شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,324
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,586,754
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 162
کاربران حاضر: 163


مصاحبه سایت مدیر با عرفان سبزه پرور رتبه 3 کنکور کارشناسی ارشد سال 1393 رشته کارآفرینی
 


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟

سلام، متشکرم

زبان 91.11 % رتبه کارآفرینی 3
ریاضی- آمار 41.11 % رتبه مدیریت دولتی 17
تئوری های مدیریت 56.67 % رتبه فناوری اطلاعات 21
اقتصاد 1.67 % رتبه بازرگانی 34
بازاریابی 77.78 % رتبه صنعتی و تکنولوژی 56
کارآفرینی 22.22 % معدل موثر 14.75
 

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
من در رشته مهندسی مکانیک جامدات در دانشگاه بین المللی امام خمینی تحصیل کردم و هنوز دانشجو هستم. تا شهریور 93 فارغ التحصیل میشم. معدل کارشناسی ام  14.2 بود.

آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
بله. هر دو. در ترم تحصیلی منتهی به آزمون ارشد (مهر تا بهمن 92) علاوه بر این که در دانشگاه واحد درسی داشتم، مجبور بودم در آموزشگاه زبانی که در داخل دانشگاه هست، به فعالیتم ادامه بدم. از سال 1389 تا کنون به مدیریت آموزشگاه و تدریس و ترجمه زبان انگلیسی مشغولم.
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
من فقط در دو آزمون جامع پایانی موسسه ماهان شرکت کردم، اما کلاس نرفتم، فرصتش رو هم نداشتم. آزمون های ماهان کیفیت نسبتا خوبی داشت؛ به خصوص این که پاسخنامه های دقیق و مفصلی ارائه می دادند.
از پاسخنامه ها خیلی استفاده کردم و نکات زیادی یاد گرفتم. البته دو آزمون اینترنتی ماهان رو هم شرکت کردم و از اونها هم راضی ام. آزمون حس رقابت خوبی ایجاد میکنه و این میل رو به وجود میاره که دفعه بعد بهتر بشید.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
به طور جدی از 19 مهرماه 92 با شروع فلش کارت های تئوری های DLM درس خوندن رو استارت زدم. قبل از اون فقط کتاب مبانی کارآفرینی دکتر احمدپور را روخوانی کرده بودم. ساعات درس خوندنم در ابتدا خیلی متغیر بود، اما در ماه آخر منظم شد. در آبان ماه متوسط روزانه بین 4 تا 5 ساعت، و آذر ماه متوسط 6 ساعت مطالعه داشتم. در دی ماه به دلیل این که امتحانات پایان ترم هم داشتم، میانگین ام خیلی پایین اومد، حدود 3 ساعت در روز. یک ماه پایانی را به روزی 8 ساعت رسوندم. البته اصلا توصیه نمی کنم کسی به طور میانگین زیر 8 ساعت تحت هیچ شرایطی درس بخونه، چون حجم مطالب واقعا زیاده. همچنین برای کسب رتبه های تک رقمی، نهایتا باید از ابتدای تابستان به طور جدی آغاز کرد.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
من در ابتدا فقط برای کارآفرینی درس میخوندم و نه هیچ گرایش دیگری. بعد از اعلام نتایج و جستجوها و تحقیقاتی که در مورد سایر گرایش ها انجام دادم، در نهایت گرایش فناوری اطلاعات-کسب و کار الکترونیک و سیستم های پیشرفته دانشگاه تهران رو به عنوان انتخاب های اول زدم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
منابع سایت مدیر تقریبا کامله. اما مواردی رو که خودم خوندم و پیشنهاد میکنم:
 
زبان عمومی 10 سوال اول مربوط به واژگان: من همیشه میگم که راه میانبر یا کوتاه مدت برای زبان وجود نداره، انصافا باید وقت بگذارید و زبان یاد بگیرید. از این مرحله هم که عبور کنید بالاخره دکتری یقه تون رو میگیره یا نهایتا سر کار. پس بهتره که تا زوده به فکر زبان باشید، هر چی جلوتر بره وقت و حوصله کمتر میشه. حقیقتا منبع ثابتی برای واژگان وجود نداره. هر چقدر بیشتر زبان خونده باشید بهتره. در ابتدا توصیه اکید میکنم که سوالات زبان عمومی مربوط به همه رشته های فنی، علوم پایه و انسانی رو در 5 سال اخیر گردآوری کنید و تست بزنید. نشر پردازش یک دی­ وی­ دی داره که تمام دفترچه های ارشد همه­ ی رشته ها رو در قالب پی­ دی­ اف با کلید سوالات یک جا جمع کرده، می تونید از اون استفاده کنید. البته زبان عمومی برخی رشته ها مشترکه، مثل مکانیک و مدیریت، ولی سوالات بقیه رشته ها متفاوته. مهمه که سوالات بقیه رشته ها غیر از مدیریت رو هم دیده باشید. من سوالات رو آنالیز کردم و سوال مشابه و تکراری زیاد دیدم.
 اما این کتب رو هم پیشنهاد میکنم َ(هر چند تا که تونستید و در دسترس دارید):
Essential words for the TOEFL
504 Absolutely essential words
1100 Words you need to know
Vocabulary for IELTS
Word power made easy
Oxford word skills (intermediate and advanced)
Select readings (all levels)
Reading and Vocabulary development (4 volumes) by Ackert and Lee
 
زبان عمومی 5 سوال مربوط به گرامر: باز هم در ابتدا باید سوالات سال های قبل رو گردآوری کنید. متوجه خواهید شد که تقریبا چندین نکته گرامری هست که هر سال از اونا سوال طرح میشه. میتونید با مراجعه به این کتب اطلاعاتتون رو در اون زمینه ها افزایش بدید:
Intermediate Grammar in Use
Advanced Grammar in Use
این کتب مثل دیکشنری هستند و در مواردی کاربرد دارند که نکته ای رو بخواهید در اونا چک کنید و تمرین کنید. اگر در مورد گرامر یا در کل زبان انگلیسی مشکل پایه ای دارید، بهتره حتما کلاس برید.
 
زبان تخصصی:در اینجا دونستن تکنیک های خواندن متن مثل skim and scan و تکرار و تمرین آنها بسیار مهم است. اگر بخواهید تمام متن ها رو بخونید وقت زیادی از دست میدید. باز هم متن های سال های قبل بسیار مهم هستند.
کتاب "انگلیسی برای دانشجویان رشته مدیریت" نوشته دکتر مشفقی، انتشارات سمت، به عنوان مرجع متون تخصصی پیشنهاد میکنم.
 
ریاضی و آمار: ریاضی و کاربرد آن در مدیریت و حسابداری، رنجبران، نشر اثبات. برای آمار هم کتاب دکتر عادل آذر یا رنجبران خوبه. بنظرم همین ها کافیه چون داخلش تست هم هست. من فقط ریاضی رو خوندم و به آمار نرسیدم.
تئوری های مدیریت:حتما فلش کارت های DLM رو بخونید. خیلی خیلی موثره. خودم علاوه بر فلش کارت دو کتاب "مبانی سازمان و مدیریت" دکتر رضاییان و "مدیریت عمومی"دکتر الوانی رو خوندم. اما کتاب تست مهرداد پرج رو هم توصیه می کنم.
اقتصاد:کتب اقتصاد خرد و کلان دکتر نظری ... البته من فرصت نکردم بخونم ...
بازاریابی:کتاب مدیریت بازاریابی سه استاد + فلش کارت DLM لبته در درس بازاریابی فلش کارت های این موسسه یک مقدار حجیم اند، قبلش در سایت DLM نمونه هاش رو ببینید. خلاصه کاتلر بهمن فروزنده رو هم پیشنهاد میکنم.
کارآفرینی: کتاب مبانی کارآفرینی دکتر احمدپور و مقیمی + کارآفرینی پیشرفته احمد پور. فلش کارت هم میشه به جای کتاب مبانی کارآفرینی بخونید اما خوندن کارآفرینی پیشرفته حتما واجبه، کاری که من نکردم ...
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
برای موفقیت در کنکور رعایت چند چیز خیلی مهمه:
1-    آهسته و پیوسته و مطمئن بودن (Slowly but surely)، همون طور که عرض کردم برای دانشجوهای سال آخر بهترین زمان شروع، ابتدای تابستان هست. یعنی وقتی که امتحانات پایان ترم تموم شده و تا کنکور حدود 8 ماه زمان هست. خیلی مهمه که شما هر روز سعی کنید میانگین حداقل 8 ساعت رو پیاده کنید. نیازی نیست یک روز 12 ساعت و اونوقت فردای اون روز از خستگی و بی حوصلگی 2 ساعت درس بخونید. بعضی روزها میرسه که اصلا حس درس خوندن نیست؛ اشکالی نداره!!! از اون روز به نحو احسن استفاده کنید تا حال و هواتون عوض بشه!
2-    چک کردن آزمون های آزمایشی، حتما آزمون آزمایشی شرکت کنید و حتما بعد از هر آزمون به طور کامل پاسخنامه اش رو زیر و رو کنید و نکات مهم رو هایلایت کنید. اکثر پاسخنامه ها علاوه بر ارائه جواب سوال در مورد چند مطلب مشابه دیگه هم صحبت می کنند که خوندنشون فوق العاده است.
3-    فلش کارت، برای درس هایی که خیلی گسترده اند مثل تئوری های مدیریت و بازاریابی، اکیدا توصیه میکنم که از فلش کارت های DLM استفاده کنید. همچنین وبسایت این موسسه تا لحظه آخر خلاصه­ های کوتاه و مهمی از دروس مختلف رو قرار میده که خودش مایه­ ی دلگرمیه.
4-    آرامش سر جلسه آزمون، همه­ ی زحمات و تلاش ها یک طرف و سرحال بودن سر جلسه آزمون یک طرف دیگر! کنکور یک مجموعه است. این نیست که فقط درس بخونید و زحمت بکشید. حفظ خونسردی سر جلسه آزمون از همه چیز مهمتره. اگر شما به دلیل استرس شب قبل از آزمون نمی تونید بخوابید یا این که مشکلات تنفسی و داخلی به سراغتون میاد، اصلا به هم نریزید!!! هزاران نفر دیگه هم همین شرایط رو دارند. پس با خونسردی روی آزمون تمرکز کنید؛ شرایط برای همه برابره!
5-    برنامه ریزی دقیق و هدف گذاری، هر هفته برنامه تون رو آپدیت کنید و از ابتدا هدف نهایی رو انتخاب کنید. حتی در صورت امکان در ابتدا به دانشکده مورد نظرتون برید و با اساتید و دانشجوهای اونجا صحبت کنید؛ این به شبیه سازی ذهنی تون هم کمک میکنه که هدف رو در دسترس تر ببینید.
6-     درس زبان انگلیسی، درصد بالا در این درس معجزه میکنه! خیلی ها این درس رو سفید می گذارند. شما از این فرصت استفاده کنید. نحوه خوندنش رو در بخش قبلی توضیح دادم.
7-    خواندن مصاحبه با رتبه های برتر سال های قبل، حتما مصاحبه ها رو که در سایت مدیر قرار دارند بخونید، حتی مربوط به گرایش های دیگه. چون افراد مختلف با طرز فکرهای مختلف روش های خاص خودشون رو بیان کردند و شما میتونید در این بین متد مختص خودتون رو پیدا کنید.
8-    15 روز پایانی منتهی به آزمون رو به شبیه سازی اختصاص بدید، شرایط آزمون رو از قبل پیش بینی و شبیه سازی کنید. در 15 روز پایانی، هر دو روز در میان یکی از کنکور های گذشته رو از خودتون امتحان بگیرید و کامل چک کنید، البته سر ساعت 8 صبح و در زمان مقرر، حتی نیم ساعت هم اضافه تر سر صندلی بمونید تا تبدیل به یک عادت بشه. اگر به صبح بیدار شدن عادت نکنید، سر جلسه کند هستید و زمان رو راحت از دست میدید.