مصاحبه سایت مدیر با محمد حاجیان رتبه 5 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و احترام؛ محمد حاجیان هستم رتبه 5 ارشد مدیریت بازرگانی 1401 با درصدهای زبان 58.89، اسلام 93.33، ریاضی و آمار 1.66-، تئوری مدیریت 57.78، اقتصاد 18.33 و بازاریابی 57.78. سایر دروس: سفید
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
من فارغ التحصیل کارشناسی مدیریت بازرگانی از دانشگاه شاهد تهران هستم با معدل 17.12.
23 ساله هستم و در مسیر مطالعه برای کنکور به صورت پاره وقت شاغل بودم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواسط شهریور به صورت جدی شروع کردم و حدوداً روزی 2 الی 3 ساعت مطالعه داشتم. تا عید به میانگین 5 ساعت رسیده بودم و در ماه پایانی هم 5 الی 6 ساعت مفید رو حفظ کرده بودم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
رشته مدیریت فناوری اطلاعات گرایش سیستم های اطلاعاتی پیشرفته دانشگاه تهران.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
در کنار حذف تحقیق در عملیات، از ابتدا به اشتباه ریاضی و آمار رو حذف کرده بودم و به علت ایجاد ذهنیت منفی و عدم مطالعه جدی نتوانستم جبران کنم و درصد مطلوبی کسب نکردم. اقتصاد هم به علت عدم راحتی با آن، هیچ وقت دقیق و جزئی مطالعه نکردم و پیشنهاد می کنم هیچکس این دو درس رو حذف نکند و راحت می توانند به درصد بالایی برسند. با زبان و تئوری شروع کرده بودم و هر 2 هفته یک درس اضافه کردم. درسی که مستمر در برنامه هر روزه بود، زبان بود و برنامه معمولاً شامل همه دروس بود و درسی را اولویت نمی دانستم؛ چون تنوع در برنامه نکته مهمی است.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: کتاب های زیرذره بین منابع مناسبی هستند و برنامه ارائه شده خود کتاب بسیار مناسب است. مهمترین نکته مرور روزانه لغات و تهیه یک لیست از لغات دشوار شخصی است تا در ماههای پایانی همراه با زدن کنکورهای اخیر، روی لغات مرور هدفمند داشته باشند. روزی یک درس می خواندم؛ یک بار ظهر و یک بار آخر شب. تا قبل از عید تقریبا به اتمام رسید و بعد از اتمام به مرور و زدن تستهای کنکورها از سال 88 پرداختم و توصیه می کنم تست تالیفی استفاده نشود.
هنگام مرور دوم لغات، لغاتی که مشکل دارید را یادداشت کنید و در ماه پایانی فقط نوشتههای خود را مرور کنید.
اسلام: کتاب دکتر مقیمی که البته من به دلیل حجم زیاد کتاب و وجود آیات و روایات متعدد، با جزوه پیش میرفتم و پس از مطالعه هر فصل، کتاب را یک دور مطالعه میکردم و نکاتی که در جزوه نبودند اضافه میکردم. تست زدن در این درس بسیار کمککننده خواهد بود.
تئوری: کتاب دکتر مقیمی + بانک تست دکتر جلیلیان. تئوری در مطالعه اول بسیار سخت و دور از ذهن به نظر میرسد؛ اما بدون نگرانی باید به خود فرصت دهید تا با درس انس بگیرید و در مطالعه مجدد راحتتر پیش خواهید رفت. نکته مهم سعی در فهمیدن و حفظ نکردن است؛ چون هر چه جلوتر بروید مدلها، نظریات و ماتریسها زیادتر شده و حفظ کردن باعث آشفتگی ذهن میشود. همچنین مرور در این درس حرف اول و آخر را میزند. تا اردیبهشت کتاب دکتر مقیمی را میخواندم و از اردیبهشت بانک تست دکتر جلیلیان هم اضافه کردم. این درس حجم زیادی دارد و متن نسبتا سختی هم دارد. اگر به دنبال درصد بالا هستید روی کتاب دکتر مقیمی و برای درصد متوسط روی کتاب دکتر جلیلیان متمرکز باشید؛ البته محتوای کتاب دکتر جلیلیان نسبتا بیشتر هس ت و با این کتاب هم درصد بالا قابل کسب هست. کاملا به خودتان بستگی دارد که با متن کدام کتاب راحت هستید. مرور و تست زدن کلید موفقیت در این درس هست؛ 4 مورد از سوالاتی که در کنکور سفید گذاشتم دقیقا میدونستم کجای کتاب هستن ولی گزینه صحیح رو شک داشتم و این از ضعف مرور ناشی می شد. از هرگونه جزوه و ... پرهیز کنید و فقط و فقط کتاب دکتر جلیلیان یا مقیمی را بخوانید.
بازاریابی: کتاب آقای یاسر منش + بانک تست یاسر منش + بانک تست دکتر جلیلیان. ماهیت درس به نظرم مانند تئوری است و مرور و فرصت دادن به خود، نکات اصلی هستند. درس، بسیار پرحجم و طولانی هست و امکان خستگی در میانه راه وجود دارد. سعی کنید مستمر مطالعه کنید و بخشهای کوچک کوچک بخوانید تا خستگی ایجاد نکند. حتما تست بزنید تا با مطالب مهم و سبک مطالعه درست آشنا شوید. مهمترین مسئله این است که وقت خود را روی مطالب غیرمهم به هدر ندهید.
اقتصاد: کتابهای دکتر نظری عالی هستند و بنظرم حذف این درس و حتی مطالعه کم، اصلاً جایز نیست و درصد مناسب به علت ماهیت حفظی و مفهومی سوالات در سالهای اخیر، کاملاً در دسترس است.
ریاضی و آمار: من هیچ برنامهای برای این درس نداشتم که بسیار اشتباه بود و البته شاید بهتر بود در ماه پایانی اصلاً وارد نمیشدم ولی کتاب آمار دکتر طورانی و کتاب ریاضی دکتر محمودیان منابع مناسبی هستند.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
سعی کنید پیوستگی و استمرار خود را حفظ کنید. در کنکور ارشد ساعت مطالعه بیشتر لزوماً باعث رتبه نمیشود و مرور و استمرار نقش اصلی را ایفا میکند. توصیه می کنم دوستان هرچه زودتر می توانند شروع کنند و با کم کردن حجم پارت های مطالعه، به مطالعه عادت کنند؛ به فکر حذف هیچ درسی نباشند حتی تحقیق در عملیات؛ با بررسی سوالات و تحلیل توسط اساتید متوجه راحتی سوالات این درس خواهید شد. دو ماه پایانی را جدی بگیرید و به هیچ وجه فرصت مرور و جمعبندی را از دست ندهید؛ تک سوال سفید من در اسلام و 3 غلط بازاریابی من همگی فقط از ضعف مرور و تثبیت ناشی شدند. در مسیر گاهی پیش آمد که یک هفته مجموعاً 5 صفحه مطالعه نداشتم و خیلی امیدوار نبودم ولی زود به مسیر برگشتم. سعی کنید حتی روزی 1 ساعت هم شده خود را از فضا دور نکنید. اگر شما خسته شدید بقیه هم خسته شدند؛ اگر استرس دارید مثبت فکر کنید، کسی که چیزی نخونده طبیعتاً نگران چیزی نیست! و توصیه پایانی اینکه اگر با درسی راحت نیستید و یا پایه ضعیفی دارید، زمان را از دست ندهید و به هر طریقی زودتر راهی برای رفع مشکل پیدا کنید؛ خیلی زود به عید خواهید رسید و فرصتی برای جبران و تغییر منبع و ... نخواهید داشت؛ راه حل گاهی کلاس هست، گاهی دوست و آشنا و گاهی هم تغییر شیوه مطالعه.
با آرزوی موفقیت برای همه دوستان عزیز