مصاحبه سایت مدیر با رتبه 44 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا
با سلام و احترام خدمت دوستان محترم
بنده رتبه 38 سهمیه آزاد و 44 بدون سهمیه در گرایش بازرگانی را کسب کردم
درصدهای کنکور:
زبان: 55.56
مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: 53.33
ریاضی و آمار: 21.67
تئوریهای مدیریت : 41.11
اقتصاد: 68.33
بازاریابی: 28.89
تحقیق در عملیات: 0
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
ورودی ۹۵ کارشناسی رشته مهندسی شیمی در دانشگاه صنعتی اصفهان.
بله در حین مطالعه برای کنکور کار آزاد داشتم که البته منافاتی با کنکور نداشت.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از حدود ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ کتاب ها را تهیه و شروع کردم و به صورت میانگین روزانه ۴ ساعت مطالعه داشتم. البته در ابتدای کار به ۶ ساعت هم می رسید ولی در ادامه بعضی روزها حدود ۲ ساعت بعضا هم مطالعه نداشتم!
در مجموع میانگین روزی ۴ ساعت
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
در انتخاب رشته هم طبق عرف از انتخابهای بالا و خوش بینانه شروع کردم و بعد انتخاب های منطقی و در نهایت به انتخاب های بدبینانه رسیدم.
به ترتیب تهران، بهشتی، علامه در گرایش های بازرگانی و سپس گرایش های دیگر مانند دولتی و در نهایت کارآفرینی.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
با توجه به اینکه هیچ پیش زمینه ای از دروس انسانی و مدیریت نداشتم و زمان کمی هم برای جمع کردن دروس بود، بر اساس تجربه دوستان در سالهای گذشته با تهیه کتاب ها همه دروس را (بجز ریاضی) شروع کردم.
با توجه به اهمیت ضریب هر درس و میزان سنگین بودن محتوای درس زمان را اختصاص دادم. مثلا در پیک مطالعه بیشترین زمان و توجه رو به تئوری و بازاریابی و اقتصاد اختصاص دادم. در کنارش زبان و مبانی اسلام رو هم با شدت کمتری پیش بردم.
طبیعتا این روند با جلو رفتن در دروس تغییر کرد و زمان و توجه رو به دروس مختلف با توجه به سطح نسبی در هر کدام تعدیل کردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
برای منابع هم همان کتاب های رایجی که همه استفاده می کنند را استفاده کردم
تئوری از دکتر سیدجوادین و دکتر جلیلیان، اقتصاد از دکتر نظری، لغات زبان از کتابهای سه گانه و متن های تخصصی هم از کتاب دکتر اشراقی.
در انتخاب منبع مطالعه برای سه درس اشتباه کردم و پیشنهاد می کنم دوستان این اشتباه رو تکرار نکنند، برای بازاریابی ابتدا با کتاب مرجع بازاریابی کاتلر شروع کردم ولی پس از حدود یک ماه متوجه شدم مباحث کتاب خیلی پراکنده هستند و برای مطالعه کنکور مناسب نیستند. برای همین منبع را تغییر دادم و کتاب دکتر مناجاتی استفاده کردم.
برای مبانی اسلام هم از کتاب متفرقه استفاده کردم که بنظرم بهتره دوستان از کتاب مرجع این درس استفاده کنند.
اشتباه آخر هم در مورد درس ریاضی بود. تصور بنده این بود که درس ریاضی مدیریت برای دانشجویانی که کارشناسی را مهندسی خواندهاند درس ساده ای است و براحتی می توان درصد خوبی کسب کرد. به همین دلیل و بدلیل کمبود وقت این درس را در ماه های پایانی شروع کردم ولی متوجه شدم بیشتر محتوای دروس کنکور مدیریت از آمار و احتمال است که در ریاضیات مهندسی کمتر به آنها پرداخته شده و عملا امتیاز این درس را از دست دادم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
بطور کلی پیشنهاد می کنم که دوستان هر درسی رو ابتدا روخوانی کنند و نکات مهم را خط کشی یا هایلایت کنند. سپس خلاصه درس را بصورت جزوه بنویسند. سپس تست های درس را بزنند و تست های مهم را علامت بزنند و خلاصه شان را با توجه به نتایج تست هایشان کامل کنند.
با توجه به اینکه دروس مدیریت حفظی_مفهومی هستند این روش باعث می شود کیفیت مطالعه درس حفظ شود و اطلاعات بصورت دسته بندی شده و طبقه بندی شده به خاطر سپرده شوند.
بعدتر ها همین خلاصه نویسی در دوران جمع بندی بشدت بکار می آیند و شما می توانید در مدت زمان کوتاهی یک درس حجیم را دوره کنید.
در مورد زبان هم دوستانی که پایه قوی دارند حتما سعی کنید از امتیاز این استفاده کنید. بنده ابتدا لغات عمومی و سپس لغات تخصصی را مطالعه کردم و سپس سراغ متن ها رفتم.
حدود ۲۵ سئوال از ۳۰ سئوال از لغات و متن ها است که با برنامه ریزی و مطالعه کافی می توان به درصد بالای ۶۰ رسید.
دوستانی هم که پایه زبان خوبی ندارند فکر می کنم اگز از لغت و متن ها شروع کنند به مطالعه بهتر باشد.
سعی کنید شیب صعودی و ملایم مطالعه خود را حفظ کنید. لازم نیست برای کنکور از تمام زندگی خود بزنید. در کنار درس حتما به برنامه های روتین زندگی هم بپردازید و خودتون رو محدود و خسته نکنید.
در جلسه کنکور هم برای یک درس خاص حد درصدی قائل نشید که مثلا باید بازرایابی رو بالایn% بزنم!!! این اشتباهی بود که باعث شد درصد بازاریابی من نسبت به کنکورهای سال های گذشته خیلی کمتر بشه و نمره منفی کار رو خراب کنه.
چون در بازاریابی هر تست غلط شما رو نزدیک ۹ درصد عقب میندازه که با توجه به ضریب ۴ بازاریابی اثر زیادی روی نتیجه شما میزاره
در پایان، از سایت خوب مدیر ممنونم و برای شما دوستان آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.