شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 3,465
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,493,954
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 162
کاربران حاضر: 162

 

سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است.
در این بخش گفتگوی سایت مدیر با آقای سیدامیرحسین طیبی ابوالحسنی رتبه 37 کنکور کارشناسی ارشد سال 1393 رشته مدیریت اجرایی را می خوانید.



ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟

با یاد خدای مهربان و عرض سلام و تشکر. بنده به لطف خدا توانستم رتبه 37 مدیریت اجرایی را کسب نمایم. درصدهای بنده عبارتند از:
زبان انگلیسی:28.89
جیمت: 29.17
دانش مسایل روز: 40
نظریه‌های عمومی مدیریت: 77.78
زبان فارسی: 52
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی مشهد با معدل 17.12
 
آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
در دوره کنکور فارغ التحصیل اما شاغل بودم. من با توجه به علاقه‌ به کار و شغلم به اشتغال هم پرداختم که با برنامه‌ریزی خوب، استفاده بهینه از زمان، مشاوره خوب و همراهی مدیران خود در محل کار توانستم که تا پایان آذر به کار خود ادامه داده و بعدازظهرها به مطالعه بپردازم اما بعد از آن، با توافق خانواده و مساعدت شغلی، از کار جدا شدم تا با وقت بیشتری به مطالعه و جمع‌بندی دروس بپردازم.
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
در کلاس‌های کنکور نه، اما آزمون‌های آزمایشی بلی. موسسه ماهان و آزمون‌های جامع سازمان سنجش. شرکت در آزمون‌های جامع در یک ماه آخر برای جمع بندی، مرور و آمادگی برای کنکور بسیار مفید است.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از نیمه مرداد ماه با روزی حدود 3 ساعت شروع کردم که با توجه به کار، سعی کردم رفته رفته هر ماه ساعت مطالعه‌ام را کمی بیشتر نمایم. در پاییز متوسط ساعت مطالعه‌ام به حدود 5 الی 6 ساعت می‌رسید تا در نهایت در دی و بهمن تقریبا روزی 10 الی 11 ساعت مطالعه می‌کردم.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت اجرایی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد.
در مدیریت شهری، انتخابی انجام ندادم و البته بنده رتبه نسبتا مناسبی هم در مدیریت صنعتی به‌دست آوردم که در آن مورد هم انتخاب رشته نکردم و با توجه به علاقه و موقعیت شخصی، تماما رشته‌های مدیریت اجرایی را انتخاب کردم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان انگلیسی: من برای زبان خیلی وقت نگذاشتم، فقط سعی می‌کردم روزانه حدود20 الی 40 دقیقه لغات تخصصی مدیریت(اشراقی)، لغات 504، کتاب زبان تخصصی آرمان اشراقی را بخوانم و در زمان‌های نزدیک به کنکور، به مطالعه و بررسی کنکورهای 10 سال قبل مدیریت و مدیریت اجرایی پرداختم که به نظر خودم کافی بود و توانستم درصد نسبتا خوبی در آزمون سراسری بزنم.
برنامه من برای زبان از همان ابتدا پاسخ به سوالات 15 زبان تخصصی بود، لذا درصد مطلوب خودم را می‌دانستم. در کل جواب دادن به پانزده سوال زبان تخصصی آسان‌تر از پانزده سوال عمومی است. برای این که درصد بالایی از این سوالات را پاسخ دهید باید به دو نکته توجه کنید. اول آن که کلمات تخصصی مدیریت را یاد بگیرید، دوم این که با خواندن متون زیاد که در کتاب های کنکور موجود است توانایی درک مطلب و نیز سرعت خود را بالا ببرید. مثلا زمانی که تسلط نسبی روی کلمات پیدا کردید روزانه یک یا دو متن را بخوانید. این کار به آرامی  توانایی شما در این درس را افزایش می‌دهد. باز هم تاکید می‌کنم این قسمت از سوالات زبان اصلا سخت نیست، فقط نیاز به تمرین دارد. حتی اگر زبان شما در سطح خوبی نیست، نگران نباشید با تمرین می‌توانید به سطح مطلوب خود برسید.
جیمت: من ابتدا کتاب اقای صداقت را خواندم به ویژه مباحث استدلال منطقی، درک مطلب و تصحیح جملات. بعد از آن با معرفی یکی از دوستان و مشورت کتابفروشی، کتاب مسیح‌خواه را گرفتم که زبان روان‌تر و شیوه ارائه مطالب بهتری داشت و بهتر در ذهن می‌ماند.
متاسفانه من بدلیل شرایط نسبتا نامساعد جلسه کنکور(کمی سر و صدای اطرافیان(سیاه لشکری‌های همیشگی!!!)) درصد این درسم افت کرد یعنی با بی‌دقتی درصدهایم منفی شد. نکته مهم در مطالعه جیمت آمادگی روبرو شدن با سوالات جدید و غیر‌قابل پیش‌بینی هست که این کار را با تمرین زیاد می‌شود بدست آورد. همچنین می‌توان با بررسی سوالات استدلال منطقی، درک مطلب و تصحیح جملات و سرمایه‌گذاری روی آن، ‌به سوالات اسان‌تر ان پرداخت و بهتر است در مورد کفایت داده و حل مساله بیشتر به فرمول‌ها و قاعده‌های کلی و نکات میان‌بر بپردازید.(اگر در ازمون‌های ازمایشی به این تسلط رسیدید، در کنکور پیاده‌سازی کنید وگرنه بیشتر به سوالات نوع اسان‌تر جیمت بپردازید.) توصیه می‌کنم سر جلسه کنکور اصلا و به هیچ عنوان درگیر سوالات سخت نشوید و باور کنید رتبه‌های برتر و انسان‌های موفق به مدیریت سوالات می‌پردازند نه پاسخ به همه سوالات.
دانش مسایل روز: من کتاب آقای اشراقی را خواندم و این کتاب خوب را نیز توصیه می‌کنم. نکته مهم در این درس، توجه به یک سری مباحث ثابت مانند مباحث مدیریتی، اقتصاد، حسابداری، بازاریابی و یک‌سری مباحث متغیر مانند قوانین روز، سیاست‌های کلی نظام، اسناد فرادستی و ... است که به نظر می‌رسد در سال آینده نیز رویکرد متغیر ان بارزتر باشد به ویژه با توجه به مباحث جدید اقتصاد مقاومتی، ابلاغیه‌‌های مهم مقام معظم رهبری و ... . البته لازم به ذکر است که معمولا داوطلبان بیشتر روی همان مطالب ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند که ریسک کم‌تری دارد، البته بررسی سوالات چند سال گذشته، این درس بسیار مهم می‌باشد که نباید فراموش کرد. به طور کلی به دلیل ماهیت درس دانش سرمایه گذاری بیش از حد روی آن و توقع درصد خیلی بالا منطقی نیست، مرور درصدهای نفرات برتر سال‌های گذشته به شما کمک می‌کند که نگران پراکندگی مباحث و درصدهای نه چندان بالای خود نباشید.
نظریه‌های عمومی مدیریت: این درس از مهمترین دروس این رشته است. بهتر است افرادی که اصلا قبلا مطالعات مدیریتی نداشته‌اند، در تابستان به صورت مروری و تورق کتاب‌های اصلی مدیریت و دروس مهم ان را مطالعه کنند، البته من به دلیل ارتباط رشته‌ام با دروس مدیریت، به این امر نپرداختم و حتی کتاب‌های رفرنس اصلی را نیز به طور کامل نخواندم. اما به داوطلبان توصیه می‌کنم کتاب‌های اصلی مدیریت همچون: مدیریت عمومی(دکتر الوانی)- مبانی سازمان و مدیریت( دکتر رضاییان)- مبانی مدیریت رفتار سازمانی( دکتر رضاییان)- مدیریت منابع انسانی(دکتر سعادت) را حتی برای یک‌بار هم که شده به صورت سریع مطالعه کنند تا با ادبیات این کتاب‌ها اشنا شوند تا هم برای کنکور مطالعه کرده باشد و هم انشالله برای دوران تحصیل کارشناسی ارشد آماده شوند. من شخصا کتاب تئوری مدیریت ماهان و بخشی از فلش کارت‌های DLMرا خواندم و در زمان نزدیک کنکور به بررسی جداول و شکل‌های مهم کتاب‌های رفرنس پرداختم. همچنین فصول مهم و پرتکرار کتاب جامع مدیریت (پرچ)، کتاب مجموعه سوالات کنکور کارشناسی ارشد تئوری‌های مدیریت (پرچ) و خلاصه‌های کتاب‌های سایت مدیر، سایت DLMو سایت دکتر پرچ را هم نگاهی انداختم که بسیار مفید بود.
انسان می‌تواند از محدودیت‌ها، فرصت بسازد. هر چند که من شاغل بودم و وقت زیادی برای مطالعه نداشتم، اما از طرفی به دلیل اشتغال در واحد برنامه‌ریزی سازمانم، مباحث مدیریتی برایم کاربردی‌تر‌ و بسیار جالب بود و در حین کار، مباحث درسی بهتر در ذهنم می‌ماند که این برایم بسیار مفید و ارزشمند بود.
زبان فارسی: کتاب آقای  مصطفی علیزاده را مطالعه کردم، به دلیل علاقه به مباحث ادبی از خواندن آن اصلا خسته نمی‌شدم و به دلیل حجم کم، فقط کافی است که حداقل 2ماه برای ان وقت بگذارید. ضمنا در کنار مطالعه کتاب، مطالعه متون ادبی دیگر و به ویژه مفهوم شعر و متن کهن بسیار مهم است و رویکرد جدید نسبتا به این درس تغییر کرده و کمی سخت تر شده است که پیشنهاد می‌گردد داوطلبان در صورت وقت، از مطالعه مطالب ضمنی در کتب متفرقه فراموش نکنند تا هرچه بیشتر درک ادبی‌شان بیشتر شود.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
 من رموز اصلی موفقیت خود را؛ توکل به خدا، تلاش و پشتکار همراه با برنامه‌ریزی مناسب، همراهی و مساعدت خانواده و محل کار، استفاده از نظرات مشاوران و کارشناسان و سعی در ثبت درصد حدود میانگین پنجاه درصد در آزمون، می‌دانم. همچنین داوطلبان و دوستان خوبم، از دیگر نکات و توصیه‌های ذیل نیز فراموش نکنید.
شرکت در آزمون‌های آزمایشی (حداقل آزمون‌های جامع)- مرور سوالات حداقل 5 سال گذشته کنکور- تهیه دفترچه‌ای کوچک برای ثبت نکات مهم از هر درس و خلاصه‌های کلیدی (به ویژه برای مطالب حفظی)-  اعتماد به نفس، امید و تصویرسازی مثبت از آینده خود (بسیار بسیار بسیار مهم)- تحمل شرایط زندگی و توکل به خدا در تمامی مسیر مطالعه تا روز کنکور و رضایت به رضای بالایی در قبل و بعد از کنکور. همچنین برخی نکات دیگر عبارتند از:
- کمیت درس خواندن خیلی مهم نیست، مهم کیفیت آن است. فکر نکنید هرچی ساعت مطالعه بیشتر باشد موفق‌تر هستید.
- من سعی می‌کردم هر از چند گاهی اطلاعات سایت‌های مدیر، DLM، ماهان، تعاونی سازمان سنجش و همچنین سایت‌ها و وبلاگ اساتید و دوستانی همچون: مسیح‌خواه، شکرزاد، عرفانیان، بهروز، پورشفیع و آقای شجاری را نیز مطالعه کرده تا از مباحث جدید و نکات تازه سایت‌ها استفاده کنم (البته توصیه می‌کنم که خیلی به این امر نپردازید که ذهنتان درگیر شود، بلکه ماهی یکبار نیز کافی است)
- برنامه‌ریزی شخصی یا متناسب با آزمون‌های آزمایشی داشته باشید تا بدانید وضعیت درسی آینده‌تان چگونه است. البته در اجرای برنامه‌تون منعطف باشید و آمادگی تغییر دادنش و یا روبرو شدن با مشکلات در اجرایش را داشته باشید و توصیه می‌کنم حتما حتما ساعات مطالعه خود را در برگه‌ای ثبت کنید تا بعداها که ممکن است کمی خسته یا مایوس شوید، با نگاهی بر مسیر رفته‌ی خود، به اینده بیشتر امیدوار باشید.
- سعی کنید با بررسی نظرات رتبه‌های برتر گذشته و مشاوران خوب، دروس و کتاب‌های مهم و اصلی خود را انتخاب کنید و فقط به مطالعه آن‌ها بپردازید و از پر کردن اطراف خود با کتاب‌های مختلف و متنوع پرهیز نمایید.
- داوطلبان عزیز سعی کنید در روزهای پایانی و نزدیک کنکور و به ویژه روز آخر، ارتباط معنوی خود با خدای خویش را افزایش داده و فقط به مطالعه مطالب چکیده و کاربردی در حد فقط 2 الی 3 ساعت بپردازید و نگران فراموشی مطالب نباشید.
با تشکر از مسئولین محترم سایت مدیر، من خودم از مصاحبه نفرات برتر پارسال خیلی کمک گرفتم و هر وقت خسته و ناامید می‌شدم با مطالعه و نگاه به مطالب و نکات‌شان، بارقه‌های امید دوباره در من می‌درخشید، ضمنا سعی کنید در این مسیر از دوستان خوب مشابه با وضعیت خود بهره‌مند گردید و همیشه به برترین شدن بیندیشید زیرا باور کنید دور از دسترس نیست. من یقین دارم که شما باید تلاش کنید و نتیجه را به خدا واگذار کنید، مطمئن باشید هرچی به صلاح ماست، اتفاق خواهد افتاد. همیشه امیدوار و پیروز باشید.

 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه