رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من دوره کارشناسی رو در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری با معدل 12.72 گذروندم که از همون زمان هم شاغل هستم. با توجه به معدل پایینم فکر نمی کردم بتونم رتبه خوبی کسب کنم چون وقتی نمونه کارنامه های سالهای گذشته رو بررسی میکردم هیچکس با رتبه خیلی خوب و معدل پایین ندیده بودم که خدا رو شکر شاید حالا خود من یه انگیزه بشم واسه داوطلب هایی که معدل خوبی ندارن.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟
من در هیچ کلاسی شرکت نکردم و فقط در آزمون های آزمایشی یکی از موسسات که جامعه آماری بزرگتری نسبت به بقیه داشت شرکت کردم و شرکت در این آزمونها به شدت در تقویت انگیزه من برای بیشتر و بهتر درس خوندن تاثیرگذار بود.
این نکته رو هم جا داره بگم که رتبه من در این آزمونها هیچوقت بهتر از 400 نشد و همیشه در همین حدود بود.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
ابتدا اوایل تابستان شروع کمرنگی داشتم که تا آخر تابستان فقط حدود یکی دو فصل از کتاب مبانی مدیریت و سازمان دکتر رضاییان رو تونستم بخونم ولی اوایل پاییز با کمک یکی از دوستان بسیار نزدیکم که رتبه یک ارشد هم بود برنامه درسی خیلی خوبی رو تنظیم کردم که از اونجا به بعد تازه میشه گفت شروع به درس خوندن کردم و طبق برنامه درسیم که از 8 صبح شروع میشد و تا 10 شب ادامه داشت پیش میرفتم.
داشتن یک برنامه درسی خیلی خیلی خیلی مهمه. بدون برنامه هدف براتون گنگه و راندمانتون هم شدیدا پایین میاد.
طبق برنامه ای که داشتم هر یک و نیم ساعت رو مختص یه یک درس خاص کرده بودم و بینشون هم نیم ساعت استراحت میکردم.
من دقیقا همونقدر که نسبت به زمان مطالعه ام حساس بودم نسبت به زمان استراحتم هم حساس بودم و حتی 1 دقیقه از یکی رو صرف اون یکی نمیکردم.
در کل نظر من اینه که شهریور ماه بهترین زمان برای شروعه. چون زودتر از اون خستتون میکنه و دیرتر ممکنه باعث بشه زمان کم بیارید.
برای برنامه ریزی خیلی خلاصه توضیح میدم:
- زمان باقی مونده تا کنور به ساعت (ساعاتی که میتونید بخونید مثلا روزی 9 ساعت) حساب کنید.
- حجم منابعی که میخواید بخونید رو به تعداد صفحه حساب کنید و برای هر درس با توجه به حجمش نسبت به کل منابع درصد تعیین کنید.
- برای هر درس با توجه به ضریب درس و اهمیت درس و مشکل بودنش برای خودتون درصد تعیین کنید.
- با توجه به میانگین درصدهای محاسبه شده به همان میزان از زمان باقی مانده تا کنکور را به آن اختصاص دهید.(مثلا زبان 23 درصد شده و شما 100 ساعت کلا وقت دارید، پس 23 ساعت را به زبان اختصاص میدهید.)
حالا چینش دروس و ساعت های مطالعه با خودتونه که چطور صلاح میدونید.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
خب تو بحث انتخاب رشته باید بگم که بسته مشاوره ای سایت مدیر خیلی خوب و مفید بود. اینو اصلا به عنوان تبلیغ نمیگم بلکه واقعا من استفاده زیادی از این بسته کردم و حتی با کمک اون چند نفر رو هم راهنمایی کردم.
نکته قشنگش اینجا بود که مثل خدمات پس از فروش، بعد از خرید بسته، اطلاعات اضافه ای که از سایت میخواستم برام ایمیل میشد.
با توجه به آخرین رتبه قبولی سال قبل روزانه تهران در رشته مدیریت IT که حدود 60 تا 70 بود (البته با ظرفیت 13 نفر) من با احتساب اینکه ظرفیت به 30 نفر افزایش پیدا کرده بود احتمال قبولی روزانه تهران رو هم میدم پس اول روزانه تهران سپس شبانه تهران و بعد از اینها تربیت مدرس و بهشتی و ... رو زدم که در مورد گرایشها هم ابتدا کسب و کار، بعد سیستم اطلاعاتی، سوم منابع اطلاعاتی و آخر هم هوشمندی کسب و کار روزدم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
در مورد زبان و ریاضی نمیخوام کسی رو نا امید کنم ولی به نظر من 90 درصد موفقیت در این دروس بستگی به پایه و دانش قبلی افراد داره. من از دوره راهنمایی کلاس زبان میرفتم و پایه زبان قوی مخصوصا در بحث گرامر و ریدینگ داشتم و برای آزمون ارشد فقط لغت خوندم که اونم از کتاب زبان عمومی ناصرزاده، 504، 1100، و از همه مهمتر و مفیدتر مجموع لغات آزمونهای سالهای پیش که توسط خانم مجدمی تهیه و توسط سایت مدیر ارائه شده استفاده کردم. برای خودم از مجموع این منابع فلش کارت درست کردم و هر روز میخوندم.
در مورد درس ریاضی هم چون پایه قوی نداشتم وقت زیادی ازم میگرفت پس رهاش کردم و زمانش رو به دروسی دادم که خوندنشون بازدهی بالاتری رو میداد.
تئوری های مدیریت منابع زیادی داره که همشون هم مهم هستند پس بیشترین زمان رو هم میگیره. من پیشنهاد میکنم دوستانی که مثل من از رشته های دیگه به مدیریت میان و پیش زمینه ای از مباحث مدیریت ندارن از کتاب مدیریت عمومی الوانی شروع کنن و بعد از اون مبانی مدیریت رضاییان و در ادامه اینها، مبانی مدیریت رفتار سازمانی رضاییان، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم رضاییان، مدیریت منابع انسانی اسفندیار سعادت رو بخونن. برای 3 مورد آخر احتمالا زمان کم بیاد که برای خود من همینطور شد و من از خلاصه این کتب که در سایت مدیر موجوده استفاده کردم.
اما برای درس تئوری مدیریت یک نکته خیلی خیلی مهم هست و اون اینکه تمام این منابع رو 2-3 هفته مونده به آزمون باید تموم کنید و زمان باقی مونده رو اختصاص بدید به مجموعه سوالات طبقه بندی شده کنکور کارشناسی ارشد تئوریهای مدیریت مهرداد پرچ. من 25 درصد از 45 درصدی که زدم رو مدیون این کتاب هستم.
برای درس اقتصاد، 2 کتاب اقتصاد خرد و کلان محسن نظری کفایت میکنه و تست زنی و حل تمرین خیلی کمک میکنه. نکته مهم در مورد این درس اینه که ابتدا مباحث سخت و پیچیده به نظر میان و به اصطلاح درس نچسبی هست ولی با 2-3 بار مرور میبینید که رفته رفته مباحث روان و قابل درک میشن و چون حجم کتاب های این درس کمه، میشه راحت 7-8 بار دورشون کرد.
من هفته آخر تستهای سال 90-91-92 رو که قبلا اصلا ندیده بودم نزدیک به 90درصد میزدم ولی خب امسال به نظرم نسبت به سالهای قبل تفاوت داشت.
درس تحقیق در عملیات یا پژوهش عملیاتی هم کتاب خانم فدوی خیلی خوب بود ولی من 2-3 فصل اول رو فقط خوندم چون قصد داشتم کلاس برم که اونم نشد.
ساده ترین درس بین دروس آزمون ارشد به نظر من بازاریابی است. کتاب آقای مناجاتی و خلاصه کتاب 3 استاد که در سایت مدیر هست براش کفایت میکنه.
اینها دروسی بود که من میتونستم راهنمایی کنم. ولی در کنار اینها من کتاب تست هم گرفته بودم و از سال 84 تا 89 رو بین زمان خوندن و 3 سال آخر رو از 1 هفته مونده به کنکور زدم.
یه چیزی هم بگم شاید جالب باشه برای دوستان. من تا ساعت 8-9 شب قبل روز کنکور اقتصاد دور میکردم و از ساعت 11 تا حدود 12:30 شب هم بازاریابی. برای بازاریابی شروع کردم تستهای کنکور سال 90 تا 92 رو با جواب فقط خوندم. وقتی صبح رفتم سر جلسه و به سوالای بازاریابی رسیدم و شروع کردم به زدن تستها خندم گرفته بود. از 15تا سوال 10-12 تاشون دقیقا سوالای کنکور 3 سال گذشته بودن که من شب قبل خونده بودم و من با خوندن 2-3 کلمه اول هر سوال، جواب رو از بین گزینه ها پیدا میکردم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
دوستان عزیزی که سال های قبل ارشد شرکت کرده و موفق بودن بیشترین کمک رو به من کردن. من از ابتدای تصمیمم برای شرکت در آزمون تا انتخاب رشته، با دست کم 7-8 نفر از شرکت کننده های سالهای قبل صحبت و مشورت کردم. 2 نفر از این دوستان رو قبلا میشناختم ولی بقیه رو از راههای مختلف پیدا کردم و چقدر هم خوب و با حوصله این عزیزان منو راهنمایی کردن که از همشون ممنونم. به عزیزانی که قصد شرکت در آزمون ارشد رو دارن شدیدا توصیه میکنم اونها هم همین کار رو بکنن که مهمترین عامل موفقیت من همین بود.
لازم به گفتن نیست که سایت مدیر هم، راهنما و مرجع بسیار خوبیه. لااقل من خودم خیلی استفاده کردم .
یه نکته ای رو دوست رتبه یکیم میگفت منم تاییدش میکنم. میگفت روز کنکور اگه روزت باشه میتونی خیلی بهتر از اونی که فکر میکنی نتیجه بگیری. این یعنی روحیه خیلی مهمه، خیلی. برای من روز کنکور روزم بود و با اینکه در آزمونهای آزمایشی رتبه بهتر 400 نداشتم، رتبه ارشدم 80 شد. سعی کنید روز کنکور بهانه ای برای اینکه روزتون باشه جور کنید.
موفق باشید.