شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 3,402
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,493,891
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 147
کاربران حاضر: 147

سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است.
در این بخش گفتگوی سایت مدیر با آقای ایمان سرائی رتبه 17 کنکور کارشناسی ارشد سال 1393 رشته مدیریت بازرگانی را می خوانید.


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا
رتبه بنده در رشته بازرگانی 17 شد
درصدها: زبان 70 / ریاضی و آمار 38.89/ تئوری 23.33/ اقتصاد 50/ تحقیق در عملیات 37.78/ مدیریت مالی 33.33/ بازاریابی 57.78 / معدل موثر : 14.34

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من دانشجوی مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بودم با معدل 13.87 و در زمان مطالعه برای کنکور  12واحد درس دانشگاهی داشتم که البته با اجازه و هماهنگی بعضی از اساتید کلاسهام رو نمی رفتم (البته این در آخر منجر به مشروطی ترمم شد) و همچنین بنده مدرس زبان هستم که در دوران کنکور هم حدود هفته ای 5ساعت شاغل بودم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
بلی، من در آزمونهای مدرسان شریف شرکت می کردم که با توجه به اینکه برام بیشتر سنجش خودم مهم بود، نه اینکه سوالات استاندارد هستند یا نه، در کل رضایت نسبی ای داشتم. البته موسسه مدرسان به کسانی که برای آزمون ثبت نام می کنن به طور رایگان مشاوره هم می دهد که البته من خیلی از این سرویس استفاده نکردم چرا که مربی، مشاور و راهنمای من ز.حیدری فرد (که 90درصد موفقیتم رو مدیون ایشان هستم.) در این زمینه بنده رو کمک می کردن.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من تو تابستان می خواستم برای کنکور ارشد در رشته آموزش زبان انگلیسی شرکت کنم و اصلا برای مدیریت درس نخوندم. برای همین مدیریت رو دقیقا یادم هست که از اول مهر شروع کردم.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
من با توجه به علاقه ام انتخاب اولم رو منابع انسانی استراتژیک دانشگاه تهران زدم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
درباره نکات کلی درس خواندن در آخر مصاحبه صحبت خواهم کرد. اما برای هر درس پیشنهاد بنده به شرح زیر است:

* زبان: با توجه به اینکه زبان تخصصی نیمی از سوالات هست، توصیه بنده فلش کارتهای DLM هست که هم برای vocdbulary خوبه هم برای passageها. البته برای passage یک کتاب متن های تخصصی مدیریت زبان هم نیازه. یعنی کتاب یکی از این اساتید: دکتر داور ونوس، دکتر آرمان اشراقی و یا دکتر ناصرزاده. لازمه به عزیزان بگم نیازی به وقت صرف کردن روی گرامر نیست، چراکه بسیار وسیع هست (از Elementaryتا Advanced) و اصلا ارزش نداره برای پنج تا سوال Cloze test این همه وقت صرف کنید.

* ریاضی و آمار: برای ریاضی کتاب های دکتر محمودیان یا رنجبران خیلی باهم فرقی ندارند. فقط باید حواستون باشه که گول مباحث زیاد رو نخورید! بعضی از مباحث فقط وقت گیرند و هر 100سال هم ممکنه ازشون سوال نیاد! حتما قبل از مطالعه هر مبحث ببینید کلا چند تا تست در مثلا 10 سال گذشته ازش اومده. مثلا اگر می بینید از فصل ماتریس ها 200 تا سوال تو سالهای اخیر اومده و از فصل چند جمله ای ها و دنباله ها کلا 50 تا، وقتتون رو روی دنباله ها تلف نکنید!نکته خیلی مهم درباره درس ریاضی اینه که هر فصل رو اول یک بار روزنامه وار بخونید، بعد چندتا تست بصورت تصادفی (ترجیحا از سالهای قدیمی تر) بزنید ازش. این کار دوتا دلیل داره: اول اینکه خیلی از نکات رو تو درس ریاضی فقط تو تست می شه فهمید و وقتی توضیحش رو تو خود متن درس می خونید متوجه نمی شید، دوم اینکه وقتی دارید هر مبحث رو می خوانید، نکات زیادی هستن که به درد شما نمی خورن و با این کار متوجه می شید که کدوم نکات اینطوری هستن. پس اول یک بار روزنامه وار بخوانید و چندتا تست بزنید، بعد برای بار دوم با دقت کامل مطالب مهمتر رو بخوانید و یاد بگیرید. همچنین برای آمار توصیه من کتاب دکتر رنجبرانه و اونم مثالهاش از خود متن درس خیلی بیشتر کمک می کنه.

* تئوری های مدیریت: یکی از نکاتی که یکی از دوستان من که رتبه 2 بازرگانی پارسال بود راجع به درس تئوری بهم گفت و واقعا مهم هست، اینه که درسته که تعداد کتابها مهمه، اما به قول یه موسسه ای، بجای اینکه چندین کتاب بخوانید، یک کتاب را چندین بار بخوانید! منابع مهم برای تئوری مدیریت کتابهای دکتر رضاییان (مبانی سازمان و مدیریت) و دکتر الوانی (مدیریت عمومی) هست. برای رفتار و منابع انسانی هم توصیه می کنم وقتتون رو بجای اینکه صرف خواندن کتابهای قطور بکنید، کتاب خلاصه تئوری مدیریت صادق سپندارند (انتشارات نوین) رو تهیه کنید و این دوتا درس رو از روی اون بخوانید. و صد البته در کنار همه اینها زدن تستهای پرچ بینهایت مهمه. برنامه تون رو طوری هماهنگ کنید که حتی اگر شده فقط یک کتاب بخوانید، در کنارش تستهای پرچ رو هم حتما بزنید. یکی از حیاتی ترین نکات راجع به تئوری نحوه خواندنش هست چون بسیار فراره! توصیه بنده اینه که هر صفحه رو 7 بار بخوانید. برای مثال: روز اول شما 2 ساعت زمان برای تئوری دارید و توش 10 صفحه می خوانید (صفحات 1 تا 10). فردا هم اگر 2ساعت وقت دارید، اول اون 10 صفحه رو یبار دیگه کامل بخونید، بعدش برید سراغ بقیه صفحات. اونقدر این کار رو انجام بدید تا هر صفحه رو 7بار خوانده باشید. درضمن هر فصل هم که تموم می شه، یک بار از ابتدا همه فصلها رو مرور کنید.

* اقتصاد خرد و کلان: برای اقتصاد خوردن کتابهای اقتصاد خرد و کلان دکتر نظری هست! البته نیازی به کتابهای 2000تست نیست. اما حواستون باشه که چون این کتاب خودش بصورت خلاصه نوشته شده، همه نکات (واو به واو)، همه سوالات صحیح و غلط و همچنین تستهای تالیفی بینهایت مهم هستند. سعی کنید از روی کتاب خلاصه برداری نکنید چون خیلی از دوستان رو دیدم با این کار کمتر سراغ کتاب رفتند و همین واسه شون مشکل ساز شد!

*تحقیق در عملیات: برای این درس کتاب دکتر عارفه فدوی رو پیشنهاد می کنم و از همه واجب تر، کلاسهای دکتر سپندار رو. کلاسهای ایشان برای همه مفید هست. چه کسانی که ریاضی قوی دارند و چه آنهایی که در درس ریاضی ضعف دارند.

* مدیریت مالی: اینجا ابتدا لازمه از دوست خوبم ج. محمدی که به من با حوصله درس مدیریت مالی رو آموزش داد و رفع اشکال کرد تشکر کنم. بعد با عرض این نکته که بنده واحد مدیریت مالی رو در دانشکده سه بار برداشتم و با نمرات شش، نه و در آخر یازده گذراندم چرا که هیچوقت حوصله خواندنش رو نداشتم! دلیل اینکه این نکته را عرض کردم این بود که بگم مدیریت مالی رو می شه به راحتی یاد گرفت، به شرطی که وقتی درس ها را می خوانید، با اینکه سخت به نظر میاد، ادامه بدید! چون وقتی به تستها می رسید بعد از زدن چندتا تست متوجه می شید که این درس بینهایت سادست! درضمن کتاب مدیریت مالی مناجاتی بهترین کتاب برای کنکور مالی مخصوصا برای رشته بازرگانی هست.

* بازاریابی: برای این کتاب هم کتاب مناجاتی رو تهیه کنید. این کتاب رو هم اگر مثل تئوری بخوانید توش می شه به راحتی درصد حداقل 60 رو آورد.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
ابتدا عذر خواهی می کنم اگر بیش از حد حرف زدم، اما چندتا نکته هست که به من بینهایت کمک کرد:
1. کمال گرایی رو دور بندازید!!! یه نگاه به رتبه های برتر که بندازید، می بینید که میانگین درصدها بین 42 تا 50 هست! این یعنی هنگام هدف گذاری واقع گرا باشید. مثلا من از اول می دونستم که قراره مالی رو حدود 30 بزنم، پس همونقدر هم براش وقت گذاشتم و فقط 3 فصل خواندم....
2. خودتان را بشناسید. دانش نحوه استفاده از نقاط قوت و ضعف هر کسی برای خودش یک گنجینه ارزشمندست، انرژی بیشتر روی نقاط قوت خود گذاشته و سعی کنید در دروسی که نقاط ضعف شما هستند نمره متوسط به پایین را حداقل کسب نمایید.
3. اعتماد بنفس از نون شب هم واجب تر است. خیلی از رقبای شما (حتی دوستان و اعضای خانواده)، خواسته یا ناخواسته سعی می کنند اعتماد بنفس شما را پایین آورده یا بصورت کاذب بالا ببرند! اما اگر شما از خود شناخت کافی داشته باشید دیگر نه مغرور می شوید و درگیر اعتماد بنفس کاذب، و نه اعتماد بنفس خود را از دست می دهید. برای مثال اگر در دو آزمون اول درس ریاضی را 10 زدید، به حرف دیگران اصلا اعتنا نکنید که کم یا زیاد است! هدف کوتاه مدت شما برای ریاضی در این شرایط مثلا 20 درصد خواهد بود، نه 50 درصد! چون شما به هر دلیلی، در درس ریاضی قوی نیستید، اما در عوض قطعا قابلیتهای دیگری دارید.
در آخر از سایت modir.ir تشکر می کنم که بسیار کمکم کرد

و سخنم را اینطور تمام می کنم:
*هیچکس احمق به دنیا نمی آید! اما اگر توانایی یک کوسه را در بالا رفتن از یک درخت به رخش بکشید، آن کوسه تمام عمر خود تصور می کند یک احمق به تمام معناست! (آلبرت آینشتاین)


 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه