شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,258
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,137
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 313
کاربران حاضر: 313

مصاحبه سایت مدیر با سیدشهاب الدین قوامی رتبه 6 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته مدیریت مالی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود
من سیدشهاب الدین قوامی هستم که رتبه ۶ رو در گرایش مالی کنکور مدیریت ۱۴۰۰ کسب کردم.
زبان: 21.11
اسلام: 84.44
تئوری مدیریت: 15.56
ریاضی و آمار: 55
اقتصاد: 75
مدیریت مالی: 51.11
ریسک: 66.67
حسابداری: 35.56

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
کارشناسی رو در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی صنایع گذروندم و در زمان مطالعه برای کنکور، دانشجوی ترم­ های ۷و ۸ بودم. از لحاظ کاری هم به صورت آزاد (فریلنس) برنامه نویس کامپیوتر بودم که با شروع مطالعه برای کنکور، شدتش رو خیلی کمتر کردم. البته نه به خاطر زمانی که می­ گرفت بلکه برای حفظ تمرکز ذهنی بر کنکور. ماه پایانی رو هم کلا تعطیلش کردم. سن من هم ۲۲ هست.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اوایل آبان شروع کردم. میزان مطالعم نوسان داشت و اصلا منظم نبود. اما بخوام میانگین بگم روزی حدودا ۳ساعت به استثنای ماه آخر که تقریبا دو برابر درس خوندم. هفته آخر هم رکورد خودمو زدم و روزی حدود 9 ساعت خوندم. این نکته هم بسیار گفته شده ولی فکر می­ کنم لازمه تکرار بشه که ساعت مطالعه کاملا بستگی به شرایط خود فرد داره.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
دانشگاه تهران، رشته مالی گرایش بانکداری

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
برای من که رشته کارشناسیم مدیریت نبود لازم بود ابتدا با دروس اصلی گرایش مالی آشنا بشم. مدیریت مالی، ریسک و حسابداری رو با هم یک دور مطالعه کردم. همزمان با دور دوم دروس اصلی، کم­ کم درس‌ اقتصاد و بعدش اسلام هم اضافه شد. ریاضی و آمار رو دو سه ماه آخر صرفا برای یادآوری مطالعه کردم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
از دروس اصلی مالی شروع می­کنم. این دروس با توجه به ضرایب گرایش مالی، نصف نمره کل کنکورتون رو تشکیل می دن. البته صرف نظر از تاثیر معدل و با در نظر گرفتن نحوه محاسبه تراز در کنکور ارشد که تراز روی میانگین وزن­ دار همه دروس محاسبه می شه. از لحاظ اهمیت در ادامه تحصیل هم که دیگه لازم نیست بگم چقدر مهم هستن. پس تا جایی که می ­تونید عمیق بخونیدشون.
مدیریت مالی: ابتدا یک دور کتاب آقای مناجاتی رو برای آشنایی با این درس خوندم. از اون­ جایی که علاقه زیادی به مفهومی یاد گرفتن داشتم؛ لازم دیدم برای مفاهیمی که پایه ­ای­ تر بودن یه سر به کتاب مدیریت مالی نوین استفان راس بزنم و واقعا عالی بود. کتاب مناجاتی در انتقال عمیق مفاهیم که لازمه چشیدن شیرینی مطالعه این درس هست چندان توانا نیست که شاید هدف مولف هم این نبوده. ولی مجددا برای دور دوم، به کتاب مناجاتی برگشتم و راضی بودم. برای دور سوم که ورود به دوره تست زدن بود از همون سوالات انتهای هر فصل استفاده کردم البته فقط تست­های سراسری.
ریسک: کتاب آقای گرجی آرا واقعا خوبه. در این کتاب تاکید بر مفهوم در عین توجه به آمادگی برای تست زدن مشاهده می شه که برای من جذاب بود. برای تست هم 2000 تست رو خوندم که البته خیلی خوب نبود و به علت داشتن سوالات تکراری بازدهی بالایی نداشت و صرفا برای آشنایی با تست زدن در این درس استفاده کردم.
حسابداری: کتاب آقای نوروش و 2000 تست. کتاب آقای نوروش هم نیاز به تعریف نداره و بسیار خوب تونست من که با حسابداری آشنایی چندانی نداشتم رو بر مفاهیم و موضوعات حسابداری که در کتاب اومده مسلط کنه. البته همون طور که می­ بینین نتونستم درصد خوبی بیارم. امسال این درس به شدت سوالاتش متفاوت بود با سال­های قبل و مفهوم چند تا از سوالات اصلا در کتاب نوروش نبود.
دروس بعدی که می خوام راجع بهشون صحبت کنم اقتصاد و ریاضی آمار هستن. این دو درس یک چهارم نمره کنکورتون رو تشکیل میدن. ریاضی رو خیلی مطمئن نیستم اما اقتصاد و آمار برای آینده تحصیلیتون خیلی مفید خواهند بود.
ریاضی و آمار: برای ریاضی از کتاب آقای محمودیان و برای آمار از کتاب آقای طورانی استفاده کردم. هر دو کتاب­های خوبی هستن.
اقتصاد: کتاب­های اقتصاد خرد و کلان آقای نظری از بهترین منابع موجود هستن. باید چندین و چند بار این دو تا کتاب رو بخونین تا مفاهیم کامل برن تو ذهنتون. توصیه اکید بنده اینه که به هیچ وجه چیزی رو حفظ نکنین.
زبان، اسلام و تئوری مدیریت هم یک چهارم بعدی نمره ­تون رو تشکیل میدن. پس ازشون غافل نشین و سعی کنین همه رو تا یه حد قابل قبولی بزنین که در کنکور مالی که به شدت رقابتی هست می­ تونن برگ برنده شما باشن. البته همگی برای ادامه تحصیل و حتی خارج از حوزه تحصیل به کار میان و یادگیریشون ارزشمنده.
زبان: از کتاب زیر ذره ­بین استفاده کردم که فقط نصفش رو خوندم. البته چون صحیح زدن یک تست از دروس اصلی برابری می کنه با صحیح زدن چهار تست زبان (اینو می­ تونین با توجه به ضریب، تعداد سوالات و در نظر داشتن نحوه محاسبه تراز در کنکور ارشد خودتون بهش برسین) با دیدن متن­های درک مطلب نسبتا طولانی امسال، ترجیح دادم زمانش رو روی دروس اصلی بذارم.
اسلام: وقتی شروع به خوندن کتاب آقای مقیمی کردم فکر نمی ­کردم بتونم درصد بالایی کسب کنم. کتاب آقای مقیمی علاوه بر حجم زیاد، دارای یه سری ویژگی­های نگارشی هست که کنکوری خوندنش رو یکم سخت می­ کنه. بنظرم برای کسب نمره بالا، در مرتبه اول باید علاقه به کلیت مباحثش پیدا کنید. حفظ کردن مطالب این کتاب برای کنکور یکم سخته اگر بی­ علاقه باشین. من فقط کتاب آقای مقیمی رو خوندم و شیوه مطالعه خاصی هم نداشتم. بیش از نیمی از کتاب رو دو دور خوندم و سعی داشتم در درجه اول تا جایی که می شه مفهوم مطالب رو متوجه بشم بعد حفظ کنم. گرچه خیلی جاهاش کاملا حفظیه.
تئوری مدیریت: این درس رو ابتدا حذف کرده بودم و پس از تعویق کنکور شروع به مطالعه کردم. منبع من کتاب آقای سیدجوادین بود که بعضی فصل­ هاش رو با توجه به میزان تکرارشون در کنکورهای اخیر و همچنین علاقه شخصی مطالعه کردم. پیشنهاد من اینه که این درس رو حذف نکنین. می­ تونین تو زمان­های به اصطلاح مرده مطالعه کنین. صرف نظر از کمک اندکی که در کنکور بهتون می­ کنه حاوی مطالب ارزشمندیه که برای کسی که می­خواد در رشته مدیریت ادامه تحصیل بده ندونستنشون جالب نباشه.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
از کتاب اسلام یادمه که یه جا می­ گفت ما برای موفق شدن در کارهامون نیازمند داشتن دو سری مهارت‌ هستیم. یکی مهارت های فنی و تکنیکی هستن. مثلا در کنکور، توانایی مطالعه با تمرکز، انتخاب منابع مناسب، برنامه ریزی صحیح و مدیریت زمان (چه در دوره آمادگی برای کنکور چه در خود امتحان) و ... از این دست مهارت ها هستن. قطعا این ها از ملزومات موفقیت هستن ولی کافی نیستن. دسته دوم مهارت ها جنبه روحی و روانی دارن. بالا نگه ‌داشتن انگیزه، حفظ آرامش روانی و تمرکز درونی خصوصا در هفته های منتهی به کنکور ازین دست مهارت ها هستن. بنظرم اینا خیلی تعیین­ کننده هستن و باید روی خودتون از همون ابتدای مسیر، سرمایه گذاری کنین تا کسبشون کنین. راه های زیادی وجود دارن. من خودم راه های توصیه شده در دین اسلام رو می پسندم. مثل نماز، دعا، توکل، با وضو بودن، ذکر گفتن. البته به شرط حضور واقعی قلب و نه صرف انجام دادن فیزیکی. ما بعضا فکر می­ کنیم اینا فقط برای کسب اجر اخروی و این حرفا هستن. در حالی که بنظرم برای بالاتر بردن کیفیت عملکردمون تو همین زندگی به کمکمون میان. بنظرم یه جور مدیتیشن هستن که خود خدا که آفریننده ماست مربیشون هست. به هر حال حواستون به این مهارت ها باشه. یکی از مواردی که بهم کمک کرد بتونم با ساعت مطالعه کم به هدفم برسم همین مهارت­ها بودن. با این که بیشتر فشار مطالعاتی من در هفته ­ها و روزهای آخر بود؛ تونستم به لطف خدا آرامش خودم رو حفظ کنم و به دور از استرس مخرب، کارهایی که باید می­ کردم رو بکنم.
در پایان از خدا می­ خوام از مسیر کنکور لذت ببرین و صرف نظر از نتیجه، از این دوره به خوبی یاد کنید. دوره­ای که چیزای زیادی یاد گرفتین که علاوه بر کنکور در بقیه مراحل زندگیتون هم به دردتون می­ خورن.
شاد، سالم و موفق باشید. یا علی مدد

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه