ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا...
سلام ، ممنون از تبریک و سپاس فراوان از تیم سایت مدیر
رتبه 91 بازرگانی ، 84 فناوری اطلاعات، 150 صنعتی، 151 کارآفرینی، 381 دولتی
درصدها : زبان 31.11 ، ریاضی و آمار 25.56 ، تئوری مدیریت 30 ، اقتصاد 43.33، تحقیق در عملیات 55.56 ، بازاریابی 75.56 ، مالی سفید!
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مهندسی حمل و نقل ریلی دانشگاه علم و صنعت ... با معدل 16.81 آبان 91 فارغ التحصیل شدم و تصمیم به خوندن گرفتم! در این مدت نه شاغل بودم و نه دانشجو
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
نه آزمون دادم و نه کلاس شرکت کردم! فکر میکنم کاملا بستگی به خودِ فرد داره... یکی خودش میتونه تنهایی بخونه و یاد بگیره. اما یکی نه انگیزه ی کافی داره، نه حوصلش میگیره خودش بخونه ، که بهتره کلاس بره و آزمون بده ، به نظرم مهم ترین چیز اینه که توی جوّ کنکور قرار بگیریم. که کلاس و آزمون تاثیر خیلی خیلی خوبی میذارن ...
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اوایل آذر مثلا شروع به خوندن کردم. اما خوندنم در حد روزنامه وار بود! و مجبور شدم همه رو از اول دوباره بخونم.
به طور جدی از هفته دوم دی شروع کردم. برنامه ریزی فشرده ی 3 هفته ای چیدم که همه ی درسا البته بجز مالی در این سه هفته مرور شه. که البته توی سه هفته تموم نشد و دو سه روز بیشتر طول کشید.
ساعت دقیق نمیتونم بگم ... اما در این مدت تمامِ کارم درس خوندن بود. طوری که صبح بعد از صبحانه تا خودِ نهار میخوندم... بعد از نهار و یه استراحت کوتاه دوباره شروع میکردم تا ساعت3-4 که دوباره یه استراحت 15الی 20 دقیقه ای داشتم . دوباره میخوندم تا حدود ساعت 7 ، باز یه استراحت 15-20 دقیقه ای و دوباره تا 9 -9:30 ... فک میکنم حدودا 9 ساعت میشد.
به نظرم ساعت خوندن خیلی بستگی به آدم داره. یکی با 9 ساعت 91 میشه. یکی با 4 ساعت میتونه همین نتیجه رو بگیره... یکی با 5-6 ماه خوندن...
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
بازرگانی های تهران و بهشتی و تربیت مدرس و علامه رو زدم... بعد هم منابع انسانی تهران
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: کتاب 504 رو نصفه خوندم. دیگه دیدم وقت نمیکنم ادامه ندادم. درک مطلب ام تقریبا بد نبود ، برای همین سرمایه گذاری خاصی روی زبان نکردم . تست های زبانی که زدم فقط تست های کنکورهای سال قبل بود که هفته ی آخر زدم. و اما یه نکته ی خیلی مهم در خصوص زبان و اونایی که فکر میکنن شبیه منه شرایطشون! من موقع زدن تست های زبان وقت میگرفتم دیدم تایمی که برای خوندنِ 10 تا تست لغت میذارم و آخرش هم فقط 2 تاشو میتونم بزنم،عملاً 80 درصدش داره هدر میره. همون بهتر که اصلا این 10 تا رو نخونم و وقتشو روی درسای دیگه بذارم. چون طبیعتا توی 1ماه و نیمی که برای کنکور میخوندم اونقدری تسلط پیدا نکرده بودم که سرعتم بالا بره... بنابراین تصمیم گرفتم 10 تا تست اول رو کلا بذارم کنار و نگاه نکنم و از کلوز تست شروع کنم .
ریاضی و آمار: برای ریاضی جزوه ی یکی از دوستام رو خوندم که سال قبل کلاس رفته بود. و یه سری تست از سایت دکتر پرچ دانلود کردم و زدم. آمار نخوندم . فقط چند تا سوالی که توی کنکورهای قبل تکرار شده بود و احتمال اومدنش زیاد بود رو یاد گرفتم .
تئوری مدیریت: جزوه های دکتر پرچ رو از سایتش گرفتم. توصیه میکنم در زمینه ی تئوری حتما به مصاحبه ی کسایی که خوب زدن مراجعه کنید! چون ضریبش هم 3 هست...
اقتصاد: کتاب درس و تست نظری رو خوندم، به نظرم خیلی خوب توضیح داده. ولی باید خیلی عمیق بخونید که همه ی نمودارا رو کامل درک کنید تا بتونید خوب بزنید.
تحقیق در عملیات: کتاب عماد شیخان و نصری رو خوندم وبه نظرم اگه از ایراداتی که داره چشم پوشی کنیم، کتاب خیلی خیلی خیلی خوبیه و فوق العاده خوب توضیح داده. کسی که هیچ چیزی از او آر یادش نباشه و از صفر شروع کنه به خوندنِ این کتاب، میتونه به راحتی درصدشو ببره بالا.
بازاریابی: کتاب مناجاتی رو توصیه می کنم . هم جامع و هم کامل. تستای کنکورهای گذشته رو در آخر هر فصل آورده بود. که در مقایسه با یه کتاب دیگه ای که بهم معرفی کرده بودن به نظرم بهتر بود.
مالی: ازاونجایی که زمان کمی برای خوندن کنکور داشتم تصمیم گرفتم درس مالی رو بذارم کنار. اولاً که درس مالی رو در کارشناسی نگذرونده بودم و باید از صفر شروع میکردم. زمانی رو که برای مالی میخواستم وقت بذارم رو روی درس های دیگه تقسیم شد.و اینکه سر کنکور هم زمانِ تست های مالی بین درس های دیگه تقسیم میشه. و به نظرم واقعا بُرد کردم که این درسو از ابتدا از برنامم حذف کردم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
همونطور که گفتم من هیچ کلاسی نرفتم. آزمون هم ندادم. به نظرم با زمان 1ماه و نیمی که گذاشتم نتیجه ی خوبی گرفتم ... البته این نظر منه . دیگران شاید طور دیگه ای قضاوت کنند.... حرفم اینه که حتما نباید کلاس برید! حتما نباید آزمون شرکت کنید! یه نکته ی خیلی خیلی مهمی که میخوام بگم اینه که کنکور اون غولی نیست که فکر میکنیم! این ممکنه که با 1 ماه و نیم، روزی 9 ساعت مفید، رتبه دو رقمی آورد! و قطعا با دو سه ماه میشه رتبه تک رقمی هم آورد. اینو باور داشته باشید که میشه
نکته ی دوم : انگیزه! انگیزه! انگیزه! به نظرم یه عامل خیلی خیلی مهمه که توی موفقیت تاثیر بالایی داره.باید تکلیفتون با خودتون روشن باشه که چرا میخواهید کنکور ارشد بدید و هدفتون چیه و به کجا میخواهید برسید. اون موقع است که انگیزه کافی برای خوندن خواهید داشت. و خیلی بهتر میشه که یکی تشویقتون کنه. به شخصه فقط به خاطر تشویق یه فردِ خاص انگیزه ام برای کنکور چندیـــن برابر شد! پیشنهاد میکنم با کسایی که بهتون انگیزه میدن حتماً یه صحبتی داشته باشیدJ مطمئن باشید وقتی انگیزه کافی داشته باشید پشتکار هم به همراهش میاد!
و اما سومین نکته (مهم ترین نکته!): برای جلسه ی کنکور خودتونو واسه هر اتفاقی آماده کنید! اینکه یه درسی خییییلییی سخت باشه. یا یه درسی خیییلیییی راحت باشه و همه سوالاش تکراری باشه. یا اینکه زمان بندی ازمون تغییر کرده باشه مثل امسال و شما ندونید تعداد سوالا چه تغییری کرده، خلاصه از قبل این آمادگی رو داشته باشید که یه اتفاق غیر منتظره ای قراره رخ بده! اونوقت قطعاً در برخورد با اون اتفاق خیلی کمتر شوکه میشید و راحت میتونید آزمونو مدیریت کنید!!
قطعا میدونید که کنکور 93 ، 150 دقیقه وقت آزمون بود . درصورتی که تا 92 ، 180 دقیقه بود. و این رو روز دریافت کار متوجه شدیم. همه مون برنامه ریزی ای که برای درس خوندنمون داشتیم به نسبت تعداد سوالایی که واسه هر درس میاد وقت رو تقسیم میکردیم. و شوک بزرگی بود که روز دریافت کارت وارد شد. در کمال ناباوری کنکور یک هفته عقب افتاد و این دومین اتفاق غیر منتظره بود که هم خوب بود و هم بد. اگر یک هفته ی آخر رو میبردیم و خسته میشدیم، حتماً می باختیم. ولی برای کسی که از این یه هفته خوب استفاده کرد یه فرصت و شانسِ خیلی خیلی خوب محسوب میشد.
نکته ی آخری که لازم میدونم بگم اینه که به کنار گذاشتنِ یک درس در کنکور فکر کنید!! اگر یه نگاه به درصد های بچه ها در همین سایت مدیر بندازید میبینید که خیلی از رتبه های زیر 100 یک یا دو درس سفید داشتن! این یعنی زمانی را که برای خوندنِ درسِ حذفی قرار بوده اختصاص بدید، به بقیه درس ها تخصیص میدید، و از طرف دیگه سر جلسه ی کنکور هم زمانِ تست های اون درس رو بین بقیه درس ها تقسیم می کنید. به شخصه حذف درس مالی برایم برد به حساب اومد. از طرفی در یک ماه و نیمی که مشغول خوندن بودم وقتِ خوندنِ این درس رو صرف بقیه درس ها کردم... مثل تحقیق درعملیات و بازاریابی. و جالبه که بدونید در جلسه کنکور با اینکه سوالات مالی رو رد کردم ، باتموم شدن آخرین تستی که زدم زمان آزمون هم تموم شد. اگر میخواستم مالی هم بزنم قطعا وقت کم میاوردم برای بقیه درس ها. و البته این به دلیل عدم مهارت کافیه و سرعتِ پایین تست زنی. در کل توصیه ام به کسانی که تصمیم دارند در زمان کمی خودشون رو برای کنکور آماده کنند اینه که یه درسو بنا بر وضعیتِ خودشون حذف کنند. درسی که ضریب کمتر داره و پیش زمینه ی خوبی در آن ندارید.
در نهایت برای همه ی کنکوری ها آرزوی موفقیت می کنم ...