مصاحبه سایت مدیر با بابک آذری دهکردی رتبه 28 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته مدیریت بازرگانی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با تشکر از مجموعه شما، بازاریابی 66.67٪، مدیریت اسلامی 91.11٪، تئوریهای مدیریت 46.67٪، زبان انگلیسی 53.33٪، اقتصاد 12.28٪؛، ریاضی و تحقیق در عملیات: سفید که در نهایت رتبه 26 در سهمیه آزاد و 28 بدون سهمیه مدیریت بازرگانی را کسب نمودم.
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
۲۹ساله هستم، مقطع کارشناسی را در رشته زیست شناسی جانوری دانشگاه شهرکرد و با معدل ۱۲.۰۸ سپری کردم. نه دانشجو بودم و نه شاغل، از نظر زمانی به صورت کامل آزاد بودم.
اما یک نکته که شاید برای مخاطبین شما عجیب باشد اینکه این سومین کنکور ارشد مدیریت من بوده است (سالهای ۹۶، ۹۷و ۱۴۰۰). بنده ورودی ۹۷ کارشناسی ارشد بازاریابی دانشگاه شهید بهشتی بوده و ۲۴واحد هم پاس کردهام! (با رتبه ۸۹بدون سهمیه آن سال) که بنا بر شرایط موجود حاکم بر دانشکده و انتخاب شخصی ترجیح بر شرکت در آزمون امسال و ادامه تحصیل در دانشگاهی دیگر داشتم.
سعی می کنم در پاسخگویی به سوالات ضمن بیان تجربیاتم از این فضای خاص، نکات کاربردی برای دوستانی که برای اولین بار با این آزمون مواجه می شوند ارائه کنم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از دی ماه لغات زبان و از بهمن بقیه دروس را شروع کردم، با روزانه ۴-۵ ساعت شروع کردم و به مرور به میانگین ۸ تا ۱۰ساعت رسیدم، گرچه به دلیل تاخیر کنکور از نظر روحی به نوعی کم آورده و یک بازه ۲-۳ هفته ای در خردادماه در روند منسجم مطالعه ام اختلال ایجاد شد و کمی طول کشید تا به فضای مناسب برگردم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
با اولویت دانشگاه تهران انتخاب اول تا چهارمم بازاریابی و مدیریت استراتژیک (روزانه و نوبت دوم) این دانشگاه و انتخاب پنجمم بازاریابی دانشگاه علامه بوده است.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
هیچگاه با دروس ریاضی-تحلیلی مانوس نبوده ام، و در مقابل حفظیات بسیار قوی داشته ام. برای همین به صورت کامل ریاضی و تحقیق در عملیات را کنار گذاشتم و در مورد اقتصاد هم مطالعه آن را دائما به تعویق انداختم که شاید اشتباه بزرگی بود! (به دلیل سوالات سادهای که در دو کنکور اخیر از این درس طرح شده است، که البته تضمینی بر ادامهدار بودن این روند نیست).
به جز زبان که نیاز به زمان بیشتر داشت و زودتر شروع کردم، بقیه دروس را با هم پیش بردم، مدیریت اسلامی را با توجه به حجم کمش کمی دیرتر در فروردین شروع کردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟)
زبان: پکیج لغات دی ال ام + کتاب زیر ذره بین (لغاتی که در پکیج نبود را خودم فلش کارت کردم)، که البته اولویت من این بود که با وسواس بتوانم حداکثر لغات ممکن را پوشش بدهم که این شیوه برای دوستانی که کمبود وقت دارند مناسب نیست، و کتاب لغت زیر ذره بین منبع بهینهتری است.
گرامر زیر ذره بین هم کتاب خوبی بود که فرصت مطالعه اش برایم ایجاد نشد.
تئوریهای مدیریت: با اینکه می دانستم اهمیت کتاب "مبانی سازمان و مدیریت" نوشته دکتر مقیمی بالاست، اما پکیج قدیمی دی ال ام را مطالعه کردم که منابع متفرقه بسیاری را پوشش میداد (رفتار سازمانی، طراحی سیستم، طراحی سازمان و...) که در نهایت با سوالات افراطی امسال که به صورت جزئی از کتاب دکتر مقیمی طرح شد نشان داد زمان سنگینی را با این کار هدر کرده ام. به صورت کامل بررسی نکردم ولی به نظر هر ۳۰ سوال از جزئیات نهفته در سطور کتاب دکتر مقیمی بود!
اسلام: شرایط فوق در این درس هم دیده شد، که چون می دانستم در کنکور ۹۹ هر ۱۵سوال از کتاب دکتر مقیمی است، این کتاب را خواندم، گرچه پکیج دی ال ام هم خلاصه خوبی است که در کنار کتاب اصلی کمکم بود، در نهایت با این شیوه ۱۴ سوال صحیح زدم، و تنها غلطم هم به دلیل عدم تمرکز بود وگرنه سوال برایم غریب نبود.
و در نهایت با کسب ۹۱درصد، این درس برگ برنده من در این آزمون شد. به نظرم به راحتی و در زمان کم می توان به تسلط در این درس رسید، از دستش ندهید!
بازاریابی: بنده اصول بازاریابی کاتلر-آرمسترانگ، مدیریت بازاریابی انتشارات سمت (عزیزی، ابراهیمی، کریمی) را به صورت کامل و مدیریت بازاریابی کاتلر-کلر (ترجمه راهچمنی و...)، مدیریت بازاریابی کاتلر (ترجمه فروزنده) را به صورت گزینشی خواندم ولی سوالات این بخش هم به صورت افراطی هر ۱۵ تست طرح شده از کتاب انتشارات سمت بود!
اقتصاد: با اینکه من فرصت مطالعه پیدا نکردم اما پر واضح است که کتابهای دکتر نظری منبع خوبی برای این درس هستند.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
شیوه مطالعه و انتخاب منبع صحیح، اختصاص زمان مطالعه مناسب و مستمر راز موفقیت خواهد بود.
خوب یا بد کنکور ارشد سطح سواد شما را نمی سنجد! بلکه به نوعی یک مهارت است که با انتخاب صحیح شیوه مطالعه می تواند به موفقیت منجر شود.
و یک توصیه منحصر به فرد اینکه در انتخاب رشته اسیر نام دانشگاه نشوید تا مثل بنده با دیدن فضای حاکم بر دانشکده خود سرخورده نشوید!
با تشکر