سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است.
در این بخش گفتگوی سایت مدیر با آقای محمدعلی حسنی نیک رتبه 40 کنکور کارشناسی ارشد سال 1393 رشته مدیریت دولتی را می خوانید.
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و تشکر
من به لطف حضرت حق توانستم به رتبه 40 رشته مدیریت دولتی با درصد های زیر دست پیدا کنم:
زبان: 10 درصد؛ ریاضی و آمار؛ 6.67 درصد؛ تئوری های مدیریت: 48.33؛ اقتصاد: 56.67؛ مالیه عمومی و بودجه: 55.56 و حسابداری دولتی: 40 درصد
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من دانشجوی مدیریت بازرگانی دانشگاه پیام نور قم بودم که معدل موثرم در کنکور 13.15 بود و زمان ثبت این مصاحبه هنوز معدل فارغ التحیلیم مشخص نیست.
من سرکار نمی رفتم ولی دانشجو بودم و ترم قبل از کنکور هم 14 واحد برداشته بودم که یکم سخت بودن برنامه ریزی برای اینکه هم دروس دانشگاه رو بخونم و هم اینکه از رقبای کنکوری عقب نمونم. این رو هم بیشتر به عنوان یک توصیه برای دوستان عزیزی که هنوز در ابتدای دوران دانشجویی خودشون هستن گفتم که از همین الان برای آینده شون برنامه ریزی کنن تا هم معدلشون بالا باشه و هم برای کنکور وقت کافی در اختیار داشته باشن.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
خیر، من نه در کلاس های آمادگی کنکور شرکت کردم و نه در آزمون های آزمایشی، ولی به گمانم شرکت در آزمون های آزمایشی خیلی میتونه کمک کنه.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
قبل از اینکه به این سوال جواب بدم باید مطلبی رو عرض کنم:
شاید تا یک سال قبل از کنکور من هیچ برنامه ای برای اینکه اصلا در آزمون شرکت کنم نداشتم و کلا هیچ علاقه ای به رشتم نداشتم و این رو دوستان عزیز به راحتی از روی معدلم میتونن تشخیص بدن، و نه تنها رتبه نسبتا خوبی که کسب کردم بلکه اصل شرکت در آزمون رو هم مدیون 3 نفر هستم. خانم آوانسیان، آقای هوسپیان و خانم دکتر نسرین پناهی که جا داره یه بار دیگه از همین جا از این عزیزان تشکر کنم به خاطر حمایت ها و تشویق هاشون که همیشه بهم امید دادند و در واقع بهم فهماندند که « من هم می توانم».
همونطوری که گفتم من تقریبا یه سال قبل از کنکور تصمیم گرفتم که مطالعه رو شروع کنم، ولی از اونجائی که اکثر واحدهای مقطع لیسانس هم بودن که باید پاسشون میکردم وقت زیادی برای مطالعه کنکور نداشتم و شاید نهایت روزی 90 تا 120 دقیقه برای کنکور وقت گذاشتم. تابستون هم به دلیل ماه مبارک رمضان و اینکه 8 واحد رو باید پاس میکردم نهایت روزی 5 ساعت وقت گذاشتم برای کنکور. بعد از پایان امتحان های ترم تابستان تا مهر روزی حدودا 7 ساعت مطالعه داشتم که با شروع شدن ترم پائیزی بازم زمان مطالعه کنکوری من برگشت به روزی 5 ساعت؛ البته متوسط 5 ساعت، بعضی روز ها بی نظمی داشتم که مطمئنا اگه با برنامه تر این مسیر رو طی میکردم و به توصیه دوستان عزیزی که نام بردم عمل میکردم به هدفم که رتبم تک رقمی بود هم میرسیدم!
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
5 انتخاب اولم به ترتیب:
1-دانشگاه تهران، مدیریت دولتی(مدیریت سازمان با رویکرد اسلامی)
2-دانشگاه تهران، مدیریت دولتی
3-دانشگاه علامه طباطبایی؛ مدیریت منابع انسانی
4-دانشگاه تربیت مدرس؛ مدیریت دولتی
5دانشگاه شهید بهشتی؛ مدیریت منابع انسانی
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: برای دوستانی که وقت زیادی برای کنکور ندارن توصیه خاصی ندارم، چون خودم تو زبان کنکور موفقیتی نداشتم.
ولی به دوستانی که حداقل 6 ماه میخوان برای کنکور به طور اختصاصی وقت بذارن توصیه میکنم که اول سری کتاب های اینترچنج رو کامل بخونن(در عرض دو ماه و نیم)، تمام لغاتش رو یاد بگیرن و تمام تمرین های کتاب تمرینش رو کامل حل کنن، بعد به کتاب های اختصاصی کنکور مخصوصا کتاب های زبان عمومی و زبان اختصاصی اشراقی بپردازند، نتیجه بهتری خواهند گرفت. البته لغات کنکور سالهای گذشته که سرکار خانم مجدمی تهیه کردن و در همین سایت قابل دانلود هست هم جای خودش رو داره
تئوری های مدیریت: فلش کارت های دی ال ام حرف اول رو میزنن. ولی توصیه من به عزیزانی که تازه میخوان برای کنکور برنامه ریزی کنن اینه که بین دو تا کتاب مدیریت عمومی الوانی و مبانی سازمان و مدیریت رضائیان یکی رو انتخاب کنن(ترجیحا مدیریت عمومی الوانی) و همچنین کتاب منابع انسانی سعادت و رفتار سازمانی رضائیان رو مطالعه کنن و بعد به سراغ فلش کارت های دی ال ام برن و در یک ماه و نیم آخر هم حتما دو بار کتاب تست های سراسری ارشد استاد پرچ رو مطالعه کنن. البته اگر کسی وقت اضافه داشت برای فهم بهتر مطالب میتونه به کتاب نظریه های مدیریت و سازمان سید جوادین و همچنین تئوری سازمان رابینز هم مراجعه کنه؛ البته فقط کسانی که وقت کافی داشته باشند.
ریاضی و آمار: برای این دو درس توصیه خاصی ندارم چون خیلی وقت نذاشتم براشون، دو تا تستی هم که سر جلسه زدم فقط به خاطر این بود که در ترم منتهی به کنکور درس آمار 1 رو برداشته بودم که چون اونجا مطالعه کرده بودم تونستم سر جلسه کنکور هم دو تا از تست ها رو بزنم.
اقتصاد: زمان اعلام نتایج وقتی که درصد اقتصادم رو دیدم خشکم زد، چون تقریبا مطمئن بودم که درصدم در این درس کمتر از 80 نخواهد بود و هنوزم باورم نمیشه که فقط 56.67 زده باشم. برای این درس مثل همیشه و مثل همه، من هم کتاب های دکتر نظری رو توصیه میکنم، البته اگه دوستان وقت کافی دارند حتما کتاب های 2000 تست خرد و کلان ایشون رو هم بزنن ولی اگه وقت کافی ندارند همون کتاب های خلاصه درسشون کافیه. توصیه من به عزیزان اینه که در همه دروس و علی الخصوص درس اقتصاد خلاصه برداری کنن تا مرور درس هاشون هم بیشتر بشه هم سریع تر و هم با کیفیت تر. اما اینجا به نظرم مناسب باشه که از سرکار خانم مهتا اللهیاری تشکر کنم که خیلی به من برای فهم این درس کمک کردند؛ هر چند از درصدی که در این درس کسب کردم راضی نیستم و فکر میکنم در این مورد اشتباهی رخ داده ولی همین درصد رو هم مدیون کمک های ایشونم
مالیه عمومی: دوستانی که رشته مقطع کارشناسیشون مدیریت نبوده و این درس رو پاس نکردن بهتره که با یک بار مطالعه کتاب مالیه عمومی لطفعلی بخشی این درس رو شروع کنن و بعد به مطالعه کتاب های اقتصاد بخش عمومی( مالیات ها) و اقتصاد بخش عمومی(مخارج دولتی) از دکتر پژویان بپردازند و همچنین تست های سال های گذشته کنکور رو بزنن؛ دوستانی هم که در مقطع کارشناسی این درس رو پاس کردن دیگه نمیخواد کتاب مالیه عمومی بخشی رو بخونن. البته دوستانی که روی این درس حساب جدا باز کردن باید حتما کتاب مقدمه ای بر مالیه عمومی اسلام دوانی رو هم مطالعه کنن چون حتما یک یا دو تست هم در مورد مالیه عمومی اسلامی در کنکور خواهیم داشت
بودجه: من برای این درس کتاب بودجه و بودجه ریزی کیاکجوری رو خوندم که نسبتا خوب بود ولی شاید بقیه کتاب ها بهتر باشن.
برای جمع بندی مالیه عمومی و بودجه هم من کتاب انتشارات علوی فرهیخته رو خوندم که راضی کننده بود
حسابداری دولتی: من اول فلش کارت های دی ال ام و سپس کتاب حسابداری دولتی علوی فرهیخته رو خوندم، ولی به دوستان توصیه میکنم که حتما کتاب اصول و کاربرد حسابداری دولتی در سازمانهای غیر انتفاعی از اقوامی و باباجانی رو هم مطالعه کنن، البته اگر وقت کافی دارند!
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
اولین توصیه ی من همون توصیه ی به ظاهر تکراریه که هر چقدر هم تکرار بشه کافی نیست، به خدا و وعده های خدا ایمان داشته باشند؛ تلاش کنند ولی نتیجه رو به خدا بسپارند که در این صورت هر نتیجه ای کسب کنند همون خیر و صلاحشونه.
دعای خیر والدین، دعای خیر والدین، دعای خیر والدین، اگه ده صفحه هم فقط همین رو بنویسم بازم کافی نیست، دنیا و آخرت همه ما در گرو دعای خیر والدینمونه، به پدر و مادرتون نیکی کنید تا هم در دنیا و هم در آخرت سعادتمند بشید.
مورد بعد اینکه فقط و فقط با افراد مثبت اندیش نشست و برخواست داشته باشید، یک فرد بدبین و منفی نگر میتونه آینده روشن شما رو نابود کنه و برعکس یک دوست مثبت اندیش میتونه آینده شما رو در اندک مدتی به بهترین شکل براتون رقم بزنه.
و توصیه آخر هم اینکه با برنامه جلو برن و به توصیه های افراد با تجربه حتما عمل کنن؛ تجربه شخصی من بهم میگه هر جا که به توصیه بزرگترها عمل نکردم ضربه های مهلکی خوردم.
در آخر هم دو آیه از آیات قرآن کریم رو یادآوری میکنم:
وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى.(سوره مبارکه نجم آیه 39)
.... وَ شاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلینَ. (سوره مبارکه آل عمران آیه 159)