شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 15,377
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,242,256
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 283
کاربران حاضر: 283

سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است.
در این بخش گفتگوی سایت مدیر با آقای عبدالکریم محمدی بالانی رتبه 3 کنکور کارشناسی ارشد سال 1392 رشته مدیریت صنعتی را می خوانید.

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
زبان 37.78
ریاضی 50
تئوری 58.67
اقتصاد 71.67
تحقیق در عملیات 49.33
تولید 61.40
تراز کل 9292
رتبه 3 صنعتی، 8 فناوری اطلاعات و 33 دولتی شدم.
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مدیریت گمرک - دانشگاه هرمزگان. دانشجو هستم و هم اکنون در میانه ی امتحانات پایان ترم هستیم و معدل کارشناسیم مشخص نشده ولی معدل نهاییم حدود 15 خواهد شد. ضمنأ معدلی که برای سازمان سنجش فرستادم 14.81 بود که بعد از تراز کردن، معدل مؤثرم در کنکور 15.12 بود.
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
در هیچ کلاسی شرکت نکردم ولی با توجه به اینکه از مدت ها پیش برای ارشد برنامه ریزی کرده بودم، ترم بهمن پارسال در درس هایی که در دوره ی کارشناسیمون وجود نداشت ولی در کنکور ازشون سؤال مطرح می شد یعنی مدیریت تولید و آمار 2 از کلاس های اساتید دانشگاه استفاده می کردم. ترم سختی بود چون در هفته 26 واحد کلاس می رفتم و باید در کنار درس های خودم، در اون کلاس ها هم همگام با استاد پیش می رفتم.
در مورد آزمون، به نظرم مهم ترین فایده ی آزمون های آزمایشی یاد گرفتن و تمرین کردن مدیریت زمان و نحوه و ترتیب جواب دادن سؤال ها در جلسه ی کنکوره که اگر ارزشش بیشتر از معلومات علمیتون نباشه، کمتر از اون هم نیست و بسیار مهمه. فایده ی بعدی آزمون ها اینه که برای شما برنامه ریزی می کنه و اگه با برنامه ی آزمون ها پیش برید، می تونید مطمئن باشید که به موقع یک دور درس ها رو دوره می کنید و بعد از آزمون، به شما میزان مفید بودن مطالعه تون و جایگاهتون بین بقیه ی داوطلب ها و اطلاعات مفید دیگه ای که برای سنجش گذشته و برنامه ریزی آینده تون به درد می خوره بهتون میده.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از روز 17 تیر با روزی 3 ساعت شروع کردم. اواخر مهر به روزی 7-8 ساعت رسیدم و همین مقدار مطالعه رو تا کنکور حفظ کردم.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
به هر دو گرایش تولید و تحقیق در عملیات علاقه مندم و هر دو گرایش رو در دانشگاه های تهران و شهید بهشتی انتخاب کردم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان:این درس خیلی مهمه چون اولأ ضریب 3 هست و ثانیأ میانگین داوطلب ها در این درس بسیار پایین تر از بقیه ی درس هاست. پس اگه بتونید به اندازه ی کافی بالاتر از میانگین بزنید، میتونه یه مزیت نسبی بزرگ براتون باشه. برای درس زبان ابتدا واژگانتون رو قوی کنید و بعد سراغ زبان تخصصی برید. البته بلد بودن واژگان، بیشتر به درد متون تخصصیتون میخوره و نباید انتظار داشته باشید که با بلد بودن کلمات زیاد بتونید در قسمت واژگان کنکور موفق باشید چون در بخش واژگان کنکور کلمات زیادی می بینید که هرگز به گوش و چشمتون نخورده! برای این بخش، من واژگان کتاب 504، تافل و زبان تخصصی آرمان اشراقی رو با استفاده از جعبه لایتنر یاد گرفتم. البته همونطور که گفتم هیچ امیدی به واژگان کنکور نداشتم و فکر کنم تو کنکور به 2-3 تا سوال از این بخش جواب دادم.
در مورد cloze testچون گرامرم تقریبأ خوب بود، زیاد مطالعه نداشتم و تنها تمرینی که در این قسمت کردم، کنکور سال های گذشته بود.
در قسمت درک مطلب از کتاب آرمان اشراقی استفاده کردم. بخش درک مطلب مهم ترین بخش زبان هست و نصف سوالات این درس رو به خودش اختصاص داده و ریسکش کمتر از گرامر و واژگان هست.
 
تئوری های مدیریت:این درس هم به علت ضریب بالا و هم گستردگی منابع یه درس نسبتأ سخت محسوب میشه و قوی بودن شما در این درس میتونه شما رو بالا بیاره. از اونجایی که من با درس های حفظ کردنی همیشه مشکل داشتم، این درس رو به صورت حفظی - مفهومی یاد گرفتم. یعنی نظریه ها رو میخوندم و با زبان خودم برای خودم دوباره بازگو می کردم و حتی الامکان به نمونه هایی که در ذهنم داشتم ربطشون می دادم. در این درس کتاب های مبانی سازمان رضاییان، مدیریت عمومی الوانی، رفتار سازمانی رضاییان، منابع انسانی سعادت و تجزیه و تحلیل سیستم رضاییان رو مطالعه کردم.  تئوری ها رو به خاطر اهمیتش تقریبأ هر روز می خوندم. دور اول خوندن عمیق و خلاصه برداری، دور بعدی مرور روزنامه وار و خوندن خلاصه ها.
 
ریاضی و آمار:از اونجایی که دیپلم ریاضی دارم و پایه ی ریاضیم خوب بود و می دونستم خیلی ها ریاضی و آمار رو حذف می کنن یا خیلی پایین میزنن، روی این درس حساب ویژه ای باز کرده بودم ولی متأسفانه در کنکور به علت غلط های زیادی که تو درس آمار داشتم، نتونستم درصد مورد انتظارم رو بزنم. برای درس ریاضی و آمار از کتاب های ریاضی و آمار دکتر رنجبران و جزوات پیش دانشگاهیم استفاده کردم. کتاب های آقای رنجبران کتاب های مفیدی هستن. تنها مشکل کتاب های ایشون اینه که مطالب بیشتری نسبت به کنکور در کتاب هاشون مطرح کردن که از این جهت که کتاب کامل تر بشه بسیار عالیه ولی از این جهت که داوطلب کنکور وقت محدودی برای مطالعه داره و باید وقتش رو به بهترین نحو تخصیص بده، ممکنه وقت رو اندکی هدر بده. ولی در کل کتاب های خوبی هستن و مباحث رو از پایه توضیح دادن و این موضوع برای کسانی که پایه ی ریاضیشون ضعیفه میتونه مناسب باشه.
 
اقتصاد:در درس اقتصاد هم که مثل اکثر داوطلب ها کتاب های دکتر نظری رو خوندم که کتاب های ایده آلی هستن. دوستان باید حواسشون باشه که اقتصاد، درسی فرار هست و باید مرور بشه. و نکته ی دیگه این که این درس رو باید به صورت مفهومی بخونید. اگه به صورت مفهومی یاد بگیرید، میتونید درصد بالایی بزنید ولی اگر سرسری بخونید، تست های کاملأ گمراه کننده ای داره. در هر فصل اقتصاد تجزیه و تحلیل های نموداری میتونه خیلی کمکتون کنه.
 
تحقیق در عملیات:درسی که خیلی ها باهاش مشکل دارن و به تمرین و ممارست و تکرار زیادی نیاز داره چون نکات ریز و فرار بسیار بسیار زیادی داره که این نکات، اختلاف های کوچیکی با هم دیگه دارن که اگه این اختلاف ها رو درست متوجه نشید، ممکنه منجر به این بشه که یه مبحث رو اصلأ نفهمید. برای تحقیق، کتاب خانوم فدوی رو خوندم که کتاب خوب و کاملی برای داوطلبان مدیریت هست. نکته برداری در این درس خیلی مهمه. اگه میخواید رتبه ی خوبی در گرایش صنعتی به دست بیارید، باید تحقیق در عملیات و تولیدتون رو خوب بزنید. این درس رو هم مثل آمار، خیلی پایین تر از انتظارم زدم.
 
تولید:در درس تولید از کتاب آقای شیخان، خانوم متقی و کتاب تستش استفاده کردم که کتاب های خوبی بودن. درصد بالا در درس تولید میتونه رتبه ی گرایش صنعتی و ITرو بالا بیاره. تولید هم سوال های تعریفی داره و هم سوال های محاسباتی. با اندکی تلاش تو این درس میتونید درصد بالایی بزنید.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
1. سخت افزار ها که همون کتاب ها و جزوات و آزمون هستن، کم و بیش برای همه ی داوطلب ها در دسترس هست. سایت مدیر لیست منابع اصلی و فرعی هر گرایش رو در اختیار داده که لیست کامل و جامعی هست و با رتبه های برتر هم مصاحبه ترتیب داده. کتاب هایی که برای کنکور نیازه، همین کتابها هست و من هم همین کتاب ها رو خوندم. ولی به نظر من مهم ترین تفاوتی که رتبه های برتر رو از بقیه ی رتبه ها متمایز می کنه، نرم افزارهاست. در واقع تفاوت در انگیزه، هدف و روحیه زیادشون هست. اگه میخواید رتبه ی خیلی خوبی توی کنکور کسب کنید، باید انگیزه ی زیادی داشته باشید. این انگیزه همون دلیلیه که باید چند ماه شما رو پای درس نگه داره و خسته نشید و یا احیانأ تو این مدت به طور موقت تفریحات و سرگرمیتونو به حداقل ممکن برسونید.
 
2. بعضی ها مردد هستن که همه ی درس ها رو پاسخ بدهند، یا اینکه یک یا دو درس رو حذف کنند. من راه اول رو انتخاب کردم و همه ی درس ها رو خوندم. حذف یک یا دو درس رو توصیه نمی کنم چون وقتی شما یک درس رو حذف می کنید، باید درسای دیگه تونو بالا بزنید. همین کار میتونه ریسکتون رو خیلی بالا ببره. ممکنه اون سال، نحوه ی سوال دادن از اون درس به کلی عوض بشه یا بسیار سخت بشه. در ضمن با این روش استرستون هم کمتر میشه. اگه به موقع شروع کنید میتونید همه ی درس ها رو بخونید. البته خیلی ها با استراتژی حذف درس رتبه های خوبی هم کسب می کنند. در هر صورت بستگی به خودتون داره و اینکه با کدوم روش راحت تر هستید.
 
3. به درس هایی که میخونید علاقه داشته باشید. این موضوع رو خیلی از دوستان تو مصاحبه هاشون عنوان کردن و به نظر من هم خیلی مهمه. یکی از راه های ایجاد علاقه اینه که درس ها رو عمیق و مفهومی بخونید و چون درس رو کاملأ می فهمید، از خوندنش لذت می برید.
 
4. از منابع انرژی منفی دوری کنید. این منابع به هر شکلی می تونن باشن. تلویزیون، دوستان، اطرافیان و ... . کسانی که همیشه حرف های منفی میزنن (چه از روی غرض و چه بی غرض) شما رو نسبت به هدفتون سرد می کنن. هیجانتون رو هم کنترل کنید. با چند نفر صحبت کنید و تصمیمتون رو بگیرید و بعد از اون از جو هیجان فاصله بگیرید چون اگه با افراد مختلفی مشاوره کنید و صحبت های مختلف بشنوید، ممکنه گیج و سر در گم بشید. یا ممکنه با خوندن مصاحبه ها، چند روزی شدیدأ درس بخونید و بعدش دوباره کم بشه. یکی از مهم ترین مزیت های من دوست های خوبی بود که داشتم. به عنوان مثال آقای معین سالاری که هم دانشگاهی و هم رشته ای من بودن و پارسال رتبه ی 20 مدیریت اجرایی رو کسب کردن و مصاحبه شون در سایت مدیر موجوده، در مورد نحوه ی مطالعه و تست زدن راهنمایی های زیادی بهم کردن و چند تا از دوستای عزیز دیگه که در طول مسیر همیشه بهم روحیه می دادن. همچنین پدر و مادر عزیزم که حسابی هوامو داشتن و همه جوره ازم حمایت کردند.
 
5. برنامه ی بلند مدت داشته باشید و با صبر و توکل به خدا، برنامه تونو گام به گام پیش ببرید و ایمان داشته باشید که بهترین برنامه رو برای خودتون نوشتید. ترس از شکست، اولین قدم به سمت شکست هست. پس قدم بردارید و مطمئن باشید که همه چیز بعد از اون خواهد آمد.
 
خداوندا تو می دانی که من
دلواپس فردای خود هستم
مبادا گم کنم راه قشنگ آرزوها را
مبادا گم کنم اهداف زیبا را
مبادا جا بمانم از قطار موهبت هایت
دلم بین امید و ناامیدی می زند پرسه
مرا تنها تو نگذاری
که من تنها ترین تنها، انسانم
 
خدا گوید: تو ای زیبا تر از خورشید زیبایم
تو ای والا ترین موجود دنیایم
تو ای انسان
بدان همواره این آغوش من باز است
شروع کن، یک قدم با تو
تمام گام های مانده اش با من!

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه