شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,703
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,582
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 427
کاربران حاضر: 427

مصاحبه سایت مدیر با مریم اسماعیلی رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 رشته مدیریت رسانه
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم
لطف آن چه تو‌اندیشی حکم آن چه تو فرمایی

مریم اسماعیلی هستم و خدارو شاکرم که توانستم رتبه 2 مدیریت رسانه را کسب کنم.
درصد های من به این صورت است
دانش مدیریت  65.33
آمار و روش تحقیق   52
مبانی کلی ارتباط جمعی 24
اخلاق و معارف اسلامی 55
زبان 52.22

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
در رشته مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه غیرانتفاعی ارشاد دماوند در مقطع کارشناسی ناپیوسته با معدل 19.33 فارغ التحصیل شدم. درحین خواندن برای کنکور دانشجو نبودم و در حوزه ی کاری خودم یعنی ترجمه و تدریس کارم آزاد بود برای همین حجم کارهایم را نزدیک به کنکور کم کردم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از زمان انتخاب این رشته تا شروع به خواندنم برای کنکور خیلی فاصله افتاد حدودا تا اواخر بهمن درگیر سرچ کردن راجع به محتوای رشته ام و انتخاب منابع مورد نیازم بودم و سایت مدیر تو این زمینه خیلی کمکم کرد از آنجایی که کنکور ارشد قرار بود اوایل خرداد برگزار بشه من یک فرصت سه ماهه داشتم که روزی حدودا ۳ ساعت مطالعه داشتم. تا اینکه زمان کنکور به دلیل شرایط کرونا ۲ماه به تعویق افتاد و من باز حدود  سه هفته را به دلایل شخصی از دست دادم و مدت  باقی مانده را روزی حدودا ۴تا ۶ ساعت مطالعه داشتم و از آنجا که آدم دقیقه ی ۹۰ هستم!  روزهای آخر هم تقریبا تا بیشترین زمانی که  می‌توانستم مطالب را مرور کردم. البته لازم هست بگم که داوطلبانی که  مصاحبه ها را می خوانند خودشان را اصلا با کسی مقایسه نکنند مدت درس خواندن هر کسی با توجه به پیش زمینه ای که دارد و  سبک مطالعه و توانایی هایش کاملا متفاوت است و هیچ نسخه ای را نمی شود برای همه پیچید. من خیلی ساعت زیادی را نمی توانم درس بخوانم ! همیشه کیفیت را بر کمیت ترجیح دادم و خب این شیوه ی درس خواندن من از کودکی بوده است. لازم است دوستانی خودشان را بشناسند و ایده آل ترین حالت را  برای خودشان پیدا کنند و به حرفهای دیگران خیلی توجه نکنند این که کم‌ می خوانند یا زیاد.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
گرایش مدیریت رسانه دانشگاه تهران انتخاب من است.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
معمولا اولویت خواندن با دروس ضریب بالاست ولی خب در کنارش داوطلبان باید شرایط خودشان را بررسی کنند و ببینند درکدام دروس می توانند مانور بیشتری بدهند.
برای گرایش مدیریت رسانه، دروس مدیریت و مبانی ارتباط جمعی ضریب 4 دارند ولی خب اگر زمان کمی تا کنکور دارین ترجیحا روی مبانی سرمایه گذاری نکنید چون که حجم مطالب زیاد و خیلی پراکنده هستش و خیلی باید در جهتش تلاش کنید تا بتونید درصد بالای 20بزنین
پس مدیریت در اینجا انتخاب منطقی تری هستش البته اگر زمان زیادی دارین حتما حتما مبانی رو مطالعه کنین و از دستش ندید جدای از شیرین بودنش درصد بالا در آن رتبه خوبی برایتان رقم می زند.
من زمان کمی داشتم و خب اشتباهی که کردم زمان گذاشتن روی مبانی بود که جدای از علاقه ای که بهش داشتم، سرمایه گذاری درستی نبود و باعث شد برای جمع کردن باقی درس ها بهم فشار زیادی بیاد.
من ابتدا فقط مدیریت و مبانی را مطالعه کردم و بعد اتمام آن ها، روش تحقیق رو بهش اضافه کردم و همزمان با روش تحقیق دو تای قبلی را مرور می کردم روزهای آخر هم اخلاق و معارف را خواندم که در کل 5 روز زمان برد. در رابطه با زبان هم من همیشه درگیر و دار زبان بودم بنابراین زمان خاصی را براش در نظر نگرفتم و مطالعه کنکوری نداشتم

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
اگر سایت مدیر را نگاه کنید و همینطور مصاحبه های رتبه داران سالهای پیش را بخونید به لیستی از منابع خیلی خوبی برمی‌خورید ولی این را بدانید در نهایت باید متناسب با شرایطتان منابع را انتخاب کنید.
من برای درس مدیریت، کتاب تئوری های مدیریت سید جوادین و جلیلیان را خواندم که واقعا به جرئت میتوانم بگویم یک پکیج کامل و پر از نکته است و این جامع بودن و لحن روان کتاب  کار را برای داوطلبان خیلی آسان کرده است. در کنار این کتاب  می‌توانید کتاب تست های اضافه اش را هم به عنوان مکمل تهیه کنید که برای مرور مطالب خیلی خیلی مفید است من حدودا 4 مرتبه این کتاب را خواندم و هر دفعه لذت بردم. برای درس مبانی ارتباط جمعی حجم کتاب ها بیشتر است اشتباهی که من کردم  گرفتن کتاب جمع بندی یکی از موسسات بود که برای شروع افتضاح ترین چیزی بود که خواندم، چون اصلا خوب تالیف نشده بود و مطالب پر از ایراد و عدم پیوستگی و عدم انسجام بود و فقط زمانم را هدر داد و بسیار گیجم کرد. من از تجربه ام می گویم.  برای کسی که میخواهد مبانی را بخواند اصلا با کتاب های جمع بندی شروع نکند حتی اگر کتاب های دیگر هم خوانده بود باز هم برای جمع بندی در این درس سراغ کتابهای موسسات نرود برای مبانی بنظرم هنوز کتاب جامعی تالیف نشده است. من آن کتاب را کنار گذاشتم و با توجه به پیشنهاد رتبه های برتر از بین کتاب ها سراغ نظریه های رسانه دکتر مهدی زاده رفتم و حسابی از خواندش لذت بردم سه بار این کتاب را خواندم و تنها منبع من به دلیل زمان و شرایطم این بود و خب پیشنهاد می کنم دوستان یک سرچ ساده در فضای اینترنت بکنند و خیلی خلاصه ها یا محتوای مفید راجع به این درس شیرین  می توانند پیدا کنند. خیلی از مفاهیم تکراری و مشترک است. حتما حتما  خلاصه برداری کنند و در نهایت خلاصه های خودشان را جمع بندی کنند و بخوانند. و اگر وقت کمی دارند بیشتر روی مدیریت و روش تحقیق وقت بگذارند که نتیجه ی بهتری می‌گیرند. برای درس آمار و روش تحقیق من کتاب روش تحقیق مدرسان شریف را خواندم و خلاصه برداری کردم و بنظرم کمک کننده بود‌‌. برای اخلاق و معارف اسلامی من دو تا کتاب را خواندم یکی کتاب اخلاق آقای شریفی و دیگری درس و کنکور  اندیشه اسلامی آقای فراهانی بود که هر دو به شدت آسان است و خیلی به سرعت می شود خواند و جمع کرد. برای زبان پیشنهاد من به دوستان این است که زبان عمومی شان را تقویت کنند موضوع اینجاست  مطالبی که در حوزه زبان انگلیسی مطرح می شود خیلی مشابه هم هستند و بنظرم اصراری بر کتاب خاصی وجود ندارد از هر محتوای جنرالی که بهش علاقه دارید استفاده کنید و دانش زبانی تان را بالا ببرید. برای کسایی که زبان متوسط و یا کمی ضعیف دارند ریدینگ های کنکور را از دست ندهند که واقعا می شود آن ها را با کمی تکنیک زد. من سر جلسه آزمون نتوانستم زمان را مدیریت کنم و تایم زیادی را صرف دروس دیگر کردم و  به حساب خودم زبان را آخر گذاشتم و به دلیل کمبود وقت فقط توانستم نصف سوال ها را جواب بدم و با اینکه زبان انگلیسی نقطه ی قوتم بود ولی وقت را از دست دادم بنابراین دوستان عزیز حتما روی نقطه قوت اشان برنامه ریزی کنند راحت تر به مقصد می رسند.
نکته نهایی که قصد دارم بگم فوت کوزه گری است که خیلی خیلی مهم است  و آن هم خلاصه برداری و دوره ی درس ها است. کار مثبتی که من انجام دادم تهیه خلاصه از همه دروس بود که هم برای دوره دروس لحظات آخر خیلی بهم کمک شد و هم باعث می شد مطالب را بهتر درک کنم. دوره کردن آنقدر مهم است که بنظرم حتی شده منابع را کم کنید ولی وقتتان را برای دوره بگذارید بنظرم  بهتر است یک کتاب را چندین بار بخوانید تا اینکه چندین کتاب بخوانید و در نهایت همه ی چیزهایی که گفتم با یه دفتر برنامه ریزی و پلنر رقم می خورد چون اگر فکر ها و اقداماتمان را روی کاغذ نیاوریم هیچ وقت متوجه مسیرمون و ایراداتمون نمی شیم من برای این کار از یک بولت ژورنال استفاده کردم و کارهایم را ردیابی می کردم.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
بنظر من زندگی در ناامید نشدن و ادامه دادنه ... کنکور کارشناسی ارشد تنها یه بخشی از زندگیه و همه زندگی نیست ولی می‌تونه مسیر زندگی تان را عوض کنه پس ارزش این را داره که حسابی درباره اش تحقیق کنید و براش تلاش کنید و ناامید نشید. من بارها به چیزهایی که تو بولت ژورنالم می‌نوشتم عمل نکردم خیلی اشتباه رفتم ولی روز بعدش دوباره شروع کردم و ادامه دادم تا لحظه ی آخر... حتی سر جلسه آزمون وقتی زمان کم آوردم داشتم پاپس می‌کشیدم و یک لحظه خودم را باختم ولی باز به خودم آمدم و ادامه دادم و از نتیجه ای که اتفاق افتاد خیلی خوشحالم. میخوام بگم آن کسی که خورده زمین و بلند شده از کسی که تابحال نخورده زمین قوی تره
انشالله بهترین ها را برای خودتان رقم بزنید و فقط به خدا توکل کنید که اول و آخر تنها اوست.

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه