شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 05 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 4,688
بازدید دیروز: 27,889
بازدید کل: 151,683,254
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 94
کاربران حاضر: 94

مصاحبه سایت مدیر با سید امیررضا محسنی رضوی رتبه 8 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته کارآفرینی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام سید امیررضا محسنی رضوی هستم رتبه ۷ سهمیه آزاد و ۸ بدون سهمیه کارآفرینی. درصد هایم به ترتیب زبان   36.67 اسلام 37.78 ریاضی و آمار 40 تئوری مدیریت 14.44 اقتصاد خرد و کلان 56.67 بازاریابی 42.22 مبانی کارآفرینی 60

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید
من در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه فردوسی مشهد با معدل ۱۵/۳۶ (معدل موثر ۱۶/۶۵) فارغ التحصیل شدم در حین مطالعه برای ارشد تنها دو درس از دانشگاهم باقی مانده بود و کمی هم کار می کردم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اول آبان ماه شروع به مطالعه کردم اما در این بین حدود ۴۰ روز به خاطر آزمون دیگری که داشتم، مطالعه را متوقف کردم. در کل حدود ۶ ماه و به طور میانگین روزانه ۵ الی ۶ ساعت مطالعه داشتم که البته در ماه پایانی به ۸ ساعت هم رسید.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
از ابتدا طبق تحقیقاتی که داشتم کارآفرینی دانشگاه تهران را انتخاب کرده بودم بنابراین اولویت بنده گرایش کسب و کار جدید و سپس سایر گرایش های این دانشکده بود.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
در ابتدا با درس بازاریابی و تئوری مدیریت (به دلیل حجم بالا و جدید بودن مطالب برای بنده) و اقتصاد خرد شروع کردم سپس دروس زبان، ریاضی و آمار، کارآفرینی و در نهایت اقتصاد کلان و اسلام را به برنامه خود اضافه کردم. البته در هر روز، تنوع درس های مورد مطالعه حدود ۴ یا نهایتا ۵ درس بود.
توصیه کلی بنده این است که اگر با دروس آشنایی کافی ندارید، دروسی مثل تئوری مدیریت و بازاریابی را زودتر شروع کنید. مهم تر از این که چه درسی را بخوانید، این است که به طور مستمر به مطالعه ادامه دهید و اگر درسی در مقطعی برایتان جذاب نبود، به آن کمتر بپردازید و یا مطالعه آن را به زمان بهترین موکول کنید.
در خصوص حذف دروس نیز باید بگویم اگر در یک درس واقعاً ضعیف هستید، آن را حذف کنید. در غیر این صورت می‌توان با حداقل سرمایه گذاری روی آن درس، درصد خیلی کم اما تاثیرگذار گرفت. به شرطی که اصولی کار کنید.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟ 
زبان: برای واژگان که ۱۰سوال از ۳۰ سوال زبان را شامل می شود بهترین منبع زبان زیر ذره‌بین جلد یک می باشد. در ماه‌های آخر جلد سوم زبان زیر ذره بین برای تست زنی واژگان پیشنهاد می شود. صادقانه بگویم به نظر بنده سطح واژگان در کارشناسی ارشد بالاست و برای موفقیت در آن نیاز به کمی دانش اولیه و البته پشتکار در مطالعه جلد اول کتاب به همان روش توضیح داده شده داخل کتاب دارید. برای گرامر که پنج سوال دارد در صورتی که پایه خوبی دارید در ابتدا سوالات کنکور را بزنید و آنها را تحلیل کنید و هر مبحثی را که بلد نبودید تنها همان را فرا بگیرید. من برای گرامر از جلد دوم زبان زیر ذره بین که تست های کنکور گرامر را داشت استفاده می کردم. برای درک مطلب (زبان تخصصی) که ۱۵ سوال دارد از کتاب آقای ناصرزاده استفاده کردم برای این بخش پس از یادگیری تکنیک های درک مطلب، تنها راه پیشرفت تمرین مکرر است و بهترین منبع تمرین سوالات کنکور سال های پیش این بخش است.
 
اسلام:  تنها منبع این درس کتاب دکتر مقیمی است. اما این کتاب کنکوری نیست. من از کلاس نکته و تست استاد احسانی استفاده کردم که برای زمان کم، بسیار مناسب و پر بازده است.
 
ریاضی و آمار: در این سال‌های اخیر این درس در حال پوست انداختن است. در سال های پیش شاهد کمتر شدن سوالات ریاضی بودیم و مخصوصاً امسال سوال  ها کمی جدیدتر و البته ساده تر شدند. یعنی سوالات دیگر تکراری نیست، اما سوال های جدید معمولا از مباحث آسان تر انتخاب می شود. برای درصد های بالا در این درس، کمی دانش اولیه ریاضیاتی نیاز است. بهترین روش مطالعه این درس مهندسی معکوس است به طوریکه کنکورهای سال‌های اخیر بررسی شود و همان مباحث در همان سطح (نه بیشتر) یادگیری شود. سپس اگر وقت اضافه تر داشتید، سراغ مباحث جدیدتر و مفهومی تر بروید. برای کسانی که ریاضی ضعیف‌تری دارند می‌توانند به طور  مهندسی شده عمل کرده و چند سوال و مبحث ساده آمار را انتخاب کرده و درصد قابل قبول (هرچند کم) از این دست  بگیرند. بنده کتاب های استاد رنجبران را گرفتم که البته درسنامه آن دانشگاهی و کمی ثقیل است. از این رو بیشتر از سوالات و پاسخ کنکور موجود در پایان کتاب استفاده می کردم.
 
تئوری مدیریت:  از کتاب استاد جوادین استفاده کردم کتاب جامعی است اما امسال به نظر بنده سطح سوالات بالاتر بود و انتظار درصد خیلی بالاتری برای این دست داشتم البته به نظر می رسد کتاب دکتر مقیمی در این درس اهمیت بیشتری دارد و ادبیات سوالات کنکور با کتاب ایشان تطبیق بیشتری دارد.
 
اقتصاد:  کتاب های خرد و کلان استاد نظری خیلی خوب هستند. درسنامه آن نیز شیوا است. اما نکته هایی وجود دارد که در تست و پاسخ آن، اشاره شده است لذا حتماً باید در کنار خواندن درسنامه، تست های آن را حداقل یک در میان زد. البته روند سوالات اقتصاد نیز به سمت آسان شدن و البته مفهومی تر شدن می رود. سوالات محاسباتی خیلی کم شده اند و به سوالات مفهومی حفظی بیشتر پرداخته می شود.
بازاریابی:  در ابتدا کتاب طلایی استاد مروج را خواندم و سپس با چاپ کتاب دکتر جلیلیان از آن استفاده کردم. پارسال یک کتاب و امسال کتابی دیگر از دکتر عزیزی به منابع اضافه شده است. اما آنقدری استرس منابع را نداشته باشید. اگر مطالب یک کتاب جامع (چاپ جدید) را خوب یاد گرفته باشید، می توانید به درصد های قابل قبولی فکر کنید.
 
کارآفرینی: برای پیدا کردن منبع این در تحقیقات زیادی کردن کتاب جامع کارآفرینی و مبانی کارآفرینی استاد احمدپور داریانی خوب هستند. این دو کتاب هم‌پوشانی زیادی با یکدیگر دارند لذا خواندن کتاب دوم بسیار آسان می‌شود. با این وجود این دو کتاب حدود ۴۰تا ۷۰درصد مطالب را پوشش می‌دهد که البته برای کارآفرینی درصد خوبی است. منبع دیگر  کتاب نظریه های کارآفرینی دکتر مقیمی است که بسیار حجیم است. من به خواندن دو کتاب اول اکتفا کردم و پاسخ های تشریحی موجود در سایت مدیر را نیز به طور کامل بررسی کردم.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
برای موفقیت در آزمون ارشد شما تنها نیاز به توکل، اراده و البته برنامه ریزی مناسب دارید. قبل از شروع برای مطالعه با خود ساعت ها، حتی چند روز خلوت کنید، هدف گذاری کنید، ابزارهای رسیدن به هدف خود را مشخص و ثابت کنید و درنهایت با قدمی محکم این مسیر را شروع کنید و همواره برای رسیدن به هدف خود ثابت قدم باشید. مهم تر از زیاد درس خواندن، برنامه داشتن و درست خواندن است. مخصوصاً اگر رشته کارشناسی غیر مدیریتی داشتید، اصلاً نگران نباشید چرا که اکثر متقاضیان غیرمدیریتی آشنایی کاملی از دروس مدیریتی ندارد. هیچ چیز نشدنی و دور از انتظار نیست، کافیست آن را طلب کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید‌. در پایان از سایت مدیر، خانواده خود، مشاور و دوستم که در این مسیر همواره همراه من بودند تشکر و قدردانی می کنم.