بهمن و اسفند میانگین روزی 3 ساعت و در فروردین تا دو هفته مانده به کنکور هم میانگین روزانه 5 ساعت مطالعه داشتم. برای جبران هم از ایام تعطیلات رسمی، جمعه ها، تعطیلات نوروزی و ... کمال استفاده را کردم و در روزهای تعطیل میانگین 10 ساعت مطالعه داشتم. (اینها ساعت مفید مطالعه است بدون احتساب زمان های غیرمفید و استراحت)
دو بازه زمانی خیلی مهم برای مطالعه کنکور وجود دارد، یکی دو هفته اول فروردین و یکی دو هفته مانده به کنکور، بنده در این ایام از اداره مرخصی گرفتم و بصورت تمام وقت و روزی 10 تا 12 ساعت مطالعه کردم. مطالعات فشرده در این ایام خیلی مفید و کاربردی بود.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
هدف اولیه من، رشته مدیریت تحول یا رشته توسعه منابع انسانی دانشگاه تهران بود. اما بعلت اینکه ساکن مشهد مقدس هستم و به خاطر شرایط شغلی امکان تحصیل در شهر تهران برایم فراهم نشد، بنابراین رشته توسعه منابع انسانی دانشگاه فردوسی را انتخاب کردم.
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
به نظرم یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کنکور ارشد، موضوع تعیین استراتژی برای مطالعه هدفمند دروس است و من این مهم را مدیون دوست و مشاور عزیزم جناب آقای دکتر محمد بقایی هستم. با راهنمایی ایشان توانستم به شناخت خوبی از اهمیت و تاثیر هر درس برسم و اولویت بندی مناسبی برای مطالعاتم تنظیم کنم. از آنجا که رشته مقطع کارشناسی ام غیرمرتبط با رشته مدیریت بود، شناخت دقیقی از دروس این رشته نداشتم، ولی با بررسی دقیق و برنامه ریزی مناسبت توانستم به آمادگی لازم برای کنکور دست پیدا کنم.  توضیحاتی برای هر درس دارم که در ادامه عرض می کنم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
من در کلاس های کنکور معروف شرکت نکردم، بلکه یک گروه خودجوش و دانشجویی در بسیج دانشجویی مشهد داشتیم، که با ایشان درسها را مطالعه کردیم. برای هر درس نکات و تجاربی دارم که برای دوستان عرض می کنم:
درس مدیریت اسلامی: این درس دارای منابع مفصلی است و جزوات و تست های تالیفی زیادی برایش نوشته شده است که دارای نکات بی شماری هم هست. اما تا امسال که طراحان محترم کنکور، خیلی سخت گیری اضافه ای برای این درس نداشته اند و از کلیات و مطالب کلیدی سوال داده اند نه از جزئیات و حواشی مطالب. بنابراین به دانشجویان عزیز توصیه می کنم که بر روی مطالب مهم و مفاهیم اصلی درس تسلط پیدا کنند و وقتشان را صرف حواشی و نکات خیلی ریز نکنند. اما حتما مطالب ویرایش جدید را کاملا دقیق یادبگیرند، در کنکور سال 1401 بیشتر از نیمی از سوالات از مطالب ویرایش جدید بود. من برای این درس از کلاسهای مجازی و جزواتی که دوستان در بسیج دانشجویی خراسان تهیه کرده بودند، استفاده کردم و خیلی مفید بود.
درس آمار و ریاضی: برای کسانی که پایه ریاضی متوسط به بالا دارند، سرمایه گذاری روی این درس خوب است. اما با رعایت چند نکته: اولا یادگیری این درس را از مهرماه شروع کنند به نحوی که تا آذر مرحله یادگیری و خلاصه نویسی تمام شده باشد و از آن به بعد فقط به اندازه مرور و حل تست وقت بگذارند بدین جهت که یادگیری این درس وقت گیر و زمانبر است و با توجه به ضریب و امتیاز این درس در کنکور، در سه ماهه آخر بهتر است که وقت را برای دروس مهمتر صرف کنند. نکته دیگر اینکه از سال 99 به بعد سبک و سیاق سوالات این درس عوض شده است، بنابراین حتما با توجه به سبک سوالات سه سال اخیر برای کنکور مطالعه کنند. و پیشنهاد دیگرم اینکه ریاضی را تا اول مشتق مطالعه کنند و مباحث مشتق، انتگرال و کاربرد مشتق، مساحت منحنی و ... را بعلت زمانبر بودن یادگیری و ریسک بالا در پاسخ دهی به تست ها حذف کنند. همین وقت را صرف دروس تخصصی بکنند.
درس تئوری های مدیریت: این درس در عین حالی که بسیار شیرین و کاربردی و پایه ای است. ولی دوستان نباید توقع درصد بالا از این درس را داشته باشند. منابع این درس متنوع است و بخشی از سوالاتی هم که از آن در کنکور می اید بسیار فنی و پیچیده است. بنابراین باید با تسلط کامل به مباحث در جلسه کنکور حاضر بشوید اما در حد همان 40 درصد، بیشتر تست نزنید. میانگین درصدهای این درس در سال های قبل را نگاه کنید، من توصیه ام به دوستانم این بود که با این درس در نیفتید، دوستانه باهاش کنار بیایید، بخشی از سوالات این درس در هرسال، ساده و متوسط و تکراری است، همین ها را درست بزنید، چون هم منابع طرح سوال زیاد است و طراحان در سوالات جدید و سخت نکات ریز و انحرافی زیادی به کار می برند که ریسک و خطا را در سر جلسه آزمون زیاد می کند. من برای این درس از کلاسهای مجازی و جزواتی که آقای رسول نوروزی تهیه کرده بودند، استفاده کردم و خیلی مفید بود.
چند راه کلیدی برای نتیجه گرفتن از این درس وجود دارد اولا با استفاده از خلاصه نویسی، مرور این درس را تا روز آخر انجام بدهند. ثانیا یادگیری کامل مفاهیم تست های سال های قبل (94 به بعد) برای این درس خیلی راهگشاست، نه اینکه تست ها را حفظ کنند، بلکه پاسخ نامه تشریحی و مفاهیم تستها را کامل یاد بگیرند.
درس اقتصاد: من در حالی بیشترین درصد را از درس اقتصاد گرفتم (58 درصد) که تا چهارماه قبل از کنکور هیچ شناختی از این درس نداشتم. از اول بهمن مطالعه این درس را شروع کردم و تا آخر بهمن حدود 40 ساعت کلاس آفلاین را گوش کردم و بخشهایی از کتاب آقای نظری را خواندم، ولی تقریبا فقط 20درصد از درس را فهمیدم ولی ناامید نشدم. از همان روز تا روز کنکور،حداقل روزانه 90 دقیقه برای اقتصاد وقت گذاشتم. تا کم کم موضوعات و تست های این درس را فهمیدم و یادگرفتم. برای تسلط به این درس خلاصه کتاب آقای نظری برای یادگیری مفاهیم و تحلیل تست های کنکور سال های قبل خیلی مهم است.
و اما دو درس مالیه و و بودجه و منابع انسانی، دانشجویان برای این دو درس هرچه بیشتر وقت بگذارند، ارزش دارد.
درس زبان هم که درس حذفی من بود.
استراتژی کلی من این بود که اول درسهای حجیم (تئوری های مدیریت و مدیریت اسلامی) را با کلاس آفلاین یادگرفتم و خلاصه نویسی (مایندمپ) کردم. بعد یادگیری درس ریاضی و آمار، بعد اقتصاد. تا عید این دروس را با کلاس آفلاین یادگرفته و خلاصه نویسی کردم. از عید این دروس وارد مرحله مرور و تست زنی شدند و همزمان یادگیری دروس تخصصی (مالیه و بودجه) را شروع کردم.
البته من چون شاغل بودم و وقت کم داشتم، برنامه ام فشرده بود. پیشنهادم به دوستان این است که حتما ریاضی و آمار را از مهر شروع کنند و تا آذر یادگیری آن را تمام کنند. اقتصاد چون فَرار است، از بهمن شروع کنند. درس های حجیم مثل تئوری و اسلام را در آذر و دی بخوانند، درسهای تخصصی (مالیه و منابع انسانی) را هم از اسفند شروع کنند.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
چند نکته کلیدی که حاصل راهنمایی مشاوران و اساتید و تجربه دانشجویان ممتاز سالهای قبل و تجارب خودم هست، را به دوستان تقدیم می کنم:
در کنکور ارشد کیفیت یادگیری از کمیت مطالعه مهمتر است. دقیق بودن منابع مهم است، هر منبع و جزوه ی متفرقه ای را نخوانند. به ما گفتند به جای اینکه 100 درصد مطالب را با تسلط 60درصدی بخوانید، 60درصد محتوای اصلی و پرتکرار را با آمادگی 100درصدی یاد بگیرید. مطالعه با برنامه، هدفمند و مستمر خیلی بهتر از مطالعه های آتشفشانی و هیجانی و زودگذر است. مستمر و اصولی با حجم متوسط مطالعه کنید، نیازی به مطالعه های پرفشار و استرس نیست.
نکته خیلی مهم تسلط بر مفاهیم تست های سال های اخیر است. یعنی حتما به تست های سال های قبل تمرکز کنند. علاوه بر اینکه تست ها را با هدف سنجش و آزمون حل می کنند، پاسخ های تشریحی را با یادگیری کامل آن مبحث انجام بدهند. این کار خیلی راهگشاست. مخصوصا تست های پرتکرار.
استراتژی کنکور را تعیین کنید، یعنی دروس را اولویت بندی کنید. برای هر درس به میزان اهمیت و ارزش آن وقت بگذارید. با توجه به نقاط قوت وضعف خودتان، تعیین کنید که از هر درس چه درصدی را توقع دارید، همان قدر برایش وقت بگذارید.
حتما برای دروس تخصصی رشته خودتان و دروس با ضریب بالا، وقت ویژه بگذارید. هر تست درس تخصصی به اندازه چند تست درس عمومی ارزش دارد. به این مورد توجه کنید. به آنالیز درصدهای سایت مدیر توجه کنید. با توجه به میانگین درصدهای سال های قبل، برای خودتان اهداف واقعی درنظر بگیرید.
در کنکور ارشد لازم نیست که عالی باشید، طبق نظریه فایول در درس تئوری های مدیریت، همین که به اندازه کافی خوب باشید کافی است. منابع متفرقه و تست های تالیفی ضعیف را کنار بگذارید. بر روی منابع اصلی خلاصه کتاب های رفرنس و پاسخ تشریحی تست های سالهای قبل تمرکز کنید.
خلاصه نویسی را جدی بگیرید، بعید میدانم کسی بدون خلاصه نویسی به موفقیت برسد، حتما در مرحله یادگیری منابع را خلاصه نویسی کنید و این خلاصه ها را مفاهیم تست های سال های قبل کامل کنید، این خلاصه ها را تا آخرین روز مطالعه خودتان مرور کنید.
همه فرایند درس خواندن یک طرف، جلسه کنکور یک طرف. آمادگی کامل برای آن روز داشته باشید، آزمون آزمایشی از خودتان بگیرید، شب قبل استراحت کنید. تغذیه مناسب، آرامش، برنامه ریزی برای روش آزمون دادن و ... برای مدیریت جلسه آزمون وقت بگذارید. عهد کنید که سرجلسه تست غلط نزنید، یک ضرب المثل داشتم که می گفتم: ندانستن عیب نیست، غلط زدن عیب است.
در پایان هم بعد از تلاش و مطالعه، با آرامش کامل نتیجه را به خداوند بسپارید؛ برای شما دوستان عزیز، بهترین سرنوشت ها را آرزو می کنم.

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه