شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,955
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,834
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 428
کاربران حاضر: 428


مصاحبه سایت مدیر با علی جان شفاییان فرد رتبه 46 کنکور کارشناسی ارشد سال 1393 رشته مدیریت مالی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
مدیریت مالی 51.11-  مدیریت سرمایه گذاری و ریسک 44.44-  حسابداری مالی و صنعتی 40 - ریاضی و آمار 45.56- اقتصاد خرد و کلان 61.67– زبان سفید، رتبه 46 مدیریت مالی
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مدیریت بازرگانی- دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی- معدل 18/45 - بنده فارغ التحصیل شهریور 88 هستم در حین مطالعه برای کنکور هم شاغل بودم و هم متأهل

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟
بنده در سیستم مشاوره و کلاس های خانه مدیریت تحت نظارت علمی مهندس یگانه شرکت داشتم، کلاس های ریاضی و آمار و اقتصاد خیلی به سرعت بخشیدن به یادگیری من کمک کردند. چون درسهایی بودند که از دوران لیسانس در آنها قوی بودم اما فاصله چند ساله باعث فراموشی شده بود. در دروس تخصصی نیاز به مطالعه دقیق منابع بود و لذا از جلسات رفع اشکال استفاده می کردم. در آزمون های آزمایشی ماهان شرکت کردم که در 6 مورد از جمله 2 آزمون جامع آخر رتبه زیر 10 کسب کردم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواخر تیرماه که در خانه مدیریت ثبت نام کردم شروع کردم اما مشغله کاری در تابستان و همچنین زمان حضور در کلاس ها اجازه مطالعه بیشتر از میانگین روزی یک ساعت و نیم رو بهم نمی داد، از اوایل مهر ماه میانگین مطالعه رو به 3 ساعت افزایش دادم و از اوایل دی ماه با مرخصی گرفتن از محل کار میانگین رو به 8 ساعت رسوندم، هفته های نزدیک به کنکور دوباره فشار درس خوندن رو کم کردم و میانگین مطالعه ام به 5 ساعت کاهش پیدا کرد.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
گرایش مدیریت مالی دانشگاه های تهران، بهشتی، علامه طباطبایی و علوم اقتصادی را به ترتیب انتخاب کردم، اما با توجه به کاهش ظرفیت های امسال شانس کمی برای قبولی در دانشگاه علامه طباطبایی دارم ولی بعد از آن علوم اقتصادی حتما قبول خواهم شد.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟ 
مدیریت مالی: به نظرم برای دانشجویانی که رشته لیسانس مرتبط (حسابداری، مالی، بازرگانی، بانکداری و ...) دارند کتاب دکتر تهرانی بهترین است. البته غلط هایی هم در کتاب وجود دارد اما در کنکور 93 با مطالعه دقیق همین کتاب درصد 60 به راحتی بدست می آمد. تنها منبع من برای این درس همین کتاب بود. تست های سراسری هر فصل را 2 بار زدم. و نزدیکی های کنکور تستهای سالهای قبل را هم بررسی کردم.
 
مدیریت سرمایه گذاری و ریسک: کتاب بسیار خوب مدرسان شریف نوشته آقای ذوقی. برخلاف منابع سنگین و دانشگاهی که اکثرا ناقص هم هستند و برخی سرفصل ها را ندارند این کتاب با نثر روان و صفحه آرایی چشم نواز برای من خیلی مناسب بود. با مطالعه این کتاب نیز کسب درصد 60 بسیار کار راحتی بود اما فشار زیاد جلسه باعث شد من نتوانم تمام توانم را پیاده کنم. البته غلط های انگشت شماری هم در متن کتاب وجود دارد.
 
حسابداری مالی و صنعتی: نوروش (ویژه گرایش مالی). به نظرم با مطالعه این کتاب از هر منبعی بی نیاز خواهید بود. فصل اول که 82 نیز دارد برای دانشجویانی که رشته لیسانس مرتبط (حسابداری، مالی، بازرگانی، بانکداری و ...) دارند. جنبه تفریح دارد و برای بقیه کافی است. تست های آخر هر فصل بسیار کم هستند اما با ظرافت خاصی انتخاب شده اند و در هر تست چند مبحث گنجانده شده است. لذا پیشنهاد می کنم حداقل 2 بار این تست ها را بزنید تا به مباحث مسلط شوید. برخلاف نظر دوستان بنده حسابداری صنعتی را نیز از همین منبع مطالعه کردم که بسیار فوق العاده بود مخصوصا تست های آخر فصل. با همین منبع در تمام آزمون های آزمایشی و شبیه سازی کنکورهای سالهای قبل درصد بالای 75 کسب می کردم که باز هم در جلسه آزمون و با توجه به تغییر در ترتیب دروس و تعداد سوالات نتوانستم عملکرد خوبی داشته باشم. در کنکور 93 به راحتی امکان کسب درصد 75 با همین منبع ممکن بود.
 
ریاضی: بعلت تسلطی که بر ریاضی داشتم فقط به کلاس های جمع بندی آقای یگانه و شکرزاد و تستهای کنکورهای سال های قبل بسنده کردم. و از منبع مشخصی مطالعه نکردم.
 
آمار: فقط به جزوه کلاسی آقای نوری فرد و تست های سال های قبل اکتفا کردم که صرفه جویی بزرگی در زمان برای من بود.
 
اقتصاد خرد و کلان: دکتر نظری و البته در بعضی موارد و برای درک بهتر مباحث کتاب تازه به چاپ رسیده دکتر قاسمی. برای تهیه این کتاب حتما حتما چاپ های دوم به بعد را تهیه کنید. این درس بسیار آسان است اما نیاز به مرورهای مکرر با فواصل زمانی مناسب دارد. تا روز کنکور تستهای هر فصل را 3 بار بزنید. حتما خلاصه برداری کنید تا در مرورها زمان کمتری را به مطالعه اختصاص دهید. با توجه به شباهت های برخی فصول حضور در کلاس می تواند به یادگیری طبقه بندی  شده مباحث کمک کند و در سرعت یادگیری تاثیر بسزایی داشته باشد.

زبان: متاسفانه علی رغم میل باطنی بعلت نیازی که به تمرکز بر روی دروس تخصصی می دیدم این درس را کنار گذاشتم. (برای اشاره به اهمیت دروس تخصصی به ذکر این نکته کفایت می کنم که بنده با دانش قبلی توانایی کسب درصد 25 تا 30 در کنکورهای مشابه را داشتم، این درصد در گرایش مالی بسیار بسیار مناسب است اما ترجیح دادم وقت زبان را بر روی دروس دیگر بگذارم)
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
قبل از شروع به مطالعه برای کنکور تعیین کنید اولا به چه علتی می خواهید کنکور دهید (بعنوان مثال حضور در محیط آکادمیک، کسب شغل مناسب، ادامه تحصیل در مقطع دکتری و ... )، دوما قبولی در کنکور چه مزایایی برای شما دارد (بعنوان مثال حضور در دانشگاه های برجسته کشور، ایجاد موقعیت های کاری ویژه و برقراری ارتباطات آکادمیک مناسب در دانشگاه های خوب، اثبات توانایی های تحصیلی تان به فرد یا گروهی خاص و حتی درج مصاحبه شما در سال آینده در سایت های معتبر کنکور کارشناسی ارشد)، سوما هدف رتبه ای خود را تعیین کنید، بعد از آن با مرور پاسخ این سوالات می توانید انگیزه خود را دائما حفظ کنید در غیر این صورت هر لحظه و با هر فشاری ممکن است به طور طبیعی راه دیگری را برای موفقیت انتخاب کنید و کنکور را کنار بگذارید یا به رتبه های غیرمتعارف بسنده کنید.
یک سوال پر تکرار برای تک تک داوطلبان این است:" اگر کلی تلاش کردم و باز هم قبول نشدم چه کنم" لطفاً هر بار که با این سوال مواجه شدید پاسخگویی به آن را  به زمان بعد از کنکور موکول کنید؛ اگر بتوانید بر خود مسلط باشید بعد از کنکور دیگر نیاز نخواهید داشت به این سوال جواب دهید.
اگر بتوانید از خدمات مشاوره ای موسسات استفاده کنید می توانید از تجربیات چند ساله کنکور برخوردار باشید و راههای غلطی که دیگران رفته اند را شما به درستی تشخیص دهید و از ورود به آن خودداری کنید.
اگر بتوانید تا پایان مهر ماه یکبار تمام درس ها را با تست های آخر هر فصل مطالعه کنید گام بسیار بزرگی در جهت موفقیت در کنکور برداشته اید.
برای افزایش سرعت تست زنی نیاز به درک عمیق مباحث مخصوصا در دروس تخصصی احساس می شود لذا از ابتدا به فکر سرعت تست زنی نباشید تا این مهارت را به مرور بدست آورید.
مطالعه چندباره یک منبع بهتر از مطالعه سطحی چند منبع می باشد.
حتما بعد از مطالعه هر درس تست های آن فصل را بزنید تا با نحوه طرح سوال از آن مبحث آشنا شوید.
اگر در تابستان شروع به مطالعه کرده اید خلاصه برداری از دروس را در دور دوم مطالعه انجام دهید تا مختصر و مفید باشد. 
شبیه سازی تست های کنکورهای سال های قبل را سعی کنید زیاد به تعویق نیندازید (اواسط دی ماه زمان مناسبی است) تا چنانچه نقطه ضعفی احساس کردید زمان برای جبران داشته باشید.
برای دانش آموزانی که در پائیز یا دیرتر شروع به مطالعه می کنند شدیدا توصیه می کنم از یک منبع استفاده کنند و سریع به پایان برسانند و وارد نمونه تست های سال های قبل شوند. همچنین می توانند با راهنمایی مشاور برخی فصول سخت و کم تست را حذف کنند تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان بدست آورند.
دهن بین نباشید و کاری به شیوه های مطالعاتی بقیه نداشته باشید، شما باید با خودتان و فاصله ای که از هدف دارید مقایسه شوید.
در مجموع اگر توانایی های شما در مقدمات حسابداری نظیر نحوه بدهکار و بستانکار کردن و همچنین ریاضیات پایه و مباحثی نظیر نسبت و تناسب، محاسبه درصد، محاسبه کسر های مرکب و ... مناسب باشد، موفقیت در کنکور ارشد مدیریت مالی کار چندان دشواری نخواهد بود.

 
کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه