شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 15,431
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,242,310
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 332
کاربران حاضر: 332

مصاحبه سایت مدیر با مسعود وحدتی رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته مدیریت مالی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین
با عرض سلام و ادب خدمت شما و همه‌ی دوستانی که در حال مطالعه این مصاحبه هستند. اینجانب مسعود وحدتی به لطف خدا موفق به احراز رتبه 2 (سهمیه آزاد) آزمون کارشناسی ارشد 1400 در رشته مدیریت مالی شدم؛ درصدهای کسب شده در دروس مختلف به شرح زیر می‌باشد؛
·         اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام 86.67
·         ریاضی و آمار 68.33
·         اقتصاد خرد و کلان 73.33
·         مدیریت مالی 66.67
·         مدیریت سرمایه‌گذاری و ریسک 57.78
·         حسابداری مالی و صنعتی 66.67
  ·       زبان و تئوری مدیریت سفید

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
مقطع کارشناسی خود را در رشته مدیریت مالی در دانشگاه میبد گذراندم و با معدل 19،71 فارغ التحصیل شدم. در حین مطالعه برای کنکور مشغول به تحصیل در دانشگاه بودم و 22 سال سن دارم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواسط آبان ماه مطالعه خود را برای کنکور آغاز کردم. ساعت مطالعه من در ابتدا حدود چهار ساعت در طول روز بود و در یک روند صعودی ماه های پایانی مانده به کنکور به 12 ساعت نیز رسید. به طور متوسط مطالعه روزانه بنده در حدود هفت ساعت بود.
اما در ادامه به سه نکته اشاره می کنم:
-        دانشجویان بهتر است مهارت تندخوانی را جهت مطالعه خود تقویت کنند تا فرصت برای مرور بیشتر مطالب فراهم گردد.
-        لزوماً ساعت مطالعه بالا نمی تواند باعث موفقیت شما در کنکور شود بلکه باید با مطالعه هوشمندانه، تاثیر مطالعه خود را افزایش دهید.
-        روند مطالعه شما باید از ثبات نسبی برخوردار باشد و هر روز و در هر شرایطی مطالعه خود را هر چند به میزان کم داشته باشید. (پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرمایند: محبوبترین عمل نزد خدا عملی است که دوام بیشتری داشته باشد؛ اگرچه اندک باشد).
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مالی گرایش بانکداری دانشگاه تهران
در انتخاب رشته پیشنهاد می شود به دو نکته زیر توجه داشته باشید؛
·         اولویت انتخاب در رشته مدیریت مالی، بهتر است ابتدا بر اساس معیار شهر محل تحصیل باشد.
·         برخی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شرایط پذیرش خاصی دارند و یا اینکه شما در مقاطع تحصیلی بالاتر ممکن است با برخی محدودیتها روبرو شوید، پس بهتر است که شما با مطالعه و مشاوره با افراد آگاه، انتخاب آنها را مدنظر قرار دهید.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
بله، قطعا ترتیب خاصی داشت. بنده اول با درسهای ضریب 4 شروع کردم و درآذرماه اقتصاد کلان، در دی ماه اقتصاد خرد، در بهمن ماه درس آمار، در اسفندماه مدیریت اسلام و بعد از عید نوروز، ریاضی را به برنامه مطالعاتی خود اضافه کردم.
 البته نکته ای که بیان آن را ضروری می دانم اینست که داوطلبان در دور اول مطالعه که تقریباً مدت زمان بیشتری به طول خواهد انجامید (حدود 50 روز)، لازم نیست همه دروس را در یک روز و همزمان مطالعه داشته باشند، اما دور اول استثنا هست و داوطلب باید در دورهای بعدی مطالعه همه دروس (حداقل همه دروس با ضریب 4 و 3) را در برنامه مطالعاتی روزانه خود قرار دهد.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
من کتب پیشنهادی برای سرفصلهای درسی زیرگروه مدیریت مالی را به ترتیب پاسخگویی خود به سوالات در کنکور خدمتتان عرض خواهم کرد؛

-        اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام؛
منابع؛  اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام نوشته دکتر سید محمد مقیمی و کتاب 2000 تست نوشته آقای حسینی مرام (آخرین چاپ)
توصیه مطالعاتی؛ در مراحل ابتدایی مطالعه سعی بر یادگیری چارچوب کلی محتوا داشته باشید و در مراحل بعدی مطالعه با رسم نمودار درختی از مطالب کتاب درسی، زنجیره ی مطالعه خود را ارتقا دهید. در ادامه می تونید با تست و مرور فراوان ان‌شاءالله مطالب را یاد بگیرید.
اما کسانی که قصد دارند درصدهای بسیارخوبی در این درس کسب کنند دو توصیه ویژه دارم؛
اول اینکه اگر بتوانید بعد از مطالعه دور سوم نمودار درختیهای خود را تکمیل کنید و خلاصه ای از مطالب بنویسید، عالیست.
دوم اینکه هرساله یک سوال از شخصیتها طراحی خواهد شد، برای پاسخگویی به این سوال پیشنهاد می کنم از بخش نمایه اسامی که در آخر کتاب وجود دارد، دفترچه ای تهیه کنید و برای هر کدام از شخصیتها مطالب را جمع آوری نموده و به صورت یکجا مطالعه کنید.

-        اقتصاد خرد و کلان؛
منابع؛ کتاب اقتصاد خرد و کلان نوشته دکتر محسن نظری (ویژه دانشجویان رشته مدیریت و مهندسی صنایع) (دو جلد)
توصیه مطالعاتی؛ در مطالعه این درس شما با دو مشکل مواجه خواهید شد؛ اول اینکه خیلی از نکات برای حل تست در درسنامه موجود نیست و شما با حل تستهای آخر فصل به آنها خواهید رسید. دوم اینکه این درس بسیار فرار است لذا باید در مرور این درس اهتمام ویژه داشت. بنده برای حل این دو موضوع، فلش‌کارت هایی تهیه کردم و پس از مطالعه دور دوم خلاصه ای از مطالب را در فلش کارت نوشتم. و پس از هر تمرین تست زنی، سوالاتی را که نکات جدیدی داشتند به فلش کارت های قبلی اضافه می کردم؛ از این رو با هر بار مرور، علاوه بر درسنامه، نکات یا تستهای مهم نیز مرور می شد.
پیشنهاد می کنم در ابتدا تستهای دانشگاه آزاد را تمرین کنید و پس از آن به سمت سوالات سراسری و همچنین سوالات صحیح و غلط آخر هر فصل بروید.

-        مدیریت مالی؛
منابع؛ آموزش گام به گام مدیریت مالی نوشته دکتر مناجاتی، مدیریت مالی نوین نوشته استفان راس ترجمه دکتر جهانخانی (2 جلد)
توصیه مطالعاتی؛
شما پس از چندین بار مطالعه کتاب آقای مناجاتی همراه با تستهای سراسری سالهای گذشته، حتماً به سراغ کتاب مدیریت مالی نوین بروید.
علاوه بر اینکه کتاب مدیریت مالی نوین تاثیر بسزایی در یادگیری مطالب دارد؛ امسال دو سوال طراحی شده مربوط به مباحثی بود که در این کتاب هست اما در منابع کنکور از آن مباحث سخنی به میان نیامده است. بنظر یادداشت برداری از مطالب؛ در کنار مطالعه منبع اصلی، میتواند راهکار مناسبی برای یادگیری بهتر شما داوطلبان باشد. همچنین در درس مدیریت مالی اگر شما تستهای سراسری را چندین بار حل کنید؛ می تواند موثرتر از استفاده از منابع تستی متعدد باشد.

-        مدیریت سرمایه‌گذاری و ریسک؛
منابع؛ کتاب مدیریت سرمایه گذاری و ریسک دکتر گرجی آرا به همراه کتاب 2000 تست ایشان
توصیه مطالعاتی؛
یکی از اشتباهاتی که افراد در مواجهه با این درس دارند اینست که این درس را تنها در حفظ فرمولها می بینند که اینطور نیست. پیشنهاد بنده این است که در مراحل اولیه مطالعه توجه خود را بر یادگیری و فهم مطلب قرار دهید و زیاد وقت خود را صرف یادگیری فرمولها نکنید. همه تستهای 2000 تست را تمرین کنید. نکته دیگر اینست که از آنجایی این کتاب خلاصه ای از منابع دیگر می باشد و مولف با درنظرگرفتن حجم مطالب، از بیان توضیحات بیشتر صرفنظر کرده،  لذا در مرورهای خود حتما به جزییات متن درسنامه توجه داشته باشید.حتما 3 ماه مانده به کنکور تنها سراغ تستهای کنکور برای تمرین بروید. البته سوالات کنکور دکتری را  می توانید روی آنها فکر کنید تا دید مناسبی از این درس پیدا کنید. سوالات کنکور دکتری 1401 که در بهمن‌ماه برگزار می شود، دانلود کنید و با مشارکت دوستان خود، آن ها را حل کنید.
اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در این سرفصل هستید کتاب سرمایه گذاری پیشرفته جناب دکتر پویانفر و کتاب مهندسی مالی و مدیریت ریسک جناب دکتر راعی را تهیه نمایید.
 
-        حسابداری مالی و صنعتی
منابع؛ حسابداری مالی و صنعتی نوشته دکتر نوروش و همکاران، حسابداری صنعتی 1  نوشته دکتر جمشید اسکندری، مجموعه قوانین تجارت ایران (فایل قابل دانلود در اینترنت موجود است). 2000 تست حسابداری مالی و صنعتی نوشته دکتر کرمی و وافی ثانی.
توصیه مطالعاتی؛
من به شما دوستان پیشنهاد می کنم که بخش حسابداری مالی (7فصل اول) را از کتاب دکتر نوروش و بخش صنعتی را از کتاب دکتر اسکندری مطالعه نمایید. به مطالب حفظی و تئوری حسابداری مالی و صنعتی توجه جدی داشته باشید. تمام تستهای 2000 تست را تمرین کنید. قوانین تجارت سرفصل جدیدی است که در کنکور 99 از آن دو سوال و در کنکور 1400 چهار سوال از آن طراحی شد، پس توجه جدی به این موضوع داشته باشید. اگر در مطالب مربوط به حسابداری دارایی با مشکل مواجه شدید، می توانید کتاب حسابداری میانه 1 تالیف جمشید اسکندری را نیز مطالعه نمایید.
 
-        ریاضی و آمار
منابع؛ کتاب ریاضیات دکتر امید محمودیان (ویژه رشته مدیریت اقتصاد حسابداری)، کتاب آمار و احتمال ویژه رشته مدیریت و حسابداری دکتر هادی رنجبران
توصیه مطالعاتی؛
پیشنهاد مطالعاتی بنده در درس ریاضی آن است که سعی کنید حتما درسنامه را خوب مطالعه کنید و تستهای 10 سال اخیر کنکور ارشد و دکتری مدیریت و حسابداری را حل کنید. خوشبختانه راه حلهای کنکوری و سریع حل مسئله در کتاب ریاضی دکتر محمودیان بیان شده است. حتماً سوالات کنکور دکتری حسابدای 1401 را که در بهمن برگزار می شود، مطالعه کنید.
در درس آمار پس از چند بار مطالعه و تست زنی حتما مرور فرمول ها را هر روز مد نظر قرار دهید. معمولا هر ساله 1 تا 2 سوال دشوار در این درس طراحی می شود که منبع این سوالات کتاب آمار و کاربرد آن در مدیریت دکتر عادل آذر و دکتر سعیدی (2 جلد) می‌باشد. لذا دوستانیکه علاقمند به پاسخگویی همه سوالات آمار هستند، می توانند همه مثالها و سوالات حل شده و نشده این کتاب (11 فصل ) را تمرین کنند.
همچنین دو جلد  (جلد اول و سوم)  مجموعه سوالات کنکور کارشناسی ارشد انتشارات نگاه دانش را که معمولا هر ساله در بهمن ماه تجدید چاپ می شود را می توانید در صورت تمایل تهیه نمایید.
بعضی از دوستان شرکت در کلاس کنکور را پیشنهاد می کنند که می توانید از آن هم استفاده کنید ولی توجه داشته باشید شرکت در کلاس کنکور می تواند به موفقیت شما کمک کند اما ضامن موفقیت شما نیست.
من در کنکور حدود 20 دقیقه وقت اضافه آوردم که به بررسی مجدد ورود صحیح پاسخها در پاسخنامه و همچنین به بررسی سوالاتی که قبلا پاسخ نداده بودم، پرداختم.
البته شما اگر تمایل داشتید می توانید برای آشنایی با منابع درس تئوری مدیریت و زبان خارجه، به مصاحبه آقای محمد شهبازی (رتبه برتر سال قبل) مراجعه کنید.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
-        اولین قدم برای شروع مطالعه کنکور سال آینده آنست که شما سوالات کنکور امسال را دانلود کنید و چندین بار تنها از روی متن سوالات بخوانید. این امر در جهت دهی ذهنی شما برای مطالعه می تواند نقش شایانی داشته باشد.
 
-        در همه مراحل مطالعه، تست زنی را بعنوان اصلی اساسی در موفقیت خود در کنکور قلمداد کنید. پس از تمرین تست شما به بررسی سوالاتی که غلط پاسخ دادید بپردازید. معمولا پاسخ غلط ناشی از سه عامل 1) بی دقتی در حل سوال 2) عدم یادگیری کامل و دقیق درسنامه و یا 3) عدم آشنایی با موضوع و سرفصلی است که سوال از آن طراحی شده است که بترتیب تمرین تست بیشتر، مطالعه دقیق تر درسنامه و استفاده از منابع دیگر جهت پوشش دادن سرفصلها راه گشاست. همچنین در زمانهای بعدی حتما تستهایی را که غلط پاسخ دادید، مرور کنید. در ماههای پایانی مانده به کنکور تنها تستهای کنکور سال قبل و مخلوط را حل کنید تا ذهن شما با نحوه سوالات کنکور آشنایی پیدا کند.
 
-        سعی کنید مطالب را بفهمید. کسانی به فهم مطلب خواهند رسید که پس از چندین بار مطالعه و تمرین تست، توجه خود را بر جزییات مطالب درسی دوچندان خواهند کرد و مطالب را با جزییات آن خواهند آموخت و به فهم بیشتر و عمیق تری از مطالب دست پیدا می کنند.
 
-        برنامه ریزی روزانه داشته باشید ولی روزانه برنامه ریزی نکنید. یکی از اشتباهات متداول در برنامه ریزی اینست که افراد راهبرد و زمان بندی مناسبی برای بودجه بندی مطالب خود ندارند از اینرو هر روز بصورت ذهنی برنامه روز بعد خود را تهیه می کنند. بهتر آنست که شما برنامه های 14 روزه یا 20 روزه تهیه کنید و با تقسیم زمان خود به حداقل 6 بخش تا 9 بخش همه دروس را در برنامه خود قرار داده و علاوه بر تدوین مسیر مطالعه در میان مدت، جزییات مطالعه خود را نیز بصورت روزانه تدوین نمایید و هر روز خود را درگیر برنامه ریزی نکنید. بنده برای روز جمعه برنامه ریزی نداشتم و از این فرصت برای جبران عقب ماندگی های احتمالی برنامه در طول هفته و همچنین برنامه ریزی برای هفته بعد استفاده می کردم.
 
-        اگر مایل هستید در آزمونهای آزمایشی شرکت کنید. اگر هم به دلایلی امکان این موضوع فراهم نبود، حتما دفترچه سوالات 5 سال قبل را پرینت بگیرید و با شبیه سازی کنکور در منزل، خود را محک بزنید. اما مهم تر از آزمون، تحلیل آزمون است. شما پس از آزمون درصدهای خود را محاسبه کنید، و درصدهای خود را نیز در شرایطی که سوالات را غلط نمی زدید و همچنین در شرایطی که سوالات غلط را صحیح پاسخ می‌دادید، بسنجید. اگر درصد شما بگونه ای است که در مقایسه با شرایط اول  بیش از 10 درصد فاصله دارد بدانید که شما باید در کنکور تنها سئوالاتی را که از جواب آن مطمئن هستید پاسخ داده و اصلا سراغ پاسخگویی به سوالات که شک دارید، نروید. شرایط دوم اشاره به جامعیت مطالعه شما دارد؛ یعنی شما به چند درصد سوالات نظر کارشناسی داشتید و حداقل شما باید به 75 درصد سوالات پاسخ داده باشید. در پایان با مقایسه درصدهای خود با رتبه های برتر همان سال که سوابق آن در سایت مدیر موجود است به تخمین رتبه خود بپردازید. البته نتایج این موضوع نباید موجب آشفتگی شما شود و باید بدانید که ما تا روز کنکور فرصت یادگیری داریم.
 
-        از ایده‌آل گرایی بپرهیزید و با تمرکزگرایی به سمت هدف خود حرکت کنید. هدف خود را برای رتبه برتر شدن قرار ندهید و سعی کنید هر روز خود را نیازمند بهتر شدن بدانید. اگر شما برای بهتر شدن تلاش کنید موفق خواهید شد ولی تلاش برای بهترین شدن منجر به شکست می شود. همانطور که حضرت علی (ع) میفرمایند؛ در فریب آرزوها عمرها به پایان می رسد.
 
-        به دیگران تا جایی که می توانید کمک کنید و مطمئن باشید خداوند دستی را که دستگیر دیگران باشد هرگز رها نمی کند.
 
-        تلاش کنید و در زندگی خود، تنها و تنها و تنها از خداوند طلب یاری کنید و مطمئن باشید که خداوند همراه کسانی خواهد بود که کار خود را به نحو احسن انجام خواهند داد.
 
-        و اما توصیه آخر بنده به عنوان دوست کوچک شما؛ دوستان، زندگی جنبه های بسیار زیادی دارد و ما در این دنیا هر روز با موضوع جدیدی در زندگی خود روبرو هستیم. مطالعه و تحصیل نیز بخشی از آن را تشکیل می دهد، ما باید در هر لحظه نهایت تلاش خود را در مسیر خوبی ها بکار بگیریم و با ساختن حیات طیبه ای در این دنیا، اسباب حیات جاودانه بهشتی را برای خود فراهم کنیم. تقریباً همه چیز به تصمیم و نحوه تفکر ما برمی گردد، لذا بهتر است همیشه تصمیمی برای زندگی خود بگیریم که در آینده از آن پشیمان و ناراحت نباشیم و بخاطر زمان هایی که از دست دادیم حسرت نخوریم.
 
در پایان برخود لازم می دانم که خداوند بزرگ را حمد وسپاس گویم و از درگاه الهی، توفیق شکر را مسئلت نمایم.
از زنده یاد پدر بزرگوارم که همچنان حضور گرم ایشان در قلبم احساس می شود، بی نهایت سپاس‌گزار هستم. همچنین از مادر دلسوز و مهربانم که اگر همراهی و دعاهای ایشان نبود، این توفیقات حاصل نمی شد؛ تشکر و قدردانی ویژه می نمایم. علاوه بر این از خواهر و برادران عزیزم به پاس همراهی همیشگی‌ ایشان صمیمانه تشکر می کنم.
همچنین از تمامی اساتید گرانقدر و دوستان عزیزم که در طی تحصیل از ارشادات عالمانه ایشان بهره مند شدم، سپاسگزارم.
با آرزوی سلامتی و بهروزی
ارادتمند . مسعود وحدتی

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه