شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 3,721
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,494,210
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 150
کاربران حاضر: 150

مصاحبه سایت مدیر با مهدی فرهادی رتبه 13 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته مدیریت مالی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با عرض سلام و احترام و تشکر ویژه برای طراحی این سایت.
درصدهای من به ترتیب دفترچه به صورت زیر است:
زبان : سفید
اسلام : 86.67
ریاضی : 60
تئوری : سفید
اقتصاد : 80
مالی : 48.89
ریسک : 66.67
حسابداری : 46.67
رتبه کنکور ( بدون سهمیه ) : 13

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
فارغ‌التحصیل رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی شریف با معدل 15.83 هستم. در حین مطالعه برای کنکور دانشجو بودم و همچنین در حال حاضر ۲۳ ساله هستم!

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من منابع مرتبط را اواخر تابستان ۹۹ تهیه کردم و از اوایل آبان شروع به مطالعه کردم. به طورکلی تا قبل از عید روزانه به طور متوسط یکی دو ساعت مطالعه داشتم و از عید تا قبل از اعلام خبر تعویق کنکور سراسری به طور میانگین روزانه 5 الی 6 ساعت مطالعه داشتم. بعد از اعلام خبر تعویق تقریبا یک ماه کامل مطالعه نداشتم ولی در  ۴۰ روز آخر به طور میانگین روزانه حدود ۱۰ ساعت مطالعه داشتم.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
۱. دانشگاه تهران گرایش بیمه
۲. دانشگاه تهران گرایش بانکداری
۳. دانشگاه علامه گرایش بانکداری

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
من با توجه شرایطی که داشتم ابتدا دو درس زبان و تئوری رو حذف کردم و با توجه به عدم آشنایی ظاهری با دروس مالی، ریسک و حسابداری، مطالعه ام رو با تاکید بر این دروس شروع کردم و حدودا در اواخر فروردین ماه دو درس مالی و ریسک رو به اتمام رساندم و در اواخر اردیبهشت نیز قسمت حسابداری مالی رو به اتمام رساندم! قسمت حسابداری صنعتی را با توجه به عدم علاقه و شیوه ی بد نگارش قسمت صنعتی کتاب نوروش به صورت جست و گریخته مطالعه کردم و اون رو به طور کامل نخواندم!
 
دروس اقتصاد خرد و کلان و ریاضی و آمار رو به صورت موثر از اوایل اسفندماه به صورت جدی شروع به مطالعه کردم و تقریبا مطالعه ی آن‌ها در اواسط تیرماه به اتمام رسید.
 
درس اسلام جزو درس هایی بود که من خیلی دودل بودم که حذفش کنم یا نه. ولی حدودا تو تیرماه جزوه مختصر و خوبی ازش پیدا کردم و تو همون یک ماه تونستم تا حد قابل قبولی این درس رو مطالعه کنم!
 
حدودا بعد از عید که ۷درس اصلی رو درکنار هم مطالعه می کردم، برنامه‌ام به این صورت بود که هر دو روز حداقلی بخشی از هر کدوم از کتاب ها رو می خوندم و سعی می کردم هر درس در پایان هفته حداقل 3 * 1.5 = 4.5 ساعت مطالعه شده باشد. (سه روز در هفته و هر روز 1.5 ساعت. البته طبیعتا گاهی نمی توانستم این برنامه را اجرا کنم(
 
به طور کلی هم تاکید اساسی من روی دروس مالی و ریسک بود و تقریبا از آبان ماه هر هفته حداقل چند ساعتی اونا رو مطالعه می‌کردم و  پس از عید هم که مطالعه ام را به صورت جدی پیش بردم همواره مطالعه‌ روزانه ام را با یکی از این دو درس شروع می کردم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
۱. مدیریت مالی: من برای این درس کتاب دکتر تهرانی را تهیه کردم و چون این کتاب نسبتا به صورت خلاصه نوشته شده است بعضی مطالبی را که متوجه نمی شدم از سایت های اینترنتی یا کتاب مدیریت مالی نوین استفن راس مطالعه می کردم. البته کتاب مدیریت مالی نوین را چون نسبتا حجیم است و برای اینکه دچار ابهام نشوم، هیج وقت به صورت مستقل مطالعه نکردم.
امسال واقعا سوالات مالی سخت بود و برای من که دفترچه کنکور رو با درس مالی شروع کردم واقعا مشکل ایجاد کرد ولی سال گذشته سوالات مالی نسبتا آسان بود؛ ازاین‌رو فک نمی کنم قرار باشه روند طرح سوالات مثل امسال باقی بمونه. برای همین به نظرم کتاب دکتر تهرانی به همراه سوالات سال های گذشته که در این کتاب طبقه بندی شده است، برای کنکور سال آینده کافی خواهد بود!
 
۲. ریسک: به نظرم برای کنکور کتاب گرجی آرا کافیه. این کتاب متن روانی داره و به آسانی نیز قابل فهم هست. با توجه به تجربه ای که داشتم با مطالعه ی این کتاب تقریبا ۹۵ درصد سوالات صحیح کنکور را می توان پاسخ داد! البته من برای این درس کتاب ۲۰۰۰ تست هم تهیه کردم ولی با توجه به تست های ارشد و دکترای کنکورهای سال‌های گذشته که در انتهای کتاب گرجی‌آرا وجود دارد، به نظرم هیچ نیازی به این کتاب نیست.
 
۳. حسابداری: در سال گذشته با توجه به توصیه اکثر رتبه های برتر کتاب نوروش را تهیه کردم. ولی در دو سال گذشته شیوه ی نگارش سوالات حسابداری تغییر کرده و تقریبا دیگه هیچ سوال محاسباتی و طولانی طرح نمی شود. اما کتاب نوروش، خصوصا دو فصل انتهایی حسابداری صنعتی آن، بر مبنای محاسبات طولانی است که برای کنکور تقریبا مناسب نیست.
من در کارشناسی در رشته ی غیرمرتبط بودم؛ از این رو اگر به عقب برگردم، به علت عدم آشنایی کافی با حسابداری، مطالب اضافی کتاب، اتلاف وقت و سردرگمی، این کتاب و یا حداقل بخش صنعتی آن را برای کنکور انتخاب نمی کردم! متاسفانه چون در زمینه حسابداری  غیر از این کتاب، مطالعه ای نداشته ام نمی تونم منبع دیگری پیشنهاد بدم.
 
۴. ریاضی: بر طبق معمول کتاب دکتر رنجبران را برای مطالعه خریدم. این کتاب کاملا همه ی مطالب کنکور را پوشش می دهد. البته یک‌سری مطالب و فرمول های اضافی هم دارد که من با این موضوع مشکلی نداشتم!
 
۵. آمار : کتاب آمار و احتمال طورانی را تهیه کردم. متاسفانه موفق نشدم دو فصل انتهایی آن را مطالعه کنم ولی با مطالعه چهار فصل ابتدایی، سوالات مرتبط کنکور سال جاری و کنکور سال های گذشته را به آسانی می توانستم حل کنم؛ از این رو برای این درس به نظرم این کتاب کافی است.
 
۶. اقتصاد خرد و ‌کلان: اکثر کنکور‌ی های سال‌های گذشته اقتصاد خرد و کلان محسن نظری را برای این درس پیشنهاد می دن ولی من چون هیچ کدوم از این دو کتاب رو نخوانده ام نظری در این مورد ندارم. به دلیل علاقه قبلی به اقتصاد، شیوه مطالعه من در این درس بدین گونه بود که ابتدا ویدئو‌های مبانی اقتصاد دکتر نیلی رو مرور کردم. سپس برای اقتصاد کلان دوجلدی اقتصاد کلان دکتر رحمانی رو مطالعه کردم و برای خرد کتاب اقتصاد خرد ویژه علوم اقتصادی مدرسان رو خوندم. با این منابع من تقریبا هیچ مشکلی در حل سوالات اقتصاد کنکورهای مدیریت نداشتم و کاملا از منابع راضی ام. البته چون سوالات اقتصاد دو سه سال اخیر نسبتا آسان طراحی شده‌اند، این منابع مطالب اضافی زیادی داشتند.
 
۷. اسلام: از سال ۹۷ تمام سوالات کنکور این درس از کتاب مقیمی است و این کتاب منبع اصلی برای این درس است. من در اوایل مطالعه ام این کتاب را برای این درس خریدم ولی پس از مطالعه حدود ۳۰ صفحه ی ابتدایی آن به علت حجم سنگین مطالب کتاب و شیوه نگارش آن  کلا از زدن این درس منصرف شدم. ولی حدودا در تیر ماه پشیمون شدم و از طریق تلگرام جزوه خانم غلامی رو تهیه کردم و خوش‌بختانه تونستم تو همون یک ماه این درس رو جمع بندی کنم.
 
همچنین اگر به عقب و ماه آبان برگردم به طور حتم درس اسلام رو حذف و زبان رو جایگزین اون می کردم. چون پایه‌ی زبانم ضعیف بود نمی تونستم از اردیبهشت ماه حتی باوجود تعویق کنکور، این درس رو جمع بندی کنم؛ ازاین‌رو به دوستان پیشنهاد می کنم که حتما از همین الان تصمیم خودشونو بگیرن که قصد دارن چه درسی رو تو کنکور حذف کنند.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به علت‌ تفاوت در روش های یادگیری، من سعی می کنم چند فعالیتی که در زمان کنکور انجام دادم و به نظرم خودم مفید بودند رو شرح بدم‌. دوستان نیز اگر دیدن که می‌تونه براشون موثر باشه، اونا‌ هم به‌کار بگیرند:
 
1. برنامه ریزی و ثبت ساعات مطالعه: من در ابتدای هر هفته اهداف مطالعاتی خودم رو مشخص می کردم و درکنار اون ساعات مطالعه ام رو ثبت می کردم و در پایان هر هفته عملکرد و بازده خودم رو می سنجیدم. واقعا انجام این کار در افزایش ساعات مطالعه و نظم برای من خیلی موثر بود.
 
2. فعالیت در بازار سرمایه: فعالیت و حضور در این بازار به شدت به فهم و یادگیری موثرتر دروس مدیریت مالی، ریسک و حسابداری بهتون کمک می کنه! من قبل از خوندن این سه درس با حضور در این بازار با انواع صورت‌های مالی، اهرم ها، صندوق ها، قرارداد آتی و ... آشنا بودم و این کار علاوه بر اینکه یادگیری موثرتری برام به وجود آورد جذابیت این دروس رو برام دوچندان کرد.
 
3. هدف‌گذاری: با توجه به میزان مطالعه ام در طی سال، حدودا در ماه پایانی، برای رتبه‌ کنکور و درصد هر درس در کنکور هدفی تعیین کردم و سعی کردم در کنکور‌های آزمایشی که از خودم می گرفتم به این اهداف دست پیدا کنم. البته با توجه به اینکه معمولا یک الی دو درس در کنکور همیشه سخت طراحی می شوند، هدف حداقلی نیز درنظر گرفته بودم. من در کنکورهای آزمایشی سایر موسسات شرکت نکردم ولی در کنکورهای سال‌های گذشته که از خودم می گرفتم، به تجربه متوجه شدم که این کار موجب استرس کمتر، نظم بیشتر و مدیریت بهتر زمان می شود.
 
  .4اشتباه در پیش بینی زمان اتمام آمار: من نسبتا پایه ی ریاضی خوبی داشتم؛ از‌این‌رو مطالعه درس ریاضی و آمار برای من خیلی سریع پیش می رفت. با توجه به  سرعت خوب، من پیش بینی کرده بودم بتونم دو فصل انتهایی آمار رو تو یکی دو هفته از تیرماه بتونم جمع کنم ولی اوضاع اینطور پیش نرفت و به علت فرمول‌های زیاد، سبک متفاوت این دو فصل با چهار فصل ابتدایی و فشار زیاد در ماه پایانی اصلا اونطوری که می خواستم نتونستم عمل کنم! از اونجایی که در کنکور امسال چهار سوال از این دو فصل طرح شده بود، به دوستان پیشنهاد می کنم حتما این دو فصل رو با برنامه ای منظم و واقع گرایانه حتما مطالعه کنند. سوالات ریاضی و آمار امسال نسبتا آسان بود و مطمئنا اگر سهل انگاری نمی کردم تو این درس خیلی بهتر می تونستم عمل کنم. ازاین‌رو به نظرم دوستان باید سعی کنند که حتما توجه کافی به زمینه های قوی خودشون داشته باشند و اصلا اونا رو دست‌کم نگیرند!
 
من سعی کردم تجربیات خودم  رو در سالی که کنکور دادم شرح بدم. امیدوارم براتون موثر بوده باشه. ضمنا از مدیر این سایت نهایت تشکر رو دارم. مطمئنا اطلاعات این سایت کمک بسیار زیادی به من کرد که انشالله بقیه دوستان هم بتونن نهایت استفاده رو کنند!

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه